Jump to content
Informasjon
 • COVID 19 har dessverre satt en midlertidig stopper for Reefmeet og hjemmemøter
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

linkoye

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About linkoye

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Vinterbro

Converted

 • Fylke
  Akershus
 1. Jeg kjøpte meg en liten Royal Exclusive-skummer for en tid tilbake, kanskje et halvt år. Kjøpt fra Norge nettopp for å få 5 år reklamasjon. Denne butikken finnes ikke lenger. Sewatec var contender, de finnes ennå
 2. Triste greier igrunn, jeg likte Saltvann.no. Snart er det jo ikke butikker som tar jobben med å importere og selge koraller og fisk igjen. Mye tyder på at det er nesten umulig å leve av saltvann som hovedgesjeft. Samtidig er det jo et marked for levende, Korallen tok jo inn en fiskesending tidligere i sommer/høst og det gikk fort etter hva jeg forsto. Mitt inntrykk er at korallsendingene til Jan Holt/Webzoo også har gått unna. Jeg mistenker at de tradisjonelle zoobutikkene lever av å selge hundefor og hamsterbur mer enn de relativt sett sjeldne salgene av forholdsvis dyre fisk og koraller.
 3. Jeg har bestilt fra coralculture.co.uk 1* Spears - 25mm Gatevalve 1* Spears - 32mm Gatevalve Gikk finfint det.
 4. Ta en kikk her: http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_urchin
 5. På tide at jeg lager en tråd for mitt akvarium også. Akvarium: 136*56*50 ~ 380 liter Sump: 75*40*40 Bord: Porsa kledd med plater (siste gang, neste gang blir det ferdigkjøpt) Belysning: 4 stk Ecotech Radion G2 Skummer: Deltec SC1455 Kjøler/varmer som holder temp på 26.5 grader Filtrering/reaktorer: TMC 500 med Rowa Sirk: 3 * Jebao WP-25 80 liter RO reservoar med Tunze topoff Balling Tanken er mitt første saltvannsakvarium og har nylig fylt ett år. Det har vært en del prøv og feil og de sedvanlige rescapes. Min hovedinteresse er nok koraller og jeg har i all hovedsak SPS. Pr i dag er tanken "full", jeg skal ikke ha flere koraller, men la de småpinnene jeg har gro seg store. Målet er selvfølgelig å ikke se LS overhodet selv om det er et stykke frem. Et par bilder fra i går:
 6. linkoye

  Koraller selges

  Jeg har bestemt med for at SPS er det jeg synes er morsomt og har noen koraller for salg. Samtlige har stått i tanken min i 6 mnd+. Hammer og "torch", 300 pr stk, stjernepolypper og heliofungia, 200 pr stk. Tlf 48160652
 7. Jeg har jo ikke all verdens forutsetning for å uttale meg om hvor presise Hanna Checkerne er, det er klart man kanskje lar seg forlede av det faktum at man presenteres med et tall i displayet. Jeg har kun checkerne og Salifert-tester, de gangene jeg har gjort begge testene får jeg nært samme resultat. I tillegg har jeg utført eksempelvis fosfattesten flere ganger og fått samme resultat. Jeg har forøvrig ULR testen. Da tenker jeg at de gir et godt bilde i forhold til endring i verdi. Hanna Checkerne er nok ikke helt eksakte, de skriver jo som nevn i instruksjonene noe om presisjonsnivået. Jeg ser på dem som det beste alternativet tilgjengelig for meg, både ift presisjon og enkelhet.
 8. Jeg har følgende Hanna Checkere: kh: Funker fint, får res i PPM NO2: Denne bruker jeg nesten ikke, bare for en sjekk iblant, funker fint den også. Phos: Gull, enkel og nøyaktig Ca: Litt mer omfattende prosedyre, men etter noen ganger er den grei den også. Jeg for min del synes hannacheckere er gull, liker å tro jeg får mer nøyaktige resultater enn med dråpetester. Håper de kommer ned en for NO3 og Mg også, da er min dråpetestetid helt forbi
 9. linkoye

  Diatomer?

  Hei, sorry, sent svar, jeg har gjort noen målinger de siste par dagene: Temp 25.5 Salinitet: 1.026 Ca: 426 Mg: 1365 kh: 11.48 Phos: 0.03 NO2: 0,002 Nitrat skal jeg prøve meg på i dag, har ikke lykkes i å finne en nitrattest jeg synes fungerer bra, forslag? Har salifert og Red Sea.
 10. linkoye

  Diatomer?

  Ok, diatomer vil ikke produsere o2?
 11. linkoye

  Diatomer?

  Hei, tanken min har nå kjørt i 10 måneders tid, koraller gror og vannverdiene er fine. Jeg sliter dog med det jeg tror er diatomer, se bilde. Gjorde litt endringer og la til død LS, virker som det har blitt mer av dette da, men problemet har vært der i noen måneder i alle fall. Jeg har byttet filterne på osmoseanlegget uten at det har endret noe, ser ingen endring i mengden ift vannbytter heller. Jeg skummer og kjører rowa, bytter filtersokk hver andre dag, still nothing. Jeg har også sjekket silikater med en Salifert test, resultat 0.00. Jeg har ganske mye lys, kan dette ha med saken å gjøre? Forslag mottas med takk. Samme sak på sanden, noen brune "flakete" partier..
 12. Noen som har fragger å selge av slikt på det sentrale østland? Jeg har som sagt ikke sett det hos JH, hvis noen vet hvor jeg kan få fatt i så gi gjerne beskjed.
 13. Hei, så på bildene i tråden til TeMa og lurer på om noen kan IDe den røde og lilla "platen" på dette bildet? Jeg har lyst på slike koraller, men har ikke sett noe som ligner hos JH, mulig de er annerledes når frags?
 14. Jeg kjøpte meg en rattventil til formålet, da kan du justere veldig nøyaktig.
×
×
 • Create New...