Jump to content
Informasjon
 • COVID 19 har dessverre satt en midlertidig stopper for Reefmeet og hjemmemøter
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

filathor

Members
 • Content Count

  2,316
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by filathor

 1. en test for å se hvordan den ble COMPATIBLITET REKER SALTVANN 2ccbfvbv.doc
 2. er ikke atlantic blue tang.mistenker sterkt at det er denne acanthurus xanthopterus,(Cuvier's Surgeonfish) yellowfin surgeon. blir ganske svær den
 3. ja den er det, men å finne ut hva slags kirurg det er , er ikke helt enkelt mange forslag men syns ingen ligner,. tror den er australsk uten å være 100% sikker
 4. bytter vann 2 ganger i året, ellers etterfyller jeg fordampet vann hyppig og tilsetter Ca Mg og diverse sporstoffer ved behov. Alt vokser og trives det. men har tro på at gode rutiner er bedre en bare å slurve seg gjennom det,.
 5. samme kirurgen for en tid tilbake,.
 6. ja si det,. den var brun og oransj men er nå blå og oransj,. men den skifter litt farge og mønster etter humør,. flott fisk. men er aaaalt for gla i mat,.
 7. jadda,. en aldri så liten oppdatering må vel til nå.- ER jo år og dag siden jeg har posta noe her. slik ser 325 litern ut i dag
 8. filathor

  Hjelp til id.

  for å lage fragger er det ikke så mye som skal til, man "klipper" av en bit med en avbitertang, og limer de enten på en LS,eller på en "fragg plugg",. verre en det er det ofte ikke. når det kommer til hystrix, så er det bare,lys,god vannkvalitet og tolmodighet som trengs,. om den trivs så vokser den som et skudd,.
 9. etter alt å dømme heter disse ,Zohantus pullchellus, omtrent samme typen som jeg har,hurtig voksende ,Der er en lignende art som heter Protopalythoa vestitus,de vokser kjapt og blir ganske store,. Om de trives og får nok lys blir de ganske flotte,.
 10. ikke akkurat mye til salgs her, men det selges og byttes en del på fb,.
 11. filathor

  id på denne ?

  er en xenia, men hviket latin navn, er vanskelig å si,. men du er nok ikke langt i fra sannheten med forslaget ditt,. for den ligner, selv om den er hvit,.:rolleyes:
 12. det er vel flere måter de kan farge anemoner og koraller på, noen måter er å stikke anemonen med en kanyle og sprute inn diverse fargestoff, andre måter er farging gjennom foring. Fargingen skader sjelden anemonen på kortsikt,slik at den fortsatt lever, men det kan føre til at den slipper sine naturlige zooxantheller og det kan igjen føre til senere problemer. Men uansett så skader det ikke anemonen så mye at de kan selges i butikk og det med god profitt.Oftest så forsvinner fargen etter en stund og anemonen går tilbake til sin "naturlige"fargeform.Om den da ikke har hatt slike forhold i butikk eller hos produsent og under transport at den har kvittet seg med alt av Zooxantellene sine( symbiotiske alger som gir koraller en naturlig beskyttelse, næring og farge)og er blitt bleket.Da vil anemonen dø etter hvert av mat mangel, om den da ikke får nok mat og stell fra sin eier. anemoner er sett på som avanserte enkle skapninger, som har lett for å mistrives under akvarieforhold.De fleste anemoner krever mye lys,foring og stabile vannverdier og temperaturer,hvis de ikke får dette ,så vil de kunne dø av stress. Og så er det en del andre faktorer som feks at anemoner blir ofte store, de eter fiskene, og de kan vandre rundt i karet brenne andre koraller og ende sine dager i filtre og i pumper,noe som kan føre til at alt man har av koraller og fisk vil kunne krepere.. så vær obs på at det ikke er bare å slenge en anemone i et akvarie og tro at alt skal gå bra,.anemoner krever ansvar og trenger stell på lik linje med andre skapninger man har i et akvarie,og kansje så krever en anemone det lille ekstra,.
 13. jepp, ble selv litt små irritert når det ble kalt sabotering,. for sabotasje er det ikke ment som,. har ikke opplevd så veldig dyptgående samtaler hverken på FB eller her inne, men har merket at tonen på FB har vært litt hyggligere. Selv om at det har vært litt tilløp til slenging med leppa, men det har som regel ordnet seg etter på,når ting roet seg,. Syns det i hvertfall er dumt at man skal føle på at det er sabotasje mot SF, tror de fleste som er der,har et utgangspkt fra SF, og er fortsatt med her inne, selv om de også er på FB. Jeg kommer nok ikke til å bli fullt medlem her inne(ikke vondt ment), men det er rett å slett pga jeg bor her jeg bor ,oppi gokk i Ålesund,og er med i en egen nystarta akvarieklubb. Men aktiv her og på SF kommer jeg nok like vel til å være. For det er her man treffer andre folk med samme intresser,og vi er jo ikke akkkurat så veldig mange som driver på med sjøvann,.
 14. sammarbeid heller med Facebook sidene, vi har jo en felles interesse, å drifte saltvannsakvarier. Å sitte på hver sin tue, å skule på hverandre er bare dumt,. grunnen til at jeg ikke er så aktiv her inne er rett å slett behandlinga jeg fikk av noen for en tid tilbake, men likevel så har jeg valgt å bli her inne.Er jo mange kjekke og greiefolk er her inne også. Men det er lettere å få tilbakemeldinger,samtidig som det er en litt lavere takhøyde på FB,og stort sett en litt muntrere tone der inne , en jeg har opplevd her. Mange ferskinger har sagt nettop det, at de er redde for å spørre og komme med innlegg her inne for nettop å bli sett ned på, og få ufine komentarer. Folk er forskjellige,greit nok, men enkelte kan virkelig være ekkle, og temmlig bastante på at, hva de gjør er den ene og alene sannhet.Og du må ikke komme her å komme med noe nytt. Ei heller svare på spm som andre lurer på som er nye i gamet, som feks du har lest, eller sett eller selv har erfart."For det de, har erfart og fungerer for dem er det som funker best".Den tonen der syns jeg er litt lei. Så er det det med hårsårhet, og den delen finst i alle fora, det er lett å tråkke andre på "tæsene".ogda kommer man borti drittslenging og uthenging,. slikt skal man ungå,vet ikke hvor mange som rett å slett har gått lei av både SF og andre Fora rett å slett fordi man lett kan slenge med leppa,og selv er litt for hårsår.-Debatter og diskusjoner kan ofte bli overopphetet, og det må man bare ta,. men når det ender med personangrep så bør sånt ungås, og det har SF blitt finkere på, men dessverre så har SF likevel mistet en del som er gullverdt.Men så er det noen som har sluttet, som rett å slett syns både SF og FB forumene, har blitt for lite teknisk,og har lite tyngde. Hvor avansert skal man bli da? for en nybegynner i med saltvann, er det lett å gå seg vill i jungelen av duppeditter og dingser,skummere,lamper,LED ikke LED, måleinstrumenter osv osv , og komme med høytflyvende svar til folk som ikke har fått fukt på LS i karet en gang kan ofte virke mot sin hensikt. derfor bør SF være balansert og ha en litt lav takhøyde, humor kan godt sitte løst, man skal jo trossalt være gode venner her inne,og få et klapp på skuldra og et tips og triks i ny og ne, "og ikke få deist i fleisen at du er ny,så du vet ikke hva du holder på med, finn ei bok å les."eller kanskje det verste, en ny stiller et spm og får " stillhet" ikke et eneste svar,gjerne på uker og kansje månedsvis,. "da forsvinner de nye ganske kjapt til andre fora som feks FB. liker begge fora godt, og SF/FB fora burde heller omfavne hvernadre en å sitte å surmule mot hvernandre. SF bør foral del ikke bare bli ett gubbe fora der man skal sitte å snakke et språk som ligger milevis over all forstand for de fleste. da var min "rant" over,. håper jeg ikke har tråkka noen på tærne,ei heller vert spydig og frekk, thor.. ;-)
 15. GLOBAL DISTRIBUTION: NATIVE w.Pacific - n.Cooks - Tuamotu - Hawai‘i COOK ISLANDS STATUS: Native; Marine, near-shore KEY FEATURES: Carapace 5-8 cm, but known to be less in size. A realative small and peacfull crab. Carapace generally smooth. Anterolateral border has 4 small equal teeth, the last two with acute tips. Chelipeds generally smooth; fingers black. Walking legs hairy with a few long bristles. [mainly after Edmondson 1962] SIMILAR SPECIES: Very similar to Chlorodiella cytherea, often thought to be one and same species. Separated by experts by shape of anterolateral teeth against age, and shape of first pleopod of the male. Food/diet: Herbivore; Algea,and small crustaceans,and small pieces of food.
 16. fant den, Striped sand anemone,. when small ,it can look like a small Aiptasia anemone, but it aint,. this anemone thrives on sandy bottom, or between small rocks and can form small colonies. http://chekjawa.nus.edu.sg/ria/photos/r383.jpg
 17. http://actiniaria.com/halcampoides.php tenker at det er en art innen denne familien her,. fins i mange farge varianter
×
×
 • Create New...