Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Morten.Andersen

Members
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Morten.Andersen last won the day on June 15 2019

Morten.Andersen had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About Morten.Andersen

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 10/07/1976

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Yrke
  Vaktmester

Converted

 • Fylke
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei igjen Eagle. jeg har hørt at dem kan by på en utfordring når det gjelder programmering's delen, men som du også sier. man kommer seg igjennom det og lar den så være. jeg likte forøvrig veldig godt lyset du hadde også, og ser for meg at med 6 pucks i hver lampe så minsker man sjansen for disko effekten man kan få fra lamper med diodene spredd over hele lampa?? derfor er det veldig flott med tilbakemeldinger nå, siden jeg ser for meg at jeg går til innkjøp av nye lamper etter sommeren. og nå når jeg går til en slik oppgradering så er også kvalitet og holdbarhet en viktig ting på lik linje som det estetiske inntrykket av lyset.
 2. Er det noen her på forumet som har erfaring fra GHL Mitras lampene? lurer på hva som er forskjellen mellom Mitras LX7206 vs Mitras LX7??? er dette den samme lampa?
 3. Hei. takker for et godt svar. jeg har forstått at smaken er som baken LED, men godt å få andres meninger og erfaringer. det er jo utrolig kjedlig å handle lys for 20K, og deretter ikke bli fornøyd, så takker og bukker, må nok sjekke ut Orphek lampa litt men ser her for meg at jeg ville nok gått for 2 stk
 4. Jeg ser det er blitt diskutert tidligere, men ønsker å ta dette opp igjen, hva skal man velge av LED???? Bakgrunnen til at jeg tar dette opp er at jeg startet opp på nytt litt tidligere i sommer og fikk da tak i en brukt lampe som fungerer helt greit nå, men nå er karret så og si tomt også. lampa som er her nå er en TMC V2 Iluminair 900 igjen en helt grei lampe. men når jeg nå tar en PAR lesning med lampa hengende ca 20 cm fra vannskorpa, og på 30 cm dyp så kommer jeg ikke høyere enn litt over 200 par på det beste, og jeg ønsker å satse hovedsaklig på SPS / LPS, så da ser jeg for meg at dette blir noe tynt. så spørsmålet mitt er nå, hva har dere av erfaringer av de forskjellige lampene, jeg har blitt anbefalt 2 stk GHL Mitras LX7 X06 for å dekke karret mitt som måler (L)112x(D)75x(H)60. sett litt rundt på nette, og har jo da også kommet over Kessil sin 360 serie, men da må jeg jo selvfølgelig opp i 3 ganger av lamper. jeg har fra før av en eldre Kessil lampe 350 narrow tror jeg??, og jeg liker veldig godt skimmer effekten den gir meg, og jeg har fått se en eldre Mitras lampe der jeg følte jeg fikk litt mye disko effekt, riktig nok uten diffuser. Så er det noen her på forumet som kaste litt lys over hva dere tenker, kanskje en helt annen lampe enn hva jeg har nevt? uansett, håper det kommer masser av tips og synspunkter.
 5. dybden i kar gjør det hele bare bedre.. Love it
 6. okay. ser vel ut til at jeg satser på å lage denne seksjonen på nytt til slutt. fikk tettet et par steder med å rengjøre nøye og smøre/ presse på med nytt pvc lim og dette ser ut til å fungere for nå, men siden dette er utenfor sumpen er jeg litt skeptisk, så sikreste blir nok nytt.
 7. Jeg trenger gode råd! Nå har jeg brukt store deler av helgen med å sette opp, og lime pvc, men dessverre ser det ut til at jeg på et par steder har vært litt for gjerrig på limet. da jeg satte igang systemet for å teste hadde jeg et par steder med noen mindre lekkasjer uansett, er det noen sjans for at jeg kan klare å tette dette på noe vis, eller er det bare å erkjenne at man har gjort en for dårlig jobb å bygge seksjonen på nytt?
 8. da ble det en liten oppgradering i pausen av å lime pvc så da har jeg muligens sjekket av et punkt til på lista
 9. Takker for tilbake meldingene, og jeg hører på gode råd. skal se om ikke jeg får litt tid til å teste ut noen nye formasjoner i morgen, i kveld er det pvc for alle pengene. noe jeg virkelig hatet med oppsette mitt, sump fylt med slanger her og der, og lite oversiktlig. så denne gangen er dette langt opp på lista, og jeg fikk pakkene mine med rør, bend og kraner nå i kveld så her kappes og limes det nå .
 10. ja jeg må få det igang så fort som mulig nå. håper pvc delene mine kommer i løpet av dagen slik at jeg får satt igang med dette også. målet er å få vann i karret i løpet av neste uke. når du sier mindre stein og mer luftig scaping, tenker du da på første oppsette, eller også det siste Eagle? takker for alle gode råd jeg kan ta til meg på veien jeg nå
 11. Det ble nok en liten ommøblering av steinen. første oppsette ble for massivt, så nå har jeg vel sikkert halvert massen, men fortsatt er det nok 20+kg igjen
 12. Så var det bare å begynne å bygge opp igjen Og helt slutt prøve meg på litt aqua scaping. har ikke blitt helt fornøyd ennå, føler det blir litt massivt, men skulle ønske jeg klarte å få til ei kløft i midten.
 13. Det viste seg at bak den ene veggen i stua vår hadde vi et skjult rom. Dette har tidligere vært noen skap som en tidligere beboer har kledd igjen. Så da var det bare å få på seg arbeids bukse og ta tak i slegga, her skulle det rives!
 14. Etter en pause på ca 4 år nå tester jeg dette på nytt. Egentlig startet det hele i vinter en gang da døtrene mine (10 og 11 år) kom til meg og lurte på hvorfor vi ikke lengre hadde noe saltvanns akvarium lengre, da hadde dem fått med seg noen dokumentarer om koraller å sjøliv fra Netflix, og ville veldig gjerne lære mer, men da om koraller, så da var vel frøet sådd for far i huset, og prosjektet startet forsiktig. Fra tidligere har jeg hatt saltvanns akvarium i tiden mellom ca. 2008- 2015, men den gangen gikk det mest på fisk og myke koraller osv. denne gangen er planen å satse mye mer på korall siden, og da LPS/ SPS, siden det er dette jentene ønsker å lære om. fisken var vist ikke så viktig for dem. En god del av utstyret har jeg hatt liggende fra sist jeg var aktiv, slik at utgiftene er ikke helt hinsides nå i starten. Det er også noe av utstyret jeg har vært heldig å få tak i nå nylig brukt fra andre gode akvarister her på forumet. så jeg føler jeg er nesten i mål på utstyr siden for å starte opp nå, selv om jeg ja mangler noe mer sirkulasjon og noe annet småtteri. Første mål nå vil være å få så mye på plass slik at jeg kan starte å dyrke tilbake levende steinen nå igjennom sommeren og kanskje helt til september/ oktober, så ta det derfra i et rolig tempo når jeg føler vannverdiene er der jeg ønsker dem og stabile. Litt om oppsette så langt: Display tank: 504 liter akryl tank (112x75x60) med egent overreninngs kammer i bakkant. Sump: ikke bygget ennå, men har flere muligheter. midlertidig vil jeg bruke et 240 liter glass akvarium (120x45x45). Lys: TMC V2 iLumenair 900. ser for meg at dette ikke er nok, men holder for oppstart. Teknikk: - Skummer Octo regal 150-INT - Filter; Deltec 509 1 stk ROWAphos - Calsium rektor: Tunze 3171 - UV: Deltec 20W - Kjøler: D&D DC 750, ikke i bruk om ikke det blir nødvendig. - Varme: 250 W Eheim - Returpumpe: Ecotech Vectra M1 - Sirkulasjon: Tunze 2 stk. 6095, 1 stk. 6040 kjøres sammen med 7096. - LS: Mellom 20- 30 kg - Sand: 30 kg red sea, pink reef
 15. SOLGT! Da selger jeg karet mitt til førstemann som kan møte opp og hente dette. her må mann ha med seg nok av bærehjelp. karret er noen år gammelt men slett ikke stygt, noen små riper må også på beregnes, men ingen veldig stygge. karret er et 540L, med målene 160x55x60, sumpen er 100x40x40. karret avrennings kammeret i midten av den ene kortveggen, og PVC føringene kan medfølge om ønskelig. Bordet er hjemmesnekret av 48x98 stenderverk om dette er ønskelig. den gamle Hqi lampa kan også følge med uten kostnader, her er en av ballastene ferdig, ellers er denne på 3x150 Hqi + 4x24w T5 + 4 led moon lights. karret er tømt og klart for henting på Bøler i Oslo. Mob.41312107 Mvh Morten
×
×
 • Create New...