Gå til innhold

wojtek

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  394
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om wojtek

 • Rang
  Klubbmedlem
 • Bursdag 20. des. 1971

Converted

 • Bosted
  Løken

Converted

 • Interesser
  dykking,båter,hjemmekino

Converted

 • Yrke
  Jobber som flymekanikker for luftforsvare.

Converted

 • Fylke
  Aurskog-Høland
 1. Øke nitrate ( NO3)

  Nå har jeg redusert belysning i refugium så skal vente to uker. Se hva skjer med verdiene, neste step kan bli å fjerne litt av pellets og vente igjen. Det er best å brukke litt tid så jeg ikke for for stor nitrat og fosfat hopp.
 2. Øke nitrate ( NO3)

  Ja det stemmer. Litt bekymret for å kutte den for rask ned. tenke tilsette litt nitrat for å se hvordan akvarie reagerer.
 3. Øke nitrate ( NO3)

  Ja det er mulig å kutte biopellets. For å begynne sakte så kanskje minker jeg belysning av refugium fra 15 til 9 timer og ser hvordan det vil påvirke nitrat. Veksten ev chato burde bli mindre og Nitrat burde øke. Det komme å påvirke ph, men kanskje ikke så mye at det gjør noe markbar forskjel. Senere hvis det ikke hjelper minker jeg gjennomstrømning av biopellets mer og kanskje fjerner den helt. Må se hva skjer med vardiene. Man kan skafe mer fisk som vil resultere i mer inorganisk nutriens og samtidig organiske siden vi må mate dem mer. Det foregår mye diskusjon på Reff Central forum som sier at organiske nutriens gir bare mat til alger mens inorganiske til coraller. Angående tilsetning så lurer på om nkp som selges på feleskjøpe kan brukes i akvariet. Det er ofte andre tilsetninger som kan påvirke negativt. Er ikke akkurat kjemiker, og vet ikke om jeg vil ta sjanser. Kjøpe det på apoteke blir ganske dyrt siden trenger god del av det til 1200l , dosering må skje over lengre periode.
 4. Hei. Er det noen som tilsetter KNO3 ( saltpeter) for å øke nitrate? Mine verdier er Nitrate 0 og fosfat 0.009 det vil si 0 og. Jeg vet at man kan tilsette saltpeter men det er helt håpløs å få tak i denne. Har spurt på apoteke, dem hadde ingen kjenskap til det. I gamle tiden kjøpte man det på butiken som tilsetning til kjøtt når man lager pølser. Mange sier at man kan kjøpe det på feleskjøpe men hva heter det? Dem bruker andre benevnelser som f.eks. NPK-22-3-10 Siden fosfat er lav og så burde tilsette også KH2PO4. Har redusert belysning på refugium og mater mye men det er ikke nok for å få verdier opp på naturlig måte. All-in-one biopellets har nesten ingen gjennomstrømning og. Har dere noe forslag?
 5. Dag-Josteins akvarieverden

  Hei Jossi. Er det vann bytte til den 3000L som du har i garasjen (som var en gang garasje ) eller til det andre akvariet som du har i huset? Forresten har vart en del ganger på rygge og jobbet på seaking. Så ikke deg og spurte gutta om du jobbet der fortsatt, da fik jeg vite om arbeids ulykke. Håper det går bra med deg og at du kommer med mye nyttig til forum som du gjorde i gamle tider. Det blir spennende å følge med nye prosjektet .
 6. SOLGT: Fisk selges

  Hei. Har sendt deg SMS.
 7. Ecotech vectra L1.

  Har fått svar fra ecotech. Batteri inngangen tåler kunn 30v. Så ikke prøv med 36 v fordi man brener kretskorte. Stilte spørsmål om dem kan lage oppdatering på programe slik at pumpen med backup kan kjøre med mer enn 25% av minimum gjennomstrømning. Kan ikke tenke meg at dem gjør det, men det ville opne flere muligheter for andre brukere.
 8. Ecotech vectra L1.

  Har fått nyt svar fra ecotech. Typisk ansvar fraskrivelse og prøve å komme seg unna dårlig produkt som er ikke helt gjenomtenkt eller testet. Den skyler at luftehøyde blir mindre med flere 90 bend og det stemmer, alle vet om det og regner med at gjenomstrømning bli mindre. Men at den klarer ikke noe i heletatt, det er uakseptabel av så stor firma. Fortsatt vil dem ikke svare på om det kan kobles 36v inn. Det er mange boostere 12-36v som kan brukes. Det er ganske ufatelig hvorfor minker dem spening, det er bedre å ha kortere virketid på batteri enn ingen virking i heletatt. På mange forum ble det nevnt at booster burde vare på 36v men det ble ikke det. Og det er ikke nevnt noen sted at efekten bli betraktelig mindre, i min tillfele totalt ubrukelig. Billig pumper har gjort jobben like bra. Hva er vits å ha dc pump med backup som har ingen backup. Da kunne jeg brukt billig pumpe og spart penger.
 9. Ecotech vectra L1.

  Har en vectra L1 pumpe som blir brukt som return pumpe fra min sump som er plasert i underetasje. Pumpen fungerer greit og er stillegående men. Altid er noe MEN. Pumpen fungerer ikke med batteri backup booster. Den klarer ikke minimum gjennomstrømning i min system luftehøyde er 3m. Det som er probleme er at pumpen jobber med 36 v fra hoved forskyning men fra batterie er bare på 24 v. Har på emeil diskutert probleme med suport på ecotech uten noe konkret løsming på problemet. Bare svala svar og leiting fra dems side om feil kobling eller kalibrering fra min side. Når dem ikke finer noe å klage på så ble det bare stille uten noe svar eller respons fra dems side. Det ser ut at det batteri backup booster er ikke helt gjenomtestet før den ble lagdt for salg. Har stilt dem spørsmål om det kan kobles på 36v på batteri innkobling purten i kontroleren, men ingen svar tilbakke. Har noen av dere hatt samme problem som meg? Har noen av dere kanskje koblet på 36v på bacup utenn å brenne krets korte?
 10. K3 Key LED

  Hei. Husker ikke helt men du har innstiling på lampen som skal bare slå på viftene når lampa bli for varm. (bryter på siden av lampa). Det kun på veldig varme dager om sommer at lampa har slåt på seg. Den har ganske grei kjøling. Rengjør støv av viften den gjør dem lit i ubalanse og da kan dem pippe lit.
 11. K3 Key LED

  Hei. Jeg hadde disse lampene før og oppgraderte til bedre led. Fishstreet hadde i salg forskjellige farger. Det ble oppgradert med: -Royal Blu/Royal Blu 455nm -ATI Purple Plus/Actinic 408nm -Cee White/White
 12. Svart prikker på koraller

  Hei. Hvis dem er bere på noen koraller sa ta dem ut i karantanne tank eller en annen beholder. Desvare når dem blir lokalisert så sansyligvis er dem overalt. Det fines røde og svart bugs. Dem røde er mer kjent. Du kan søke på " Black bugs" det er en del info ute om det. Jeg hadde det ca to år siden alle koralle døde og resten kasta jeg for å vare siker at dem har ingentig å spise og blir burte. Håpper at du har ikke mange koraller og tappe ikke blir for kostbardt. Lykke til.
 13. Hei. Er det noen som har sonn skummer med en pumpe bk 2500? Jeg har rengjørt impelen og har oppdaget at plata som er mellom pinnhjule og magnet delen er veldig løs. Skal det ikke vare der noen slags føring som skal fjerne slakke? Hvis noen har sån pumpe og husker om den skal vare keramisk glidelager eller noen slags føring så setter jeg pris om har mulighet å kontrollere det og gi meg tilbakemelding. Det er kjedelig å kjøpe ny rotor og det er slakk der so i mitt. Takk.
 14. Trenger Chaetomorpha til refugium.

  Hei. Vi får se hvordan refugium kommer til å fungere. Har lave verdig i fosfat og nitrat. Nå mater jeg hver dag Sps for å øke nitrat nivå. Tilsetter jern og. Hvis det ikke blir vekst må øke til kraftige lys. Når refugium fungerte før så kasta jeg eller leverte til Jan holt overskudd av chateo. Da sikkert blir det ikke noe problem å ordne lit til deg, men akkurat nå så kjer det ikke så mye ennå.
×