Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

e-mu

Klubbmedlem
 • Content Count

  1,545
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

e-mu last won the day on July 19

e-mu had the most liked content!

Community Reputation

259 Excellent

1 Follower

About e-mu

 • Rank
  Styremedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tror du har rett, Eques. Har sjekket litt mer, og ser at også Seachem Matrix kan være et mulig produkt å bruke. Det som for all del må unngås er at det samler seg denutrius i deler av mediet. Derfor er det viktig med rutiner for gjennomsnittlig av mediet med jevne mellomrom, tror jeg.
 2. Ikke så dumt det med å lage en beholder å ha de i, enklere når man trenger å spyle/rengjøre de.
 3. Det her funker sikkert som fjell som du sier, men for oss ikke så gode på elektro/reguleringsteknikk så funker det med nivåbryter på kretsen til skummerpumpa også
 4. På den tiden, brukte man ofte noe som kaltes halvharde plater. Det var plater laget av løse trefiber som ikke var hardt presset sammen. Disse tåler svært lite belastning, faktisk dårligere enn gips. Det ble også brukt huntonitt, dette er brune trefiberplater på ca 6 mm, disse er heller ikke mye hold i. Men hvis det er slike i taket, er det sikkert noe annet over som det er hold i. Du får prøveborre et hull, kommer det hvitt spon ut og du har mer enn 10 mm materiale, da er jeg ganske sikker på at det holder. Kommer det brunt spon ut, ikke så sikker.
 5. Vurderer å forsøke meg på et filter med Siporax. Noen som har erfaring med dette? Har tenkt å fylle en AquaMedic NR1000 med Siporax, ca 10 liter. Sette på et forfilter, men usikker på om gjennomstrømningen blir bra nok. Hvor mye vann bør gå igjennom pr time? Alle erfaringer mottas med takk.
 6. Du vet ikke hva slags materiale takplatene er laget av? Tror man begynte å bruke såkalte takkess på 60 tallet, problemet er da ikke selve platen, men hvordan de er festet. Noen ganger brukte man bare litt store papirsitfter, og de skal det ikke mye til for å dra ut. Nedenfor skal jeg forsøke å forklare hvordan jeg ville ha gjort det, om jeg var usikker på om taket holder. Om ikke jeg husker feil, så går taksperrene dine paralellt med akvariet ditt. Da vil antaglig lektene ligge 90 gr på disse. Husker ikke om du har malt, slett tak, men hvis ikke så får du også et hint på om dette er rett ved å se hvordan platene ligger. Om jeg har rett, så ville jeg ha funnet 4 stk punkter som passer for lyset ditt, ca midt over akvariet, men ikke nødvendigvis midt over. I disse punktene ville jeg skrudd opp en trekloss, på f.eks 50x50x50mm i hvert festepunkt. Husk å forborre, så ikke klossene sprekker, og det er viktig at du treffer lektene. Når disse er på plass, så lager du to lekter, litt kortere enn akvariet som du fester i klossene igjen, husk å forborre også her. Du har nå to 'skinner' som du kan feste lysene i, hvor de kan 'justere' avstand mellom lampene som de vil. Dette er kanskje ikke den mest 'konevennlige' måten, men hvis du gjør dette pent og med samme farge som taket, så kan det bli ganske anonymt. Det går jo an å bruke en slags aluminiumsskinne taket også, men den vil jo synes mer.
 7. Om du finner lektene som treplater er festet i, er det ikke noe problem. lektene bør du kunne finne med en stenderfinnner, ala https://www.clasohlson.com/no/Zircon-L40-stenderdetektor/p/41-1214?gclid=EAIaIQobChMI06rLk_TK6gIVFZOyCh32XwkpEAQYAyABEgLEgPD_BwE
 8. Jeg er jo så heldig at jeg ikke trenger å tenke så mye på det estetisks, da mitt akvarium er innebygget. Det jeg har gjort er at jeg har et rammeverk skrudd fast i lektene som holder gipstaket i vaskerommet hvor akvariet står. OM det hadde vært nødvendig kunne jeg ha festet de gjennom lektene og inn i taksperrene. Det fine med denne løsningen jeg har laget, er at i det rammeverket som er skrudd opp i taket, kan jeg flytte hvert av lysene, frem og tilbake, uten å endre innfestingen når den først er gjort. I tillegg så kan jeg gjemme/strekke alt av ledninger i rammeverket, slik at det ikke henger ned overalt.
 9. Takk, Vegard. Ja, jeg har to xanthometopon. Om det er et par vet jeg ikke, men de går sånn nogenlunde i sammen. Hadde først bare en, men 2012 fikk jeg innholdet i et akvarium som stod i en lokal bank, mot at jeg var med på å ta det ned. Deriblant en ganske sliten xanthometopon. Denne og andre fisker gikk i karantene hos meg en stund før jeg flyttet den over i hovedkaret mitt, som da var på 1800 liter. Litt krangling var det, men ikke mer enn når man setter i en ny kirurg. Dessverre så sliter jeg med akvariet for tiden. Tror jeg har hatt en bakterieboom, i forbindelse med at en biopellets reaktor jeg hadde ikke fungerte som den har gjort tidligere. Dette har ført til at mange, men ikke alle av mine store fisker, har mistet en del fargepigment på kroppen, mest femre del av rygg. har også mistet en keiser, H. ciliaris. Dette skjedde veldig fort for 3-4 ukers tid siden, etter massive vannnbytter og selvfølgelig stopp av biopelletsfilter, er den største panikken over. Fiskene oppfører seg som normalt, med god appetitt, man som sagt manglende/svak pigmentering på fremre del av kroppen.
 10. Nytt leketøy ankommet, Kamoer FX-STP, matepumpe til kalkreaktor. Håper nå at jeg kan flate ut KH kurven fra Alkatronic litt mer, nå når jeg har mer kontroll på vanntilførselen. Veldig enkelt og intuitivt oppsett på dette produktet, håper det holder seg sånn. Spesielt oppkobling mot WiFi gikk som en lek, i motsettning til en del andre produkter jeg har.
 11. Har et par bøtter med gamle døde korallskal liggende. Er det ok eller ikke å bruke disse i kalkreaktoren?
 12. e-mu

  Vannprøve spørsmål

  Latskap, mitt osmoseanlegg vil bruke 2 døgn på å fylle den 180 liters tønna jeg bruker ved vannbytte.
 13. e-mu

  Vannprøve spørsmål

  Jeg bruker springvann, dvs rett fra krana, når jeg bytter vann. Men til etterfylling av fordampet vann via kalkmikser bruker jeg osmosevann. Normalt blir det fylt på 4-6 liter vann per dag.
 14. e-mu

  Vannprøve spørsmål

  Her er mine verdier fra springvann fo ca 1/2 år siden. Silicium 1326 µg/l Kupfer 15.86 µg/l Zink 28.61 µg/l
×
×
 • Create New...