Gå til innhold
Informasjon
 • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Morten.Andersen

Forumbruker
 • Innholdsteller

  95
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om Morten.Andersen

 • Rang
  Forumbruker
 • Bursdag 07. okt. 1976

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Interesser
  øl øl øl + litt salt + nok vann

Converted

 • Yrke
  Vaktmester

Converted

 • Fylke
  Oslo
 1. SOLGT! Da selger jeg karet mitt til førstemann som kan møte opp og hente dette. her må mann ha med seg nok av bærehjelp. karret er noen år gammelt men slett ikke stygt, noen små riper må også på beregnes, men ingen veldig stygge. karret er et 540L, med målene 160x55x60, sumpen er 100x40x40. karret avrennings kammeret i midten av den ene kortveggen, og PVC føringene kan medfølge om ønskelig. Bordet er hjemmesnekret av 48x98 stenderverk om dette er ønskelig. den gamle Hqi lampa kan også følge med uten kostnader, her er en av ballastene ferdig, ellers er denne på 3x150 Hqi + 4x24w T5 + 4 led moon lights. karret er tømt og klart for henting på Bøler i Oslo. Mob.41312107 Mvh Morten
 2. GITT BORT! Som sagt 2 store bøtter med korall grus gis bort til førstemann som kommer å henter den. dette er en blanding av både fin og grov grus. Hentes på Bøler i Oslo. mob. 41312101 Mvh. Morten
 3. Da er det en ny oppdatering på denne tråden vel. nå er det følgende igjen, og til samlet pris på kr.600,- Fisk: 1 stk. Paracanthurus hepatus (Dorri) 1 stk. Ocellaris (Nemo) 1 stk. Zebrasoma flavescens (Gul kirurg) 1 stk. Chrysiptera taupou (Damsel) Inverts: 2 stk. Ophiolepsis superba (Slange stjerne) 1 stk. Ophiocoma scolopendrina (Slange stjerne) Førsteman til mølla!
 4. Da er det kun Nemo, dorry og den gule kirurgen+ damsel , og slange stjernene igjen her. Ser for meg 600,- for dette.
 5. SOLGT! Da er avgjørelsen endelig blitt tatt. karret legges helt ned inntil videre, og derfor selges alt levende nå, men det må hentes fort! jeg drar på ferie fra tirsdagen, så om dette ikke blir solgt før dette blir jeg tvunget til og ta det med til den lokale dyrebutikken. jeg har følgende til salgs, og på grunn av den korte tiden jeg har igjen selges alt samlet for en "symbolsk" sum. til den som er interessert ta kontakt på mail: [email protected] Fisk: 1 stk. Paracanthurus hepatus (Dorri) 1 stk. Ocellaris (Nemo) 1 stk. Zebrasoma flavescens (Gul kirurg) 1 stk. Acanthurus nigrofuscus (Brun/ Lavendel kirurg) 1 stk. Amphiprion frenatus (Tomat klovn) 1 stk. Chrysiptera taupou (Damsel) 1 stk. Chromis viridis (Blå/ Grønn Cromis) Inverts: 1 stk. Lysmata debelius (Ild rød pussereke) 1 stk. Lysmata amboinensis («vanlig» Pussereke) 2 stk. Calcinus elegans (Erremit kreps) 2 stk. Ophiolepsis superba (Slange stjerne) 1 stk. Ophiocoma scolopendrina (Slange stjerne)
 6. okay? så den er både og nyttig? jeg skal nok ordne en plass til den i sumpen.
 7. Ja, som overskriften forteller er jeg veldig usikker på denne krabaten. mener å ha hørt at denne ikke er dem mest vedkommende arten i akvariet, derfor ble det tvangsflytting ned i sumpen inntil videre bekreftelse/ avkreftelse. Noen som kan hjelpe meg? :-)
 8. Nja. er vel kanskje ikke det. det er mer hva man er blitt vant med. men selvfølgelig er det ikke noe must.
 9. Okay, så da blir jeg nødt til og skaffe enda en lampe til moon light. Får se om jeg finner noe som kan både passe til oppsettet og som ikke er halv galt å se på.
 10. Akkurat nå er det ingen koraller i karret etter at dette kræsjet fir et års tid siden å jeg siden da vurderte sterkt og legge ned hele karret. Men nå har det vært et familie møte i heimen, og det er bestemt å få igang balla igjen. Men tanken er at det vil hovedsaklig bli et sps kar, så lys blir jo viktig da.
 11. Jeg kommer med flere spørsmål nå. Prøver å lese meg frem til hva slags muligheter jeg har med den nye Kessil A360we lampa. Etter slik jeg tror jeg forstår, så kan man kjøpe en program enhet til denne, sånn at man kan programmere sol syklusen. Leser også at denne er forberedt for moon light funksjon for fremtidige lamper. I den artikkelen jeg har lest så refererer dem til eldre lamper. Vet noen om denne måne lys funksjonen er tilgjengelig på A360we lampene, eller er det snakk om at dett vil komme på enda senere modeller?
 12. Hei. Jeg er ikke så opptatt av den programmering's biten, men skulle gjerne hatt noe "nattlys". jeg har ikke kommet så langt at jeg har kommet til å se etter dette, og da må lampene være så usynlig som overhode mulig. men det finnes vel dette også. jeg tenker på en annen ting. vil Kessil lampene gi nok lys i et 540 liter? 2 slike lamper vil gi fra seg kun 180W mot maxspect lampa er på hele 300W. noen tanker rundt dette? Det er selvfølgelig snakk om A360WE lampene om det skulle bli Kessil.
 13. Hei. Jeg tenker å gå til innkjøp av nytt lys i løpet av sommeren, og har vel nesten bestemt meg for å gå for LED denne gangen. Derfor ønsker jeg litt synspunkter, og kanskje høre om erfaringer av disse lampene. Det jeg for tiden ser på er Kessil A350W Tuna Blue 2 stk og andre kandidaten er da Maxspect R420 Razor 300w 16000K. Jeg ser at det er en del som har fått prøve seg på Maxspect lampene, og ser for meg at markedet her i norge muligens er større på dem, men jeg har falt for designet til Kessil lampene, men kan dem måle seg i kvalitet og brukervennlighet som de førstnevnte. Jeg håper på masse tilbakemeldinger, så får jeg se hvor jeg til slutt ender opp, om jeg ikke bare blir totalt forvirret da, og går for trygge HQI igjen.. :confused::confused::confused:
 14. Jeg tror jeg fant ut av det nå. virker som dette kan være en Eunicid Worm... ikke bra med andre ord. i såfall går den i alle fall ikke tilbake, og godt jeg fant den, og slapp å få den i karret. :-)
 15. Hei. Jeg har tatt på meg jobben å gå over å rense sumpen i dag, så dukket denne opp. en ca 50cm tusenbein liknende sak. spørsmålet jeg sitter med nå er hva er dette, og har den noen positiv eller negativ mening i karret mitt. håper det er noen som kan gi meg en liten input. så jeg ikke ender opp og ta noen gale valg på veien. Morten
×
×
 • Opprett ny...