Jump to content

Frank

Members
 • Content Count

  3,034
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

105 Excellent

About Frank

 • Rank
  *********

Converted

 • Bosted
  Vestfold

Converted

 • Yrke
  Korallrevsakvarist siden 1995

Converted

 • Fylke
  Vestfold

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Korallen AS Vil med dette opplyse om at Korallen AS har skiftet eier og at virksomheten vil fortsette videre slik Kenneth har drevet den. Jeg vet at dette kommer til å bli tøft og leve opp til Kenneth sin standard og jeg vil gjøre mitt aller beste for at Korallen sine kunder skal være fornøyd også i fremtiden. Jeg vil benytte anledningen til å takke Kenneth for all energi, innsats og kompetansen han har lagt inn i Korallen AS, som har gitt akvarister i hele landet et unikt tilbud for deres hobby. Kenneth har bygget opp en virksomhet som er kjent utover landets grenser for ypperlig se
 2. Korallen AS Vil med dette opplyse om at Korallen AS har skiftet eier og at virksomheten vil fortsette videre slik Kenneth har drevet den. Jeg vet at dette kommer til å bli tøft og leve opp til Kenneth sin standard og jeg vil gjøre mitt aller beste for at Korallen sine kunder skal være fornøyd også i fremtiden. Jeg vil benytte anledningen til å takke Kenneth for all energi, innsats og kompetansen han har lagt inn i Korallen AS, som har gitt akvarister i hele landet et unikt tilbud for deres hobby. Kenneth har bygget opp en virksomhet som er kjent utover landets grenser for ypperlig se
 3. Her er et bilde fra eget karr noen år tilbake. Erfaringen min var at det stort sett går "bra". Man må være villig til litt svinn. Skyggelegging og ivaretatt sirkulasjon er etter min erfaring et større problem enn krigføring. Ting forandrer seg drastisk både i forhold til veksten lysmessig og strømningsmessig. Ett slikt karr bør planlegges i forhold til antatt vekstform på korallene. Mange acropora arter kan vokse igjennom hverandre uten problem. Med gode vannverdier og uten stress på korallene tåler SPS normalt og komme i kontakt med hverandre. Mine mål for fremtiden er å ikke sa
 4. Jeg har hatt 100% overlevelse på de få tingene jeg har handlet der. Dvs. noen LPS og muslinger :-) Ikke verdens mest spennede saltvannsavdeling, men hyggelige priser og servicevennlig personell. Kan anbefales om man vet litt om det man kjøper, men slik er det vel alltid.
 5. Frank

  Høyt Nitrat!!!!

  Om du benytter avfallsvannet fra luftavfukteren er du raskt ute på ville veier :-( Luftavfuktere filtrerer gjerne luften samtidig som de fjerner fukt. En del elementer som filreres bort blir sittende i filteret. Resten havner i avfallsvannet. Jeg mener å ha sett at avfukterdelen er i metall som igjen vil gi "giftig" vann og ikke rent rent vann som vi ønsker. At vannet er sterilt betyr kun at det ikke er liv og ikke at det ikke kan være giftig. Så bruk av vann fra avfuktere eller aircondition må for all del ikke benyttes!!! Jeg har selv nylig hatt kondens på kobberrør T-stykke som gå
 6. Du kan selvfølgelig gi den en jod basert korall dip og selv har jeg gitt koraller en omgang med tannbørste for å få bort belegget. Selvfølgelig kun den infiserte delen ;-)
 7. Dette er nok et bakteriebelegg. Årsaken er at de fleste gonioporaer er krevende og at de færreste tilbyr forholdene de krever. Jeg har lyktes best med å sette dem på bunnen der det er mer tilgjengelig næring. Ellers er dette en av korallene som gjerne trenger litt mat. Det står mye om hvordan man bør plassere disse på nett, men selv funnet ut at de best klarer seg på bunnen. Min lengstlevende hadde jeg i nesten 10 år.
 8. Temaet har vært drøftet i både på muslinger og koraller. De fleste koraller vi holder får sin primærnæring via fotosyntese og vi har nok også mye mer næring per liter vann i forhold til havet så en sannehet med modifikasjoner. Visse koraller trenger selvfølgelig for :-) Jeg har selv aldri foret korallene og kan ikke se at de lider noen nød. Man må selvfølgelig fore fiskene godt så får nok korallene det de trenger.
 9. I seg selv er det som du sier at den ikke kan overdoseres. Rowaphos fjerner også sporstoffer. Det jeg har sett er at flere karr har fått bleking og nesten krasj når man starter med Rowaphos. Jeg vil tro årsaken til dette ar at akvaristen kanskje har ligget litt på ”latsiden” med sporstoffer og f.eks. vannbytter. Når fosfat forsvinner øker også aktiviteten i korallene og forbruket øker. Da er det fort gjort å komme bakpå ;-) Det er også derfor jeg la en liten advarsel :-)
 10. Nå kjenner jeg ikke størrelsen på filteret, men om det et tilsvarende Deltec sine små filter skal gjennomstrømningen være ca. 500l/t. Rowaen skal danse lett i bunnen av filteret og aldri sveve rundt. Man må strupe pumpen til man oppnår ønsket effekt. PS! Det lønner seg å benytte RowaPhos i begrenset volum. Om man slenger hele boksen i reaktoren kan dette være skadelig for innholdet i karret.
 11. Frank

  Kh synker!!!

  Jeg skal ikke utale meg om årsak, men jeg klarte ikke å holde KH på 7 med Balling og hadde da 2-3 ganger så høyt forbruk fra KH dunken. Jeg vil tro du må øke doseringen fra KH dunken og se hvordan det utvikler seg videre. De fleste korrigere og kjører ikke likt fra hver dunk slik jeg har forstått. Alt avhengiger av innhold i karret og selvfølgelig rutiner.
 12. Jeg har også i min tidligere fase av denne hobbyen vært vekke i 3 uker uten ettersyn, mat og tilsetninger. Det gikk helt fint med den artssammensetningen jeg hadde den gang. I dag hvor jeg har mye verdifulle steinkoraller osv. MÅ jeg ha kalkreaktor i gang. Andre benytter Balling eller mikser ++. Om jeg ikke kjører reaktor stuper verdiene på for eksempel kalsium fra 450 og ned på 200 tallet i løpet av noen få dager og vil umiddelbart se at korallene sturer og noen begynner å dø(RTN). Dette er ikke ment som kritikk da det kan fungere i enkle systemer med en viss sammensetning av dyr. Jojo
 13. Har tenkt litt på Ocean Motion modulen. Om jeg skal gå for 4 eller 8 veis er jeg usikker på, men tror nok 4 kanskje holder på et såpass lite karr. Regner med at jeg benytter en Laguna16000l/h pumpe som sirkulasjon. http://www.oceansmotions.com/store/product_info.php?products_id=32&osCsid=189b21cf6b8ac0b99d84048a7d905e66 Må ha en innvendig pumpe som en backup i tilfelle hovedpumpen svikter. Røropplegger har jeg tenkt å integrere i LS, så her blir det litt jobb. Det viktige er at ingenting skal synes.
 14. Hehe Ja, nå har fruen ytret ønske om at vi burde få satt opp det nye akvariet så da skjer det nok til høsten. Da er det bare å begynne å gruble på sirkulasjonen. Ønsker ingen synlige pumper så det blir en kraftig hovedpumpe og "closed loop". Alt utstyr er på plass så det gjelder kun å ha tenkt ut oppsettet på forhånd.
 15. Holdbarheten er helt avhengig av kvaliteten på din vannkilde. Selv har jeg brønnvann. Bytter filtere et par ganger i året. Om jeg kjører anlegget under kraftig regn må filterene byttes omgående :-( Jeg produserer ca. 600l osmosevann i måneden.
×
×
 • Create New...