Jump to content

akvaflat

Members
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

akvaflat last won the day on January 14 2019

akvaflat had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

About akvaflat

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Flateby

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vel, da har jeg allerede en utfordring... steinen ligger nå å godgjør seg i Ro vann... ser st jeg nå kanskje må vurdere å la den stå tørt en stund før jeg fyller opp med saltvann og bakterier. Blir det for mye styr tar jeg den ut og starter med vanlig LS
 2. Holder på med å sette opp et nytt Akvarie. 240L Vil forsøke å benytte ca 50/50 Aqua Roche kunstig LS og vanlig LS Jeg fyller akvariet med Ro vann nå slik at det dekker Aqua Roche steinen 100% (kun denne Stein i akvarier nå) Reiser offshore i ca 14 dager mens Stein og vann står med litt sirkulasjon. (Ingen filtre eller skummer kun Ro vann) Tanken er å sende en vannprøve inn etter disse 14 dager + en fersk vannprøve fra Ro anlegget, så får jeg se i hvilken grad denne kunstige LS påvirker vann verdier. Har lest mye +\- rundt dette med kunstig LS så synes det er interessant å
 3. Jobbet litt med kabel management Har valgt å legge alle stikkkontakter på utsiden av skapet. ( liker å få dette ut av salttåka) blir selfølgelig litt kabler å se på hjørnet bak, men er ikke veldig synlig. Lagt opp balling beholdere og pumpe.
 4. Har laget lystopp til min 240L brukte skapsider fra Ikea i hvit høyglans (passer til dørene i skapet.) sidene ble tilpasset og frest slik at de ligge ned på glasset. ( er ikke glad i å se vannlinjen) hos meg er lampen montert fast i rammen, med vippefunksjon for vedlikehold. På toppen matt hvit plexiglass. Det er montert PC vifter og laget luftehull for å ta vekk varme.
 5. Som mange andre så har jeg utfordringer med å få plass til alt teknisk i skapet under akvariet. Spm er: Disse dosering pumpene, er de «tette» ? Ser ut til at jeg må plassere dunkene til balling høyere enn selve pumpen. Er da redd for lekasje gjennom pumpen og dermed overdosering. Jeg har Jecod ECO med 3 pumper.
 6. Da starter jeg opp igjen etter 5 år tørrlagt... 240L med 100 L sump. Selvlaget bord basert på Ikea Bestå serien. Selføgelig forsterket og vannsikkert på alle måter. Teknisk blir det følgende: Deltec 600i DC, Octo 4 Dc retur pumpe, Maxspect R5 200 w led
 7. Hei, Ekstra nød nedløp er på plass allerede. så jeg kan vurdere å bygge om til Herbie overflow. Akvariet er ikke i drift ennå, kun testfylt med ferskvann så finnes fremdeles mulighet for å borre nytt hull til større dimensjon ned (selv om jeg egentlig ikke har lyst...) Hadde durso pipe på mitt forrige oppsett og kan ikke huske at luft videre ned var et problem da... ser at jeg også har noen utfordringer med kapasiteten på overflow boks, så må nok tilbake i tenkeboksen.... Returpumpe er Octo varios 4 som jeg nå kjører på laveste fart..
 8. gHei, Har laget en durso standpipe inni min overrennings boks, sliter med å får dentil å fungere optimalt Har følgende oppsett 25mm gjennomføring i bunnen av overrenningsboksen. så er det en overgang til 32mm som resten av durso pipen er bygget opp av. Sliter med at jeg får mye luft med i avløpet i sumpen. dette skjer uansett hva størrelse på luftehullet jeg på endcap på toppen. Virker som det blir trukket luft ned gjennom pipen og videre ned til sumpen. Har en kuleventil i avløpet på vei ned så kan strupe avløpet men har ikke lyst til å redusere flow. Akvariet er et 240 L
 9. Har bestemt meg for å bytte ut T5 rørene i lokket på min RSM 250. Så langt har alt gammelt blitt fjernet og nye vifter og heatsink er bestilt heatsink blir 82x14 Har trenger anbefalinger på leverandør av D.I.Y Led samt konfigurasjon av hvilke LED dioder jeg trenger. Ønsker så godt lys som mulig her.
 10. Da er jeg tilbake etter 5 tørrlagte år... Fikk kjøpt et RSM 250 utrolig billig så da starter jeg opp igjen. Karret er helt ripefritt og ser bra ut. Det tekniske er vel så som så med.. Det er en Deltec 500 skummer, den skal vel passe dette karret fint og fungere bedre enn originalen. Sikringen gikk når jeg satte på lys og vifter slik at jeg har bestemt meg for å bytte ut alt under lokket. Nye vifter er kjøpt inn og heatsink for LED Kan noen anbefale oppsett og leverandør av LED, drivere og kontroller for et slikt oppsett? Heatsink vil bli ca 82X14 cm
 11. Led lys Har du fått noe mer inntrykk av denne lampen nå? Vurderer samme men 2 lamper med 48x3watt lengde 120 cm begge lamper styrt av en felles kontroller. Hvordan er der med dimming, timerfunksjon ol.
 12. Kan det bli for mange snegler i saltvannsakvariet? Etter "solnedgang" kommer det frem en "dullion" små snegler på revet mitt. Antar at disse beiter ned det som er av algevekst rundt om. Men kan de bli for mange? Sliter litt med nitrat som jeg ikke får ned. Kjører biopelletsreaktor ca 350 ml. Har også redusert mating i en periode uten at dette gav noen resultater. Måler med salifert test av nyere årgang så det skulle vise riktig viser ca 50 ppm
 13. 48 liter på lager Har som du ser i annonsene her en ny 48 liter på "lager" Ta kontakt så fikser vi en flott julegave til 6 åringen.
 14. Vurderer å oppgradere mine kinapumper til noe som er justerbart. Ser at Tunze har 2 kontrollere 7095 og 7096 med programmering via pc. Noen som har erfaring fra disse som vil dele glede og sorger?
 15. Kjører 300 ml biopellets i en Kent reaktor med Tunze 800 l/t pumpe. Har kjørt dette tidligere med godt resultat. Etter sommerferien måtte jeg starte dette på nytt med ny biopellets. Etter noen uker "kladder" biopelletsen seg sammen og danser ikke rundt lenger. Litt risting på reaktoren får dansen i gang igjen men etter noen timer stopper det opp igjen. Noen som har ligninde erfaringer? Løsninger?
×
×
 • Create New...