Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

pintoro05

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About pintoro05

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 05/16/1951

Converted

 • Biografi
  Gift og trives svært godt!

Converted

 • Bosted
  Hønefoss

Converted

 • Interesser
  Jakt, fiske, natur, papegøyer samt hagen vår,med Koidam og akvarie.

Converted

 • Yrke
  Eget firma som modellbygger.

Converted

 • Fylke
  Buskerud
 1. Takker for henvendelse Tomas. Tar kontakt på telefon.....skal forbi, om ikke mange dagene. Ringer først,... ​Hilsen Tore.
 2. Hei, har gått over fra 250 liter til 750 liter, og søker kontakt med noen som har noe som ligner...? Har begrenset innhold foreløpig, og ønsker å lære av dere som vet bedre, og kjører tilsvarende lampe.. Noen som har verdifulle tips....tenker på kapasitet på lampe, og innstillinger.. Kjører på Balling , etter gode ærfaringer fra min gamle tank... Hilsen Tore....Hønefoss.
 3. Hei, og godt nyttår til alle saltvanns entusiaster. Har omsider fått kjørt igang min 750 liter, og er ute etter koraller,...gjerne fragger... Noen som har, på sentrale østland? Kjører gjerne en bit....? Hilsen Tore.
 4. Hei Sondre, ser ikke at du har solgt,...eller? Hilsen Tore.
 5. Hei, ser du egentlig ikke deler opp, men hva med belysning? Har du noe tilbake, og event. hvilken pris? Er i utgangspunkt ute etter Maxspekt razoer. ;-) hilsen Tore. Hønefoss.
 6. Hei igjen, skal forsøke få tatt noen bilder av disse småtassene. Men er overbevist; det finnes små stjerner, som er skadelig for enkelte koraller!! Vil legge ut litt bilder,....snart, også av tanken og fragger jeg etterhvert har å bytte/selge. Angrer ikke for å ha byttet fra fersk- til saltvann. Alt går faktisk av seg selv !! Kjører Balling+, og forer fisk 2-3 ganger pr. uke?! Snakkes,...
 7. Hei "Tankredere", tiden går, og lenge siden jeg har hvert innom forumet. Mitt kar har nå utviklet seg aldeles utmerket, gjennom de to årene som er gått. Etter sigende, er det blitt et praktfullt avballansert rev.(kommer nok bilder om ikke lenge.) MEN,..jeg har også måtte løse problemer. For en tid tilbake, startet en oppblomstring av små blå/grå, ganske så symetriske sjøstjerner. Lettest er de å oppdage på glasset, men kan også finnes på stener, tomme skjell og snilehus. Jeg er blitt fortalt, at dette er harmløse "ordens individer", men dette kan jeg motbevise. De spiser koraller !! Og de har lettest for å angripe de myke delene på steinkoraller. Jeg HADDE en praktfull Orgelkorall, som etterhvert ble mere og mere beskjeden. Det meste annet utviklet seg med rekordfart, mens jeg registrerte de små blå/grå individene på toppen av "pipene" på Orgelkorallen. Jeg har forsøkt å plukke, men nytteløst. Pipene blir kortere, og stjernen/polyppene forsvinner. For å konstatere fakta, har jeg med vilje IKKE fjernet disse stjernene fra nye "piper", og resultatet har ikke uteblitt; korallen kveles og spises fra toppene. Jeg se også andre steder, at fersk kalk, er snadder for disse stjernene. ERGO;....disse ubetydelige stjernene er IKKE harmløse!! Siden jeg ikke har andre stjerner, blir det snarlig anskaffet en eller et par Harlequin reker. Kanskje noen som har, og vil bytte med fragger? Hilsen Tore. Hønefoss.
 8. J.H. Hmmm, det kan du si. Har handlet 3 fisker i to handeler, med ett års tidsforskjell. Alle døde etter 2-5 dager !! Har ALDRI hendt fra andre forhandlere. Sitter stort sett med samme fisk, som etter oppstart for snart to år tilbake. Totalt stabile gode vannverdier!! Kanskje tilfeldig...?
 9. Korallen.no Møtte Kenneth første gang på gjennomreise en søndag, på kveldstid!! Førsteinntrykk av det ALLER BESTE !!;-) Og siden har det blitt litt handel. Bare så synd det er alt for mange mil mellom Hønefoss og Moss.:mad: Med den beste samvittighet gir jeg han FULL SCORE ! En fagmann som deler sin viten med andre. :D Hilsen Tore.
 10. Første gang hos J.H. Som "nybegynner" på saltvann, var jeg innom J.H. Det var ferietid, så mulig det er grunn for min missnøye. Det var tydelig dag for renhold i tankene, samt mye nye varer! Jeg tuslet rundt, men ble ikke spurt om bistand før jeg tok tak selv. Fikk minimale opplysninger på mine "nybegynnerspørsmål." Selvsagt ble det handel, når man tar turen helt fra Hønefoss. Når det gjalt et "individ", fikk jeg beskjed om at hvitprikk ville sikkert oppstå, men det ville forsvinne av seg selv ! Ja det gjorde også fisken ! Måtte bæres ut. ( Har kun mistet fisk fra J.H.) Tok ingen kontakt, da jeg ikke fikk store følelser for butikken. Er godt fornøyd med andre alternativer. Terningkast TRE !! Hilsen Tore.
 11. Avlegger av Gorgoner. Hei Creek, jeg har en type som er noe rødere enn den du viser på bildet, trolig en "nodulifera." Jeg har tatt to avleggere, og de har jeg ikke gjort noe spesiellt med "foten". Kun kappet, og satt i epoxy-pasta. Limingen ser helt ok ut, og avleggere "spiser" med samme apetitt som "moder". Kjører med balling, innklusive jod, og forer forøvrig med JBL korallfluid, noe plankton, samt T.M. prokoral phyton, da jeg også har musling. Litt ekstra å passe på , men virker som det svarer seg. Lykke til,.. Tore, hønefoss.
 12. Har forsøkt å lete litt etter nevnte emne, uten særlig resultat. Derfor, vil jeg svært gjerne høre om noen kjenner kombinasjonen av disse to elementer. Kort sagt; finnes det noen som har bestemte teorier eller ærfaringer om det er mulig å skumme så hardt, at det går ut over sporstoffer og annen organisme som koraller gjør seg nytte av? Siden mitt spørsmål berører sporstoffer og annen næring, har jeg valgt å legge det i denne tråden. Vil være takknemlig for tilbakemeldinger. Hilsen Tore.
 13. Hei "biglake", jeg forstår hva du mener, men uten å undervurdere Kent sine kunnskaper om plast stoffer, mener jeg lexan ikke er det som er et førstevalg. Jeg jobber med Lexan også, og derfor mener jeg Grå PVC er beste for denne bruk. Denne har en bra farge, selv om dette gror til, er grei å jobbe med, og mye rimeligere enn Lexan. Og som du selv sier; her er det ingen snarveier! Dessuten er PVC grei å lime/varmbøye. Men også for meg, er det fint å vite at du holder på med vannkutter!! Snakkes,... hilsen Tore.
 14. Hei Kent, jeg forstod etterhvert at du skulle kjøre vannet motsatt vei av et regulært bunnfilter. Da blir det fort en annen vals! Men hva med sand/grus,..skal du kjøre uten? Ellers vil du vel få litt "geisir" effekt. Skal du gi sirkulasjon til kun LS på bunnen er det sikkert greit, men hva med et oppbygget "rev".? For å spørre, kanskje litt dumt; hvorfor gjøre det så vanskelig, da det vil være enklere med god gjennomstrømming i tanken på andre måter? Eller vil du kombinere? Forøvrig tror jeg det er lurt å besøke Plastcompaniet. Her er det enkelt å handle i smått! De har ofte rester, som gjør det litt billigere enn å handle hele plater.Tror de enkelt kan varmbøye en "box" til deg på ønsket mål, i egnet matriale. Jeg kjøper for det meste hele plater, men bestiller også ferdig bøyet og limte montere, i forbindelse med mitt firma. Men da er det som regel klar støpt acryl. Forøvrig lager jeg også filterboxer i forskjellige utførelser, i enten acryl eller PVC. Ha en god tur til Plastcompaniet. PS. Ja, jeg ser for meg pistol-duellen "på dypt vann". Hilsen Tore.
 15. Hallo "SOLONO", legger inn noen bilder som jeg benyttet når jeg laget overløpsboxen min. Den har nå gått siden Mars, og jeg er fornøyd. Har modifisert litt, og blitt kvitt all vannstøy. Systemet er også laget slik at det ikke oppstår problemer ved strømbrudd. Jeg bygget min i 3mm. blåtonet acryl. Har lagt inn noen bilder her; http://www.saltvannsforum.no/foto/showgallery.php?cat=816 Lykke til ,....hilsen Tore. http://www.modellverksted.com
×
×
 • Create New...