Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

AndréMF

Klubbmedlem
 • Content Count

  932
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

AndréMF last won the day on February 25 2019

AndréMF had the most liked content!

Community Reputation

226 Excellent

1 Follower

About AndréMF

 • Rank
  Klubbmedlem
 • Birthday 08/25/1975

Converted

 • Biografi
  Lørenskog-gutt.

Converted

 • Bosted
  Åneby, Nittedal

Converted

 • Interesser
  alt for mye

Converted

 • Yrke
  Lærer i grunnskolen.

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. AndréMF

  P9180117-002.JPG

  Litt uskarpt, men FOR et nydelig eksemplar!
 2. Hei, først bør nok folk få vite mer om akvariet ditt. har du laget en tråd her inne der du presenterer deg selv og ditt akvarium så er ihvertfalld et en god start. Da får man et bedre innblikk i hva ditt oppsett trolig klarer å håndtere av dyr, og ikke minst hva din erfaring tilsier du bør prøve å holde først.
 3. Hei, jeg har ingen erfaring med å ha denne i et akvarium, men det virker som dette er en art som trives i kaldere vann enn det man holder i et typisk korall akvarium. https://www.marlin.ac.uk/species/detail/2035 Ved temperaturer over 22C virker det som om den begynner å miste effektiviteten i noen vitale funksjoner som osmoregulering. Så hvis du planlegger kaltvannsakvarium burde det gå fint ( Men da hadde jeg nok hentet noen i fjæra) https://artsdatabanken.no/Taxon/Palaemon%20elegans/16446
 4. Så, mine prinsipper for sump: Dersom det er trangt mellom ytterkant av sump og kabinett slik at det ikke er mulig å tørke opp vannsøl eller fiske opp annet som faller utenfor, finn en tykk tape og lag et lite "tak" langs kanten slik at evt sprut fra en lekk slange eller lignende renner tilbake i sump. Følg vannet: Plasser filtreringen slik at det groveste tas ut av vannet først, eventuelle tilsetninger plasserer du så nærme returpumpen som mulig. Gjør vedlikeholdet så lett som mulig.: La det være igjen rom til å kunne få ut filtre, rense skummer, tømme skummerkopp etc. uten å demontere/fjerne masse utstyr først. Pass på å legge slanger og ledninger lik at de ikke er i veien for å kunne komme til andre komponenter i sumpen. Jeg har ennå til gode å klare å få en helt perfekt sump, det er alltid for lite plass og for mye utstyr, men jeg mener det er gode prinsipper.
 5. Hei, kjører selv reaktor og kalkmixer og har gjort det lenge. Bruker ca 1000NOK i gass pr. År, og kalkwasser pulveret er vel 750 kroner pr. 3(?) År. Helt nøyaktige kostnader har jeg ikke som du skjønner, men veldig overkommelig.
 6. Det ser ut som om du har plassert den høyt og lyst, det er unødvendig. Hverken svampen eller tunikaten behøver lys, og jeg har funnet ut at det faktisk kan være skadelig da alger raskt begynnerå vokse på de stedene som mottar lys. Både svampen og tuniaktene filtrerer vannet for fôr å må derfor ha tilsetninger med mindre akvarievannet ditt er usedvanlig "møkkete" med liv/plankton. Tunikatene spiser større plankton (Ikke så stort som krill, men pods etc.) mens svampen er tar til seg bakterier og mikro organismer. Personlig ville jeg altså ha flyttet den til et skyggefullt sted med jevn gjennomstrømming samt foret med spesialfor for svamper. Dersom du ser at de hvite tunikatene begynner å krympe eller bli en vesentlig mindre del av svampen ville jeg begynt å spotfore med f.eks frossen cyclops.
 7. Hei, jeg er enig med Eagle i å forsøke å få mere luft igjennom stenformasjonen. Strips og to komponent epoxy har fungert fint for min del. Gøy at det kommer flere til denne hobbyen, og ikke minst at den neste generasjonen fatter interesse. En av mine stolteste dager var nå nylig når en 11 åring i klassen hadde bestemt seg for å bli marinbiolog etter at vi tok for oss korallrevenes betydning og utfordringer i naturfagstimene! Scape 2 er absolutt best, og du kan mest sansynlig gjemme en tunze el. lign bak formasjonen til venstre. Vinkle den skrått oppover og så får du returstrøm gjennom "canyonen" i midten samtidig som du holder litt av sanden borte fra frontglasset. Vinn vinn. Det gledes til å se fortsettelsen!
 8. Hei, vi har nok alle hatt en fisk som gjorde ekstra inntrykk, for min del var det en moorish Idol. En fisk jeg ble så glad i at jeg bestemte meg for å ikke kjøpe en igjen når den døde. De er ikke de enkleste å holde, og jeg ønsker ikke å risikere tapet igjen. Forhåpentligvis har du fortsatt din favoritt i beste velgående. Jeg fant denne videoen på youtube (Google ser ut til å begynne å kjenne meg!?) og jeg ville dele den med de i Norge som vil reagere med sympati istedet for latter når han forteller. For de fleste andre er jo fisk bare en fisk sant? Videoen gir også et viktig innblikk i hvor tøft det kan være for de lokale å holde butikken gående, støtt din akvariebutikk! Håper du finner videoen like interessant som meg, og har du en favorittfisk du aldri vil glemme?
 9. Betalt om dog litt sent. Samme navn som her. Takk for jobben dere gjør med å holde samlingsplassen vår vedlike.
 10. Likte scapen din veldig godt Geir, følger spent med på ferden videre.
 11. Jeg bidrar, ønsker ikke å konkurrere med Eagle om utrop/presentasjon av varer men ellers tar jeg i et tak der jeg kan være til nytte.
 12. Tips og råd som har kommet inn her stiller jeg meg bak. Det eneste jeg vil kommentere er om +GF+ ventiler er verdt det eller ei. Jeg synes det. Jegvhar vært borti et lass med ventiler som går fryktelig tregt etterhvert, kombinert med dårlig (tynn og sprø PVC) har det faktisk oppstått sprekker i rørene over/under ventil. IKKE gøy! Så for min del er det kun +GF+ som gjelder men det er sjelden jeg ser de i salg, og det har endt med import fra USA (ebay), som igjen har ført til problem med dimensjoner som jeg tydeligvis ikke har blitt klok på. Håper lokalbutikken (Tropestua) kan begynne å ta de inn.
 13. Får ikke åpnet vedlegget desverre. Men er det altså samme vannet sendt inn på to forskjellige datoer? Artig test isåfall!
 14. Det var ikke så lett å se, ihvertfall ikke på en liten skjerm. Jeg har tre blåbenede, såvidt jeg vet. Jeg har ikke sett larvene fra disse før, men har sett akvarister poste bilder av lignende vesener tidligere uten å kunne identifisere de. larver av pussereker har jeg også hatt, men de hadde mye lenger ben enn det disse hadde. Her var egentlig hode og hale mest tydelig.
 15. Takk for innspill Eagle. Jeg hadde håpet å få flere på banen og stilte det som et spørsmål istedet for fasit. Det man ser er faktisk hvordan eremittkrepser slipper larvene sine. De "ruger" på eggene inne i sneglehuset og bruker denne pulsebevegelsen til å suge inn vann og "spyle ut" larvene når de har klekket. Det ble til slutt ca 300 stykker, de levde i rett under 2 døgn. mest sannsynlig sultet de ihjel da jeg ikke har noe algeplankton å gi de, men jeg puttet de i en kreisel aktig liten beholder som holdt de flytende uten å skade de, tror jeg. Så nå kom det neste store spørsmålet: "Hvor gammel er en eremittkreps før den et sneglehus". De ble aldri gamle nok til at jeg kunne finne ut av det dessverre.
×
×
 • Create New...