Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

e-mu

Styremedlem
 • Innholdsteller

  1 416
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  13

e-mu vant dagen sist August 24

e-mu hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

201 Excellent

Om e-mu

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har fra 3 - 4 cm overlapp glass/'ramme' i mitt oppsatt og det har holdt så langt:)
 2. e-mu

  Tilbake igjen RSM 250 prosjekt

  https://www.rapidled.com/ har et godt utvalg for DIY LED prosjekter som mange her har brukt.
 3. Hei Styret i Saltvannsforum har planlagt hjemmemøter i November, Januar, Februar og April. Til dette trenger vi arrangører, så om du kunne tenke deg å arrangere et slikt, ikke nøl med å ta kontakt med undertegnede. Møtene er veldig uformelle og holdes normalt fra kl 1200 til 1500 på en søndag, som selvfølgelig verten/arrangør bestemmer. mvh Stein-Egil
 4. e-mu

  Akvariebord

  Jeg ville gått for nr 3, 2-3 mm styrofoam mellom akvariet og bordet.
 5. e-mu

  Drøbaks revet 720l

  Dette blir bra.
 6. e-mu

  Utstyr til start av SPS

  Det er ikke enkelt å svare på spørsmålet ditt, eller jo det er det. For å ha suksess med SPS må du ha sånn nogenlunde stabile vannveier over tid. Da tenker jeg KH, Ca og Mg først og fremst. Så må du ha kontroll på avfallsstoffene, fosfat, nitrat og nitritt. Det finnes mange metoder å få kontroll på dette, men det viktigste er tålmodighet. Noen akvarier blir stabile raskt andre tar det lenger tid med. Men det du må ha er akvariet, lys, og sirkulasjon. Resten er bare med på å stabilisere, og tilsette forbrukte stoffer i vannet.
 7. e-mu

  Noen som vet hva denne korallen heter?

  For meg ser det ut som en pest anemone, f eks majano eller lignende. I så fall forsøk å drep den med etikk i en sprøyte og sprøyt inn i den. PS de trekker seg lysner sammen når de blir berørt.
 8. Som avstiving på toppen bruker jeg ett stykk 3x30mm flatjern (syrefast). Dette er limt med epoxy og skrudd fast. Det jeg mener er viktig i denne sammenheng er toppvinkelen i front. Denne må lages så stiv som mulig, samtidig vil glasset når det er limt på plass være med på å avstive dette enda mer. Jeg målte utbøyingen på midten av frontglasset med helt fullt akvarie til <0.7mm. Dette er langt innenfor hva jeg kan sove godt med.
 9. Takk, heldigvis synes jeg ikke det er helt fullt ennå. Blir nok bedre når alt lys er satt opp, på videoen er det bare to Rapidled lamper på.
 10. Langt fra ferdig med oppsettet, men i går flyttet fiskene inn i sitt nye hjem. Veldig fornøyd med at jeg har fått til en mer åpen løsning, med mere åpent vann for fiskene. Alle fiskene har klart seg, savner bare en mandarin fisk, men den kan ligge i en sten så alt håp er ikke ute 20180515_213420.mp4
 11. e-mu

  HASTER, gjelder palytoxin

  Hvis det er det du ser på sanden så kan du ta det helt med ro angående palytoxin. Det du ser her er antagelig diatomer, som er en alge som oppstår i slutten av innkjøringsfasen av et akvarie. Kan også komme seinere. Så vidt jeg vet opptrer palytoxin i gass eller væskeform. Når det er sagt, jeg ville ikke hatt zoas som 'kan' ha palytoxin i seg i mitt akvarie.
 12. Mer bilder fra i dag 29.04.2018, mest PVC jobb. Nedløp og den ene returen fra closed loop systemet Blå kraner er nedløp til sump, rød er til closed loop inntak, T-koblingen etter denne er for 'priming' av cloosed loop pumpa. Kraner for retur på clossed loop, ser også Red dragon pumpa i bakgrunn, denne skal gi 18 m3/t Retur i andree enden av akavariet Sumpa, ikke mye blir endret her, kanskje jeg skal dyrke chaeto alger her Mellom fundamentet og selve akvariet, har jeg lagt 5 lag 3mm XPS palter, ble overrasket over hvor lite det ble komprimert når akvariet ble fylt med vann, maks 2mm, men vil vel kanskje synke litt til seinere. Slik ser det ut nå med sukkervanni. Røropplegget i midten er for å bygge korallrevet på. I bakrehjørne, sees overrenningsboksen, med to 50 mm nedløp. Bak denne er det en 50mm for inntakk til cloosed loop og et 32mm retur fra samme. Buen øverst er retur fra sumpen. Alt er tatt så langt, JIPPI
 13. Har blitt litt lite oppdateringer her, men nå kommer det en bunke bilder😀 Disse er alle fra søndag 22.4.2018, untatt det først som ble tatt en uke før. Bra med venner som har langt utstyr:) Bukkene klare for å skyve inn akvariet på Kl 1350 22/4, Man vet man tar det litt langt nå man river ut vinduene for å få inn akvariet Sterke menn Kl 1404, og da hadde vi bært ut en peis i mellomtiden
 14. Hei Morsomt at flere bygger i kryssfiner. Her skal jeg følge med. Uten at jeg har noen teorikunnskap å underbygge det med, så vil jeg si at det holder i massevis. Det er to ting jeg tenker på når jeg ser prosjektet ditt, og som du kanskje har tenkt på allerede. Beina i bakkant vil antagelig bli utsatt for vannsøl, det er viktig å hindre at vann kan komme inn under beina å bli liggende der. Kan føre til råte ganske fort. Det andre er tilgang til frontruta, ser ikke om du har planlagt luker over akvariet, men det vil jeg sterkt anbefale, selv om det estetiske kanskje ikke ser like bra ut. Lykke til med byggingen, du har mye moro i vente.
 15. Og fundamentet for akvariet klart.
×