Jump to content

e-mu

Klubbmedlem
 • Content Count

  1,651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Everything posted by e-mu

 1. Krise!! Hjem fra ferie til glohett hus og 32 grader i vannet. MInst 7 store acro døde pluss et par Montipora. Orker ikke ta bilder i kveld. Bytter en del vann, for å få ned temp. Acroene var fra 10-15 cm og opp til 40cm. Heldigvis er det liv i noen ennå.
 2. Tropestua og Oslo Dyrebutikk (holder på redusere saltvann) er vel de nærmeste. Reeftech.no holder til på Jessheim tror jeg.
 3. Jeg ville først og fremst fått testet de verdiene du er usikker på med et annet testset. Ofte er det testsetene som er årsaken.
 4. Ja, jeg måtte bytte regulator/nåleventil.
 5. Jeg bruker en slik mellom sodastream flaska og en standard co2 manometer/trykkreduksjonventil https://www.olbrygging.no/kegland/100220/overgang-425g-co2-og-regulator-passer-til-aga-sodastream-co2-patroner
 6. Det jeg tenker er at du kanskje får for lite plass til LS i karet. Du må kanskje beregne å ha noe i sumpa. Eller bruke annet materiale for biologisk nedbrytning. Men et spennende prosjekt. Og å se koraller ovenfra er noe helt annet enn gjennom 19 mm glass, selv optiwhite.
 7. Da har jeg funnet en kombinasjon som ser ut til å virke for meg, Mlliput og lynlim gel. Jeg brukte Seachem Reef Glue. Har tidligere forsøk med diverse Biltema lynlim, men dette vrker ikke på større ting, kun på små fragger.
 8. Hei Hva er dere mest fornøyd med å bruke til å lime korallplugger og LS under vann? Jeg søker informasjon om produkt og fremgangsmåte? Selv har jeg brukt masse forskjellige tokomponent produkter, men på meg virker det tilfeldig om ting blir sittende. Den jeg har mest tro på er Grotech sin Corafix superfast, men også den løsner for ofte. Har også forsøkt med lynlim mellom corafix og det det skal festes til. Prøvde også Stonefix, men det virker bare over vann.
 9. Det blir bruk av samme utvendig bod, og målene tilnærmet det samme. Ihvertfall utvendig. Denne gangen blir den veldig solid. håper jeg. Første akrylsump jeg bygde holdt i 5-6 år, den andre noe av det samme. Så nå går jeg for X-finer og epoksy som jeg har gode erfaringer med fra før.
 10. Disse har jeg brukt https://www.byggmax.no/underlagsskive-barlinek-p13007
 11. Har lastet opp bilder på begge nå
 12. Favites, mulgens russeli, ca 15 cm diameter. 800,- (solgt) Appelberry ca 5 cm, 200,-
 13. Ny sump på gang, denne gangen med materialer jeg føler jeg behersker. Den gamle sumpa mi i akryl, begynte å lekke i vinter. Mål blir 132*55*50. Bra arbeidslys har jeg også, de gamle Pacific python lampene mine. 1. generasjon led for akvarium, kjøpt for 10 -15 år siden.
 14. Oppdaget at det ikke sitter nåleimpeller, men vanlig, i skummerpumpa. Reduserer derfor prisen til 1600,-.
 15. Selger ev Turboflotor 5000 Shorty Compact med Sicce 4.0 (3500 l/t) matepumpe. Skummeren er ratet for opptill 1500 liters akvarium. Bygger kun 62 og skal plasseres i sump. Har ligget og samlet støv hos meg lenge, var tenkt som reserveskummer, men har ikke hatt bruk for den. Pris 2000,- (det er bare for pumpene) Microsoft Word - Turbo 5000 Shorty Compact (410.16) D ENG F ES IT v3.pdf
 16. Tar opp denne, da jeg sliter med akkurat det samme. Må justere CO2 alt for ofte. NOen som har en regulator hvor de ikke må justere ofte?
 17. Hmm, trodde ikke silikon bøt godt på hverken epost eller akryl. Jeg har brukt Tec7 og vært nødt til å reparere flere ganger. Men nå sitter det, tror jeg.
 18. Hva har du brukt til å feste avrenningsboksen til akvariet.
 19. e-mu

  Koraller

  Send meg tlf nr på PM så skal jeg ta noen bilder og sende deg i kveld.
 20. e-mu

  Koraller

  Hei, har noe. Rhodactis, Pavona, Montipora mm.
 21. e-mu

  Rekordgamle fisker?

  Denne var gammel, hentet fra https://reefbuilders.com/2015/12/07/longevity-in-the-reef-aquarium/
 22. e-mu

  Rekordgamle fisker?

  Jeg har en Z desjardinii jeg kjøpte høsten 2004, det er den eldste jeg har i akvariet nå. Da jeg kjøpte den var den ca 10 cm, så jeg antar at den har passert 20 år nå. Har også en Z. xanthurum kjøpt i 2005 og en Z flavense fra 2006. På Marinakvariet i Göteborg gikk det en Z. xanthurum som vistnok var mellom 25-30 år. Den gikk nesten alene i at 1200 liters akvarium med bare mykkoraller og masse levende stein. HVor det ble av den etter at Bengt la ned vet jeg ikke. Hadde også en P imperator i mange år, kjøpt på Marinakvariet våren 2004, men da hadde den gått i et for lite akvariu
 23. Her er første bilde av den på SF, og da hadde den allrede vokst en del (post 1)
 24. R.I.P. Vet ikke hva som gjorde at du ikke ville mer, men du har vært hos oss siden 14.01.2006, så vi ble godt kjent.
 25. Jeg har borret etter. Men husk å dekke hullsidene godt med epoxy etterpå.
×
×
 • Create New...