Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

diseldyret

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About diseldyret

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 08/14/1964

Converted

 • Biografi
  Samboer

Converted

 • Bosted
  Gjerdrum

Converted

 • Yrke
  Salg/teknisk konsulent

Converted

 • Fylke
  Akershus
 1. Takk, er så langt godt fornøyd selv også. Fasiten er først og fremst tålmodighet! Og ikke minst å bruke dette forumet og andre for å skaffes erfaringer i denne spennende hobbyen! Tro meg det er mye å lære...! Det er bare å glede seg, lykke til fremover!!
 2. Ja du kjenner vel igjen noen av frags`en tenker jeg.. Ble ok det! Et godt kamera er nok tingen for få tatt gode bilder.
 3. Takk for det....er jo i start gropa jeg da! Har som sagt null erfaring, men håper å lære etter vært! Legger ut noe nye bilder av dårlig kvalitet etter innkjøpt av noe nye avleggere! Må nok se få investert i et dig.kamera snart!!
 4. Jo, takk for det! Det mange LS (levende stein) som er stablet, totalt ca. 35kg. PS! Jeg har ikke vært lenge i "gemet" jeg heller, det er enormt mye å sette seg inn. Noe sikkert mange her kan skrive under på!!
 5. Ok, da får vi håpe at den kommer seg etterhvert!! Den har nemlig vokst en god del siden jeg kjøpte den i desember i fjor.
 6. Noen som har noen ideer om hvorfor den store soppen (se tidligere) har fått noen "døde" flekker på oversiden? Jeg tror det skjedde etter at den ene blåbeinete eremittkrepsen forvillet seg i soppen en dag!
 7. Legger inn noen bilder etter at jeg har fått montert og justert Aqua Medic reefdoser Trippel for å prøve meg på balling+. Ble godt fornøyd med resultatet!;-)
 8. Er klar over at den er sær i kostholdet :-). Har ikke sett den spist på de svampene jeg har, men den lever i hvert fall i beste velgående enda!
 9. Sliter med å holde en stabil MG og Ca som mest sannsynlig har ført til en lav og utsabil KH. Har derfor godt til innkjøp av Aqua Medic reefdoser Trippel for å prøve meg på balling+. Velger og starte litt forsiktig 3x 30ml pr. døgn, selv om de anbefaler 3x20ml pr. 100L saltvann i døgnet. Har valgt å kjøre 3 intervaller i døgnet 3x(3x10ml). Så får tiden vise hvordan innvirkning dette får på MG og CA. Håper på sikt at dette vil føre til mere stabile verdier.
 10. Hei folkens! Legger inn noen nye bilder...kvalitetet er fortsatt ikke noe å skryte av;-)
 11. Takk for hyggelige tilbakemeldinger, flere bilder kommer etter hvert.
 12. Legger ut noen bilder av mitt RSM 250 akvarium, har nå vært i drift siden august i fjor! PS! Bildene er ikke allverdens kvalitet, men..men:?
 13. Bestilte 8 fisker og flere koraller for levering Gardermoen i går kl. 10.30. Fikk beskjed om at han ble noe forsinket pga. tollen. Varen ankom kl 13.30. Samtlige fisker og koraller lever i beste velgående! Kan absolutt anbefales. Ikke noe å si på servicen heller!!:-)
 14. Jeg har jo 35 kg med LS, skulle tro det var nok. Jeg har også oppblomstring av noe grønne alger og rødalger med luftbobler. Alt dette skjedde etter at jeg fant ut at Saliniteten var for lavt. For å øke saltinnholdet tilførte jeg nytt saltvann for å kompensere fordampet vann, ca. 3 - 4 liter i døgnet til jeg hadde en Salinitet på 1.026. Etter en ukes tid begynte oppblomstringen. Helt enig at RSM-testene er upålitelig og kompliserte synes jeg. Mg-testen får jeg ikke til og fungere i det hele tatt, prøvd flere ganger uten resultat!
 15. Jeg har et RSM 250 som ble satt i drift for ca 3 mnd. siden. Har ca, 35 kg LS og kun noen få småfisker, noen kapper, en lærkorall div. nyttedyr. Tok følgende målinger i dag; Temp - 28,3 Ca - 440 ppm dKH - 7,5 PH - 8,4 Ammonia NH4 - 0,25 ppm Toxic Ammonia NH3 - 0,0375 ppm Nitrate NO3 - 0 ppm Nitrite NO2 - 0,1 ppm Bruker testkittet til RSM som fulgte med! Har skiftet ca. 75 liter saltvann for noe få dager siden! Kan det være for dårlig sirkulasjon i karret?? (Har kun orginalpumpene 2500 l/h og 1200 l/h).
×
×
 • Create New...