Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

e-mu

Klubbmedlem
 • Content Count

  1,484
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

e-mu last won the day on June 14 2019

e-mu had the most liked content!

Community Reputation

232 Excellent

1 Follower

About e-mu

 • Rank
  Styremedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. For oss som bor litt unna Oslo, er det jo fint at at Tropestua fyller to år denne dagen og har gode tilbud. https://www.facebook.com/120466971963411/posts/476967796313325/?substory_index=0 Jeg har også tenkt å ta meg en tur:)
 2. Ja, det er problemer med forumet. Bildene er middlertid fjernet for å i hele tatt få forumet til å gå. Dette er gjort av tidligere webansvarlig som en nødløsning, til vi får mere plass på serveren og kan tilbakeføre bildene.
 3. Jeg tror det fort blir trangt mellom akvariene, og da spesielt når du skal ned i sumpen. Du har ikke mulighet til å ha sumpen på kortveggen, slik at i hver fall de delene som trenger tilsyn oftest er lettere tilgjengelig. I tillegg så kommer det sikkert til mer utstyr etterhvert, så om du planlegger et rom som er fullt, så har du ikke noe å vokse med.
 4. På Clas Ohlson selges det nå co2 innbytteflasker med ca 900gr ( tror jeg) innhold for 170,- For meg er det meget konkurransedyktig prismessig i forhold til fylling av 6kg flasker hvor jeg går betalt fra 1000,- og oppover. For å kunne bruke disse flaskene trengs det en adapterkobling som kan kjøpes i butikker for ølbrygging eller Kina som jeg gjorde.
 5. Hei Jeg begynner å få plagsomt mye akiveanemoner av typen Rhodactis sp (howesii) i akvariet. Noen som vet en praktisk måte å stoppe/drepe dem på. Det er ikke aktuelt å fjerne LS som de sitter på da det er en del av en fastlimt kontruksjon.
 6. Har vært i Oslo Dyrebutikk og kjøpt ny beholdning av reagens til Alkatronic i dag.
 7. Fint, da kontakter jeg dem i morgen. Kjører jo forbi der på vei til jobb.
 8. Hei Noen som vet om det er en forhandler, som sender, som har reagens til Alkatronic inne? Har vært inne på Reeftech, Korallen og Korallboden, alle ser ut til å måtte bestille, med 3-4 ukers leveringstid. Hadde bestillt hos den leverandøren jeg kjøpte Alkatronicen av, men når jeg kom for å hente nå i helgen, var den solgt til en annen:(
 9. e-mu

  Philips CoralCare

  THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • WANTED
  • USED

  Kjøper Philips CoralCare, 1-6 lamper, om prisen er rett.

  NO VALUE SPECIFIED

 10. Skal blii spennende å høre erfaringene dine, du burde ha lys så det holder nå.
 11. Om jeg har forstått det rett så står LX7??? bare for alle lampene i 7000 serien, mener å huske at de hadde en 6000 serie også. Andre sifferet brukes til å si noen om fargespekteret, hvor 0 er får ferskvann og 2 for saltvann. Tredje siffer er alltid 0, tror jeg. Siste siffer sier hvor mange diodekløstere det er i lampen.
 12. Du har ikke vurdert Philips sin Coralcare lampe, med denne vil du kunne dekke hele akvariet med en lampe vil jeg tro. Selv om to nok er å foretrekke pga skyggepartier som vil oppstå med kun en. Selv vurderer jeg denne som sterkeste kandidat når jeg skal skifte belysning. Den største ulempen med denne er at den ikke har så stor konefaktor pga størrelsen. Men den er uten kjølevifter, noe som jeg synes er meget viktig.
 13. Hei Et hjertesukk fra kasserer. Kan de av dere som har betalt medlemskontingent for 2019 og ikke fått medlemskort kontakte meg på PM, eventuelt tekstmelding til 45249925. Jeg har flere innbetalinger jeg ikke vet hvilket klubbmedlem det kommer fra, for at jeg skal finne rett person/bruker trenger jeg mailadresse (som registert på forumet) og brukernavn. mvh Stein-Egil
 14. Forsiktig oppvarming med hårføner av forbindelsen som lekker kan få den slippe, slik at du kan lime på nytt. Husk å varme jevnt fra alle sider. For mye varme vil deformere koblingene.
 15. Hei har bygget to akvarier i kryssfiner, begge med 18 mm bjerkefiner. Det største brukte jeg epoxy/glassfiber på både utsiden og innsiden, det minste bare på innsiden. Jeg ser ikke hensikten med å bruke dårligere kvalitet når prisen på platene ikke var mer enn noen hundrelapper. jeg gav 4300,- for 4 stk 18mm bjerkefinerplater for et år siden. Bare det at bjerkefiner på 18mm har 13 lag, mens 18mm furu har 7 lag, forteller meg at bjerk må være mye stivere. har søkt litt på nettet angående stivhet, men ikke lett for en amatør å sammeligne, men ut fra hva jeg kan se på fritsøe sine hjemmesider så har en 4mm bjerkefinerplate omtrent samme stivhet som en 15mm furu BB/X plate. Er helt enig i at men ikke trenger maritim kvalitet eller syrefaste skruer. Kommer det vann til dette har man et problem uansett.
×
×
 • Create New...