Gå til innhold

seals1

Medlemmer
 • Innholdsteller

  172
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om seals1

 • Rang
  Forumbruker
 • Bursdag 29. des. 1976

Converted

 • Bosted
  råholt

Converted

 • Fylke
  Akershus
 1. Dyppe i ferskvann.

  Er det trykt å dyppe fisken, for å fjerne hvit prikk.
 2. Kim og Monicas stue kar

  Anemone. Da skjedde det som ikke skulle skje, anemona gikk i pumpen. Står opp kl 0800 i dag, vannet har fått en gråaktig farge og det ser ikke nå fint ut. Skummeren har jobbet hardt på morgenkvisten, det som er posetivt er at fiskene er i live foreløpig. Skummeren ble tømt, anemone restene er fjernet og sirk pumpen er vasket. Håper at det skal gå bra, i og med at vann volumet er så stort tror jeg det kan løse seg selv. Eller er det noen som har tips, vannbytter?
 3. For dyrt eller uheldig?

  Karr jeg personlig synes det kanskje er litt dyrt;-)
 4. Nr1! akkurat nå.

  imponerende Her var det mye av godbitene, på rekke å rad. kunne tenkt meg å få fiska litt i sjøen jeg å. Fine kar, alle 3 kara:D viste ikke at kenneth hadde såpass med plass. Må få kommi meg ned til han en tur snart.
 5. Må få ned tempen

  Nitrte processorVOLT:AC230/115V FREQ:50/60Hz POWER:4.5W QMAX:120L/h SIZE:63x76x322mm Tror heller ikke dette er det som generer særlig mye varme. Du har jo et lukket system, det var noen som foreslo å ta hull i toppen. Tunze AquawindKr 598,- Hva med å montere en slik vifte innom lokket, skulle hjelpe det, tror det finnes en som er litt større også.
 6. Må få ned tempen

  temp? Ser ut som det er bio baller i det røret, det skal hjelpe til for å holde nitraten din i sjakk, noe du ikke skal ha i utgangspunktet. Men jeg regner med at vannet blir sugd/pumpet inn i det røret, fungerer på en måte som ett filter.
 7. Må få ned tempen

  temp? Har du kun metalhalogen? Hvor mange watt genererer denne? Jeg kjører lystid på min 2 * 250w 8 timer hver dag, og 2 * t5 lysrør 10 timer hver dag. Jeg har ligget på temp stabilt 26 grader i hele vinter, uten kjøler. Prøv først å redusere lystid, hjelper ikke det, prøv mere sirkulasjon. Hjelper ikke det heller, ja da trur jeg du må anskaffe deg kjøler gitt;-)
 8. Må få ned tempen

  temp? Er man over 30 grader celsius, vil jeg si det er for varmt. Egen erfaring sier at koralene ikke er så happy for det. Enig med GauteG der, sump og kjøler gir stabilitet i vannverdier og tempratur, har selv sump på 250 l og kjøler, fungerer utmerket, godt å dra på ferie uten bekymringer:D. Det er lett å tenke på kostnader når det kommer til saltverdenen, men i enkelte tilfeller må man heller tenke kvalitet istedenfor pris. Dette er ikke ment som kritikk, bare et lite konkret svar utifra mitt synnspunkt.
 9. Nytt prosjekt på Eidsvoll.

  tungt Det var det jeg ville kalle for et slit, men karet kom da ned på bakke plan omsider. Venstre handa er fortsatt døven, godt jeg er høyre hendt så det går ann å ta seg en øl uten at det føles som om ølen veier 10 tonn:D Men karet er fint det da, gleder meg til å ta del i bygge prosjektet til Stig Arne;-)
 10. Poeng samlere

  Forbanna piss. Jeg føler meg absolutt ikke utlært, når det gjelder saltvann. Så om det er en helt ny, en som har litt peilling eller er helt utlært som spør om noe og jeg føler at det er noe jeg kan eller vet noe om, så kommer det et svar, om noen føler at det er svada eller snikk snakk for å fa denne såkalte poengtelleren til å tikke, spiller ikke det noen rolle for meg. Det er en fri verden vi lever i, da må vi kunne få ytre oss litt. Som tidligere nevnt, det er ett FORUM. Viss det er ett problem for folk, la vær å les da. Er ikke ute etter å støte noen, sier bare min mening om det:) Mvh Kim
 11. Brune alger

  Fosfat. Slik som jeg har hørt, skal du ikke ha målbar fosfat. Kanskje er det der problemet ligger.
 12. cowrie snegle..

  cowrie snegl Jeg har en tiger cowrie snegl, men har ikke sett at den har gjort noe hærverk enda. Bortsett fra kanskje at den tok kverken på en relativt stor eremitt da. Første dagen den var i karet, eller første natten, kom opp om mårningen og skjønte at det var eremitten som lå strødd på et relativt stort område. Har ikke noe annet som jeg tror kan ha kverket den. Men det kan jo ha skjedd noe uforutsett. Er den en morder snegl, kanskje kaste ut, har hat den i ca 14 dager nå.
 13. Supert Helt suverent Andreas. Nå er det like før du kommer i de rekkene med sump, og da blir vannkvaliteten mere stabil, noe som fører til dager med mere hygge. Dette blir bra, gleder meg til fortsettelsen;)
 14. Id av dene skapningen.

  Ikke fjern de. Dette er ut i fra min erfaring, harmløse skapninger. La de være, kommer bare godt ute av disse.
 15. kalkmikser og tunze osmolator

  Tunze osmolator. Mulig jeg tar feil, men er ikke det meningen med en osmolator at du skal ha kalk i den, slik at når du da skal auto fylle fordampet vann, at den presser nytt vann inn i den, og kalkvann ut i sumpen, da trenger du eventuelt ikke kalkmixer? Som sagt, mulig jeg tar feil?
×