Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Tomas

Klubbmedlem
 • Content Count

  1,159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Tomas last won the day on July 3 2019

Tomas had the most liked content!

Community Reputation

177 Excellent

2 Followers

About Tomas

 • Rank
  Styreleder
 • Birthday 04/19/1981

Converted

 • Bosted
  Drøbak

Converted

 • Interesser
  Dykking

Converted

 • Yrke
  Heismontør

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, har noen laget dette selv? Hva brukte dere i såfall som materialer og har dere kontrollert at det er trygt å bruke i karret og ikke gir fra seg noen uønskede ufyseligheter?
 2. finnes det ingen som vil dele sine forsikrings tips eller er det ingen som har forsikret karrene sine?
 3. Selger koraller og frags. SPS og LPS: Montipora Capricornis, Rød - ca 15x10 cm 350,- Montipora Setosa - 150,- Montipora Sunset - 100,- (små) Seriatopora Hystrix - 100,- 150,- Stylophora - 150,- «Charlice» mørk base og knallgule munner - 100,- for en frag og 300,- for en større bit på ca 10 x 10cm «Charlice», knallrød 200,- «Meteor Shower» Cyphastrea 200,- Acropora Sp, lilla-ish 150,- Mykt: Grønne stjernepolypper - 50,- Div zoas fra 100,- for frags og opp til 450,- for en større koloni *Enkelte av bildene er av moderkorall og ikke av selve fraggene. ** Det meste av zoas er nå solgt Sender ikke, må hentes i Drøbak.
 4. Jeg må selge en god T5 lampe. Nye rør i 2019. Styremuligheter av lys og led nattlys via Bluetooth. Lampen er brukt i 2 år. Bakgrunnslyset i selve display fungerer ikke, men man ser display allikavel . Originalvifter bråkt for mye for meg, så de er erstattet av eksterne utenpåliggende og større vifter på den ene enden slik at den blir mer eller mindre lydløs. Jeg har modifisert oppheng til å kunne bruke både tau og wire. Størrelse på lampen er: 540mm x 1220mm Befinner seg i Drøbak. Selges for 2500,- eller byttes i koraller og levende. Nypris 8.800,- Les mer om den her: https://webshop.korallen.no/products/diuna-t5-854w
 5. Selger en reaktor som aldri ble brukt i systemet mitt. Model : C120-1AT Pump : Atman PH1100 Power :15W Voltage: 220V 50Hz /110V 60Hz Reactor Room :5″ Size : 200 * 140 * 500mm( 7.8″ * 5.5″ * 19.6″) Capability:1000L(265G) 1000,- eller byttes i koraller eller annet levende. Befinner seg i Drøbak
 6. Selv har jeg alltid brukt balling på alle mine systemer. Balling fra Korallen, Aqua fortest, Red SEA og ATI. Jeg har gått fra å mikse alt pulver selv, til å kjøpe mer «ferdig» doserte til nå å bruke en 3-in-2 variant fra ATI. Essesials pro som den heter. Kh kommer flytende og ferdig blandet i en dunk og CA og MG er ferdig blandet i den andre. Fornøyd med den jeg har må. Kun to kanaler til å dosere og den er drøy i forbruk/pris.
 7. dårlig gjort å skrive ned så mange fine koraller og ikke legge ved ett eneste bilde
 8. Ikke enda, men jeg venter svar fra kommunen denne uken på om lokalet vil bli ferdig renovert tidsnok.
 9. Hei, Jeg ønsker å få en liten oppdatert oversikt på hvilke forsikringer som finnes på markedet for hobby'n vår. Fint om de som har forsikret systemene sine kan utdype litt om pris, dekningsgrad og firma. Det er spesielt 2 spørsmål som jeg er interessert i å få konstatert: Spørsmål 1: Om selskapet dekker fiskene og koraller hvis det skjer ett plutselig strømbrudd? Spørsmål 2: Om selskapet dekker hvis man er bortreist og evt. det tekniske system svikter slik at fisk og koraller dør? Eika forsikring: Dekker kun akvariet ved knust glass etc. ikke innhold. De tilbyr heller ikke noen egen forsikring hvor vi kan forsikre akvariet med innhold. Sparebank 1, LO Favør: Likt som Eika. Gjensidige: Svar 1: Ja. Svar 2: Hvis det er en dekningsmessig årsak til at systemene svikter så dekkes også systemene. Fisk regner vi som innbo. Svarene gjelder for Innbo Pluss.
 10. Så moro! Det er jaggu en spennende tid dere har i møte. Du får holde oss oppdatert
 11. Jeg opplever også at kvaliteten på lampen er god, lyset er fint spredt men at dette med brukervennlighet og software er litt skuffende. Jeg tenker også at lampene har en «gammeldags» software (ikke app styrt) men at de samtidig er meget avanserte med en dullion innstillinger. Synd det ikke finnes (hvertfall ikke via GHL sine sider) en bedre oversikt over LCP filer (ferdig «lysprogrammer»). Jeg skulle ønske de var noe mindre hi-tech og bar preg av noe mer i tiden brukervennlighet. Når dette er sagt så er det ikke slik at man bytter lysprogram hver uke eller hvert halvår eller år, så når man først har ett program man er fornøyd med så er det jo bare å leve seg fornøyd tilbake å irritere seg over noe annet enn lampene
 12. Hei, Jeg ønsker å få inputs fra miljøet om deres opplevelser av LED lys til akvariumene våre. Jeg har vært igjennom en del type fabrikanter, fra billigere "kina" typer, via Orphek Atlantis, Ecotech Radion og nå GHL Mitras, men jeg klarer ikke helt å forsvare prisene på disse lampene kontra opplevelsen jeg sitter igjen med. Orphek var håpløs å programmere og dyr i innkjøp. Lampen gav fint lys . Ecotech var fine lamper i og for seg men litt styr med programmering, vifter som går 24-7 samt at deres support er hårreisende dårlig og får strykkarakter av meg. Lampene ga godt lys, dog noe konsentrert. GHL (6100HV/6300HV) er en dinosaur å programmere og krever sort belte i Atari eller commandore 64 for å forstå deres fantastisk dårlige software.Lampene gir godt lys men tilgangen på gode ferdigprogrtammerte oppsett er dårlig. Skyldes muligens at lampene mine ikke er av nyeste type? "Kinalampene" støyet lite eller ingenting, hav god vekst og kostet meg ca 1500,- pr stk kontra 8000,- + som de overnevnte modellene. Var Orphek, Ecotech og GHL over 5 ganger så gode som "Kinalampene"? NEI! Definitivt ikke. Ikke på noen måte. Jeg ønsker deres tips og erfaringer med andre merker LED lys (og gjerne på de jeg har erfaring med) for å lettere kunne sondere meg frem til en lampe som funker bra for meg. Jeg vil ha lamper som kan lett justeres og som har en god og stabil software. Jeg trenger ikke noe som er designet for å kunne justere alt herrifra til månen, men heller noe som lett settes til forhåndsprogrammerte og fungerende oppsett som for eksempel "shallow reef", "Fish only", "SPS dominated", "mixed reef" osv. Jeg har ingen erfaring med det prismessige "midt-sjiktet" av lamper med priser mellom 2000,- til 5000,- så her er jeg veldig interessert i tilbakemeldinger. Min personlige erfaring tilsier at pris ikke kan forsvares og at dyre lamper ikke leverer tilsvarende bedre enn billigere lamper. Jeg legger ved ett par bilder fra mitt tidligere oppsett. Juwel 190 hjørnekar, sps dominert med 180w "kinaled".
 13. Den er ikke bestemt enda og vil ikke kunne bli bekreftet før om en god stund dessverre. Vi håper på helgen før 17 mai. Kommunen må bekrefte når de bygningsmessige arbeidene er ferdig før vi kan gå ut med endelig dato. Tipper vi har noe håndfast rundt slutten av februar.
 14. It's official. Drøbak 2020!Stay tuned for more info...
 15. Hei, Vi må finne kyndige personer til å hjelpe oss med vårt Invision forum. Forumet er nå i knestående, med overbelastet server (bilder er fjernet midlertidig som følge av dette), sikkerhetsoppdateringer og andre oppdateringer er ikke utført, påstartede prosjekter er ikke landet, en database og ett oppsett som må gåes igjennom og behovet for å finne noen til å hjelpe oss er kritisk. Kjenner du noen som kanskje kan hjelpe oss, om så profesjonelt? Vi må se på alle mulighetene vi har. mvh Tomas
×
×
 • Create New...