Jump to content

PaalGisle

Members
 • Content Count

  2,240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

PaalGisle last won the day on February 7 2018

PaalGisle had the most liked content!

Community Reputation

170 Excellent

About PaalGisle

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 03/03/1964

Converted

 • Biografi
  Har drevet med ferskvannsakvarium i snart 30 år. Bla oppdrett av forskjellige ciklider etc.

Converted

 • Bosted
  Heggedal - Asker

Converted

 • Interesser
  Jakt & Fiske, bonsai og akvarium

Converted

 • Yrke
  VVS ingeniør

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mangelen på MH pærer var en av flere grunner til at jeg "tørrla" mitt akvarium. Jeg hadde 2x250 W MH - 16000K i et 80cm dypt akvarium. Veldig godt fornøyd med lyset, og korallene trivdes godt.
 2. Heisan! Du må bare fortsette å vise frem utviklingen. Dette er spennende å følge med på!
 3. Da er siste rest av koraller og fisker gitt bort, og kveld starter tømming av akvariet. Har litt "teknikk" som vil bli lagt ut for salg etterhvert, bla. en hang-on skummer av typen Deltec MCE600, varmekolbe, en enkel ATO og diverse jet-stream pumper. Litt vemodig å "pakke" sammen etter litt mer enn 10 års drift, men det kan godt hende at jeg dukker opp igjen senere med nye prosjekter. Lykke til videre alle sammen!
 4. Old tank syndrom er vel noe som oppstår ved manglende vannbytter og manglende tilsetninger av sporstoffer? I "våre dager" skiftes vel vann vann oftere og sporstoffer tilsettes mer jevnlig som en følge av bedre metoder for enkle målinger av vannet?
 5. Nå er ikke jeg så aktiv her inne lengre siden mitt akvarium er avviklet, men etter omkring 10 år med saltvannsakvarium har jeg etterhvert samlet en del erfaring. Og de to største årsakene til "krasj" av saltvannsakvarium er etter min mening: 1. Teknisk svikt (i mange tilfeller manglende testing og vedlikehold) 2. Manglende biologikunnskaper (mange starter med alt for kompliserte akvarier, uten å ha nødvendig kompetanse til det)
 6. "Dino" fra den gangen er borte for lengt. Men kan lett dukke opp igjen om biologien ikke er i balanse i akvariet. Pål
 7. Viktig nå å merke seg at klubben har fått nytt kontonr. Så alle som vil bli medlemmer må sjekke med styret at de betaler inn til riktig konto. Pål
 8. Da er lovverket i gang med skjerpede straffer for ulovlig import/smugling av arter som er CITES belagt. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/A2M21j/naa-kan-du-faa-tre-aars-fengsel-for-aa-smugle-dyr
 9. Vi er godt i gang med et nytt år, og det er på tide å betale medlemskontingent for 2018. Ihht. tidligere årsmøte vedtak sendes det ikke lengre ut fakturaer til hver enkelt, men medlemskap for 2018 kan tegnes ved å betale kr. 200,- til kontonr. 2505 02 43977 (Merk innbetalingen med Medlemskap 2018 og hvilket "kallenavn" du benytter her på SF)
 10. Bare å la naturen gå sin gang sammen med salarisen, så forsvinner de algene.
 11. J Belysningen er i dag 2x 250W HQI
 12. Da er beslutningen tatt og akvariet mitt skal legges ned. Alt av koraller, fisk, stein og teknikk skal selges/gis bort. Jeg har noen tanker om hvor veien går videre, men i første omgang blir jeg nok litt "borte", før jeg starter opp igjen. Ta gjerne kontakt om det er noe du ser i billedtråden min, om du kunne tenke deg å kjøpe.
 13. Søndag kan vi sikkert få til en overlevering. Sender deg tlf. som personlig melding.
 14. Jeg har tenkt meg til Drammen på kveldstid i neste uke, kanskje vi kan få det til da?
 15. Beklager at det har tatt litt tid, jeg har hatt mye å gjøre om dagen. Men korallavleggeren din er nå klar. Hvordan vil du ha den overlevert?
×
×
 • Create New...