Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

e-mu

Styremedlem
 • Innholdsteller

  1 407
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

e-mu vant dagen sist Mai 16

e-mu hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

200 Excellent

Om e-mu

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Som avstiving på toppen bruker jeg ett stykk 3x30mm flatjern (syrefast). Dette er limt med epoxy og skrudd fast. Det jeg mener er viktig i denne sammenheng er toppvinkelen i front. Denne må lages så stiv som mulig, samtidig vil glasset når det er limt på plass være med på å avstive dette enda mer. Jeg målte utbøyingen på midten av frontglasset med helt fullt akvarie til <0.7mm. Dette er langt innenfor hva jeg kan sove godt med.
 2. Takk, heldigvis synes jeg ikke det er helt fullt ennå. Blir nok bedre når alt lys er satt opp, på videoen er det bare to Rapidled lamper på.
 3. Langt fra ferdig med oppsettet, men i går flyttet fiskene inn i sitt nye hjem. Veldig fornøyd med at jeg har fått til en mer åpen løsning, med mere åpent vann for fiskene. Alle fiskene har klart seg, savner bare en mandarin fisk, men den kan ligge i en sten så alt håp er ikke ute 20180515_213420.mp4
 4. e-mu

  HASTER, gjelder palytoxin

  Hvis det er det du ser på sanden så kan du ta det helt med ro angående palytoxin. Det du ser her er antagelig diatomer, som er en alge som oppstår i slutten av innkjøringsfasen av et akvarie. Kan også komme seinere. Så vidt jeg vet opptrer palytoxin i gass eller væskeform. Når det er sagt, jeg ville ikke hatt zoas som 'kan' ha palytoxin i seg i mitt akvarie.
 5. Mer bilder fra i dag 29.04.2018, mest PVC jobb. Nedløp og den ene returen fra closed loop systemet Blå kraner er nedløp til sump, rød er til closed loop inntak, T-koblingen etter denne er for 'priming' av cloosed loop pumpa. Kraner for retur på clossed loop, ser også Red dragon pumpa i bakgrunn, denne skal gi 18 m3/t Retur i andree enden av akavariet Sumpa, ikke mye blir endret her, kanskje jeg skal dyrke chaeto alger her Mellom fundamentet og selve akvariet, har jeg lagt 5 lag 3mm XPS palter, ble overrasket over hvor lite det ble komprimert når akvariet ble fylt med vann, maks 2mm, men vil vel kanskje synke litt til seinere. Slik ser det ut nå med sukkervanni. Røropplegget i midten er for å bygge korallrevet på. I bakrehjørne, sees overrenningsboksen, med to 50 mm nedløp. Bak denne er det en 50mm for inntakk til cloosed loop og et 32mm retur fra samme. Buen øverst er retur fra sumpen. Alt er tatt så langt, JIPPI
 6. Har blitt litt lite oppdateringer her, men nå kommer det en bunke bilder😀 Disse er alle fra søndag 22.4.2018, untatt det først som ble tatt en uke før. Bra med venner som har langt utstyr:) Bukkene klare for å skyve inn akvariet på Kl 1350 22/4, Man vet man tar det litt langt nå man river ut vinduene for å få inn akvariet Sterke menn Kl 1404, og da hadde vi bært ut en peis i mellomtiden
 7. Hei Morsomt at flere bygger i kryssfiner. Her skal jeg følge med. Uten at jeg har noen teorikunnskap å underbygge det med, så vil jeg si at det holder i massevis. Det er to ting jeg tenker på når jeg ser prosjektet ditt, og som du kanskje har tenkt på allerede. Beina i bakkant vil antagelig bli utsatt for vannsøl, det er viktig å hindre at vann kan komme inn under beina å bli liggende der. Kan føre til råte ganske fort. Det andre er tilgang til frontruta, ser ikke om du har planlagt luker over akvariet, men det vil jeg sterkt anbefale, selv om det estetiske kanskje ikke ser like bra ut. Lykke til med byggingen, du har mye moro i vente.
 8. Og fundamentet for akvariet klart.
 9. Da er åpningen i stueveggen klargjort for det nye akvariet. Håper å få det løftet inn om en uke. Litt sparkling og maling gjenstår på vaskerommet
 10. e-mu

  Plassering av akvariet?

  Personlig så synes jeg at det er viktig at du plasserer akvariet slik at det (nesten) aldri får direkte sollys på seg. Dette vil bare flre til alge problem. En annen ting, er at både akvarier og TV'er er ganske lyssterke, ikke plasser de slik at du ser på begge samtidig.
 11. Da er åpningen i stueveggen klargjort for det nye akvariet. Håper å få det løftet inn om en uke. Litt sparkling og maling gjenstår på vaskerommet
 12. Det håper jeg, hvor fikk du tak i timer som kan stilles i sekunder? Ser Hobby at https://www.amazon.de/Hobby-36156-Aqua-Timer-pro/dp/B00GBJPD0G har, men har ikke funnet den i Norge, eller butikker som sender til Norge. I morgen begynner jeg på forberedelsene som må gjøres på vaskerommet, før det nye akvariet kan løftes inn. Forhåpentligvis neste helg.
 13. Da er oppdatering til skummeren bestilt, en Aquadriver, Skimclean 300 HELIX med ekstra spyling av skummertoppen.
 14. Nå er det bare å håpe at fisker og restene av korallene klarer seg i 3-4 uker i garasjen. Restene av korallene fordi alle acroporaene jeg hadde tenkt å ta være på, døde en brå død, etter at min fine favites bestemte seg for å forgifte seg selv og alle andre. Hva som var årsaken vet jeg ikke men deler av den fikk et hvitt geleaktig belegg som luktet verre enn gammel akvariebunn/Dsb.
 15. Helt tett. Tømt i dag, begynner med closed loop og steinformasjon røropplegg til uka. Tømmer antagelig det gamle neste helg.
×