Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Tomas

Klubbmedlem
 • Content Count

  1,149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Everything posted by Tomas

 1. Jeg opplever også at kvaliteten på lampen er god, lyset er fint spredt men at dette med brukervennlighet og software er litt skuffende. Jeg tenker også at lampene har en «gammeldags» software (ikke app styrt) men at de samtidig er meget avanserte med en dullion innstillinger. Synd det ikke finnes (hvertfall ikke via GHL sine sider) en bedre oversikt over LCP filer (ferdig «lysprogrammer»). Jeg skulle ønske de var noe mindre hi-tech og bar preg av noe mer i tiden brukervennlighet. Når dette er sagt så er det ikke slik at man bytter lysprogram hver uke eller hvert halvår eller år, så når man først har ett program man er fornøyd med så er det jo bare å leve seg fornøyd tilbake å irritere seg over noe annet enn lampene
 2. Hei, Jeg ønsker å få inputs fra miljøet om deres opplevelser av LED lys til akvariumene våre. Jeg har vært igjennom en del type fabrikanter, fra billigere "kina" typer, via Orphek Atlantis, Ecotech Radion og nå GHL Mitras, men jeg klarer ikke helt å forsvare prisene på disse lampene kontra opplevelsen jeg sitter igjen med. Orphek var håpløs å programmere og dyr i innkjøp. Lampen gav fint lys . Ecotech var fine lamper i og for seg men litt styr med programmering, vifter som går 24-7 samt at deres support er hårreisende dårlig og får strykkarakter av meg. Lampene ga godt lys, dog noe konsentrert. GHL (6100HV/6300HV) er en dinosaur å programmere og krever sort belte i Atari eller commandore 64 for å forstå deres fantastisk dårlige software.Lampene gir godt lys men tilgangen på gode ferdigprogrtammerte oppsett er dårlig. Skyldes muligens at lampene mine ikke er av nyeste type? "Kinalampene" støyet lite eller ingenting, hav god vekst og kostet meg ca 1500,- pr stk kontra 8000,- + som de overnevnte modellene. Var Orphek, Ecotech og GHL over 5 ganger så gode som "Kinalampene"? NEI! Definitivt ikke. Ikke på noen måte. Jeg ønsker deres tips og erfaringer med andre merker LED lys (og gjerne på de jeg har erfaring med) for å lettere kunne sondere meg frem til en lampe som funker bra for meg. Jeg vil ha lamper som kan lett justeres og som har en god og stabil software. Jeg trenger ikke noe som er designet for å kunne justere alt herrifra til månen, men heller noe som lett settes til forhåndsprogrammerte og fungerende oppsett som for eksempel "shallow reef", "Fish only", "SPS dominated", "mixed reef" osv. Jeg har ingen erfaring med det prismessige "midt-sjiktet" av lamper med priser mellom 2000,- til 5000,- så her er jeg veldig interessert i tilbakemeldinger. Min personlige erfaring tilsier at pris ikke kan forsvares og at dyre lamper ikke leverer tilsvarende bedre enn billigere lamper. Jeg legger ved ett par bilder fra mitt tidligere oppsett. Juwel 190 hjørnekar, sps dominert med 180w "kinaled".
 3. Time Left: 7 days and 8 hours

  • FOR SALE
  • USED

  Selger koraller og frags. SPS og LPS: Montipora Capricornis, Rød - ca 15x10 cm 350,- Montipora Setosa - 200,- Montipora Sunset - 100,- (små) Seriatopora Hystrix - 100,- 150,- acans - 100,- Stylophora - 150,- «Charlice» mørk base og lilla munner - 100,- for en frag og 300,- for en større bit på ca 10 x 10cm «Charlice», knallrød 150,- «Meteor Shower» Cyphastrea 200,- Acropora Sp, lilla-ish 150,- Mykt: Grønne stjernepolypper - 50,- Div zoas fra 100,- for frags og opp til 450,- for en større koloni *Enkelte av bildene er av moderkorall og ikke av selve fraggene. Sender ikke, må hentes i Drøbak.

  50.00 NOK

  - NO

 4. Den er ikke bestemt enda og vil ikke kunne bli bekreftet før om en god stund dessverre. Vi håper på helgen før 17 mai. Kommunen må bekrefte når de bygningsmessige arbeidene er ferdig før vi kan gå ut med endelig dato. Tipper vi har noe håndfast rundt slutten av februar.
 5. It's official. Drøbak 2020!Stay tuned for more info...
 6. This advert is COMPLETED!

  • FOR SALE
  • USED

  Ecotech Radion Xr30w pro gen 3 selges. Ny i 2015, kjøpt brukt av meg i 2017 hvor den ble brukt i mitt forrige system ett års tid. Lampen har vært på rep hos Ecotech i Tyskland å byttet det ene ledcluster kortet. Funker nå som den skal, uten noen kjente feil eller mangler. Vifte er byttet ut da de originale bråker mye. Nåværende vifte har vesentlig redusert støy. Befinner seg i Drøbak men kan sende mot frakt. Bildet er lånt fra internett.

  3,250.00 NOK

  Drøbak

 7. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  Jeg må selge en rå T5 lampe pga for høy varmeproduksjon i en lukket topp. Nye rør i 2019. Styremuligheter av lys og led nattlys via Bluetooth. Lampen er brukt i 2 år. Backlight fungerer ikke i display men man ser display allikavel. Originalvifter bråker, så de er erstattet av eksterne utenpåliggende og større vifter på den ene enden slik at den blir mer eller mindre lydløs. Jeg har modifisert oppheng til å kunne bruke både tau og wire. Størrelse på lampen er: 540mm x 1220mm Befinner seg i Drøbak. Les mer om den her: https://webshop.korallen.no/products/diuna-t5-854w

  3,000.00 NOK

  Drøbak

 8. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  Selger en brukt batteribackup og en returpumpe. Returpumpe er en 3000 l/h DC pumpe: 200,- Mål: 14 x 9 x 11cm Maks flow: 0 - 3200L Maks løftehøyde: 2.8 M Tilkobbling: 8/12/16mm DC24V 25W Batterybackup: 500,- https://www.fish-street.com/battery-coralbox-powercell-for-backup-jebao-pump-dc-pump?search_string=battery

  500.00 NOK

  Drøbak

 9. This advert is COMPLETED!

  • FOR SALE
  • USED

  HOLDT AV TIL LØRDAG 25.01 Selger en Bubble magus skummer som aldri ble brukt i mitt system. Som ny Capability : 700-900 liter pump: 2000/I Pump power: 33W, 220V 50Hz Air intake : 500L/H Dimensions: 250*185*525mm(9.8" * 7.2" * 20.6") Cylinder: 15CM Water level :9.5"-11"

  1,900.00 NOK

  Drøbak

 10. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • NEW

  Selger en reactor som aldri ble brukt i systemet mitt. Model : C120-1ATPump : Atman PH1100Power :15WVoltage: 220V 50Hz /110V 60HzReactor Room :5″Size : 200 * 140 * 500mm( 7.8″ * 5.5″ * 19.6″)Capability:1000L(265G)

  1,000.00 NOK

  Drøbak - NO

 11. Hei, Vi må finne kyndige personer til å hjelpe oss med vårt Invision forum. Forumet er nå i knestående, med overbelastet server (bilder er fjernet midlertidig som følge av dette), sikkerhetsoppdateringer og andre oppdateringer er ikke utført, påstartede prosjekter er ikke landet, en database og ett oppsett som må gåes igjennom og behovet for å finne noen til å hjelpe oss er kritisk. Kjenner du noen som kanskje kan hjelpe oss, om så profesjonelt? Vi må se på alle mulighetene vi har. mvh Tomas
 12. Jeg tar turen til Oslo denne ettermiddagen. Gleder meg til å se systemet ditt Tom. Tar med noen poser med diverse frags for auksjon. Vi sees!
 13. På oppfordring fra Tom Selvåg, drar vi igang et hjemmemøte. Og hjemmet som åpnes denne gangen, er mitt. Det jeg har å vise er et Redsea 420 Reefer, som har vært oppe og gått i en 3 års tid nå. Dette er mitt første saltvannskar, etter å ha vært ferskvannsakvarist siden barneårene. Er det noen som ønsker å ta med objekter til en liten auksjon, så skal vi greie å få avviklet dette også. Akvariet befinner seg sentralt i Oslo, Schivesgate 4 på Frogner. Bare gå etter det blå lyset...Husk Oslo Kommunes parkeringsregime, ved parkering. Greit med plasser rett utenfor døren. Mvh Tom Aanensen, tlf.: 93047658
 14. Hei, Velkommen til vår salte verden. Om du har valget mellom med og uten sump så hadde jeg gjort alt jeg kunne for å ha sump. Trenger ikke være stor. jo større jo bedre osv. men får du plass til skummer, varmekolbe, returpumpe og kanskje plass til filter/reaktorer så er det alt du trenger, i tillegg til boblefeller for å ikke få microbobler i dispaykar. Åpen topp er nok mest med temperatur å gjøre. Vi vil nødig ha noe mer enn 28-29 grader i karrene. Jeg ville startet med å bygge revet med steinene, så når du er fornøyd limt, stripset eller festet dem skikkelig i hverandre før, sand og vann. Dermed står steinene best og mest stabilt til fremtiden. Det gir deg også muligheten til å bygge revet utenfor karret, og så løfte inn større deler etter å ha limt/festet dem i hverandre utenfor karret. Oppstarten av systemet vil gi en del alger, så ett tips er å investere i en del snegler, erimittkreps, sjøstjerner, algespisende fisk og lignende i starten, når verdier og forhold er tilstede for dette. La meg komme med ett par tanker til overflow. 2 etg sier du og overflow box - jeg kjenner jeg grøsser litt (mest spøk, men vann som ikke kan kontrolleres er dømt til å renne der det ikke skal) Jeg kan forstå din respekt for å borre i glass, men da har jeg ett helt klart tips som å få noen til å gjøre det eller selg karret og skaff ett som er borret. 2 eller 3 hull,hvor 2 av dem er vann ned i sump og vann tilbake i display går via 3. hullet eller utvendig over kanten. Da vil du i minst mulig grad risikere at ting renner over og ut av systemet om owerflow skulle stoppe f eks. Du kan selvfølgelig ha en nivåbryter på karret i displaykar som stopper returpumpe opp fra sump, men min erfaring er at pumper og elektronikk vil svikte en eller annen gang. Det finnes mange fallgruver, men trøst deg med at vi andre har tråkket i dem alle sammen. Spør oss derfor om du lurer på noe. Det finnes ikke dumme spørsmål Lykke til med prosjektet. Håper du vil trives med saltvann i stua - det gjør hvertfall vi ! Se om du får noen tips i tråden min:
 15. This advert is COMPLETED!

  • FOR SALE
  • USED

  frag-karret under systemet mitt begynner å fylle seg opp. En del snacks, men dessverre håpløse bilder. Kom innom for en kaffe og en titt. Priser varierer fra korall til korall. Mvh Tomas Kaumer

  NO VALUE SPECIFIED

  Drøbak

 16. Har vi noen kandidater til å delta som selgere? Selv skal jeg nok klare å skrape sammen en 20-30 objekter men vi trenger fort 150 ++ for å kunne få gjennomført en skikkelig auksjon.
 17. Tomas

  Hva er dette?

  hmm. litt usikker dessverre. Mener da å ha sett dette før men har ikke observert at de plager koraller rundt. Håper vi har noen andre som kan besvare dette.
 18. Hei, lokalene trenger ikke å være så store. Fra tidligere rene auksjoner så er vel besøksantallet ett sted mellom 30 - 50 pers. så det kreves i utgangspunktet ikke noe mer enn stoler å sitte på og ett par bord.
 19. Hei folkens, Styret i akvarieklubben ønsker tilbakemeldinger på en potensiell Reefmeet auksjon i starten av 2020. I første omgang så trenger vi deres innspill på om vi har nok selgere. - Har du noe du kunne tenkt deg å solgt på en slik auksjon? - Hvor mange objekter tipper du at du kunne stilt opp med? Deretter ønsker vi tips til lokale i Oslo området. Drøbak akvarium er også potensielt lokale. La oss høre fra deg. Mvh Styret
 20. Som tittelen sier. Sitter du på kompetanse rundt det å drifte ett forum og kunne tenke deg å bidra med å holde Saltvannsforum? Ikke nøl med å ta kontakt med oss i styret. Håper å høre fra deg! Mvh Tomas På vegne av styret
 21. Overrenning: Bygde først Durso overrenning ned til sump, se bilder lenger opp. Dette bråka like mye som Niagra falls og fikk sump til å se ut som ett boblebadekar....Fytti rakker'n for no drit!Durso'n er kasta så langt vekk jeg klarte og nå er Herbie installert. Det er litt lite vann i avrenningen kun for å ta bildet.Les med om de forskjellige typene her:https://blog.marinedepot.com/education-center/charts-diagrams/durso-herbie-bean-animal-overflow
 22. Hei, Om du har en lekkasje så ville jeg fort som fy ha tømt og fjernet karret, men kan det være vann som renner over kanten fra f eks en wavemaker eller lignende og som tørker opp og etterlater saltet? altså ikke en lekkasje i skjøten? Det er nok mange kar som kan passe med kun 150 cm bredde som kriterie, utover stillegående og det med lys. Selv så har jeg hatt systemer som har vært så å si lydløse med sump og tør påstå at alt henger sammen med utførelse. Mitt 720 nå kan du ikke høre i stua f eks. Se litt i min tråd om hvilke overrenninger jeg har testet og hvilke erfaringer jeg har. Lokk på akvarier om sommeren bør overvåkes så du ikke får overoppheting av karret som følge av liten luftsirkulasjon i toppen. Jeg har ikke erfaringer med RMS systemene men foretrekker løse pumper for enklere vedlikehold og sump under. Smaken er som baken, pluss og minus med alt samma. Lyden og støy er utelukkende produsert av teknikk og vannsirukulajson så en lydsvak skummer, en DC returpumpe og stillegående sirkulasjonspumper kombinert med en god overflow løsning er mitt stalltips. MVh Tomas
 23. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  T5 lampe med nye rør i 2019. Pasific sun Diuna 8×54w T5. Styremuligheter av lys og led nattlys via Bluetooth. Lampen er brukt i 2 år. Backlight fungerer ikke i display men man ser display og dens innhold alikavel. Originalvifter bråket for mye, så de er erstattet av eksterne utenpåliggende og større vifter på den ene enden slik at den blir mer eller mindre lydløs. 3000,- (nypris 8800,-) eller kombinert med levnede som fisk og koraller. Les mer om den her: Diuna-t5-854w

  3,000.00 NOK

  Drøbak - NO

 24. En liten oppdatering på karret i Drøbak. Systemet er drøye 6 måneder gammelt og ting funker greit. Noe teknikk må kvalitetssikres før den første sommeren kommer og vannet har også blitt grundig testet. Noe Cyanoalger men det er jeg ikke bekymret for på dette stadiet. Utskifting av lys. T5 og 2 LED lamper ble for mye varme. Jeg skjønte tidlig at planen og ønsket om en hybrid-løsning ble litt risky. den lukkede toppen ble fort varm og det lenge før varmen ute har sat inn. Jeg har nå bygd om lysoppsettet til å bli 2 x GHL LX 6300HV (ombygd 6100HV) og 2 LX 6100HV. (skal bygges om som nevnt høyere opp i denne tråden) t5 er med andre ord helt ute. Den lille 25l fragtanken under i teknisk rom har også blitt endret. Nå er det refugium for Chaeto og mangroveplanter. Her har jeg kjøpt ett Tunze refugium LED lys som virker greit. Noe koraller og fisk har blitt handlet inn men det er ikke fokus nå. Jeg syntes systemet er ungt og venter dermed til over sommeren. Ett artig par, Darwin og Ocellaris. Håper å få ett lekspar ut av disse. Jeg har også handlet inn 6 Kardinaler i håp om å få ett par ut av dem. Spennende med munnrugere!
 25. Hei, Zoohjørnet i Østfoldhallen kan helt sikkert bidra. Det er helt sikkert noen fra Østfold området her men av de jeg kommer på i farten så har du Stein Egil i Halden og meg i Drøbak.
×
×
 • Create New...