Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

Jonasvp

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  389
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Jonasvp vant dagen sist August 6

Jonasvp hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

17 Good

Om Jonasvp

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Finnmark

Converted

 • Fylke
  Finnmark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jonasvp

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  blir spennende å følge med. Hvor fikk du tak i alu profiler?
 2. Jonasvp

  Led...hva er greit nok?

  Jeg har Orphek Atlantic, har hatt disse i vel 9 år nå. Ikke en led som er gått, en vifte som har begynt å gi litt lyd fra seg den siste måneden. Har grovregnet at de har stått på i ca 40000 timer. Blir nok å gå for noe i samme prisklasse når mine tar kvelden. Da er det en Atlantik V4 som ligger høyt på ønskelisten.
 3. Har forsøkt å finne noe som beskriver kjønn på copperband, men ikke funnet noe som gjør meg klok nok til å se forskjellen. Så om der finnes en god link, så gjerne post den her.
 4. Ønsker også og ha begge kjønn om det lar seg gjøre. Men ikke alle arter er like lett å skille på kjønn. Disse har jeg med hatt sammen i vel 4 år. https://www.liveaquaria.com/product/304/blue-star-leopard-wrasse?pcatid=304&c=15+1378+304. Her er det en av de som har vokst og blitt en hann. Faktisk 2- 3 cm større enn de andre. Munnrugere som bangaier https://www.liveaquaria.com/product/2672/kauderns-cardinalfish-captive-bred?pcatid=2672&c=15+26+2672 holder jeg osgå. Ruger nytt kull nå og da. Disse har gått hos meg i vel 5 år.
 5. Ut i fra mitt ståsted, så tenker jeg at noe av fiskene skal gjøre sin jobb i akvariet. Algespiser, sandvelter, bristelworm kontroll osv. Tenker og litt i hvilken sone i akvariet fisken lever i. Alltid før kjøp av fisk gjøres det en utdypet referansesjekk. Viktig for meg at fiskene skal passe i lag på et vis. Dette er mitt utgangspunkt.
 6. Takk for svar, plassen er ikke noe utfordring her, da sumpen står for seg selv. Men finner lite info om hvordan selvrenseren til deltec fungerer. At skummeren til deltec er bra, er jeg ikke i tvil om. Men jeg kunne tenke meg en selvrenser, som også spyler nalen. Så om noen vet om deltec sin gjør det, så kom gjerne med et hint. Akkurat nå er det følgende som vurderes: Deltec - SC 2560 Internal med Skummertopprenser for TC/SC2560
 7. Jonasvp

  Reefmeet 24.02.2018

  Skal seriøst vurdere å ta turen til neste år. Hører bare gode ord om opplegget.
 8. Jonasvp

  Leif sitt RSM 250

  Mantis er vanskelig å få tak på En boks med flere hinder kan være tingen. Gjerne noen små LS, der hvor maten ligger.
 9. Veldig flott og informativt. Er det så at du tenker at dette fungerer bedre en løsningen til deltec? Har lært en gang i tiden at en bør ha skummer til det dobbelte av volumet i saltvann, står denne uskrevne regelen for fall? Noen som vet om Deltec kommer med noe nytt av for system på 1500 liter og oppover?
 10. Jonasvp

  Bubble King Supermarin 300

  Er det en intern type?
 11. Dveler litt med det ang str 250 vs 300. Tenker at en god diameter (300) på røret der hvor skummet dannes vil tillate flere små bobler på toppen av overflaten. Som igjen dyttes oppover. At 300 serien vil gi meg muligheten til å skumme på flere forskjellige nivåer. Altså et større spekter enn 250 serien. Etter min oppfatning så er kombinasjon på bredden der hvor skummet dannes og lengden på halsen viktig. Riktig balanse mellom disse to vil gi en god skummer. Har god plass da sump står ved siden av hovedkar og ikke under. Frykten er vel at systemet mitt ikke leverer nok for at skummeren skal operere mest effektivt.
 12. Etter vurderinger hit og dit, har jeg kommet fram til at jeg mer og mer ser ut til å velge følgende BK supermarin 300 http://royalexclusiv.net/en/skimmers/skimmers/bubble-king-r-supermarin-200-300/bubble-king-r-supermarin-300-rd3-speedy.html?MODsid=ec3aa0190e198bb19038a89ca8cdcf72 Men som sagt, valget er ikke tatt og tar gjerne i mot argumenter for å kjøpe noe annet. Eller hører fra noen som bruker denne 300 serien.
 13. Jonasvp

  WetPet Moss

  Fant ikke denne butikken under butikk prat, om den finnes så er det bare for admin og slette dette innlegget WetPet i Moss er en kjempebra butikk. Parkering er også bra. Adr. Klostergata 44, 1532 Moss Veldig bra utvalg på koraller, fisk og invertebrater. Kanonbra service, til og med rom for en kopp kaffe og litt saltvannsprat. Mulighet for å bestille fisk, mot forhåndsbetaling, det synes jeg er flott. Jeg anbefaler denne butikken, god gammel JH standard ( snakker Bislett nå)
×