Jump to content

e-mu

Klubbmedlem
 • Content Count

  1,608
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

e-mu last won the day on January 13

e-mu had the most liked content!

Community Reputation

282 Excellent

1 Follower

About e-mu

 • Rank
  Seniormedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser veldig proft ut, fortsett å post bilder og tekst
 2. Hei Har oppdatert (det er vel egentlig en nedgradering) utseendet på forumet til standard utseende fra IPS, som er vårt forumprogramvare. Dette er gjort av to grunner: Det blir enklere å vedlikeholde Unngå feil med 3. parts programvare Man kan fortsatt få frem det gamle utseendet, ved å velge Saltvannsforum under Utseende nederst på siden.
 3. e-mu

  Hepatus

  Kan være merker fra anemona, men ut fra hva jeg har sett bilder, så blir det oftest større felter.
 4. Ja, men bare litt om gangen. Maks ett par spiseskjeer i mikseren om gangen. Har jeg i mer, stiger KH for mye. Og ja det går via ATO, direkte koblet til kommunalt ledningsvann via RO anlegg. Hovedsaklig på natten, men også en liten boost på tidlig kveld for å kompensere for stort KH forbruk.
 5. Laster opp bilder som viser KH og pH før og etter jeg innførte doble reaktorer, som tidligere nevnt har jeg fått økt pH i vannet. Og jeg mener at jeg kan se en bedre vekst på korallene.
 6. Flott at du deler masse bilder. HVor har du kjøpt ventilene hen?
 7. Da har jeg kjørt i 3 uker med doble, serikoblede P601S. Jeg har også økt tilførselen av CO2 noe, da jeg har fått et økt forbruk på grunn av mere SPS vekst i akvariet. Pr nå har jeg følgende verdier i akvariet: pH 8,0 +/- 0,1 KH 9.0-9,6 Ca 450 Mg 1290 Fra kalsiumreaktoren, følgende verdier: pH 7,0 KH 60.0 Ca 700 Mg 1550 Det jeg opplever som poistivt er at jeg har fått økt pH i vannet, samtidig som jeg har økt tilførselen av CO2 og dermed senket pH nivået i første reaktor. På den negative siden har jeg nå et nesten fordoblet fo
 8. Litt bilder tatt i akvariet i dag. A hyacintus Acropora sp Acropora sp? Ukjent hardkorall (ikke montipora)
 9. Har oppgradert forumet i dag. Om dere ser nye (eller gamle feil) så si gjerne fra. Jeg vet om feilen når man går inn i editerer en ekisterende post:), skal forsøke å se på denne igjen nå i romjulen.
 10. Må jo være midt i blinken for en som jobber i skolen http://www.garf.org/-2010/schooltank.html
 11. Med de målene, kan du droppe glassfiber etter min mening. Men du bør ha en kantavstiver langs begge langsidene, f eks med en 5 cm bred list av kryssfiner. Om du trenger kryssavstivere tviler jeg på. Du kan jo teste med et bygg uten først, lett å montere etterpå. Jeg vil også tro det holder med 15mm krysssfiner. Men forsøk å søk på din plywood aquarium så får du nok mange treff. Men også noen dårlige konstruksjoner, så vurder nøye hva du finner. Om jeg ikke husker feil så har garf noen bra sider. Grovt kalkulert vil kostnadene bli: Krysssfiner 1,3plater a ca 650 = 1000,- Map
 12. Vet dette ikke er spørsmålet ditt, men er det ikke enklere med en god gammeldags kalsiummikser? Eventuelt lage en mikser av den du har ved hjelp av en magnetisk 'stirrer. Kaster bare opp noen baller her.
 13. Kanskje denne kan være noe for ditt bruk, http://kamoer.com/Products/showproduct.php?id=575&lang=en har ihvertfall mange mulighter for programmering, men om den gir nok trykk vet jeg ikke. Kamoer har utrolig mange pumper, så du bør kunne finne en som passer der, også halvfabrikat om du vil bygge selv. Har ingen erfaring med denne, men har en Kamoer FX-STP WiFi for mating av kalsiumreaktor. Veldig fornøyd.
 14. Det er noen som kjører med KH på opp mot 10. Jeg tror det viktigste er stabilitet. Selv ligger jeg i intervallet 8.8 til 9.6 nå. Bruker Alkatronic sammen med calsiumreaktor.
×
×
 • Create New...