Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Abradinho

Members
 • Content Count

  413
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Abradinho

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 05/15/1983

Converted

 • Bosted
  Lyngdal

Converted

 • Fylke
  Vest-Agder
 1. Takk for hjelp! Jeg kontakter en av de lokale dyrebutikkene og får dem til å bestille inn fra imazo.se, det har fungert veldig bra tidligere. Jeg har prøvd å bestille fra akvarielageret.no, men der ble ordren min i januar slettet/beløpet returnert etter et par dager og jeg får ikke svar på mail fra dem, så dem gav jeg opp, dessverre. Men imazo.se blir bra, det!
 2. Jeg er på jakt etter en Hydor Koralia Nano sirkulasjonspumpe, er det noen som vet hvor jeg kan få tak i? Vet at det står på akvarielageret.no, men de har ingen på lager og får ikke svar på mail hos dem. Hvis noen har brukt til salgs, så si gjerne fra.
 3. Jeg har MC500 i RSM250. Den fungerer bra den, men heeelt stille er den vel ikke heller... Edit: Men nå har jeg aldri brukt originalskummeren, så jeg vet ikke hvor mye mer den evt. støyer...
 4. Om ikke man vil legge inn eksakt husadresse, går det jo an å velge sentrum det stedet man bor, f.eks.
 5. Jeg synes det er en god idé. Poenget ditt Frank holder ikke dersom det er mange nok som er innom og leser og gir poeng/anbefaler. Bare se på f.eks. TripAdvisor hvor man ranker hoteller. Ingen klarer å manipulere systemet der fordi det er så mange brukere. Her inne ville det kanskje vært mulig i liten skala, men dersom vi som bruker blir vant til det vil det gå av seg selv og være en berikelse for forumet! Støtter forslaget!
 6. Ok, greit å vite. Tenker uansett å prøve og se om jeg merker noen forskjell. Dersom jeg ikke merker noe forskjell, er det jo greit å slippe disse dunkene med vann på vaskerommet - både for meg og fruen Men vi får se om det blir noen endringer, så får jeg heller gå tilbake igjen...
 7. Jeg brukte springvann til å fylle opp tanken, og har brukt osmose ved vannbytter og til etterfylling. Nå leste jeg nettopp i avisen at vi hadde fått et av norges beste renseanlegg på drikkevannet i kommunen, så da kommer jeg til å prøve uten osmose og se om jeg merker noen forskjell.
 8. Knallstilig steinformasjon!! Lykke til videre!
 9. Jeg har også en slangestjerne, og den ligger stort sett under samme stein hele dagen, og du ser en arm eller to stikker ut. Den er ute av og til på nattestid, men ikke ofte.
 10. Ok, men si da at en 5W Koralia-pumpe kan holde i 9-10 timer, det skulle vel dekke mitt grunnleggende behov for back-up. Strømmen går hos oss kanskje 4-5 ganger i året (max, uten at jeg har noe statistikk på det). Strømmen er sjelden borte mer enn 3-4 timer av gangen. Oftest bare 15-20min. Mitt kar er drevet relativt enkelt: Skummer, 2x sirkulasjon, lys og automatisk etterfylling av vann. Har til nå ikke hatt behov for varmekolbe (temp 26-27,5), men må vel ha det til vinteren. Om skummer, 1x sirkulasjon, lys og etterfylling stopper i noen timer er selvsagt 0 problem. Varmekolbe er heller ikke noe problem før man kommer opp i noen timer. Kommer an på tid på døgnet og årstid. Så dersom strømmen går ser jeg for meg at min Koralia 1 skal kunne redde meg ved strømbrudd opp mot 10 timer. Synes egentlig det høres ut som en god deal. Jeg har ingen planer om å sette bilbatterier i akvarieskapet i stua og vil ha dette så lite selvmekket som mulig, da jeg har små barn som kan finne på å komme seg inn i akvarieskapet. Høy WAF er prioritert og jeg vil ha det så enkelt som mulig. Grunnen til at jeg ikke er så gira på Tunze er fordi det blir mer ledninger som ungene kan finne på å rote i, og at jeg faktisk ikke har en tunze-pumpe, så da må jeg kjøpe det i tillegg... Vurderer å kjøpe Vortech MP40W med batteribackup, men det koster jo også litt. Syntes UPS-en så ut til å være en forholdsvis rimelig investering for å sikre seg mot de "vanligste" strømbruddene.
 11. Det ante meg at dette var for godt til å være sant ja... ;-) Men hvis vi tar for oss spesifikasjonene som du brukte: Typical Backup Time at Half Load 15.1 minutes (202.5 Watts) Typical Backup Time at Full Load 3.9 minutes (405 Watts) Her er backup-tiden tredoblet (ca.) når effekten blir halvert. Kan vi da si at: 100W holder i 45min, 50W holder i 135 min, 25W holder i 405 min, 12,5W holder i 1215 min og 6,25W holder i 3645 min ??? Altså at min pumpe på 5-6W vil holde i 3645 min = 60,75 timer? Høres voldsomt mye ute, selv om 5W er lite. Hvis man moderer seg litt og sier at backup tiden dobles når effekten halveres, vil en Koralia 1-pumpe på 5W holde i 10 timer (15min*40=200W/40), i mange tilfeller vil jo det være nok. Fordelen min er kanskje at jeg har Koralia-pumpe som trekker 5W i stedet for Tunze som trekker 30-45W. Det vil vel uansett si at en Koralia-pumpe skal kunne gå 6-9 ganger lenger enn en "vanlig" pumpe på 30-45W, uansett hvilken type batteriløsning man velger ?
 12. Jeg trodde det ville være kjempedyrt å ha en UPS som kunne redde meg ved strømbrudd, men det vil jo si at jeg kan kjøpe en sånn sak for 7-800 kr og i hvert fall være trygg på at sirkulasjonen går. Det må jo være vel så bra som den Tunze-løsningen ja! Her kan man jo koble på flere pumper på samme UPS'en også.
 13. Det går fint å kjøre uten skummer i et så lite kar, hvis du bytter vann regelmessig. Kan også bruke enkle filtreringssystemer for ferskvann, hvis du har det/det følger med. Sikkert lurt å begynne med vann, sand og LS - ta noen målinger etter hvert og sett inn rekene når ting har stabilisert seg. Lykke til med oppstarten!!
 14. Da regnet jeg meg frem til at en 600W skal holde en 5W-pumpe gående i 480 minutter, dvs. 8 timer? Det er visst ikke helt samsvar mellom deg og Gaute her da? Eller er det jeg som misforstår?
×
×
 • Create New...