Jump to content

e-mu

Klubbmedlem
 • Content Count

  1,654
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

e-mu last won the day on August 23

e-mu had the most liked content!

Community Reputation

302 Excellent

1 Follower

About e-mu

 • Rank
  Seniormedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har jeg kjøpt feil pumpe tro, spec sier opp til 20 000l/t men på esken står det at den er idell for nano kar!!! Da blir den vel i minste laget for meg...
 2. Takk for det, skal si fra. Fint med snille medakvarister.
 3. Ikke veldig bra, så nå er jeg nede i en bølgedal. Det meste av Acropra er dødt, og også noen Montipora. Av det som har overlevd, av Acropora, er det to ganske store hyacintus, en effelo, og stor formosa. Det er også noen andre som er veldig bleke, men ikke helt døde ennå. Har ikke tatt noe ut ennå. Må få igjen litt av gløden. Det jeg har gjort er å kjøpe AC til vaskerommet hvor akvariet står. I tillegg så skal avtrekksvifte byttes og alle pumper rengjøres grundig. Har kjøpt inn en sekk med sitronsyre til dette, så om noen trenger så har jeg sikkert noe å selge videre.
 4. Krise!! Hjem fra ferie til glohett hus og 32 grader i vannet. MInst 7 store acro døde pluss et par Montipora. Orker ikke ta bilder i kveld. Bytter en del vann, for å få ned temp. Acroene var fra 10-15 cm og opp til 40cm. Heldigvis er det liv i noen ennå.
 5. Tropestua og Oslo Dyrebutikk (holder på redusere saltvann) er vel de nærmeste. Reeftech.no holder til på Jessheim tror jeg.
 6. Jeg ville først og fremst fått testet de verdiene du er usikker på med et annet testset. Ofte er det testsetene som er årsaken.
 7. Ja, jeg måtte bytte regulator/nåleventil.
 8. Jeg bruker en slik mellom sodastream flaska og en standard co2 manometer/trykkreduksjonventil https://www.olbrygging.no/kegland/100220/overgang-425g-co2-og-regulator-passer-til-aga-sodastream-co2-patroner
 9. Det jeg tenker er at du kanskje får for lite plass til LS i karet. Du må kanskje beregne å ha noe i sumpa. Eller bruke annet materiale for biologisk nedbrytning. Men et spennende prosjekt. Og å se koraller ovenfra er noe helt annet enn gjennom 19 mm glass, selv optiwhite.
 10. Da har jeg funnet en kombinasjon som ser ut til å virke for meg, Mlliput og lynlim gel. Jeg brukte Seachem Reef Glue. Har tidligere forsøk med diverse Biltema lynlim, men dette vrker ikke på større ting, kun på små fragger.
 11. Hei Hva er dere mest fornøyd med å bruke til å lime korallplugger og LS under vann? Jeg søker informasjon om produkt og fremgangsmåte? Selv har jeg brukt masse forskjellige tokomponent produkter, men på meg virker det tilfeldig om ting blir sittende. Den jeg har mest tro på er Grotech sin Corafix superfast, men også den løsner for ofte. Har også forsøkt med lynlim mellom corafix og det det skal festes til. Prøvde også Stonefix, men det virker bare over vann.
 12. Det blir bruk av samme utvendig bod, og målene tilnærmet det samme. Ihvertfall utvendig. Denne gangen blir den veldig solid. håper jeg. Første akrylsump jeg bygde holdt i 5-6 år, den andre noe av det samme. Så nå går jeg for X-finer og epoksy som jeg har gode erfaringer med fra før.
 13. Disse har jeg brukt https://www.byggmax.no/underlagsskive-barlinek-p13007
 14. Har lastet opp bilder på begge nå
 15. Favites, mulgens russeli, ca 15 cm diameter. 800,- (solgt) Appelberry ca 5 cm, 200,-
×
×
 • Create New...