Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

KingOlai

Members
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About KingOlai

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 12/06/1986

Converted

 • Bosted
  3440 Røyken

Converted

 • Yrke
  Tekniker Acer

Converted

 • Fylke
  Buskerud
 1. Har en BM NAC6A og er strålende fornøyd med den Har byttet til jordet støpsel og det er rett frem på min i allefall
 2. Kan jo lage ledlist selv? Jeg lager led lampe til mitt kar nå og har lest utallige forum og "datasheets" på diverse led. Har kommet frem til (min mening) at de ledene jeg synes passer best er Cree XR-E Royal Blue da disse har ca 450nm som er bedre en vanlige blå XR-E :-) Led kjøpte jeg her og en passende driver på 700mA fra samme sted eller ebay
 3. Ingen andre forslag:?:
 4. Bruker faktisk den blå 32mm slanger jeg og, god som gull
 5. For meg som elsker DIY og synes det er en morsom side av hobbyen, er jeg glad vi har biltema/clas/bauhaus og finner det man trenger til de fleste prosjekter for en hyggelig pris
 6. Takk takk :-) Skummeren brukte lang tid på å ikke "spy" ut microbobler, men når den sluttet med det (ca 2-3 uker faktisk) så fungerer den over all forventning! Så og si lydløs og effektiv i mine øyne (mye gugge selv i et kar med en fisk:D)
 7. Led Da var led kommet, 30 Royal Blue og 30 Q5 XR-E led. Da har jeg led, arduino, klokke, noen test linser og et 27v 350W powersupply. Mangler LedDrivere, lcd og keypad, men dette er på vei :-) Forslag til billige store kjøleribber mottas med takk. Planen var å lage selv, men må ha tak i tykke alluminiumsplater og det er egentlig ganske dyrt det og:roll:
 8. Orginalt skap, fjenet de to platene på midten og stivet opp med alluminium`s støtte på midten. Hadde først 2"x 4" ramme inni, men fant ut at det holdt med støtte i midten i front
 9. Tusen takk Hadde 2x~50L som var gått 1-2 år som jeg tok mesteparten av steinen fra, bildene er tatt i dag og karet har vel vert oppe i mellom en og to mnd. Ble mye klarere vann etter jeg fikk 200micron filterposer på retur til sump. Har heldigvis sluppet den store algeveksten (bank i boret:roll:)
 10. Har vert akvarist noen år nå og har hatt saltvann i et parr av dem. Holdt meg til å lese på forumet, men prøver å bli mere aktiv. Har mest holdt meg til små kar fra 12 - 56 liter, men nå ble det for liten plass så endte med en Juwel Rio 180l Denne har jeg puslet med over en god perjode og er vel på tide å lage en liten tråd. Meget intresert i duppeditter og det kommer sansynligvis til å vises med tiden Akvarium 180 liter med overavrenning til sump. Mål 101 x 41 x 50 cm. Sump ca 60 liter. Sirkulasjon 1 sunsun Powerhead. Retur fra sump e-heim 1060 2300 l/t Filtrering Bubble Magnus NAC6A skummer Levende sten: 30? kg Sump delt i 3 rom 1. skummer, filtersokk 2. blåfilt, returpumpe og pumpe til refugium 3. refugium (Ikke ferdig) aktivt kull og antiphos brukes når nødvendig Vannverdier kalsium: 390-420 mg/l Alkalinitet: 8 dKH Saltinnhold: 1.025-1.026 Temperatur: 26-27C pH: 8.0 NO2: 0 ppm NO3: 0,1 ppm Magnesium: +/- 1300 Belysning Som en midlertidig løsning er det en 150W MH og 2x24w blå som henger der, driver for tiden med led lampe (30 Q5 hvite/30 RB XR-E Led, arduino, lcd, klokke etc innkjøpt og går sakte fremover) Denne skal styres med arduino, som også kan dimmes til ønsket nivå, arduinoen skal og syre reler til ATO, tempratur, ph, doseringspumper og mulig sms vasler. (mer om det senere da dette er et langtidsprojekt) Metal halogen: 11.00 - 20.00 Actinic: 10.00 - 10:00 Annet utstyr Vannpåfylling og tilsetninger styres manuelt men skal intigreres i arduino projektet ettervert UPS på returpumpe P7 lysdiode med 60graders opptikk på refugium Fisk 1x Yellowstripe Maroon Clownfish Koraller Div Acropora Frogspawn Trumpet coral Candy cane coral Polypper knapper Nyttedyr Noen Snegler Eremitter: 7-8? stk Blue leg Kommer flere Videre fremdrift: Mer nyttedyr, fisk og koraller. Gjøre ferdig led lampe, arduno, relestyring og refugium. -----------------------
 11. Har desverre ikke mulighet til å komme. :mad:
 12. Noen som har eller vet hvor dette kan skaffes?
 13. Tilgang til det meste innenfor pc kjøleribber til eget bruk. Har tilgang på sveiseapparat, men tror det er mindre jobb og lime. Mulig jeg monterer allt på en alu. plate og plaserer kjøleribber med tokomponent artic silver. Driver å tester forskjellige drivere til led nå og tror jeg ender på en billig driver på 700mAh og bytter motstand på disse så de når ca 1000mAh. (Buckpuck 1000mAh ca $20, mens de jeg ser på er $3,99 + motstand8-))
 14. Sett på den kjøleribba, men frakt var dyr ja. Synes det ser billigere ut disse stedene: JaycaR og Conradheatsinks 15x35cm for 53.36AUD Heller egentlig mot å lage en egen kjøleribbe på ca 1m da jeg har fri tilgang på mindre kjøleribber ;-)
×
×
 • Create New...