Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

sailfish

Members
 • Content Count

  731
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About sailfish

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Langesund

Converted

 • Fylke
  Telemark

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Burde kanskje spesifisert størrelsen på karet. Jeg er en nanofantast, og tenker ikke noe større enn 130 x 35 x 35. Litt overkill muligens å outsource det til utlandet? Noen rimeligere alternativer mer lokalt, av tilsvarende kvalitet?
 2. Hei! Skulle gjerne fått laget et nytt akvarie på mål. Optiwhite eller annet glass med lite jerninnhold. Har folk her på forumet har noen oppfatninger om hvem som gjør dette best og til en fornuftig pris? Privatperson eller butikk, spiller ingen rolle Mvh, Tom-André
 3. Har bytta litt vann og skrudd Vortech MP10 og Jabeo RW4 på fult nå
 4. Hei! Kom over disse plantebretta, da jeg søkte etter mulige billige løsninger for et fremtidig frag-system:https://www.amazon.de/Pflanzschale-G...VE38EBTYV&th=1 De sender ikke til Norge, men gratis til Polen. Jeg studerer i Polen så tenkte kanskje at jeg skulle fått sendt et par hit, og så ta de med hjem til sommeren?
 5. Hei! Hvor er det dere får tak i glass for å dele inn sump, refugium o.l.?
 6. Hei! Har du en returpumpe på ca. 1000L/t?
 7. Virker som om du er klar over løsningen selv: RO/DI vann, med 0ppm, + sparsom fôring = lite alger:-)
 8. Saltinnhold: ? Temp: ? pH: ? Amonium: ? Nitrit: ? Nitrat: ? kH: ? Ca: ? Mg: ? :-)
 9. Godt det kan komme litt fra denne kanten også ;-) Hmm, det kan bare være min eksamenssuppehjerne, men lurer på om du ikke viste meg den forrige gang? Jeg trenger en ferie!
 10. Bare hyggelig det:-) Ser den;-) Dette systemet er nok ikke lydløst, men kan selvfølgelig modifiseres til du går lei. Det er nok heller ikke det du vil kalle bråkete heller;-) Jeg spår at skummeren vil være hovedfaktoren til eventuelt støy ved originalt oppsett. Linker og sånn på forumet er litt wonky, syns jeg. Har litt gitt opp å få hyperlinkene på riktig steder og sånn:p Det viktigste er at du ser videoene, og så kan du bare dobbel-klikke på "YouTube-ikonet" nederst til høyre på videoen for å bli sendt til YouTube. Der kan du klikke for å se neste video i serien:-) Og husk, det finns ingen dumme spørsmål, bare dumme svar!
 11. Etter at det plutselig var en del Ricordiaer og noen andre koraller som begynte å mistrives, så fikk jeg Vegard til å teste vannet mitt. Hadde tydeligvis en kH på 3... Not good. Gjorde derfor 3 større vannbytter på henholdsvis 10-20-30L:-) Korallene gjør det mye bedre nå, og har tilsatt nye. Her er en noen små videosnutter om hvordan det står til :-) 26.08.14: 29.12.14: Jeg kommer til å gjøre noen større vannbytter når jeg er hjemme i Norge på ferier, men akvariet står bare å tusler og går av seg selv mesteparten av året. Jeg har nylig bygd et DIY automatisk vannpåfyllingssystem, som gjør at moren min bare trenger å fylle på RO/DI vann 1/uke-2uker.:-)
 12. Jeg hadde solkorall i mitt forrige nano-kar. Trikset der er som du sikkert vet allerede, mye fôring. Jeg fôret min én gang daglig ved å ta den ut av akvariet og sette den i et lite mini-akvarie med akvarievann, litt sirkulasjon og en kube eller to med hjemmelaga frossentfôr. Dette er kanskje litt vel ekstremt for mange, men det gjorde at en i utgangspunktet resignerende solkorall, brent av en Euphyllia glabrescens, kom tilbake og dobla-tredobla seg i størrelse på 5-6 måneder:-) Om du vil fôre den i akvariet, så hadde jeg skjært av bunnen i en stor nok flaske eller kanne og satt den over solkorallen og sprøytet mat inn fra åpningen i toppen. Da vil solkorallen ha lengre tid til å spise, før andre medlemmer av karet kommer til maten:-) Smart å sprøyte litt mat først, for å få polyppene til å åpne seg og gjøre seg klar til å spise. En annen ting er at du kan trene korallen til å åpne seg når du vil :-) Om du konsekvent fôrer kl. 17 hver dag så vil korallen etterhvert begynne å åpne seg ca. kl. 17 hver dag :-) Kjempekul løsning med DSB på venstre side forresten! Kanskje en jawfish i framtida? Edit: Slik fôra jeg solkorallen og østersen den sto på i et eget mini-akvarie (mindre mat, sånn at man faktisk skulle kunne se korallen(e) og østersen;-) ): Slik fôra jeg mens den sto i akvariet:
 13. Jeg sjekka gjennom alle specsa og ja, det har alt du trenger for å starte opp pluss litt til;-) 400L er en flott størrelse å begynne med om man har råd. Lyset er mer enn nok til å holde hva enn du vil av koraller, anemoner eller muslinger. Sirkulasjonen (19X) er passe til mykiser og LPS, men for lite om du ønsker å holde SPS. Dette fikser du lett ved å legge til én eller to Ecotech Marine Vortech pumper eller én Maxspect XF130/150 Gyre. Personlig så har jeg aldri brukt skummer, så jeg vet ikke hvordan den som er inkludert fungerer. Den drar sikkert ut noe skit, men erfaringsmessig så er det skummeren som blir bytta først på så og si alle "plug-and-play" kar;-) Et annet pluss med dette systemet er jo at du vil få et utrolig estetisk vakkert komplett produkt. Med andre ord, høy kone-/kjærestefaktor. Det negative med å kjøpe et slikt system er selvfølgelig prisen. Om du hadde kjøpt alle de tilsvarende komponentene av dette systemet individuelt, så hadde du nok fått det vesentlig billigere. Det er dette de fleste forumbrukerene gjør. Dette setter selvfølgelig mer krav til dine evner til å f.eks. bygge et pent akvariebord, utføre rørlegging, og andre ting som må utføres selv når man kjøper del for del. Et siste tips: KJØP BRUKT! Jeg kan ikke få utrykt dette sterkt nok. Spesielt som nybegynner vil du erfare at du kommer til å kjøpe ting som du til slutt finner ut at du ikke trengte eller som du ganske enkelt vil bytte ut for noe annet. Det finansielle tapet vil da være drastisk mindre enn om du kjøpte nytt. Forumet her er en flott arena for kjøp og salg. Om du kjøper fra en bruker med litt fartstid på forumet (se hvor lenge han/hun har vært medlem av forumet og eventuelt antall/innhold posts) vil du ikke bli lurt :-) Her er noen flotte linker for alle nybegynnere, såvel som de med mye erfaring (men som aldri vil kunne alt som er å vite;-) ) Bulk Reef Supply: Her setter de opp et 40G (=151L) saltvannsakvarie fra start til slutt. De starter med det helt grunnleggende for så å gjøre det mer og mer avansert. Denne serien er litt gammel (fra 2011), men fortsatt veldig mye bra info. Bulk Reef Supply: Her setter de opp et 16G (60L) korallrev-akvarie fra start til slutt. Noe mindre akvarie, men nyere serie med mer oppdatert info. Mesteparten av det som gjelder for å sette opp nano-akvarier gjelder også for større akvarier. Om noe, så kreves det mer planlegging og omtanke for å få til et bra nano-akvarie enn et større kar. Derfor er alltid større bedre, for nybegynnere:-) Mr.SaltwaterTank, Mark Callahan: Her kan du plukke opp mange små nyttige tips som de fleste store guidene for å sette opp et nytt akvarie eller vedlikehold utelater. Alt i små lett fordøylige porsjoner:-) Lykke til, og velkommen til forumet!
 14. Kan hende de bare ble litt sure på kråkebolla;-) Har du fullt sett med vannparametre?:-)
×
×
 • Create New...