Jump to content

rusken

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About rusken

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Bergen

Converted

 • Fylke
  Hordaland
 1. rusken

  Vekst.

  Jeg må innrømme jeg er litt nyskjerrig og utolmodig:-) Har mye små koraller og blir avogtil litt nyskjerrig på hvordan dei ser ut om f.eks 3 mnd osv. Hvis dere har kunne dere lagt ut bilder fra . f.eks frag størrelse eller når dere fikk korallen og bilde nå og skrive på hvor lenge etter det er. Greit og vite da sånn ca hvor fort koraller vokser, er klar over at det variere fra kar til kar men får da ein peke pin.
 2. dag 3 sånn ser det ut i kveld med månelys. skal hente levende stein hos dream akvarium på mandag. beklager edårlig bilde.
 3. Da var jeg i gang her endelig. Bygde sammen på onsdag, tilsatte vann, salt og sand i går, så nå har det sirkulert siden da. så tok tester nå i kveld og det ser bra ut. Har ikke hatt i levende stein enda, det kommer til uka. Akvarium Red Sea 130 D Jeg gikk for Blue Treasure SPS Sea Salt Belysning Lighting 2 x 55W T5 Power Compact Lighting- 10,000k 55W Lighting- Actinic 55W Lighting- Blue LED 4 Dette har jeg fra før som skal oppi når innkjøringen er klar Fisk Har: 2 stk. Ocellaris Clownfish (Amphiprion ocellaris) Koraller Grønne stjern
 4. Jeg har heile tida brukt salt fra Tetra marine og alt er fint koraller og klovner osv trives. men da jeg skal starte opp ny tank på 130 liter så tenkte jeg og gå over til red sea. Det jeg lurer på er om det vil bli problemer om jeg mixer opp 130 liter salt vann til den nye tanken, kjører det pumper får fukta seg osv, og dermed tar ut 40 liter og blander det med nye salt vannen. vil det bli problemer eller bør jeg kjøre inn nye tanke heilt fra starten. hva er den opptimale måten og gjøre dette på? jeg går fra 45 liter til red sea 130D.
 5. typisk jeg har ikke råd før skatte pengene kommer. får håpe på tilsvarende tilbud da.
 6. tanken jeg har nå her ein video av tanken som den er nå, litt midlertidig til den nye tanken kommer i juni.
 7. Sarcophyton Er det noen i bergen som har ein for salg. er og interesert i annet og vis du har til salgs. kom med eit tilbud så vurdere jeg det.
 8. hei har du Sarcophyton?
 9. korall og klovner Aneomona døde for pr dager siden, veit ikke hvorfor den har vert frisk og fin heile tida plutselig forandra den seg og døde, alt ellers er heilt fint oppi. derfor har jeg ikke så lyst og ha ny anemone, men klovnene trenger et hjem, og tenkte at jeg har lest ein plass at noen koraller blir akseptert. noen som har forslag på hvilke?
 10. sand Det første jeg lurer på er sand. Dybde på sand, hva er deres erfaringer, har lurt litt på og ha rundt 10 cm i den nye tanken, men er usikker om det er for mye eller for lite. jeg har lurt på og ha to typer sand, jeg kommer til og gå for Bio-Activ Live Aragonite Live Sand (0,5-1,7mm), men har og fått litt tanker om at jeg skulle hatt litt større sand stein men usikker om det er lurt eller hva som er anbefalt. Er klar over at dette har mye med fisk og andre dyr jeg skal ha oppi, men og bestemme det er vanskelig egentlig for det er umulig og vite hva som er mulig og f
 11. Da har jeg bestemt meg for og oppgradere, fra tanken jeg har i dag 45 liter til Red Sea 130D. Dette blir ikke før uti juni engang, s siden jeg skal gjøre dette med kvalitet så skal jeg bruke tida fremover til og få svar på ting jeg lurer på. pr. i dag så har jeg ein tank på 45 liter, alt fungere knirke fritt oppi der. det som er oppi er 2 klovner hoa på rundt 5-6 cm og hannen rundt 3-4 cm, dei bor i ein annemone, tror det er ein Ritteri Anemone (Heteractis magnifica) ikke 100% sikker. Koraller: Sinularia Protopalythoa sp 2 turbo snegler 1 blå fot eremit
 12. hvor store er nr 2 og 4 og hammer korallen hvis du går med på det så gir jeg bud på 150 kr pr stk og kan hente i bergen.
 13. Høres kjempe ut. jeg tar kontakt rundt 8mai jeg da så kan vi diskutere litt hva som kan være aktuelt for han og ta med osv, vis han har plass.
 14. Den er myk jeg har sjekka litt, og utifra min lave erfaring, så er det den som heiter devils hand.
×
×
 • Create New...