Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Troender

Members
 • Content Count

  483
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Troender last won the day on October 25 2018

Troender had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About Troender

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 03/13/1973

Converted

 • Bosted
  Askim

Converted

 • Fylke
  Østfold
 1. Takk for svar. Da satser jeg på å starte opp med det samme utstyret som før. :-)
 2. Jeg hadde saltvannskar tidligere, som ble veldig angrepet av dino. Nå har det stått tørt i 3 år. Er dino så seiglivet at det kan være fare for at det dukker opp igjen hvis jeg starter opp saltvannskaret på nytt?
 3. Jeg tar gjerne en dose copepods!
 4. Takk for svar. Jeg tar gjerne imot flere innspill. Så langt har faktisk overrenningen min fungert greit, bare jeg følger med på den. Og jeg tror jeg løser ett av problemene med den ved automatisk vannpåfyller. Det kommer av og til luft inn i overrenningsboksen. Jeg mistenker at lufta kommer inn i overrenningen når det er lite vann i sumpa. Da pumper returpumpa opp luft sammen med vannet, og jeg tror den lufta havner i overrenninga. Med automatisk vannpåfyller, håper jeg at det problemet er løst. Men jeg må følge med på at rista til overrenningsboksen ikke går tett. Det går greit så lenge jeg er hjemme, for jeg slenger alltid et blikk nedi saltvannskaret når jeg går forbi, og da ser jeg lett om noe ikke stemmer med vannstanden i karet. Verre er det når jeg er bortreist. Jeg har ei som passer fisker for meg, og jeg kan instruere henne til å følge med på sånt, og rense innsugsrista hvis det er nødvendig. Men hun er jo ikke innom daglig. Jeg tror jeg har løst problemet med hvordan feste sensorene. Jeg fikk tips om å silikonere dem fast til noe, men har i etterkant funnet en annen løsning. Jeg har en dingsekasse, hvor jeg tar vare på de merkeligste akvaristiske ting. Alt som ikke er direkte ødelagt, havner der. Og der har jeg fisket opp to forskjellige dingser som er til å feste filtre eller pumper over kanten på akvarier. Jeg kan feste sensorene til dem, enten med silikon eller med strips. Jeg får se hva jeg får til.
 5. Her er et bilde av saken: http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Water-Level-Controller-HL-233-/130591812720
 6. Det er litt vanskelig å se merket (jeg har kjøpt brukt). Kofferten sier Analytical Instruments, og modell er i hvert fall HL-233. Nei, jeg har kun ett nedløp fra karet. Overrenninga er en sånn boks man henger over kanten.
 7. Nå har jeg endelig fått nivåføler/automatisk vannpåfyller i hus! Jeg har studert bruksanvisningen, og har noen få, kjappe spørsmål: Jeg finner ingen måte å feste sensorene på. De har ikke sugekopper eller noe lignende. Er det noen som har tips til hvordan å fikse dette? Så kommer det til oppsettet. Hva vil dere anbefale? Hva er tryggest? I følge bruksanvisningen, er det tre forskjellige måter å sette opp dette på. Det er to separate sensorer. Man kan velge å ha en i sumpa og en i vannbeholderen som man tapper vann fra. Dette for å unngå at pumpa går tørr i vannbeholderen. Man kan ha begge sensorene i samme høyde i sumpa, for å ha en ekstra trygghet hvis den ene ikke fungerer. Man kan ha dem i sumpa, men i ulik høyde - jeg antar det er for å både føle om det trengs vann, men også for å føle om man overfyller. Jeg har en fjerde variant, som jeg også vurderer. Av og til kommer det luft inn i overrenningsboksen min (som fungerer hva. heverteffekten), med det resultatet at det går mindre vann ned i sumpa. I verste fall kan det stoppe helt. Da øker jo vannstanden i karet, og vil fortsette med det med noe som fyller på når det blir lite i sumpa. Om jeg setter den ene sensoren i karet, kan den jo fange opp det problemet. Alle disse alternativene har en fornuftig sikkerhetsfunksjon, men ingen av dem dekker alle eventualiteter. Man sitter igjen med en eller flere risikoer, uansett hvilken man velger. Men hva anser dere som tryggest/minst risiko?
 8. Hvis vi ikke kan treffes i Bergen, vil jeg gjerne ha den tilsendt. Men, kan det vente til jeg får skattepengene?
 9. Det er ikke helt avgjort når jeg skal til Bergen. Jeg tror det blir siste eller nest siste uka i august.
 10. Den nivåføleren: er den komplett til å brukes som automatisk vannpåfyller? I så fall vil jeg veldig gjerne ha den. Jeg skal til Bergen i slutten av sommeren, så hvis det kan vente til da, er jeg veldig fornøyd.
 11. Jeg har bare testet det i dag. Jeg vet ikke hvordan det er på lang sikt. Jeg blir nok uansett ikke helt kvitt de, da det sitter en glassrose i overrenningsboksen min, der jeg ikke kan få tak i den. Jeg forventer forøvrig ikke å bli kvitt dem for alltid. Til det er de for sleipe. ;-)
 12. Jeg vil bare dele min erfaring med dette produktet. Jeg har en fantastisk skog av glassroser, og nå var det veldig på tide å gjøre noe med saken. Altså kjøpte jeg, etter anbefaling, Aiptasia X. Jeg har bare ett ord for å beskrive dette middelet: WOW! Det er effektivt og veldig enkelt å bruke. Hadde jeg kjent til dette middelet før, hadde glassrosesituasjonen vært en helt annen her i huset! Det virkelig fascinerende er at glassrosene tydeligvis smaker at du kommer med middelet, for de forsøker ikke å stikke av, slik de gjør hvis du kommer i nærheten av dem med noe annet. Det skal også være helt trygt for korallene i karet. Jeg vil anbefale dette middelet på det sterkeste! Det fungerer!
 13. Jeg så bare denne gobien, men det betyr ikke at det ikke var flere. Jeg vet rett og slett ikke. De hadde ikke mer inne hos Krizoo enn jeg har sett der i det siste, men de har jo ett og annet å sikle etter stort sett alltid. De har en god del skiver inne. Jeg tror det var denne korallen jeg siklet etter selv i dag. Jeg får mer og mer sansen for mykiser. De hadde forøvrig en klovn inne som så heller sjaber ut, stakkar. Heldigvis gikk den i et annet kar enn der gobien bodde. Det var forøvrig ikke så mye fisk inne nå.
 14. Jeg var innom Krizoo i dag, og der er det vanskelig å gå inn uten å komme ut igjen med noe. Valget stod mellom en nydelig korall og en yellow watchman goby. Etter litt tvil, gikk jeg for det det rimeligste alternativet: gobien. Jeg har ønsket meg denne siden jeg startet med saltvann, så nå var det på tide. :-) Artige skruer, de der.
 15. Jeg kan melde om at den store sarcophytonen ser ut til å ha det bedre i dag, etter at jeg sluttet Dinoxal-behandlingen + satte i gang filtrering over kull igjen. Men den har litt reparasjonsarbeid før den er 100 % igjen.
×
×
 • Create New...