Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

mariahennes

Members
 • Content Count

  485
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About mariahennes

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday November 28

Converted

 • Bosted
  Son

Converted

 • Fylke
  Akershus
 1. Jeg kjøpte dem i oktober 2010 og da var de vel nesten ett år gamle allerede.
 2. Nå har mine Banggai Kardinaler (Willy og Lily) vandret heden. De ble kjøpt av Kimshans (hjemmeoppdrett) og de formerte seg svært villig her hos meg. Jeg forsøkte å ale opp en ladning med små mini-banggaier, men det viste seg for vanskelig og de døde alle av SSS (sudden shock syndrome). Willy døde rett før sommeren og nå i august fulgte Lily etter. Nydelige var de og de savnes!
 3. Jeg synes tap av fisk og nyttedyr er supertrist uansett årsak må jeg innrømme, man vil jo det beste for dyra. Nå har jeg hatt tre fisk som har kommet seg ut av karret (chelmon, Salarias og en klovn) heldivis sto Thomas ved siden av akvariet da klovnen kom fykende så den lever i beste velgående. Jeg har lagt merke til at mine banggaier kan være ganske kjipe mot de andre fiskene når de er i 'heat' - noe de er støtt... Klovnemor kan også være litt aggressiv når hun er 'eggtung' noe hun også er støtt..... Kanskje Chelmon'en ble jaget? Det får vi aldri vite, men hun var verdens vakreste fisk.
 4. Det er da svært som tiden flyr... Ting har skjedd i balja. Min kjære Chelmon var plutselig borte en dag og jeg fant den til min store sorg død sugd inn mot en av pumpene. Jeg tok den ut og ble skikkelig deppa, den fikk altså ikke nok mat hos meg allikevel. Stusset litt for den hadde jo spist mengder med frossenfor og så god, rund, frisk og fin ut. Barna var også lei seg, men de var mye mer opptatt av hvordan jeg tok det triste tapet. Jeg var mest lei meg fordi jeg jo visste at Chelmon er en vanskelig fisk å fore og at jeg hadde tatt sjansen i en 250 liter. Så etter noen dager klarte husets femåring ikke lenger å holde seg men røpet sannheten. Barna hadde funnet fisken på badegulvet (mitt karr står jo på badet) og hadde tenkt at jeg kanskje ble lei meg så de puttet fisken opp i akvariet igjen...... Urk. Har nå forklart dem at sånt dessverre skjer selv om vi har dekkende glasslokk (nesten) og at mamma ALDRI blir så lei seg at det er bedre å putte død fisk tilbake i akvariet....
 5. Jeg tror rett og slett den var syk og sluttet å spise. Dette gikk veldig fort. Jeg har hatt den i over ett år og den har vært tykk og fin og aktiv helt frem til for ca 14 dager siden da den plutselig lå opp ned og jeg trodde den var død. Jeg plukket den opp, så at den levde og la den tilbake. La merke til at den var litt tynnere enn vanlig og den ble bare tynnere og tynnere for hver dag som gikk. I går morges lå den død i karret. M.
 6. Jeg mener å gi den et nytt og bedre hjem. Den er ikke pigg for å si det sånn. Først nå skal jeg forsøke tipset med å gi den blåskjell, vi bor ved sjøen så det skal ikke være umulig å få til. Jeg har forsøkt å 'blåse' for ned i sanden med en pipette rett i nærheten av den for å oppmuntre den til å spise. Jeg håper den ikke er syk, men at den rett og slett ikke har funnet nok mat. Hvis jeg får foret den opp slik at den ser friskere ut gir jeg den gjerne bort til noen som har et akvarium der den har lettere for å finne nok mat. Den har det jo tydeligvis ikke bra hos meg.
 7. Hvordan kan jeg fore opp min sandsifter sjøstjerne? Noen tips? Er det noen som har stort kar (har bare 250 liter selv) med mye sand som evt. kan ta den i pensjon? Jeg bor i Son (Akershus sør/Østfold nord). Den har blitt tynn og får tydeligvis ikke nok mat her hos meg. Marianne. Ps, jeg kan nåes på mobil 93493800
 8. Leste også noe om at de kunne være veldig sky i starten, men at de visstnok varmer litt opp etterhvert og tilbringer mesteparten av tiden i åpent vann. Får håpe noen får inn en slik etterhvert. Marianne.
 9. Har endelig landet på hvilken wrasse jeg skal ha i karret mitt. Det blir denne Pink-Streaked Wrasse (Pseudocheilinops ataenia) http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1378+2908&pcatid=2908 Som jeg også har sett omtalt som pink-stripe wrasse og pink-line wrasse. Noen som har erfaringer med denne? Noen som vet om det finnes en til salgs noe sted? Falt pladask for det litt punkete utseendet og når den passer godt inn i mitt system (str, temerament osv) så var avgjørelsen lett! Wrasse har stått på listen min fra starten av, men etter hvert som innbyggere har kommet til så har jeg måttet revurdere typen wrasse. Vil jo ikke ha noen sinte store fisk inn i mitt harmoniske (?) karr. Marianne.
 10. Du gav meg en pekepinn med yx knapp forslaget, så jeg fant riktig knapp til slutt. Tusen takk. Har nå endelig fått printet ut bruksanvisningen så da går det rette veien. Marianne.
 11. Er det ingen der ute som vet noe om denne korallen?
 12. nix, Har mye rart her, men ikke den gitt.
 13. Hjelp.... Vet at det finnes noen mattefolk her inne og håper noen kan hjelpe meg. Har kjøpt en Casio cfx-9850 Plus og skal legge inn en funksjon, men finner ikke tredje potens. Finner x2 knapp, men x3 glimrer altså med sitt fravær. Har slitt meg igjennom en laaaaang bruksanvisning på engelsk, men er like hjelpesløs. Noen som har en slik kalkulator/evt. vet hviken magisk knapp jeg skal trykke for å bestemme potenstallet selv? Marianne.
×
×
 • Create New...