Jump to content

Anartica

Members
 • Content Count

  417
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Anartica

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 03/20/1993

Converted

 • Biografi
  elsker dyr og akvarier

Converted

 • Bosted
  haugesund

Converted

 • Fylke
  rogaland
 1. eg har et 240 liter akvarie med 4x39w ati og 2x54 w armaturer. eg har grønn haddoni anemone, rød og grønn bubbletip anemoner, torch koraller, elganse korall, gorgonia, duncan og noen knapper og 2 grønn og rosa sps. eg skal bytte ut lysrørene nå og trenger litt tips til beste kombinasjon for farger og trivsel. nå har eg: 1x ATI Actinic 39W 1x ATI Aquablue Coral Plus 39W 1x ATI Aquablue Special 39W 1x ATI Purple Plus 39W 2x ATI Aquablue Coral Plus 54W
 2. hva er tingen midt på bildet, virker ikke som den trenger lys, den har aldri flyttet seg sellom eg har flyttet på steinen flere gonger. tenker en anemone type? noen som vett? har hatt den i flere månder. den har aldri formert seg.
 3. har funnet årsaken nå, det var alge scruberen min som det stod å drypte ned glasset og gikk nedi rammen og så under glasset. alge scrubberen er en plastikk boks som står på akvarie kanten med en pumpe som gir vann til scrubberen, eg klarte nokk å treffe den boksen når eg satt opp lyset igjen og då må røret ha flytte på seg sån at det dryppte ut. er glad akvariet er helt fint. på bilde kan du se alge scrubberen og hvordan akvariet såg ut.
 4. tror eg har funnet lekasjen, i den nedre silikonen, ser det ligger vann på bordet rett under der. men skal fylle på litt vann for å være sikker på hvor det er. eg har stein/fliser på golvet, så har ikke fått vannskader.
 5. for noen timer siden så merket jeg at gulvet var vått, og då tittet eg rett på 240 literen. det dryppte vann fra skapet, ser vann ligger imelom bordet og akvariet. så nå er nesten alt levende tatt ut av akvariet og heller på å tømme det. heldigvis har eg to akvarier til som fiskene og korallene vil gå i imens, steinen ligger i bøtter. har en banan wrasse igjen i akvariet som ikke vil ut og gjømmer seg under sanden. for 2 dager siden så flyttet eg på steinen i akvariet og når eg skulle ta en stein ut så knakk den delen eg holt i og falt rett ned i akvariet igjen, den traff sanden, men
 6. vil en chelmon spise norske røde anemoner? noen som har erfaring?
 7. eg har blå skjell fra mat butikken, eg tok de rett oppi akvarie etter å ligget i flere timer i romtempratur. av de 9 eg tok oppi 3 forsjellige akvarie så døde bare en.
 8. det er når vannet renner ned fra boksen til akvarie, ser det kommer ''tornado'' ned i røret og det gjør at den suger inn luft og lager store bobler som bråker og blir til små bobler så blir i akvarie.
 9. har du problemer med luftbobler når vannet kommer ut? min suger inn luft så eg har luft bobler i hele akvariet
 10. eg startet en scrubber for 9 dager siden, det har ikke vært så stor vekst på alger ennå, men har hatt litt liten lys tid og lite vann støm, i dag så satt eg timer på lyset så lyset er på 17 timer nå, det var på ca 10 timer før, vann stømmen har blitt økt mere også, så håper det vil gi meg bedre vekst. eg har også tempratur på 22 grader i akvarie så lurer på om det kan senke vekten og, får varmekolber neste uke. eg har nitrat på 50ppm og masse cyano i hele akvariet og litt hår alger på steinen. så håper scrubberen vil hjelpe med det. eg kan opptatere her vis det skjer noe, vis folk vil v
 11. Anartica

  slem mandarin

  ok. eg får bare ta den oppi 240literen og se med tiden hva det blir. vett du kor long tid det tar før de blir kjønnsmodne:?: den er vel 3-4cm nå.
 12. min rød mandarin blir også helt bleik om natten, så tror det er normalt. første gong eg såg det så trodde eg han var syk eller død.
 13. Anartica

  slem mandarin

  eg tok den ut av akvariet tideligere i dag, den får bo i en 40 liter for nå, eg tenker å prøve igjen om en ukes tid, å se om de krangler då og. vis det er 2 gutter så vil den nye bo i 240 literen min.
 14. Anartica

  slem mandarin

  eg har hatt en fine røde mandarin han i ca 1 år nå, idag så kjøpte eg en søte liten mandarin dame. men hannen er ikke så snill med henne, han biter og jager. han også tar godt tak i siden på hu og holder henne fast og rister hunn frem og til bake. hva skal eg gjøre? skal eg la henne bli i akvarie eller skal eg flytte henne i et aent akvarie? er redd for hu skal bli skadet eller drept.
×
×
 • Create New...