Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

e-mu

Klubbmedlem
 • Content Count

  1,492
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

e-mu last won the day on February 19

e-mu had the most liked content!

Community Reputation

239 Excellent

1 Follower

About e-mu

 • Rank
  Styremedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Må bare spørre, Philips Coralcare Gen 2 er også uaktuell? Mye bedre design for åpne løsninger, enn første generasjon. Og helt stille er de også.
 2. Tja, hva skal jeg si, har prøvd en del forskjellig: Pacific Sun Black Python XM140, startet med disse i 2012, men LED var relativt nytt, disse skulle erstatte 4x400W HQI, noe de ikke gjorde. Software og support var helt elendig, men 3 av lampene virker ennå (brukte de vel i 7-8 år), men i dag som garasjelys:) Kjøpte etterhvert 4 stk RapidLED Onyx dimbare, disse er enkle helt greie lamper, hvor dimmingen foregår med et potmeter. har selv aldri brukt dette, jeg har kjørt de kun over timer. Gir etter min smak litt vel blått lys, men koraller gror bra under disse også. Har vifter som kan bråke litt, og man må regne med å skifte strømforsyning etter noen år. Kan kjøpes billig på nettet. Supplerte med 3 stk RapidLED Corona i 2016, disse har en ganske grei App med navn FishBit, men kun for Android/iPhone/Ipad. Disse gir et meget bra lys synes jeg, og med appen kan man enkelt stille inn lys og månefase etter forhåndsdefinerte tropiske steder, man bare forskyver tiden til å passe vår tid. Og man kan gjøre alt manuelt om man vil. Dessverre er/var det en svakhet med det kombinerte WiFi/BT kortet som sitter i dem, som ikke klarer alt av nyere WiFi. Jeg måtte sette opp en gammel trådløs router, for å få dem til å gå uten å miste forbindelsen ofte. Og det er en annen svakhet med disse, når du skal justere de, så sender du innstillingene via skyen til lampene, noe jeg ikke liker. Men ellers gode lamper synes jeg, men samme problem med vifter/strømforsyning som Onyx. Har også litt erfaring med en GHL Mitras LX6200, egentlig grei lampe, men gir ikke mye mer enn RapidLED Corona etter min mening, men koster det dobbelte. Mine siste lamper er Philips CoralCare, dette er store, tunge lamper som kanskje ikke passer overalt. Men det kommer ny modell nå, som er mer 'kone' vennlig. Av de lampene jeg har hatt med styring via software, så er dette den desidert enkleste måten å gjøre dette på, ingen WiFi/BT oppkobling. Her kobles hver lampe til en kontroller fysisk, kontrolleren kobles til en USB port på en PC når man skal gjøre endringer, som da lastes til kontrolleren. Selve programvaren er også veldig enkel å bruke, man setter inn et datasett, som består av tid, fargetemp og styrke, får hvert tid man vil at lyset skal endre seg. se vedlagt bilde hvor jeg har lagt inn 4 datsett, og det er alt man trenger. Justeringer av fargetemp og styrke gjøres ved dra i stålpene for hvert datasett. Når man er fornøyd kan man lagre, oppsettet til en fil, som man kan dele med andre, eller bare ha som backup. Jeg har ikke hatt disse lenge, men jeg synes de gir et godt lys, og jeg ser SPS vekst også på bunnen av mitt 110cm høye akvarium. Og ikke minst de er vifteløse. Om noen har 2-3 brukte å selge meg er jeg interesert:)
 3. e-mu

  For til store fisker

  Hei Noen her inne som har forslag til for til store kirurger og keisere. De største er ca 30 cm. Jeg er av den late typen så det skal være for som jeg bare kan slenge oppi akvariet, les pellets etc. Jeg synes at Ocean Nutrition medium pellets blir for smått. Har begynt å bruke Hikari large pellets av diverse typer, og de er passe store, men de jeg har fått tak i er flytende og jeg ønsker synkende. Noen andre forslag?
 4. Da skal alle bildene være på plass igjen, i hvert fall de som var der rett før jul.
 5. Nå skal alle bilder være på plass igjen. I tillegg er serveren og forumprogramvaren oppdatert til siste versjon.

 6. e-mu

  Blå korall gis bort

  Har en blå korall (Heliopora coerulea) på ca 15 x 20 cm som jeg ikke trenger lenger, blir flyttet til sumpen i morgen. Førstemann som dukker opp her får den. Selv om den heter blå korall, så er den nok mere beige, blir først blå når den dør! Er også en veldig spesiell korall da den er nærmere mykkoraller systematisk, enn hardkoraller, men den bygger kalkskjellet som disse. Se her https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_coral Advarsel, om den trives velig godt, kan den vokse seg stor og gjerne over andre koraller
 7. For oss som bor litt unna Oslo, er det jo fint at at Tropestua fyller to år denne dagen og har gode tilbud. https://www.facebook.com/120466971963411/posts/476967796313325/?substory_index=0 Jeg har også tenkt å ta meg en tur:)
 8. Ja, det er problemer med forumet. Bildene er middlertid fjernet for å i hele tatt få forumet til å gå. Dette er gjort av tidligere webansvarlig som en nødløsning, til vi får mere plass på serveren og kan tilbakeføre bildene.
 9. Jeg tror det fort blir trangt mellom akvariene, og da spesielt når du skal ned i sumpen. Du har ikke mulighet til å ha sumpen på kortveggen, slik at i hver fall de delene som trenger tilsyn oftest er lettere tilgjengelig. I tillegg så kommer det sikkert til mer utstyr etterhvert, så om du planlegger et rom som er fullt, så har du ikke noe å vokse med.
 10. På Clas Ohlson selges det nå co2 innbytteflasker med ca 900gr ( tror jeg) innhold for 170,- For meg er det meget konkurransedyktig prismessig i forhold til fylling av 6kg flasker hvor jeg går betalt fra 1000,- og oppover. For å kunne bruke disse flaskene trengs det en adapterkobling som kan kjøpes i butikker for ølbrygging eller Kina som jeg gjorde.
 11. Hei Jeg begynner å få plagsomt mye akiveanemoner av typen Rhodactis sp (howesii) i akvariet. Noen som vet en praktisk måte å stoppe/drepe dem på. Det er ikke aktuelt å fjerne LS som de sitter på da det er en del av en fastlimt kontruksjon.
 12. Har vært i Oslo Dyrebutikk og kjøpt ny beholdning av reagens til Alkatronic i dag.
 13. Fint, da kontakter jeg dem i morgen. Kjører jo forbi der på vei til jobb.
 14. Hei Noen som vet om det er en forhandler, som sender, som har reagens til Alkatronic inne? Har vært inne på Reeftech, Korallen og Korallboden, alle ser ut til å måtte bestille, med 3-4 ukers leveringstid. Hadde bestillt hos den leverandøren jeg kjøpte Alkatronicen av, men når jeg kom for å hente nå i helgen, var den solgt til en annen:(
×
×
 • Create New...