Gå til innhold
Informasjon
 • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

AndréMF

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  921
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

AndréMF vant dagen sist Februar 27 2018

AndréMF hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

215 Excellent

Om AndréMF

 • Rang
  Klubbmedlem
 • Bursdag 25. aug. 1975

Converted

 • Biografi
  Lørenskog-gutt.

Converted

 • Bosted
  Åneby, Nittedal

Converted

 • Interesser
  alt for mye

Converted

 • Yrke
  Lærer i grunnskolen.

Converted

 • Fylke
  Akershus

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. AndréMF

  Chaetomorpha gis bort lør. Og søn.

  THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • TIL SALGS
  • Brukt

  290g. Chaetomorpha doneres til de(n) som kan komme innom og hente i dag eller i morgen.

  NO VALUE SPECIFIED

  Åneby - NO

 2. AndréMF

  Kuleventiler lekker

  Tips og råd som har kommet inn her stiller jeg meg bak. Det eneste jeg vil kommentere er om +GF+ ventiler er verdt det eller ei. Jeg synes det. Jegvhar vært borti et lass med ventiler som går fryktelig tregt etterhvert, kombinert med dårlig (tynn og sprø PVC) har det faktisk oppstått sprekker i rørene over/under ventil. IKKE gøy! Så for min del er det kun +GF+ som gjelder men det er sjelden jeg ser de i salg, og det har endt med import fra USA (ebay), som igjen har ført til problem med dimensjoner som jeg tydeligvis ikke har blitt klok på. Håper lokalbutikken (Tropestua) kan begynne å ta de inn.
 3. AndréMF

  En test av ICP-OES

  Får ikke åpnet vedlegget desverre. Men er det altså samme vannet sendt inn på to forskjellige datoer? Artig test isåfall!
 4. AndréMF

  Headbangende eremittkreps?

  Det var ikke så lett å se, ihvertfall ikke på en liten skjerm. Jeg har tre blåbenede, såvidt jeg vet. Jeg har ikke sett larvene fra disse før, men har sett akvarister poste bilder av lignende vesener tidligere uten å kunne identifisere de. larver av pussereker har jeg også hatt, men de hadde mye lenger ben enn det disse hadde. Her var egentlig hode og hale mest tydelig.
 5. AndréMF

  Headbangende eremittkreps?

  Takk for innspill Eagle. Jeg hadde håpet å få flere på banen og stilte det som et spørsmål istedet for fasit. Det man ser er faktisk hvordan eremittkrepser slipper larvene sine. De "ruger" på eggene inne i sneglehuset og bruker denne pulsebevegelsen til å suge inn vann og "spyle ut" larvene når de har klekket. Det ble til slutt ca 300 stykker, de levde i rett under 2 døgn. mest sannsynlig sultet de ihjel da jeg ikke har noe algeplankton å gi de, men jeg puttet de i en kreisel aktig liten beholder som holdt de flytende uten å skade de, tror jeg. Så nå kom det neste store spørsmålet: "Hvor gammel er en eremittkreps før den et sneglehus". De ble aldri gamle nok til at jeg kunne finne ut av det dessverre.
 6. AndréMF

  Headbangende eremittkreps?

  Jeg la den i et glass da den bare fortsatte og fiskene flokket seg rundt den. Her er et bilde.
 7. AndréMF

  Headbangende eremittkreps?

  Beklager lyden forresten.
 8. AndréMF

  Headbangende eremittkreps?

  Hei, noen som (vet) tør gjette hva denne driver med? 20180609_183043_1.mp4
 9. AndréMF

  En test av ICP-OES

  Ble litt spent på hva som ville skjedd dersom man sendte samme prøve til samme tester.. Dersom Eagles hypotese stemmer ville det gitt like resultater. Men kommer ikke til å bruke penger på det kjenner jeg, alt for mye nnet man bare "må" ha i denne hobbyen.
 10. AndréMF

  Dvergkeiser

  Centropyge nox?
 11. AndréMF

  Skummer

  Fiskeolje og fôr med mye fett får forøvrig min skummer til å overskumme noe voldsomt, ikke stoppe opp. Men en del "plankton fôre, f.eks reefroids demper skummingen en stund. Trikset er å ha is i magen og ikke justere med én gang, blir fort for mye når vannet er mer normalt igjen.
 12. AndréMF

  NYTT AKVARIUM PÅ BERGSBYGDA MONTESSORI SKOLE

  Nå er det to år siden sist det ble skrevet noe her, i mellomtiden har jo forumet blitt nytt, og det har sikkert skjedd en god del med akvariet også. Er det noen som har overtatt stafettpinnen?
 13. AndréMF

  ID av div frags.

  OK Jenny, her var det ikke mye hjelp å få, så jeg skal gjøre et forsøk om ikke for at andre skal kunne si «næhæhei! Det er det IKKE, der er en.. « etc. Etc. Som du skjønner er jeg ikke knallstødig på korallnavn. Rosa Brokkoli = Lærkorall. Usikker på typen, muligens sinularia? De forandrer seg voldsomt fra «frag» til «voksen» i hvordan de ser ut. Mtp grener etc. Gult hull. Dette er ingen korall, men en svamp. Jeg har mange i mitt akvarium, andre skyr de som pesten grunnet kjemisk krigføring. Én teori er at jo sterkere farge, jo giftigere svamp. Den gule er dermed litt skummel ifølge noen. Bilde tre. Tilsynelatende heller missforsnøyde Palythoa / Zoanthid / knapper. KAN inneholde en av de sterkeste nærvegiftene (Palytoxin) vi kjenner, flere har blitt syke ved å håndtere disse, samt ved å skrubbe/varme/koke LS med resteer av disse på. (Jeg har hatt disse i mange år og lever fortsatt) Bilde 4, Lærkorall med hengende hode. Flott nybegynnerkorall. Solgte en for litt over ett år siden en som hadde hode på ca 50cm. I diameter. En liten rest ble til ny korall med hode på 15 cm i diameter. Den ga jeg bort for snart to måneder siden, og restene på steinen har på nytt begynt å danne polypper! Lykke til!
 14. AndréMF

  Algeskrubber

  Hvor holder du og boksen til? Vh.André
 15. AndréMF

  Medlemskontingent 2018

  Da er den betalt, jeg vil anbefale å ikke bare merke med " Medlemskap 2018", men inkludere forumnavnet / nick'et ditt også. Til moderatorene: det er godt mulig denne posten går medlemmene hus forbi, jeg mener det bør (tillates å) sende en høflig invitasjon til registrerte e-postadresser / PM om muligheten til å støtte SF nå som det har blitt så lekkert og velfungerende som det har blitt. Godt mulig det kan få folket til å ta en titt og opdpage revolusjonen også. Takk for den flotte jobben som har blitt gjort her inne (selv om jeg ikke bidrar så mye, ennå)
×