Jump to content

MortenN

Members
 • Content Count

  1,576
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

95 Excellent

About MortenN

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Aurskog Høland

Converted

 • Interesser
  Trolig akvarium

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har hatt de i hånden og prøvd begge to. Tror det mest er en smaksak, ettersom de kjører samme operativsystem som du allerede kjenner fra 5'eren din.
 2. Prøv på http://www.Mac1.no
 3. Enkelt forklart: Kalkvannsmikser (kalkwasser) opprettholder Ca og høyner Ph. Kalkreaktor opprettholder Kh. (reaktor med kalkmedium, for eksempel A.R.M. og Co2 som løser mediumet.) Ideelt sett brukes begge deler for å både opprettholde/justere Ca og Kh hver for seg. PS. om jeg forsto problemet. :-)
 4. Har ringt på annonsen det linkes til, og det virket som en svært seriøs selger med god tilgang på nye rene dunker til fornuftige priser..
 5. At jeg ikke tenkte på det , takk for hjelpen. :-)
 6. Er det noen som vet hvor jeg får tak i 1000 liters dunker billig? Kan godt være brukte, bare de er rene.
 7. Tusen takk for alle svar. :-) Flere som vet om kar som er innebygd etc?
 8. Er det noen som har et akvarium som er intregert i stue eller lignende som er på bra "stell" for øyeblikket? ;-) Akvariumet må se pent ut og være en del av interiøret. Dvs, "vanlige" akvarier som er frittstående er ikke det jeg ser etter. Innebygd i vegg eller som delevegg mellom to deler i stue eller mellom kjøkken og stue vil være ypperlig. Ettersom jeg ikke har vært så aktiv i forum en tid, har jeg desverre ikke oversikt på alt som finnes for tiden. :-) Alle tips motas med stor takk. Tips på PM eller epost er også greit, men fyll gjerne opp tråden her med linker om
 9. Fortsatt god tur. Håper været er med dere. :-) /M
 10. En telefon til apoteket vil gi deg svar på om det er reseptpliktig eller ikke. Link til preparatet. klorokinfosfat To treff i Felleskatalogen
 11. En proteinskummer vil ikke virke hvis du ikke har proteiner i vannet. Ingen fisk og fóring, så er det vel helt minimalt hva som kan finnes av proteiner og skumme ut også. Hvis dyrene dine trives, og du har algene under kontroll, er det ingen grunn til bekymring er det første jeg tenker.
 12. Jeg hadde to som gikk fint i sammen. De ble kjøpt samtidig, gikk i samme salgskar, og fungerte godt sammen hos meg. Kanskje det var et par? Hvem vet.
 13. Ja, hvis den nye skummeren skummer ut mindre guffe en den gamle, vil resultatet bli mer Nitritt. Skummeren fjerner organisk avfall før det nedbrytes til ammonium/nitritt/nitrat. Bakteriekulturen i karet vil for øvrig tilpasse seg større mengde med nitritt etter noen dager, men resultatet blir at du må fjerne mer nitrat enten med vannbytter eller nitratreaktor. Ergo, stor god skummer er best. :-), da fjerne du avfallsstoffene før de havner inn i nitrfikasjons-syklusen.
 14. Jeg ville nok heller ha gått for 2 stk nye LED, for eksempel 2 x Pacific Sun 175 w Triton R2 9ch. Kanskje et prisspørsmål, men ATI 8 x 39w er ikke gratis det heller, spesielt ikke da du skal bytte 8 x rør en gang i året. Jeg glemte tanken om at du kan jo kjøpe en KEY-LED lampe til i tillegg til den du har. :-)
×
×
 • Create New...