Jump to content
Informasjon
 • COVID 19 har dessverre satt en midlertidig stopper for Reefmeet og hjemmemøter
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Accipiter

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Accipiter

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Tjøme

Converted

 • Interesser
  Korallrevsakvarium, mellomdistanseløping, stjernekikking, lesing av bøker, fjellvandring

Converted

 • Yrke
  Student ved Universitet i Oslo

Converted

 • Fylke
  Vestfold
 1. Fikk nå lastet opp ser det ut til, men bildene blir veldig små. Burde vel bli større av å klikkes på
 2. På tide med en liten oppdatering her fra Tjøme! Ikke veldig mye er skjedd siden sist, men akvariet har modnet mye og blitt mer stabilt enn tidligere. Prøver å la mykisene få god plass til å vokse, noe jeg selv synes ser veldig bra ut. Rett før påsken kom tre nye innbyggere i akvariet, kjøpt på Krizoo i Stokke: En firefish, en stripet damsel, og en liten bangai. Firefishen har tendens til å gjemme seg litt mellom steinene foreløpig, og ville ikke la seg bli tatt bilde av i dag. Den begynte sin levetid i akvariet med hoppe rett ut av tanken da den ble skremt av en av de andre fiskene. Nå er en liten gjennomsiktig netting satt opp og siden det har den holdt seg i vannet. Bangaien er nok litt redd de store gutta foreløpig, men har funnet seg en fin liten krok fremst i akvariet der de andre fiskene sjeldent går. Håper den vokser seg modigere og større etter hvert! Damselen trivdes fra første sekund og spiste glupsk 2 minutter etter jeg slapp den ut av posen:lol: Noe jeg fryktet var at den kom til å krangle med noen av de andre fiskene, men det ble heldigvis aldri noe problem!! Det var årets påskeupdate herfra. Over og ut for denne gang! [ATTACH=CONFIG]n462833[/ATTACH] Ser ikke ut til at forumet vil la meg legge inn flere bilder, så da kommer de i hver sin post.
 3. Takk for flere svar! Må tenke litt gjennom hva jeg går for, men Hi Fin Red Banded Goby høres jo artig ut å ha i akvariet sammen med en pistolreke. Skrives opp på handleliste for et av de neste innkjøpene her i alle fall ;-)
 4. Har ikke sett svarene her før nå, men takk for bra tilbakemeldinger!! Symbiose med pistolreke høres spennende ut. Hadde vært et morsomt tilskudd til akvariet. :-) Hvordan fikk du de til å gå i symbiose? Vil det være stor sannsynlighet for at de gjør det om jeg kjøper pistolreke og goby separat og putter de i akvariet, eller bør man skaffe "et par" som allerede gjør det i butikken? Noen som har erfaring her?
 5. Utrolig delikat akvarium. Så bra balansert hvordan korallene er plassert :-)
 6. To nye tilskudd er kommet til akvariet: to mykisfrags kjøpt av Asbjørn Jahre på Holmestrand. :-) De har est ut i størrelse i løpet av dagen, og korallene fra forrige innkjøp har også vokst veldig. Anemonen har dessuten blitt mye mer rosa i fargen, sammenlignet med mer brunfarget tidligere. Alt ser med andre ord ut til å trives veldig for tiden. Mikrolivet virker også fint, dukker stadig opp nye ting jeg ikke aner hva er. Slik som denne på første bildet, noen som har peiling hva det er for noe? Vokser inni en liten hule i akvariet. 5cm høy brun stilk, med en blågrå klump festet til toppen. Vanskelig å ta ordentlig bilde av den. [ATTACH]27045[/ATTACH] [ATTACH]27047[/ATTACH] De to nye fraggene sees på toppen av stenen. Der får de bra med strøm og lys, som ser ut til å funke foreløpig. [ATTACH]27046[/ATTACH] Og her ligger Saddlebacken og koser seg i Sarcoen Vet ikke hvordan jeg får bildene synlig i stort format rett på siden, men klikk på dem så blir de store!!
 7. Selger en pakke Reef Life Calciumbuffer compact fra Aqua Medic på 800 gram. Forseglingen på pakken er brutt, men tror jeg har brukt maks 20 gram fra pakken. Nypris 235kr hos Jan Holt for to måneder siden. Tenker meg 160kr, eller i bytte mot mykis. Kan bringes til Oslo sentrum på mandag, men da kun mot pengebetaling. Holder ellers til i Tønsbergområdet. Kontakt meg helst på mobil, Hauk Are Fjeld: 95 90 23 09
 8. På jakt etter et nytt innslag til akvariet. Har pdd en saddleback, en grevlingfisk, to stk klovner, en gul kirurg og en gulhalet damsel. Har hatt lyst på en gul goby (yellow watchman goby), men denne hopper jo så fælt ;-) Forslag til en fisk som gjerne lever i bunnsjiktet, som verken hopper eller skaper sandstorm i akvariet? Jeg har ganske finkornet sand, og sist gang jeg hadde goby endte det med sandstorm og at jeg måtte redde den opp fra gulvet, før jeg til slutt kvittet meg med den Har ikke lokk
 9. På tide å legge ut en liten update her! De siste månedene har jeg jobbet mye for å få vannverdier der de skal være. Ser virkelig at ting går fremover, og alt i akvariet ser ut til å trives veldig bra. Siden sist har det kommet noen nye innbyggere i karet: én saddleback klovnefisk som har funnet seg godt til rette i Sarcopythonen min, i tillegg til en trivlig grevlingfisk, tre nye pussereker, samt en del nye koraller (blant annet en koloni av Xenia). :-) Skal legge ut noen bilder etter hvert, men her er i alle fall en liten filmsnutt tatt med mobilkamera for et par uker siden:
 10. Leter etter en korall som trives med masse strøm og ganske høy lysintensitet. Skal stå i toppen av akvariet midt i hovedstrømmen fra pumpene. Jeg bruker ikke halogen, men blir bra med lys på den likevel. Noen tips til type korall og eventuelt hvor jeg kan få tak i denne?
 11. Har en stor og fin anemone i akvariet (bobleanemone, oransjefarget med bobler halvveis ned på tentaklene). Har i tillegg to klovnefisker (helt vanlige typen, Amphiprion Occelaris), som jeg kjøpte på Jan Holt for en stund siden. Da var de avlspar i akvariet der, fanget i det fri. Usikker på om de bodde i anemone der eller ikke... Uansett, klovnene har ikke en gang kikket på anemona i akvariet mitt, så jeg lurer på: Finnes det noen smarte knep for å lokke klovnene inn i anemona??? Som kan øke sjangsene bittelitt for at de vil gå i den? Eller finner de veien dit selv om de skulle ha lyst til det? Nå har jeg hatt anemone og klovnefisker sammen i sikkert to måneder, så føler vel tida begynner å renne ut litt. Men det føles fortsatt bare så feil å ha en svær anemone og et klovnefiskpar, men ingen symbiose, hehehe ;-)
 12. Da har jeg dratt frem kameraet og forsøkt meg på noen bilder igjen! Cyanobakteriene (se forrige innlegg) forsvant brått, sannsynligvis pga fosfatfilteret som jeg satte inn, og nå er det ingenting å spore av dem. Korallene trives naturligvis mye bedre. I tillegg har vannverdiene begynt å stabilisere seg litt! Ting er med andre ord på rett vei :-) [ATTACH]25355[/ATTACH] Et nytt helbilde av akvariet. [ATTACH]25356[/ATTACH] Nærbilde av polyppene på Sarcopythonen. :-) [ATTACH]25357[/ATTACH] Disse knappene har tidligere ikke trivdes i det hele tatt (sannsynligvis pga lyssjokk når jeg kjøpte dem). Nå kommer de seg litt! [ATTACH]25358[/ATTACH] Klovnefiskhunnen i akvariet. [ATTACH]25359[/ATTACH] Et nytt forsøk på å fange Dvergkeiseren i linsa! Vanskelig! Dett var dett for denne gang! Neste gang jeg legger ut bilder er det forhåpentligvis av 2-3 nye pussereker og kanskje en bangai og en ny korall
 13. Tusen takk, guttungen! Men det er ikke mangel på de her inne som tar helt nydelige undervannsbilder Apropos bilder, har knipset noen bilder fra i ettermiddag. Håper på hjelp til å bekrefte om dette er cyanobakterier! Eller er det dinoflagellater eller diatomer som jeg sliter med? [ATTACH]24928[/ATTACH] MASSEVIS her. [ATTACH]24929[/ATTACH] Stakkars, plaget korall. [ATTACH]24930[/ATTACH] Algen/bakterien er brunaktig (med et hint av oransje) og litt slimete. Av og til løsner litt av den fra steinen og "svever" opp til overflaten av akvariet. Den deler seg opp til bittesmå tråder i vannet hvis det suges inn i pumper eller jeg pisker vannet rundt en bit. Vokser som bare rakkern, så det er mye bobler her. På morgenen er det mindre, men utover dagen blir det mer og mer av det. Ser ut til at Desjardiniien faktisk spiser litt av dette, selv om jeg er usikker på om den svelger det ordentlig ned eller spytter ut alt sammen.
 14. Sitter du å noen krabber og/eller pussereker du ønsker å selge? Eremittkrepser kan også være aktuelt å kjøpe. Holder til på Tjøme i Vestfold og i Oslo, så kan hente i Oslo, Akershus, Vestfold og kanskje Buskerud/Østfold. :-) Navn: Hauk Are Fjeld Tlf: 95 90 23 09
×
×
 • Create New...