Gå til innhold

Dan Bjordal

Medlemmer
 • Innholdsteller

  742
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Dan Bjordal vant dagen sist September 13

Dan Bjordal hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

81 Excellent

Om Dan Bjordal

 • Rang
  Forumbruker
 • Bursdag 11. des. 1968

Converted

 • Bosted
  Os

Converted

 • Interesser
  Saltvann, HiFi, hus & bil.

Converted

 • Yrke
  Undervannsingeniør

Converted

 • Fylke
  Hordaland

Nylige profilbesøk

1 229 profilvisninger
 1. Nyhet kjekt å ha gadget 👍🐠😊

  Robosnail har eksistert i mange år som produk fra en annen leverandør. De har ikke vert særlig flink til å markedsføre seg så den har ikke vert så kjent. Absolutt en fin ting å ha men trenger man den? Vet ikke egentlig.
 2. Hiver meg på her. Trenger denne tabellen jeg også. Har til dags dato ikke funnet en slik.
 3. Red Sea Max 130 liter

  I bra stand og helt 100% rengjort. Lite/ingen riper. Selges fordelaktig ved avhenting. Ring for info. Befinner seg sør for Bergen. Dan 97 61 46 42 For de som ikke vet hva dette er, se video under. Har bord også men det mangler (heldigvis) den originale skummeren bl.a. .
 4. Tunze Turbelle Stream 6255

  Den er grei. Ringer senere. Nå har jeg demontert en vaskemaskin for å skifte børster på motoren. Som vanlig må man plukke den i atomer for å komme til motoren..................
 5. Tunze Turbelle Stream 6255

  Har en slik en som jeg vurderer å bytte ut til noe annet fordi den er for kraftig for mitt bruk. Dette er en 24V pumpe som kan styres fra Tunze controller f.eks. Jeg er andre eier og har brukt den siden i vår. Forrige eier hadde den i bruk kort tid også. Dønn stille og meget kraftig. Den kan justeres med potmeter på kabelen. Jeg kjører den på absolutt minimum og da feier vannet tvers over karet mitt som er ca 135cm langt. På full guffe kommer vannet over kanten på andre siden og ned på gulvet :-) Den er m.a.o. helt i orden. Tenkte rundt 2000 inkludert porto. Rabatt for de som henter selvsagt. Pris kan diskuteres men dette er topp vare og gis ikke vekk for bruspenger :-) Linken under viser den siste versjonen der controlleren er bygget sammen med pumpen. Min har ikke den controlleren og dette må legges til. Etter min mening er det en bedre løsning da de medfølgende controllerene ikke kan programmeres like godt som de eksterne. http://www.shop-meeresaquaristik.de/Pumpen-und-Pumpenzubehoer/Tunze/Turbelle-Stream-und-Streamkits/Tunze-Turbelle-stream-WIDE-FLOW-6255-6255-000::12031.html Ta kontakt på PM eller [email protected]
 6. Jeg tror at du blir godt fornøyd med tre/epoxy løsning. Det er noe du hart gjort før og du kjenner til metodene som brukes når man lager sånne kar. At det er det billigste på kar i denne dimensjonen er det vel liten tvil om. Å ta ut ett vindu i stua er vel ikke noen sak. Noen festebolter og utvendig listverk og tilsetninger er ikke noen utfordring for en som bygger akvarie i kryssfiner :-)
 7. DaStaCo medie, Noen erfaringer?

  OK, det kan egentlig stemme når jeg tenker meg litt om. Magnesium granulatet som noen blander i kalk reaktor mediet løser seg dårlig opp i en tradisjonell reaktor og det er ikke den beste metoden for å tilsette magnesium. Hvorfor kalk reaktoren skulle virke dårligere med magnesium granulat iblandet vet jeg ikke. Kjemi er noe kompliserte ulogiske greier egentlig :-)
 8. DaStaCo medie, Noen erfaringer?

  Det smelter nok fort med den pH som DaStaCo kjører med??
 9. Har du bestemt deg for metode og design nå da? Kryssfiner, acryl eller glass?
 10. Hva skal du med 3D? Du kommer langt med papir, penn og linjal. Du har sikkert en scanner hjemme så du kan få det sendt på e-post. Hvis ikke er jo Sketch-up ett glimrende alternativ for dette bruket. Enkelt å bruke.
 11. Ja, det vet jeg. Sjekket med Pilkington en gang på 2X10mm da den giddalause selgeren der ikke ville ta på seg å hente inn 19mm til meg da det "ikke var standard vare i sortementet deres der". Han påsto at 2X10 ville være like godt om ikke sterkere. De kunne visst laminere på stedet. Jeg insisterte på at han sjekket det opp og viste meg tall for styrke. Etter en stund så ringte han tilbake og kunne fortelle meg at 2X10mm er ca like sterkt som en enkelt plate på 15mm....... Ett tips kunne være å sjekke med DREAM Akvarium. Han skaffer glass av alle slag. I butikken har han ett 5000 liters kar der sidene er 2.5 og 2.0 meter lange og dybden 1 meter. Han kjører 2X15mm og det buler ihvertfall ikke. Han sa at han kunne få beregnet glass hos sin kontakt. Send ham en e-post der du beskriver hva du vil ha så svarer Michael raskt på det sikkert.
 12. DaStaCo medie, Noen erfaringer?

  At man må etterfylle magnesium regner jeg med at du ble rådet til på generellt grunnlag, d.v.s. at man må etterfylle i akvarievannet i form av magnesium klorid eller andre metoder og altså at det ikke har noe med med reaktoren å gjøre. At den er helt stabil har sammenheng med at sjøvannet i reaktoren er mettet med CO2 og at DaStaCo mediet er tilpasset denne surhetsgraden. At den har stor kapasitet er vel å vente all den tid at mediet er tilpasset og optimalisert for denne type drift.
 13. Aqua Illumination Sol

  Er det noen som har noe deler til en slik lampe liggende? Jeg har en som mangler lys i en av de tre LED fargene. Regner med at det er kretskortet som har tatt kvelden.
 14. Bioballer

  Supert! Innertier det der. Sender SMS nå.
 15. Bioballer

  Bor sør for Bergen. De egner seg jo godt for sending. Jeg betaler for frakt selvsagt hvis du vil legge dem i en kasse og send dem til meg. Skyt gjerne ett bilde så jeg kan se hvilke type det er. SMS eller e-post, 97 61 46 42 eller [email protected] Skal bruke dem til ett eksperiment oppsett i en nitrat reaktor.
×