Gå til innhold
Informasjon
 • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Vegard Myrvang

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  1 608
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Vegard Myrvang vant dagen sist Januar 7

Vegard Myrvang hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

222 Excellent

1 følger

Om Vegard Myrvang

 • Rang
  Nestleder

Converted

 • Bosted
  siljan

Converted

 • Fylke
  Telemark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Spennende prosjekt. Får håpe alt er tett. Hva slags maling brukte du der finer ikke er i vann ?
 2. Karet er nå inne i sitt 7 driftsår. Det er på tide å bytte ut noe teknikk for å få enklere vedlikehold, mere plass og mindre støy. Jebao WP40 blir byttet ut med Jebao SOW 15/20 pga støy og alder. Maxspect gyre blir byttet ut med Jebao SOW 15/20 pga enklere vedlikehold å tildels støy. Rollermat ryker ut for å få mere plass i sump, blir erstatt av filtersokker eller filterfloss. Nedløpet ifra karet må bygges om så det ikke blir så mye støy der vannet renner ut i sump. Karet har med tiden blitt kraftig igjengrodd av koraller. Planen er å erstatte levende stein med tørr levende stein som blir lagd i passende formasjoner før det blir satt i karet. Sand blir også byttet. Tanken er også å sette igang sera siporax i sump før levende stein blir byttet ut så ikke all biofiltering plutselig blir borte. Overbygget er slitt og egentlig lite funksjonelt. Planen der er å lage ett nytt i kryssfiner som går helt til taket og med en stor luke ifront. Alle elektriske kontakter flyttes ut fra overbygg og sump. Bør en beholde noe av den gamle sanden når man bytter ? Eller har det egentlig noe for seg å bytte sand ? Tenkte å prøve meg med 10L siporax, totalt vannvolum er ca 1000L. Passende mengde ? Noe anbefalinger på malingstype på kryssfineren ? Er en vannfast type, men må uansett ha noe maling på.
 3. Ser at 15mm siporax har oppgitt 270 m² overflate areal pr liter De bioballene jeg har er oppgitt til 700m2 pr 1m3, blir vel da 0.7m2 pr liter. Så om det stemmer er det mye større forskjell enn jeg hadde trodd.
 4. To rør for avrennig er ihvertfall greit for å unngå vann på gulvet. Lurt å ha kjøpt tank gjennomføring før en borrer så hull blir riktig. 32mm bør holde, har selv 40mm på ett 700l med jebao dc7000 returpumpe.
 5. Vegard Myrvang

  Rollermat

  Tid igjen: 23 dager og 5 timer

  • TIL SALGS
  • Brukt

  Selger rollermat da jeg vil ominnrede i sump. har vært idrift ca 18mnd Illustrasjonsbilde.

  kr1 500,00

 6. På ett så lite kar ville jeg heller lagt energi og ressurser på vannbytter istedenfor innkjøp og vedlikehold av skummer. Min erfaring med små skummere er at de er vanskeligere å stille inn og krever mere rengjøring av pumpe. Kjørte ett 30L kar en stund med hangon eheim filter, og det fungerte bra så lenge en begrenset mengde levende og tok jevnlige vannbytter.
 7. Har tilgang på endel bioballer, lurer på om jeg skal gå for det isteden for feks siporax. Siporax ser jo ganske små ut så lurer på om de egentlig kan være bedre iforhold til denitrifisering.
 8. Hva slags erfaringer har folket med ulike filter medier vs levende stein ? Tenker på seachem matrix, siporax , bioballer med flere. Når det gjelder siporax har jeg fått forståelse av at det er flere typer/størrelser ute å går. Hvilke anbefales ?
 9. Takk for hyggelig møte, kanelbollene var aldeles utmerket.
 10. En av de røde bubbletippene lever vidre hos meg, har ikke delt seg, men ser ut til å trives bra.
 11. Ville ikke bekymret meg for at det er lite fosfat, mat event mere som nevnt med frossen for feks. Ser du noen tegn til mistrivsel forresten ?
 12. Har du lett tilgang til sjøvann så er det helt greit på vinteren. Om det er langt å kjøre ville jeg heller satset på ro/di vann eller springvann og blandet med salt. Uansett må du nok ha ei saltbøtte, må gjerne salte opp sjøvann litt.
 13. Jeg kommer, tar med noe småtteri til klubbauksjonen.
 14. Merket av i kalenderen, så da blir det vel en østfoldstur.
 15. Hva er deres praktisk erfaring med størrelse på skummer iforhold til belastning/antall liter på kar ? Gjerne erfaringer med både for stor og for liten skummer. ( og akkurat pqasse )
×
×
 • Opprett ny...