Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

e-mu

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  1 377
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

e-mu vant dagen sist Mars 9

e-mu hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

174 Excellent

Om e-mu

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold
 1. Etter 15 timer hard jobb, er frontruta tilbake på plass og limt med 3 mm fuge rundt hele. Først 2-3 timer med skjæring av silikon, Gikk med noen knivblad. Eksta vanskelig på grunn av den tynne limfuga. Neste trinn, frigjøring av et og ett hjørne. Selv om jeg skjærte opp så godt jeg kunne hang fortsatt frontruta fast. Synes ikke på bildet, men under er det en garasjejekk. Frintrute fri, jekkes opp med 2 garasjekker, som har paller på seg, Og oppe på pakken ligger det en kryssfinner plate, med isopor for å ikke ripe glasset. Etter noen timer med skrapring med barberblad, sitter det fortsatt igjen silikon.... Gikk med mange barberblad, etter hvert begynte jeg å slipe dem med bryne, virket faktisk ganske bra Glassplate i 'arbeidsstilling' på to arbeidsbukker. Anleggsflatene rengjort og 3 mm avtandsstykker satt på plass. Brukte forresten stålbørste på batteridrill til å fjerne seilikon fra epoksyen. Ikke kom å fortell meg at silikon ikke biter på epoksy! Oprasjon senking, pall for pall, steintårnene på to sider ble brukt som støtte nå pallen ble fjernet Puh, det var den helga:)
 2. Btw noen som vet hvilken pumpe jeg skal gå for i et close loop oppsett, Red Dragon Pressure eller Flow?
 3. Posten ovenfor ble egentlig skrevet tidligere i dag. Men gode innspill Dan, har/hadde en pute under glasset, ja. Kommer bilder av hvordan fjerning og ny liming vil foregå.
 4. For å beholde nattesøvnen har jeg bestemt meg for å ta ut frontglasset, og lime det på nytt. Et lite tilbakeslag, men bedre å være på den sikre siden. Denne gangen limes det med avstandsstykker på 3mm.
 5. For å beholde nattesøvnen har jeg bestemt meg for å ta ut frontglasset, og lime det på nytt. Et lite tilbakeslag, men bedre å være på den sikre siden. Denne gangen limes det med avstandsstykker på 3mm.
 6. Hmm, hadde jeg bare visst/tenkt på det med avstandstykker. Vi klarte ikke å slippe glasset helt jevnt ned, så i ett hjørne er det tynnere fuge enn i de andre. Forsøkte å løfte den opp med en gang, men da hadde den sugd seg fast. I mitt nåværende akvarium brukte jeg klar silikon, og den gang mener jeg å huske at vi måtte presse glasset ned. Denne gangen presset glasset på mer, så fugene er nokfra 1 mm ( det hjørnet som kom ned først, til omlag 3 mm. Bredden på fugene er mellom 20 mm og 30 mm. Skal forsøke å måle litt seinere i hveld. Bør jeg ta ut glasset å lime på nytt? Plata veide ca 105 kilo.
 7. Da var frontglasset på plass:) Akvariet snudd med fronten ned Frontglasset med markertape i lysåpningen. Brukt både til å plassere glasset og for å hindre silikon på frontruta. Så bygynner det tunge løftet. Før dett5e er det lagt på 2-3 tjukke strenger med silikon på annlegsflatene Glasset videre innover, akkurat her var det plutselig veldig tungt, når Ole (han med blå fleece) skulle skifte stilling til under akvariet sammen med meg. Plassering og forsiktig senking ned i limfugen Sterke karer:), og en som er ekstra fornøyd Da får det stå å tørke i 2-3 dager.
 8. Jeg tror det er rn kombinasjon av flere, men at pris og det at man ønsker mest mulig variasjon. I tillegg er det jo slik at de færrest saltvannsfisk lar seg oppdrette i akvarium, derfor trenger vi ikke par. Det finnes unntak selvfølgelig. En annen viktig ting er at salvannnsfisk kan være veldig aggressive mot sine artsfrender. De som har forsøkt å sette inn en ny gul kirurg i et akvarium hvor det allrede finnes en vet hva heg snakker om. Men har de først blitt venner er det ingen problem. Men oftere ender det med døden og ikke vennskap.
 9. Nå glassene kommet, håper på å få satt inn frontglasset på søndag. I kveld kick off med firmaet i Gøteborg.
 10. Jeg gjør det omvendt, først tidsuret i kontakten, så nivåfølerens kontakt. Det virker da slik at hvis osmose/kalkmikser forsyningen via en magnetventil normalt bruker 5 timer på å fylle opp fordampet vann, så stiller jeg timeren/tidsuret til å slå seg på f eks kl 0400 på natten og av igjen kl 1100. dvs 7 timer. Oppsettet vil da virke slik at selv om nivåføleren når sitt 'lav' nivå før kl 0400 så vil det ikke bli strøm til magnetventilen før kl 0400, men da slår tidsuret på strømmen til magnetventilen (om også nivåføleren er på). Nå vil det fylles på vann inntil kl 1100 eller at nivåbryteren bryter strømmen, altså det som skjer først. Med dette oppsettet vil jeg aldri få 24 timers påfylling av ferskvann om nivåføleren henger, jeg vil få vannpåfylling maks 7 timer. I dette oppsette kan man bruke en billig timer, ikke mye strøm som skal styres og heller ikke nødvendig med stor nøyaktighet. Om man vil ha et tidsur med batteribackup er en smaksak, men har man ofte strømbrudd, kan det være en fordel. Om man bytter rekkefølgen på tidsuret og nivåføleren, vil tidsuret bare gå mens vannivået er lavt. Dette vil føre til forskøvet tilførsell av ferskvann, og også muligens for lite etrefylling av vann noen dager. Håper dette forklarer prinsippet jeg bruker.
 11. Bruker jo også kalkmikser og kalkreaktor, balling blir for dyrt i store systemer. Enkelt er det også med disse to remediene. Interessant det med at når ikke alt løser seg opp, så kan det ha sammenheng med mengde pulver i mikseren. Kanskje jeg skal et no-brand merke en ny sjanse. De merkene jeg har vært mest fornøyd med er Rowa og Kent, har en stor bøtte med DrFoster & Smith med kalsiumhydroksyd jeg snart skal begynne å ta av. Om man bruker, som jeg, en kalkmikser i direkte koblet til vannkran for etterfylling av fordampet vann, holder det ikke med en nivåsensor alene. Den vil før eller siden henge og det vil da fylles på med vann med meget høy pH. Selv bruker jeg en timer i samme kretsen, som gjør at vannpåfylling kun skjer seint på nattten/tidlig morgen mens pH i akvariet er som lavest. Denne timeren er innstillt slik at det ikke fylles på mer en litt for mye vann om nivåsensoren skulle henge. Det vil si at det vil ta flere uker før det er fylt på så mye vann at det begynner å renne over kanten.
 12. I dag fikk jeg bekreftet leveranse av nytt glass, det skal komme på fredag. Jippi.
 13. Lite oppdateringer i det siste, venter fortsatt på glasset. Jeg bruker 18mm bjerk kryssfiner, 11 eller 13 lag, som skal være noe av det sterkeste kryssfineren. Glasset er ca 5 cm større enn lysåpningen i bredde, mens det er 7 cm høyere. Årsaken til det er at jeg ønsker at glasset skal gå helt opp, men strengt tatt ikke nødvendig. Flensene i rammmen er 7 cm, mens flensen på toppen ar 10cm.
 14. Tips til kjøp av rød lommelykt?

  http://www.dx.com/p/ultrafire-a100-camping-red-light-100lm-5-mode-zooming-torch-flashlight-black-1-x-18650-379838#.WpHmYdzTW9c
×