Gå til innhold
Informasjon
 • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Tomas

Styremedlem
 • Innholdsteller

  1 031
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  24

Tomas vant dagen sist Desember 4

Tomas hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

141 Excellent

Om Tomas

 • Rang
  Styreleder
 • Bursdag 19. april 1981

Converted

 • Bosted
  Drøbak

Converted

 • Interesser
  Dykking

Converted

 • Yrke
  Heismontør

Converted

 • Fylke
  Akershus

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tomas

  UKENS TEMA 50: Manifold i sump

  Rør dimmensjon: 32 mm. PVC Pumpe: 2 x Jebao 6000DC. (en til manifold og en til retur) Outlets (16mm slangetilkoplinger): UV, Kjøler, Fragtank/refugium, reaktor og 2 reserve. Maskering så ikke området som skal limes får lakk på seg. Primer og lakk fra Biltema. Viktig å ha nok union koplinger så man kan lett demontere.
 2. hehe, det var faktisk bare ett par hundre kroner i forskjell. Jeg fikk med andre ord prissjekket utgangspunktet mitt og fant ut at det ikke skilte mye på de to leverandørene. Frakt kan fort bli ett tema for de som ikke bor OK radius for Oslo (i dette eksemplet)
 3. Hei, Jeg bestilte mitt via Tropestua i Oslo. Ett Wromak kar på egne mål, borret etter ønske og med 3 sider optiwhite. Jeg sjekket prisen mot en annen leverandør og det var 100 lapper i mellom. Det er produsert i Polen og det var vel ca 7 uke levering mener jeg å huske. Jeg er meget fornøyd med resultatet.
 4. En liten tilbakemelding på denne funksjonen. Ikke helt som forventet., noe tungvint. Bud kan gis, men kun den som har opprettet ser faktiske bud. Prisen på objektet står fast hele tiden, uavhengig av bud og eier må selv redigere pris ettersom budene mottas. Sånnsett så er det bedre å legge ut en annonse og ta bud via PM.
 5. Tomas

  UKENS TEMA 49: jordfeil / 230V komponenter i saltvann

  Det var ett godt tips, titan varmekolbe og jordingsprobe i ett
 6. Jeg ser flere av våre butikker selger Marco rock (tørr ls).Finnes det noen har som har kjøpt disse og som har personlige erfaringer å dele?
 7. Hei, Vi har nå etablert en mulighet for auksjon / bud på kjøp og salg sidene. Sjekk de ut! Happy Reefing!
 8. Tomas

  Auksjon: Deltec 8070s

  This advert is COMPLETED!

  • TIL SALGS
  • Brukt

  Auksjonerer bort en Deltec 8070s Auksjonen avsluttes søndag 9.12.19 kl 21.00. Dette er blandt Deltec's flaggskip når det kommer til pumper og er en superkraftig returpumpe som har en løftehøyde på 7,8 meter og leverer 8400 liter i timen på max effekt. Pumpen er meget stillegående. Kjøpt brukt på Reefmeet auskjonen i november 2018, men får ikke brukt den slik jeg hadde planlagt da den må stå tørt. Det ble oppgitt at pumpen kostet godt over 10.000,- når den var ny så dette er ett scoop for de som trenger en kraftig og lydløs pumpe. NB. Pumpen er plugget og fyllt med vann ihht anbefalt oppbevaring når den ikke er i bruk. Specs: 158w 8400 l/h 7.8 h Deltec HLP Pumps are extremely quiet in operation. All Deltec HLP Pumps are protected by a thermic motor switch. Selges for høyestbydende over 500,- Befinner seg i Drøbak. Kan sendes for kjøpers risiko og kostnad.

  kr600,00

  Drøbak - NO

 9. Tomas

  Drøbaks revet 720l

  Påfyll av 25mm Siporax ringer. Har nå ca 12 liter totalt. Stablet for å unngå minst mulig dødplasser hvor skitt og møkk vil samle seg. Etter gode tips og råd fra andre akvarister valgte jeg å demontere og lime om manifold. Nå har jeg 1 dc6000 pumpe som er ren retur til hovedkar og en egen til manifold. Valgte to like pumper slik at den ene kan fungere som backup om en skulle gå i stykker. Avløp og retur er nå limt. Det vil bli ettermontert ett par stusser på toppen av karret nå akvariet er fylt opp med vann for å unngå støy/plasking Plate som dekker overrenning. Dette forhindrer algevekst på kam. Luftehullet på baksiden av Durco vil forlenges med en liten slange og bli dratt litt opp på veggen. Dette for å forhindre at salt tetter hullet. De hvite platene i bakkant er til Stream 3 pumpene. Baksiden av magnetene er limt på disse, slik at jeg enkelt kan ta pumpene opp og ned ved å dra/dytte i de hvite platene. Sumpen jobbes det fremdeles med. Nå er det å få kontroll på alt av ledninger og gjøre klart til de siste komponentene. Hvit krympestrømpe er bestilt til å ha utenpå de grønne 16/22 slangene. 25l karret skal lyssettes så da vil det genereres alger i slangene og grønnfargen i seg selv er rimelig 1982 look
 10. Tomas

  Marin Lab i Polen

  https://marinlab.com/en/ Denne funker ser det ut til. Kan det være en skrivefeil? (www)
 11. Ett lite tips. Kjøp en ekstern alarm / vannføler. Min Apex konka "out of the blue" en natt, slette ALT jeg hadde programert og åpnet flere poweroutlets. Da hjalp det jævlig lite å ha vannsensorer på systemet. Apex er fint, men ikke dra all sikkerhet via den alene.
 12. Tomas

  Reefmeet

  Reefmeet arrangeres i Smia flerbrukshus, Drøbak.
 13. Tomas

  På besøk hos vår Forhandler

  Tipper dere koser dere! Takk for at dere deler med oss.
 14. Tomas

  Drøbaks revet 720l

  Reefmeet er over for i år og fokus kan nå være litt mer bygging på eget system. 12mm glass er kjøpt hos glassmester i Oslo og folie har jeg skaffet fra en annen bekjent. Limer folie på baksiden av avrenningskammeret og har lagt en tynn silikonstripe på toppen der vannet renner over kanten for å forsterke slik at folien ikke løsner. Samme folie er også brukt utvendig på bakvegg. Reefmeet auskjonen gav resultater og en Grotech dosering ble med hjem. Tropestua sørget for å overtale meg til Stream 3 sirkulasjon så da kan jeg snart glede meg over å montere div. teknikk Lim kjøpt hos Wetpet. skjønte ikke en pøkk av de østeuropeiske instruksene men jeg skal ikke ha vann i det på lenge uansett. Tror det stod noe om en herdetid på 2mm / 24t. Jeg må si jeg ble skuffet over resultatet på min fuging, men trøster meg med at algene snart vil skjule alt. Zalo + vann er ett must men alikavel så er det ikke bare bare å få fint. Innvendig i avrenning er det sausa ned og sikkert 1/2 tube for mye lim utifra hva som trengs. Durso overflow skal lages. 40mm med en egen 40mm backup. Aqua medic UV installeres. Denne skal kun brukes ved behov og ikke være en del av det daglige i drift. Fragkar/refugium (25l) må lys-skjermes fra resten av sump for å unngå algevekst i sumpen, så da skaffet jeg meg aluminium compositt plater som brukes flere ting. Skillevegg i sump, plate over overrenning i hovedkar og i detaljer i teknisk skap. Herlig å jobbe med! Jeg har vanntilførsel rett inn i skap under akvariet. Dette skal sikres med flere ting: 1) Membran, belegg og sluk i teknisk rom under skap 2) Magnetventil (Aqua medic) 3) Enda en magnetventil som skal styret separat fra den andre 4) Tunze sin osmose styring (8555) og vannpåfylling (3155) 5) Husforsikring Test av den ekstremt IKKE konevennlige "blålyset" i stua. Konas resultat: Tilfredstillende! WEEEE!
 15. Tomas

  Deltec sump Typ 41.20

  Hei, Jeg klarer ikke helt å se hvordan denne sumpen ser ut og det samme med skummeren. Om det er en Deltec skummer så har jeg kun erfaring med andre/mindre Deltec typer. Vet du om dette er en custom sump eller en original deltec?
×