Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Vegard Myrvang

Members
 • Content Count

  1,635
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Vegard Myrvang last won the day on April 9

Vegard Myrvang had the most liked content!

Community Reputation

233 Excellent

1 Follower

About Vegard Myrvang

 • Rank
  Nestleder

Converted

 • Bosted
  siljan

Converted

 • Fylke
  Telemark

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Point d'esny, det blir vel sør øst ikke så langt fra flyplassen. Stille og rolig område og kort vei til strand med helt ok snorkleforhold. Kommer flere bilder etterhvert, har bare vært litt travelt på jobb etter 14 dager ferie og 14 dagere karantene...
 2. Sjøstjerner Den på de to første bildene er jeg litt usikker på...
 3. I 2019 sviktet kameraet mitt så da ble det ikke noen undervannsbilder ifra Mauritius. Men det var jo en god "unnskyldning" til å reise tilbake i 2020 med nytt kamera. Rakk akkurat å komme ut fra Norge før Covid19 slo til, tre dager etter avreise ifra Mauritius ble Covid19 påvist der også. Legger ut litt bilder underveis, tok mange bilder, og langt fra alle ble bra. Begynner med litt kråkeboller Kameraet er ett Olympus tg5, kort tid etter jeg kjøpte det kom sef tg6...
 4. Tomt for fisk. Har endel stein igjen 20-25 kg 30 pr kg Og endel koraller
 5. Frontruta mi er iferd med å løsne. Begynner å tappe ned nå. Mye fisk og koraller som må ut. Ta kontakt på 99725649 for info, ring helst blir litt opptatt :( Befinner seg i Sollia 26 3748 SIljan, 15minutter ifra skien
 6. Har litt i siljan. Bruker en led pære med vanlig E27 lyspære sokkel. 6500K
 7. Australsk fungia / cycloseris oransje base med gule polypper. Kommer ifra korallen.no for en stund tilbake, faktisk 2 år siden når jeg sjekket. På første bildet har det falt en snegle ned på korallen, den blir deretter spist. Før løs med flere bilder i tråden. Og hvordan ser en forskjellen på fungia og cycloseris igjen ?
 8. Velkommen som medlem av klubben. Merk også med adresse så du får medlemskort. Ihht. tidligere årsmøte vedtak sendes det ikke lengre ut fakturaer til hver enkelt, men medlemskap for 2019 kan tegnes ved å betale kr. 200,- til kontonr. 1506.12.59802 NB NB Nytt kontonummer. Eller til VIPPS nr 537854. For begge betallingsmetoder merk innbetalingen med Medlemskap 2019 og hvilket "kallenavn" du benytter her på SF.
 9. Hei Medlemmer av akvarieklubben saltvannsforum kan ta kontakt med drøbak akvarium for å avtale henting av vann. Ta med medlemskort. Dette er gratis for medlemmer, dette er en av fordelene med å være være betalende medlem vs forumbruker.
 10. Spennende prosjekt. Får håpe alt er tett. Hva slags maling brukte du der finer ikke er i vann ?
 11. Karet er nå inne i sitt 7 driftsår. Det er på tide å bytte ut noe teknikk for å få enklere vedlikehold, mere plass og mindre støy. Jebao WP40 blir byttet ut med Jebao SOW 15/20 pga støy og alder. Maxspect gyre blir byttet ut med Jebao SOW 15/20 pga enklere vedlikehold å tildels støy. Rollermat ryker ut for å få mere plass i sump, blir erstatt av filtersokker eller filterfloss. Nedløpet ifra karet må bygges om så det ikke blir så mye støy der vannet renner ut i sump. Karet har med tiden blitt kraftig igjengrodd av koraller. Planen er å erstatte levende stein med tørr levende stein som blir lagd i passende formasjoner før det blir satt i karet. Sand blir også byttet. Tanken er også å sette igang sera siporax i sump før levende stein blir byttet ut så ikke all biofiltering plutselig blir borte. Overbygget er slitt og egentlig lite funksjonelt. Planen der er å lage ett nytt i kryssfiner som går helt til taket og med en stor luke ifront. Alle elektriske kontakter flyttes ut fra overbygg og sump. Bør en beholde noe av den gamle sanden når man bytter ? Eller har det egentlig noe for seg å bytte sand ? Tenkte å prøve meg med 10L siporax, totalt vannvolum er ca 1000L. Passende mengde ? Noe anbefalinger på malingstype på kryssfineren ? Er en vannfast type, men må uansett ha noe maling på.
 12. Ser at 15mm siporax har oppgitt 270 m² overflate areal pr liter De bioballene jeg har er oppgitt til 700m2 pr 1m3, blir vel da 0.7m2 pr liter. Så om det stemmer er det mye større forskjell enn jeg hadde trodd.
 13. To rør for avrennig er ihvertfall greit for å unngå vann på gulvet. Lurt å ha kjøpt tank gjennomføring før en borrer så hull blir riktig. 32mm bør holde, har selv 40mm på ett 700l med jebao dc7000 returpumpe.
×
×
 • Create New...