Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

e-mu

Klubbmedlem
 • Content Count

  1,533
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Everything posted by e-mu

 1. Nytt leketøy ankommet, Kamoer FX-STP, matepumpe til kalkreaktor. Håper nå at jeg kan flate ut KH kurven fra Alkatronic litt mer, nå når jeg har mer kontroll på vanntilførselen. Veldig enkelt og intuitivt oppsett på dette produktet, håper det holder seg sånn. Spesielt oppkobling mot WiFi gikk som en lek, i motsettning til en del andre produkter jeg har.
 2. Har et par bøtter med gamle døde korallskal liggende. Er det ok eller ikke å bruke disse i kalkreaktoren?
 3. e-mu

  Vannprøve spørsmål

  Latskap, mitt osmoseanlegg vil bruke 2 døgn på å fylle den 180 liters tønna jeg bruker ved vannbytte.
 4. e-mu

  Vannprøve spørsmål

  Jeg bruker springvann, dvs rett fra krana, når jeg bytter vann. Men til etterfylling av fordampet vann via kalkmikser bruker jeg osmosevann. Normalt blir det fylt på 4-6 liter vann per dag.
 5. e-mu

  Vannprøve spørsmål

  Her er mine verdier fra springvann fo ca 1/2 år siden. Silicium 1326 µg/l Kupfer 15.86 µg/l Zink 28.61 µg/l
 6. e-mu

  GHL Mitras LX6100-HV

  Ser helst for meg salg, om du ikke skulle ha noen meget fine Acropora'er.
 7. e-mu

  GHL Mitras LX6100-HV

  Den er 5-6 år gammel, jeg har også kjøpt den brukt for 3-4 år siden. Den henger fra taket, oppheng for dette følger med. Stativ har jeg ikke.
 8. e-mu

  GHL Mitras LX6100-HV

  Ja, den måler 40 mm x 180 mm x 340 mm og er beregnet for å henge over vannoverflaten så den tåler vannsprut. Power supply er IP67, men finner ikke noe på selve lampen. Se mer specs her https://www.webzoo.net/ghl-mitras-6100-hv-sort_101747p.html
 9. e-mu

  RapidLed Onyx x 3 SOLGT

  Onyx'ene har jeg kjørt kun via en timer. Enkelt og greit. Men de kan styres via 10v kontroller og har da 3 kanaler.
 10. e-mu

  RapidLed Onyx x 3 SOLGT

  Hei, jeg har lampene ennå. Jeg brukte de i mitt forrige akvarie som var på 200x110x82, men da sammen med 3 Pacific Sun Black Python XM140 (som jeg også har liggende). Jeg tror at du ideelt skulle hatt 4 stk i ditt akvarium, men det passer ikke så bra med hvordan du har inndelt toppen. Har jo også en GHL Mitrax til salgs, men den er jo litt dyrere.
 11. Som jeg skrev tidligere, så må du da sende meg info som vist under: Som forhandler har du heller ikke mulighet til å legge inn annonser i Kjøp og salg, men i din egen tråd under Kategorien Forhandlere. Om jeg husker rett så ble denne kategorien opprettet fordi det på en tid var en del aktive medlemer som drev slik som du tydligvis gjør, altså har et firma. Det ble på den tiden sett på som et problem at noen annonserte 'profesjonelt' under Kjøp og salg, om det igjen viser seg som et problem, må styret se på dette igjen.
 12. e-mu

  Köp og salg?

  Du finner knappen du spør om når du går inn i Selges og er registert som klubbmedlem. Og det er rett som du skrev at det tidligere fanns en knapp for å legge inn annonser i Solgt, den skal nå være borte.
 13. Ja, det er fordi du er forumbruker (gratis), skal du legge inn annonser må du være klubbmedlem dvs medlem av akvariklubben Saltvannsforum
 14. Hvilken type medlemskap du har blir vist under ditt nickname, og også under ikonet ditt. At det vises to ganger er noe jeg ønsker å få bort, men siden jeg er ganske ny på å drifte forumet tar jeg en ting av gangen. Forskjellene på medlemskap finner du under menyen Subsciptions, https://saltvannsforum.no/subscriptions/ Det finnes også en brukergruppe forhandlere, krav for å bli registert der finner du her, men denne er ikke brukt av mange (noen?) Som forhandler har du heller ikke mulighet til å legge inn annonser i Kjøp og salg, men i din egen tråd under Kategorien Forhandlere. Om jeg husker rett så ble denne kategorien opprettet fordi det på en tid var en del aktive medlemer som drev slik som du tydligvis gjør, altså har et firma. Det ble på den tiden sett på som et problem at noen annonserte 'profesjonelt' under Kjøp og salg, om det igjen viser seg som et problem, må styret se på dette igjen.
 15. e-mu

  Köp og salg?

  Hei Takk for at du minnet meg på hva som stod på startsiden i den 'nye' salgstråden angående at det ikke går å legge inn noe her. Dette har jeg nå endret. Litt usikker på hva du mener med at alle gamle annonser er markert med solgt, det jeg har gjort er å stenge den forrige salgstråden (den hadde en lisenskostnad som vi i styret var for høy i forhold til bruken). Så har jeg tatt frem den enda eldre salgstråden, fra 2018 og eldre. I denne har jeg flyttet alle gamle annonser til underkategoriene for solgt, gitt/byttet og kjøpt, da ingen annonser her var mindre enn 1,5 år. Har i ettertid oppdaget at det var mulig for ikke klubbmedlemer å legge inn annonser i disse underkategoriene, dette var ikke meningen og er nå stengt. Håper dette oppklarte noe.
 16. Har montert nye (brukte) lys i dag. Det er nå 4 x Philips CoralCare og 3 x RapidLed Corona (!!!!) over akvariet. Veldig fornøyd så langt. jevnere og skarpere lys. Og nå er det bra lys også på bakveggen.
 17. e-mu

  GHL Mitras LX6100-HV

  Selger en GHL Mitras LX6100-HV, pris 2500,- plus eventuell frakt. Virker som den skal, men har en skade på LCD skjermen som vist på bilde. Er fortsatt fullt lesbar. Styres fra GHL programvare eller akvariecomputer.
 18. I disse korona tider er det kanskje ikke så mange som ønsker besøk i hjemmet, men denne annonsen finnes på finn https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=143252051
 19. e-mu

  Heilt fra grunnen

  Spennende prosjekt, hvordan har du tenkt å lage toppen? Og hvordan feste den til det du har laget så langt? Jeg har ikke problemer med magnetene på de største Tunze streampumpene selv om jeg har 18mm kryssfiner belagt ned glassfiber i epost på begge sider. Sikkert 22-24mm tykt. Jebao sine store går også bra, så lenge man ikke vinkler strømmen for mye.
 20. e-mu

  RapidLed Onyx x 3 SOLGT

  Ny pris, 2500,- for alle
 21. Vi er godt i gang med et nytt år, og det er på tide å betale medlemskontingent for 2020. Noen har gjort det alt, så disse kan se bort fra denne meldingen. Ihht. tidligere årsmøte vedtak sendes det ikke lengre ut fakturaer til hver enkelt, men medlemskap for 2020 kan tegnes ved å betale kr. 200,- til kontonr. 1506.12.59802. Eller til VIPPS nr 537854. For begge betallingsmetoder merk innbetalingen med Medlemskap 2020 og hvilket "kallenavn" du benytter her på SF.
 22. e-mu

  Mauritius 2020

  Jeg venter på mere , mye skummelt å tråkke på.
 23. Hvor har du kjøpt festene med borrelås som du har festet strømforsyning på bakplaten hen? Veldig bra løsning.
×
×
 • Create New...