Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Haavard

Members
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Haavard

 1. Har Sparebank 1: 1. Ja 2. Ja Ikke en direkte forsikring, men det å ha alarm til huset / leiligheten som sier ifra ved strømbrudd er gull verdt.
 2. Takk Tom Har alltid likt å ha par / grupper. Ofte litt større risiko, men er ofte verdt det. Planen er å ha 3 bipartituser til.
 3. Etter at hobbyen har ligget litt på is siste årene (bare hatt 2 små) var tiden kommet for å oppgradere da tilfeldighetene gjorde at jeg fikk tilgang på et brukt Red Sea Reefer 350. Drives med enkle prinsipper og minimalt utstyr.
 4. Da har kar nr 2 også fått en AI prime HD. Veldig godt fornøyd med disse lampene.
 5. Dette har stått og ruslet i ca 2 år nå. Kjører med vanlig aragonite sand fra Red Sea og startet vel med ca 12 cm. Ifølge teorien skal det være bedt effekt der det er dypest, men man må gi og ta for å få det utseendet man ønsker. Tenker jeg har byttet 50% vann i det karet 6 ganger i løpet av 2 år.
 6. Jeg har dsb i det som er 60x45x45. Sanddybden er ikke lik over hele pga ønsket å skape litt terreng ved å skrå sanden. Er bare 2 steiner i akvariet så sanden er med på aquascapingen. Min erfaring er at det fungerer kjempebra så sant man ikke har for høy fiskebelastning. Dette pga mye foring vil samle opp mye avfall i sanden. Effekten kan blant annet måles ved at sanden gradvis blir løst opp og borte. Har ikke fylt på sand på ca 1 år, så nå er det på tide med litt påfyll snart. Vannverdier er bare målt for kh og calcium en sjelden gang, men alt trives og det er god nok "test" for meg.
 7. Stua full av vann er det enda, men mere ferskvann nå. Trives godt med disse 2 små saltvannskarene. De er lette å stelle og jeg bruker nesten ikke noe tid på dem annet enn å sitte å titte.
 8. DA var det tid for comeback her på forumet. Siden det er år og dag siden sist jeg postet noe, så har jeg valgt å lage en ny tråd for mine akvarier. Har for øyeblikket 2 systemer oppe og går. TMC 600 (60x45x45 cm) Utstyr: ai prime lampe, maxi jet 1000 l/t som sirkulasjon, sera varmekolbe, tunze osmolator, deep sand bed TMC 450 (45x45x45 cm m/sump) Utstyr: aquabeam 1500, jecod returpumpe, jecod sirkulasjonspumpe, liten tunzeskummer, sera varmekolbe, refugium
 9. Hei Har en som har kontaktet meg ang den. Ser av profilen din at du bor i Rogaland og jeg sender dessverre ikke . Men skal du i denne retningen og det ikke blir noe salg med han jeg er i kontakt med nå, så kan du få kjøpe den.
 10. En liten video av klovner jeg så sist i Thailand. Man kan se at de ulike A. ocellarisene er litt forskjellige. 4A6MEQ6rJxc&index
 11. Hei Tar utgangspunkt at du tenker på Ampiphrion ocellaris. I naturen har jeg sett flere fargenyanser. Alt fra knall orange til litt brunnere farge og nyanser i de hvite feltene. I akvariesammenheng er det ofte snakk om variert foring, god vannkvalitet og generell trivsel for maks utfarging. Hjemme gjorde jeg et eksperiment hvor jeg satt en viltfanget, knallutfarget A. ocellaris sammen med en litt kjedeligere farget oppdrettet ocellaris. Overtid med overnevnte faktorer kan jeg nå nesten ikke se hvem som er hvem lenger. Variert foring er ikke bare snakk om en boks med tørrfor og frossen artemia. Jeg bruker et utvalg av 5-6 tørrfor varianter og krill, mysis, artemia og cyclops som frossenfor. Bruker også ymse vitamintilskudd en gang i blant. Skal også sies at virkelig store og gamle hunner (5-6 år og oppover)kan få mørkere farger enn hannen. Når det gjelder lys så kan det ha noe å si, fisk blir ikke fine under "pissgult" lys. En normal blanding av hvit og blått får fram fargene.
 12. Bor like ved IKEA slependen. Samme avkjøring og ca 4 min med bil.
 13. Hei Den er ikke solgt enda. Skal den stå i sump bør vannhøyden være minimum ca 20 cm. Som Hang on skummer er den fleksibel på høyde.
 14. Hei Litt opprydning her hjemme og selger følgende skummere: - Aqua medic Blue 1000. Kan brukes som hang on eller i sump. PRIS 500,- http://webzoo.net/default.pl?showProduct=1517&pageId=349 - Aquarium Systems IOS 1200. Kan brukes som hang on eller i sump. PRIS 400,- http://webzoo.net/default.pl?showProduct=5545&pageId=813 - Deltec MCE 600. Eldre skummer, men har den nye, "hvite" pumpen som følger med hvis du kjøper ny i dag. Pumpen har vært kledd inn med støydempende mater og da disse ble fjernet er det blitt limresten igjen (mesteparten kan fjernes hvis man har tolmådighet). PRIS 750,- http://webzoo.net/mc-innvendige-sm%C3%A5-skummere_487.html Alle skummere har vært i drift fram til nylig og alt fungerer. Prisen jeg har satt er udiskutabel, men hvis du tar alle 3 kan du få dem til 1500,- Sender ikke. Kontakt meg helst per telefon etter 16.00 på: 40 61 61 62 Skummerene befinner seg på Nesbru, Asker.
 15. Liten video fra tidligere i Mars EEZrJ72Nc18
 16. Litt bilder fra Shallow Reef`et
 17. Tusen takk. Snoppy har ikke fått noen "valper" enda.
 18. Et forslag er å kjøpe inn en av de store keiserne, ettersom de er ofte alltid glad i å spise knapper. De jeg ville prøvd i forhold til at annet KANSKJE vil stå i fred er: - Pygoplites diacanthus - Euxiphipops xanthometapon - Euxiphipops navarchus - Arusetta asfur - Pomacanthus chrysurus PS. de må være halv voksne/ voksne, ikke juvenile for at de gjør det du ønsker (spise knapper). Dette er ofte fisk det er lette å fange med fiskefelle, så når de evt har gjort jobben er de lette å fange ut hvis man ønsker.
 19. Flott akvarium og teknisk oppsett! Hvordan opplever du Passeren i forhold til andre fisk og koraller?
 20. Hei. Har selv en slik som har dukket opp fra LS. God algespiser og blir ikke så veldig mye større enn det den er nå. Som andre kråkeboller er det ikke alltid at den "svinger" så det er viktig å feste korallene godt.
×
×
 • Create New...