Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Slapoe

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Slapoe

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Risvollan

Converted

 • Fylke
  Sør-trøndelag
 1. Mini oppdatering, eremitten har sett litt pjusk ut de siste dagene og i morrest kunne dama ringe å fortelle at den var delt i to. Den hadde heldigvis bare byttet skall og ser fin ut, selv om den fremdeles er litt reservert. Tar dere ut tomme skall? Har de noen funksjon i karet som å bidra med mat eller kalk?
 2. Skjer ikke så mye, ganske grønt for tiden. Vi har satt i en eremittkreps og oppdaget noen nye mini bugs og noen tubeworms. Ellers er det kanskje 14 dager til vi får varmekolbe og testkitt så må vel smøre oss med tålmodighet mtp fisk. Ikke så mange fine koraller ol på butikkene her, var tam lade i går og det meste de hadde var grått/brunt/grønt.
 3. Fint lite kar der ja, skjer ikke så mye her om dagen. Men er et eller annet som driver å løfter opp og slipper ned "noe", vanskelig å forklare se film Noen som har peiling hva det kan være?
 4. Ja da har vi bestillt varmekolbe 25w og test kit, kunne bli lange vente tid da det var tomt for varmekolbene. Men sikkert like greit så har vi en god grunn for å vente med å ha noe mer levende i karet
 5. Hei hei takk for svar! Tror stein var innkjørt på butikken, sto i et kar med litt div liv. Har kommet litt alger for noen dager siden, men ikke mye å det virker som det allerede er på vei til å bli mindre av dem. Tror jeg bare bestiller det første settet jeg linka til, men vurderer å bestille en varmekolbe samtidig. Trenger vi det? Vanntemperaturen varierer mellom 22grader om morgen (liten leilighet med sovealkove og vi sover med verandadøra på gløtt). Og 26grader på ettermiddagen. Hadde en varmekolbe fra et akvarie jeg har hatt før som vi vurderte å sette oppi. Heldigvis testa jeg den i vannmugga først, det viste seg at termostaten var gått i stykker 50grader i vannmugga etter noen timer. Er dette for stor variasjon? Og blir det bedre med en kolbe? ser for meg at om vi har en kolbe som står på 25grader at vannet gjerne ville blitt 27grader på det varmeste, og kanskje 23/24 på det kaldeste og derfor ikke så stor forskjell. Også var det endel ormer i filteret i går. Lot dem bare være der, kanskje de kommer seg gjennom og ned i LS igjen?
 6. Ble saltvannskar på oss til jul! 27 des Fylte i sand og blandet saltvann, dama på dyrebutikken mente det ville gå fint å bruke springvann til første oppfylling. Bruksanvisninga til karet sa ca 1,2kg salt så vi begynnte med 1kg å tenkte å måle mer nøye etterhvert som det hadde blanda seg. Saltmålern gikk i tusenknas før vi fikk målt. 28 des Tokk med vannprøve på butikken, viste seg at det var alt for salt, skulle bare hatt ca 600g med salt. Kjøpte med LS, Saltvann saltmåler og termometer. Fikk vannet ut vannet og målt saltnivå og lagt i 2kg med LS. Ikke at vi så noe liv på dem. 30 des - 02 jan Vi har sett mer og mer liv, Vil tro det er 50 ormer fra 1 - 5cm lange. En god del bittesmå tanglopper, en liten hvit sjøstjerne, endel små albueskjell. En slags sort snegle som bor i hull i stein, har sett den komme ut fra to hull på den ene siden av stein. Har byttet 5l vann i dag, har målt salt nivået hver dag og det virker å være stabilt. Har fylt etter litt ferskvann to ganger. Trenger et test sett, har sett på følgende, i prioritert rekkefølge. http://reefshop.mystore3.no/products/api-reef-master-test-kit http://reefshop.mystore3.no/products/jbl-marine-lab http://reefshop.mystore3.no/products/tetra-marine-test-5-in-1 Eventuelt kjøpe de testene vi trenger etterhvert som vi trenger dem. Hva trenger vi?
×
×
 • Create New...