Gå til innhold

Trond Christiansen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  85
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Trond Christiansen

 1. 3D printing av veggholder ecotech driver

  Da har den flinke naboen min laget holder nr 1! Passet perfekt til driveren! 4 til i bestilling så er alle skikkelig festet på veggen og slutt med dobbelsidige teipen som sklir av veggen! Takker for tips til link!!
 2. Naboen har kjøpt seg 3D printer og kunne lage veggholdere for Ecotech drivere. Noen som har eller vet om hvor jeg kan finne filen han trenger for å printe de ut? Ser at de selger de på BRS, men det hadde vært kult å lagd de selv 😀
 3. 3D printing av veggholder ecotech driver

  Ja dette e midt i blinken! Tusen takk for linken! Blir jobb for naboen nå 😁
 4. Octopus skummere

  Er den jeg tenker på ja. Skal ta en prat med han 👍
 5. Octopus skummere

  Er det noen som har erfaring med disse? Vurderer innkjøp av ny og disse ser greie ut på papiret.
 6. GITT BORT

  Hei, jeg kan godt ta det hvis det fortsatt er tilgjengelig?
 7. Trond`s Reef

  Trond`s Reef Her er litt om mitt prosjekt i kjelleren på Skedsmo. Det startet som det ofte gjør med en god ide og to tomme hender. Hadde et rå rom i kjelleren som ikke hadde noen misjon annet enn oppbevaring av brask. Så kom det litt misnøye fra fruen om at 360l saltvannsakvariet i gangen hadde for blått lys.. og ideen var født. Jeg bygger eget akvarierom i kjelleren! Hadde glassplatene liggende fra før så litt snekkerarbeid og noe silikon så er vi i gang. En god del grunnarbeid måtte til med avretting av gulv, oppsetting av vegger, isolering, gulvarme etc. måtte til, men nå er karet på plass og har gått en stund som et «inwall» kar på ca 800l. Målene på karet utvendig er L150xH70xB75. I tillegg så har jeg en 325liter sump til det tekniske. Tipper at det systemet er ca på 1000l totalt. Målet med karet er å ha primært SPS koraller. Er relativt fersk på SPS og læringskurven har tidvis vært bratt. Kommer med mere bilder etter hvert. Innbyggere: 2x ocellaris clowner 1x Yellow Tang 1x Zebrazoma Veliferum 1x Acanthurus lineatus 1x Siganus unimaculatus (onespot foxface) 5x Chrysiptera parasema (gulhalet damsel) 1x Pomacanthus imperator Sirkulasjon: 4x Vortech MP40qd 1x Vortech MP10qd 1x Maihaugen Tunze Streamer 1x Eheim 1262 som returpumpe Lys: 2x 150cm DIY LED Fargespekter: Royal Blue, Blue, UV 410nm, UV 430nm, Cool White, Warm White Alt er bygget selv og består av ca 130 LED, har fungert veldig bra og god vekst. Dette styres I dag av en Bluefish Controller med 0-10V. Dette skal og inn på Apex systemet i fremtiden. Skummer: Skimz SM203 18cm 200 micron filtersokk Varme: 300w + 150W Balling: Jebao 4 kanaler. Tilsetter CA, MG, KH og Strontium. Forbruket i i skrivende stund ligger nå på ca 325ml i døgnet. Computer: Apex Neptune Classic Moduler: WXM, Lunar, I/O, VDM
 8. Trond`s Reef

  Bruker ikke vodka jeg annet enn i koppen 😁 Var han som kommenterte som gjorde det. Har tatt ut pellets nå og erstattet det med rowafos. Synes ikke den salifert testen på nitrat er noe særlig god så det kan jo hende man har høyere enn det som jeg skrev og men det var 0 jeg fikk på testen. Har du fortsatt BK skummeren? Mistenker at jeg ikke går skummet ut nok avfallsstoffer..
 9. Trond`s Reef

  Tror ikke det er helt ute å kjøre på vannverdier heller. Steinen jeg startet opp med var og innkjørt fra før så hadde håpet på at selve innkjøringsprosesen nærmet seg slutten nå. Hadde litt cyano i grusen for noen dager siden, men 5 dager ferie så var denne borte. Mulig jeg mater for mye rett og slett..
 10. Trond`s Reef

  Da er det målt. Med Hanna Checker ULR så målte jeg to ganger med 29ppb på første og 19ppb på andre måling. No3 ble målt med salifert uten synlig resultat. Salinitet 1.025
 11. Trond`s Reef

  Skal sjekke ut verdiene litt senere i dag og oppdatere. Det er i mine øyne generelt god sirkulasjon. Algene setter seg primært på glass og ikke på LS. På flere av plassene det er alger er det høy sirkulasjon så jeg får det ikke helt til å stemme. Karet ble igangkjørt april 2016 så når kan man forvente at innkjøringsprosessen er over?
 12. Diverse Fisk og koraller til salgs(SOLGT)

  Hva slags typer er det da? Skal du selge fragrack'n?
 13. Diverse Fisk og koraller til salgs(SOLGT)

  Har du igjen noe acropora?
 14. Trond`s Reef

  Blir ikke kvitt håralgene så nå blir det å fjerne "all in one" pellets og gå for rowafos...
 15. 3D printing av veggholder ecotech driver

  Er ikke noe data Expert så burde fått tak i en ferdig fil. Blir vel å handle ferdige fra BRS.
 16. Acanthurus lineatus som ikke vil spise.

  Fisken sto dessverre ikke til å redde. Den sluttet etterhvert å ta mysis og. Nå er den på det evige rev. Dette er en type fisk jeg ønsker å kjøpe igjen, men da blir det en som er i bedre form.
 17. Acanthurus lineatus som ikke vil spise.

  Har en sånn gående i karet mitt som jeg kjøpte på JH for ca 1,5mnd siden, denne blir bare tynnere og tynnere og vil bare ta til seg litt mysis. Jeg har forsøkt med, reker, flakfor, seaweed og pellets, ikke noe av dette er av interesse. Den går og gnager litt på alger, men det er ikke nok til at den klarer å holde seg på plussiden. Er det noen som har noen tips til meg som jeg ikke allerede har nevnt?
 18. Gguldal nye 250L

  På tide at du får i gang noe kar igjen Geir! Dette blir bra!
 19. Trond`s Reef

  Takker for tipset! Tenkte å starte med rundt 100gram. Systemet er vel på ca 1000l så ikke ulikt ditt. Skal bli spennende å se asså 😀
 20. Trond`s Reef

  Vi satser på det👍
 21. Trond`s Reef

  Nå kjører jeg med minimalt med grus i karet og der det er grus så har jeg litt trådalger i dag. Etter at jeg kjørte i gang med biopellets så kom det ganske raskt en annen type alge i karet som var mørkebrun/svart, men denne er skikkelig på returen nå og det begynner og å bli mindre av denne grønne trådalgen. Der jeg har fjernet algene for hånd så kommer det ikke tilbake. Det blir og mindre og mindre i filtersokken så jeg øyner et lite håp her nå. (Med fare for å bli skuffet selvsagt) Er jo kun et par uker i drift enda med pellets så er vel for tidlig å si om det fungerer. Har bestilt Rowafos nå fra Korallen så da blir det det på neste bytte av medium, hørt mye positivt om det mediumet.
 22. Trond`s Reef

  Ca 20% vannbytte i kveld ser sånn ut hos meg. Fordeler og ulemper med alt
 23. Stor skummer ønskes kjøpt

  Er på utkikk etter en større skummer til karet mitt som er på 1000l. Den må kunne passe oppi en Aquastabil 325l som jeg bruker til sump.
 24. Stor skummer ønskes kjøpt

  Kan være av interesse, må sjekke om den går oppi sumpen først. Kan du sende meg pris på pm?
 25. Stor skummer ønskes kjøpt

  Blir nok i overkant dyr for meg akkurat nå.
×