Jump to content

Jonasvp

Members
 • Content Count

  395
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Jonasvp last won the day on August 31 2018

Jonasvp had the most liked content!

Community Reputation

18 Good

About Jonasvp

 • Rank
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Finnmark

Converted

 • Fylke
  Finnmark

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser det nå Stian. Det var en lur løsning, men jeg har min sump i samme plan, men ser for meg at jeg kan legge en bypas som gjør at vannet blir konstant. Min tanke er å få til en løsning, hvor vannet går rett tilbake til hovedkar, og hvor jeg kan rote å vaske så i sumpen uten at det på virker hovedkar. Må bare tenke litt. Annet. Er kommet mange som svsiser plast til diverse kasser, noen som har erfaring med å bruke feks svart 10 mm plast til sump? Ang retur, så har jeg 10000 L i timen. tenker å nytte meg av 4 filtersokker. Men er filtersokk et must, om en har stor nok sump. Ha
 2. Er det slik at dere har et røroppsett som fungerer slik at en kan skifte alt vannet i sumpen uten at det påvirker vannstand i hovedkar. Er har og en tanke om å kunne la vannet sirkulere uten å gå via skummer, når en doserer med reefpearls. Er det noen som har det slikt.
 3. Våger meg på et nytt tema her. Hva er den ultimate sumpen. Dreambox vil nok mange si, men tank at en har et rom i kjelleren med plass til "alt" en vil ha i sumpen. At en ikke trenger å ha det inne kabinettet. Hva ville dere ha sørget for at sumpen inneholt. Hvor mange kammer. Inter eller ekstern skummer? 2 returpumper. Automatisk vannpåfylling. Vannbytter uten å på virke vannstand. Jeg har ingen fasit, bruker i dag en standard 3 kammer sump. Den duger. Mange nok bidrag vil kunne gi et hint om det optimale:
 4. blir spennende å følge med. Hvor fikk du tak i alu profiler?
 5. Jeg har Orphek Atlantic, har hatt disse i vel 9 år nå. Ikke en led som er gått, en vifte som har begynt å gi litt lyd fra seg den siste måneden. Har grovregnet at de har stått på i ca 40000 timer. Blir nok å gå for noe i samme prisklasse når mine tar kvelden. Da er det en Atlantik V4 som ligger høyt på ønskelisten.
 6. Har forsøkt å finne noe som beskriver kjønn på copperband, men ikke funnet noe som gjør meg klok nok til å se forskjellen. Så om der finnes en god link, så gjerne post den her.
 7. Ønsker også og ha begge kjønn om det lar seg gjøre. Men ikke alle arter er like lett å skille på kjønn. Disse har jeg med hatt sammen i vel 4 år. https://www.liveaquaria.com/product/304/blue-star-leopard-wrasse?pcatid=304&c=15+1378+304. Her er det en av de som har vokst og blitt en hann. Faktisk 2- 3 cm større enn de andre. Munnrugere som bangaier https://www.liveaquaria.com/product/2672/kauderns-cardinalfish-captive-bred?pcatid=2672&c=15+26+2672 holder jeg osgå. Ruger nytt kull nå og da. Disse har gått hos meg i vel 5 år.
 8. Ut i fra mitt ståsted, så tenker jeg at noe av fiskene skal gjøre sin jobb i akvariet. Algespiser, sandvelter, bristelworm kontroll osv. Tenker og litt i hvilken sone i akvariet fisken lever i. Alltid før kjøp av fisk gjøres det en utdypet referansesjekk. Viktig for meg at fiskene skal passe i lag på et vis. Dette er mitt utgangspunkt.
 9. Takk for svar, plassen er ikke noe utfordring her, da sumpen står for seg selv. Men finner lite info om hvordan selvrenseren til deltec fungerer. At skummeren til deltec er bra, er jeg ikke i tvil om. Men jeg kunne tenke meg en selvrenser, som også spyler nalen. Så om noen vet om deltec sin gjør det, så kom gjerne med et hint. Akkurat nå er det følgende som vurderes: Deltec - SC 2560 Internal med Skummertopprenser for TC/SC2560
 10. Skal seriøst vurdere å ta turen til neste år. Hører bare gode ord om opplegget.
 11. Mantis er vanskelig å få tak på En boks med flere hinder kan være tingen. Gjerne noen små LS, der hvor maten ligger.
 12. Veldig flott og informativt. Er det så at du tenker at dette fungerer bedre en løsningen til deltec? Har lært en gang i tiden at en bør ha skummer til det dobbelte av volumet i saltvann, står denne uskrevne regelen for fall? Noen som vet om Deltec kommer med noe nytt av for system på 1500 liter og oppover?
 13. Dveler litt med det ang str 250 vs 300. Tenker at en god diameter (300) på røret der hvor skummet dannes vil tillate flere små bobler på toppen av overflaten. Som igjen dyttes oppover. At 300 serien vil gi meg muligheten til å skumme på flere forskjellige nivåer. Altså et større spekter enn 250 serien. Etter min oppfatning så er kombinasjon på bredden der hvor skummet dannes og lengden på halsen viktig. Riktig balanse mellom disse to vil gi en god skummer. Har god plass da sump står ved siden av hovedkar og ikke under. Frykten er vel at systemet mitt ikke leverer nok for a
×
×
 • Create New...