Gå til innhold

e-mu

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  1 311
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  13

e-mu vant dagen sist September 15

e-mu hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

163 Excellent

Om e-mu

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold
 1. Hjemmebygget 1300ltr

  Spennende, ser veldig bra ut med integreringen mot eksisterende innredning. Byttet du bare bunnglasset? Hva er målene på akvariet?
 2. Noen som har link til glasstykkelsestabell når man bruker stålramme? Eller er det samme tabeller som gjelder?
 3. 4000 L ca

  På mitt (1800 l) fordamper det 2-4 liter per døgn. Ville ikke gått for lukket top, uten veldig godt avtrekksanlegg fra toppen. PS Ikke koble dette avtrekket til husets vanlige varmegjenvinningssystem, blir fryktelig dyrt når du må bytte hovedenhet ca annen hvert år på grunn av korrosjon.
 4. Slik jag har forstått det, så kommer SkimClean med spyling av nalen/stigerøret. Den suger 'Vaskeringen' er ekstarutstyr og vasker skummertoppen ytterring.
 5. Ja, BK skummerne gar drenering fra skummertoppen. Søk etter Aquadriver Skimclean Helix så finner du en selvrensende skummertop, finnes også ekstrautstyr som spyler toppen også.
 6. Box of Water II

  Ser jo ut som du har nok fisk, og det du skriver tyder jo på at du klarer å holde liv i fisken din. Det er viktigere enn ny fisk, synes jeg. Og forøvrig et kjempefint akvarium, helt enig med ørnen over:)
 7. Fjerne tungmetaller med Tetra AquaSafe

  I dag er alle pumper åpenet og sjekket for korrosjon på rotoren, fant litt antydning på rotoren til en EHeim 1048 jeg har i forbindelse med et nitratfilter. Denne vil bli byttet ut. Kom også på at jeg i våres måtte bytte ut en AquaBee pumpe til kalkreaktoren pga slitasje på rotoren. Fant rotoren i skrot kassa, og den var det jammen dype spor i. Så nå har jeg funnet to mulige årsaker til mine forhøyede nivåer av nikkel/kobolt. Startet også i dag med forsiktig bruk av Tetra Aquasafe, brukte 100ml til ca 1600 liter vann (dosering på flaske var 250ml til 500 liter). Skummeren jobber nå godt, og blir nok full i løpet av 2-3 timer.
 8. Hei Har fått utført ICP analyse av vannet i karet, og det er ikke så galt etter 13-14år, at jeg har høye næringsverdier viste jeg fra før. Det er en konskvens av for mye stor fisk. Resultatet kan sees her Analyseresultat. Det som bekymrer meg litt er de høye verdiene av nikkel og kobolt, og som ATI sier så kan det være en magnet som korroderer. Har sjekket alle magnetholdere og algemagneten henger ikke konstant på frontruta lenger uten å finne noe mistenkelig. Har igjen å sjekke noen pumper. Tok opp problemet med for mye tungmetaller på hjemmemøtet sist helg, og Sven-Egil hadde forslag til løsning, som han sa var både billig og enkel "Bruk AquaSafe fra tetra, virker bedre i saltvann enn ferskvann. Steng skummeren en time etter dosering, og pass på den når den starter igjen fordi den kan gå bananas." Så nå til mitt spørsmål, er det noen andre som har erfaring med dette og hvor mye doserte dere eventuelt? Vil jeg måtte tilsette noe etter bruk av Aquasafe, på grunn av at for mye av et stoff er blitt fjernet? Har kjøpt Aquasafe i dag, men har ikke dosert ennå.
 9. Hei Bra innlegg, men jeg synes ikke det passer under Våre største tabber, siden jeg ikke leser noe om tabber her. En ting jeg savner i ditt innlegg, som i hvertfall er viktig i mitt akvarie, er god sirkulasjon. Med god sirkulasjon mener jeg at det i forhold til ferskvannsakvarie er krafig sirkulasjon overalt i akvariet. Gjerne med bølgeeffekt. Dette kan ofte være en utfordring å få til, fordi vi gjerne vil gjemmne pumpene, de blir derfor plassert bak i hver ende av akvariet og pumper mot hverandre. Noe som ikke er så gunstig da man får et område i midten med dårlig sirkukasjon. Når man setter opp pumpene, skal man plassere de slik at hovedstrømmen skal kunne gå rundt i akvariet. Med det mener jeg at om man har to pumper, en på hver kortvegg, så bør den ene stå ved bakveggen, mens den andre står ved fronten. Kanske også en høyt i vannet og en lavt. På denne måten vil strømmen fra den ene pumpen 'mate' den andre. Husk også på at etterhvert som korallene gror, kreves det mer sirkulasjon for å unngå dødsoner. Har man slike dødsoner, er det her man vil se eventuelle problemalger først.
 10. Da var Webzoo.net konkurs

  Dette står på Jan Holts FB sider, datert 2017-10-02: Webzoo / Jan Holt Akvarium sin salgsplattform er solgt til Zoonet. Webzoo / Jan Holt Akvarium går inn en ny og spennende fase med nye engasjerte eiere. Order pakkes fortløpende mens varelagret flyttes til nye lokalisjoner. E-post henvendelser besvares også fortløpende gjennom dagen. Butikken i Heggedal er nå stengt og inventar, akvarieanlegg mm flyttes til Moss. Spørsmål angående eventuelle tidligere feil og mangler rettes til [email protected]
 11. Ctenochaetus Hawaiiensis

  👍
 12. Vegard's 130L

  Flott bilde
 13. BK300 Deluxe med Avast Swabbie eller AquaDriver SkimClean 300 HELIX, da har du en god og støysvak skummer i mange år. Har ikke cleanerne selv, men har ti års erfraing med BK300:)
 14. Hjemmemøte 1 Oktober

  Dette har jeg tenkt å forsøke å komme på😊
×