Gå til innhold
Informasjon
 • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

akvaflat

Medlemmer
 • Innholdsteller

  132
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om akvaflat

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Flateby

Converted

 • Fylke
  Akershus
 1. akvaflat

  RSM 250 LED

  Har bestemt meg for å bytte ut T5 rørene i lokket på min RSM 250. Så langt har alt gammelt blitt fjernet og nye vifter og heatsink er bestilt heatsink blir 82x14 Har trenger anbefalinger på leverandør av D.I.Y Led samt konfigurasjon av hvilke LED dioder jeg trenger. Ønsker så godt lys som mulig her.
 2. Da er jeg tilbake etter 5 tørrlagte år... Fikk kjøpt et RSM 250 utrolig billig så da starter jeg opp igjen. Karret er helt ripefritt og ser bra ut. Det tekniske er vel så som så med.. Det er en Deltec 500 skummer, den skal vel passe dette karret fint og fungere bedre enn originalen. Sikringen gikk når jeg satte på lys og vifter slik at jeg har bestemt meg for å bytte ut alt under lokket. Nye vifter er kjøpt inn og heatsink for LED Kan noen anbefale oppsett og leverandør av LED, drivere og kontroller for et slikt oppsett? Heatsink vil bli ca 82X14 cm
 3. akvaflat

  Ledlys

  Led lys Har du fått noe mer inntrykk av denne lampen nå? Vurderer samme men 2 lamper med 48x3watt lengde 120 cm begge lamper styrt av en felles kontroller. Hvordan er der med dimming, timerfunksjon ol.
 4. akvaflat

  For mange snegler?

  Kan det bli for mange snegler i saltvannsakvariet? Etter "solnedgang" kommer det frem en "dullion" små snegler på revet mitt. Antar at disse beiter ned det som er av algevekst rundt om. Men kan de bli for mange? Sliter litt med nitrat som jeg ikke får ned. Kjører biopelletsreaktor ca 350 ml. Har også redusert mating i en periode uten at dette gav noen resultater. Måler med salifert test av nyere årgang så det skulle vise riktig viser ca 50 ppm
 5. akvaflat

  6 år å lyst på kar,noen som har noe stående?

  48 liter på lager Har som du ser i annonsene her en ny 48 liter på "lager" Ta kontakt så fikser vi en flott julegave til 6 åringen.
 6. Vurderer å oppgradere mine kinapumper til noe som er justerbart. Ser at Tunze har 2 kontrollere 7095 og 7096 med programmering via pc. Noen som har erfaring fra disse som vil dele glede og sorger?
 7. Kjører 300 ml biopellets i en Kent reaktor med Tunze 800 l/t pumpe. Har kjørt dette tidligere med godt resultat. Etter sommerferien måtte jeg starte dette på nytt med ny biopellets. Etter noen uker "kladder" biopelletsen seg sammen og danser ikke rundt lenger. Litt risting på reaktoren får dansen i gang igjen men etter noen timer stopper det opp igjen. Noen som har ligninde erfaringer? Løsninger?
 8. akvaflat

  Dagens bildet av ditt Akvarium!!

  Woha 440 Ikke så mye endringer her hos meg, kun lave verdier på Ca og Mg som jeg jobber med å få opp :-/
 9. akvaflat

  Feste skiveanemone til stein

  Sliter med å få festet skiveanemone til en stein jeg ønsker å ha disse på. Har tatt ut steinen og lagt denne i en "ventilert" plast boks som flyter i akvariet, dette for å hindre skiven å blåse bort i strømmen. Forsøkte med lynlim, men skiven slipper taket etter en stund. Ser noen forsøker med å binde disse fast med tråd, men er redd for å skade skivene. Er det noen som har råd om dette?
 10. akvaflat

  Biopellets som ikke funker..

  Er ikke 2500 l/t litt i overkant? Jeg kjører ca 300 ml biopellets i en Kent reaktor med en Tunze 800 l/t. Har fin dansing på disse biopelletsene og det minker pent og rolig. Stabilt lavt/ingen utslag på fosfat/nitritt. Mener å ha lest at for høy vanngjennomgang ødelegger effekten av bipelletsen. Noe med for høy friksjon og bakterienes evne til å formere seg..
 11. Lampe med føtter Jeg har denne på mitt Woha 440 liter (120x60x60) http://www.fish-street.com/aqua_japan_6x_t5ho?category_id=144 Rimelig lampe uten støyende vifter. Føttene vises godt på ett av bildene på websiden deres. Aldri hatt problemer med kjøp herifra. billig og rask levering. Legger ved et bilde fra mittakvarie hvor du kan se lampen.
 12. akvaflat

  Dagens bildet av ditt Akvarium!!

  woha 440 Her er hvordan det ser ut hos meg i dag. Synes dette er bra, med tanke på at jeg kom hjem fra 3 ukeres ferie nå i helgen. Kun etterfylling av vannreservoar av en nabo. Mat fra automat.
 13. akvaflat

  Bekjempe glassroser i knappekolloni

  Takk for tips Takk for tips, etter en kjapp titt på Ebay så går jeg nok for Joe's J løsningen. 1,4w laser lå på 1000$ ++.
 14. akvaflat

  Bekjempe glassroser i knappekolloni

  Har dukket opp noen glassroser midt inne i en flott koloni med knapper jeg har. Er lite lysten på å gjøre noen tiltak mot disse glassrosene som kan skade knappekollonien. Vet at eddik, Joe`s juce ol kan ta knekken på disse glassrosene, men vil knappene ta skade? Gode tips mottas med takk.
 15. akvaflat

  Akvaflat sitt nye 430 liter

  Vår rengjøring Mens noen flyr rundt på fjellet etter den siste snøen, har jeg benyttet de siste dagene på vår-rengjøring i akvariet: Rens av pumper. Høytrykksspyling av LS Skraping og puss av ruter. Synes resultatet ble så bra at jeg tok frem kameraet ;-) Bildene er tatt "våte" med mitt Olympus 610
×