Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

Britt

Medlemmer
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om Britt

 • Rang
  Forumbruker
 • Bursdag 09. nov. 1960

Converted

 • Biografi
  Ny fersking med saltvann

Converted

 • Bosted
  Bamble

Converted

 • Interesser
  akvarium

Converted

 • Yrke
  husmor

Converted

 • Fylke
  Telemark
 1. Nei det er kun mulig å sette festebriketten på kortsidene.
 2. Er det noen her på forumet som har greie på hvordan man stiller inn denne skummeren. Har satt den i karet, men får den ikke til å skumme riktig. Dette er en hang over skummer. Monterte den først med filtersiden inn mot glass, da begynte den å sende vann over karkanten:roll:. Snudde den med pumpeinnsuget mot glasset, da har den begynt å bråke. Imellom filterkammer og pumperom er det et brett som man kan heise opp og ned. Forstår ikke bruken av dette. Er det noen som kan hjelpe.
 3. Britt

  Hva har skjedd med saltet i vannet?

  I dag er vannet blitt klart Det er kun litt belegg i bunnen. Tror dette skyldes ny salttilføring. Takk for gode råd. Gjorde som følgende: Bunnsugde opp mine snøfonner som jeg tror var kalk som ikke hadde løst seg opp. Satte ned en filterpumpe. Økte temperaturen til 27 grader. Tilførte osmosevann og det samme saltet. Virker som om saltet trengt høyere temperatur for å løse seg opp. Nå kan jeg jobbe videre med oppsettet. Takk dere er :engel her.
 4. Britt

  Hva har skjedd med saltet i vannet?

  Både saltet og magnesiumen er for lav. Trodde at når du kjøpte 25 kg salt hos en anerkjent zoobutikk fikk du det du betalte for. Saltet var dyrt det. Enig at jeg må få opp magnesiumen og saltet. Men når jeg da bruker mer av det f....... saltet vil det da bli mer tåkete og flere fonner på bunnplata? Trodde ikke det var nødvendig å bunnsuge et nytt oppsett før man får ting oppi. Har ikke så veldig lyst til å sitte å se på et grumsete saltvannsrev.
 5. Britt

  Hva har skjedd med saltet i vannet?

  Skummer og filter er ikke tatt i bruk. Har 2 varmekolber som ligger stabilt på 25 grader. En sirkulasjonspumpe. I dag er vannet litt klarere, men det ligger små fine (kall det for snøfonner) rundt omkring på bunnplaten. Tok en test av vannet. Salt 1021, Calsium 420, magnesium 1000. Trodde at prøvene skulle være fine på nytt oppsett. Burde jeg tømme karet og få kjøpt nytt salt? Snart en uke med grumsete vann:roll:
 6. Britt

  Lysarmatur

  Ønsker å kjøpe lys HQI/T5 til å henge over kar som er 150x50x50cm.
 7. Britt

  Hva har skjedd med saltet i vannet?

  Nei har ikke hatt sand i karet ennå. Har (Natur laiv marinesand) liggende i poser, men ikke tatt den i bruk da den er vakumpakket. Prøver først å få klart vann.
 8. Britt

  Hva har skjedd med saltet i vannet?

  Nei, luftbobler er det ikke.
 9. Britt

  Hva har skjedd med saltet i vannet?

  Helt ny pumpe. Har ikke hatt på lys, bare naturlig lys fra stua. Det er bitte små hvite partikler i vannet:roll:. Varmekolbene holder nå 25 grader. Husker da jeg satte opp 290 literen at vannet ble klart i løpet av to dager. Da brukte jeg en type hurtigsalt.
 10. Har satt opp en 375 liter som jeg skal bruke til saltvann. Har brukt osmosevann til dette. Ventet til jeg hadde 24 grader på vannet før jeg tilsatte saltet (aqua medic reef salt) Har en sirkulasjonspumpe i gang. Saltet ble helt oppe i karet på tirsdagskvelden. I kveld er vannet fremdeles grått og grumsete. Hva har skjedd?
 11. Britt

  Kan sand brukes igjen?

  Takk for gode råd. Grusen i bøtta er kastet. :-)
 12. Britt

  Fant denne i karet i dag.

  Mykkorall gnafseren er nå blitt resirkulert:D Takk for hjelpen.
 13. Er det noen som kjenner denne? Beigebrun ca 1,5 cm lang, har følehorn, gruppe med børster bakover. Spaserer sent bortover, snur seg som en ball. Bilder tatt med mobiltelefon:oops: i et glass. Er dette noe man kan ha i karet eller er det domat?
 14. Har fått en Copperband Butterflyfish (Chelmon rostratus) og lurte på hva den spiser? Den er vrien i matveien:( og er redd den skal bli syk:cry:. Er det noen som kan hjelpe meg med hva jeg kan fore den med?
 15. Britt

  Kan sand brukes igjen?

  Har bunnsugd annen hver dag. Ca 4 liter pr. gang. Er litt plaget av alge i grusen. Grusen har vært i bøtta i to dager. Lurte på om jeg burde koke den først. Har ikke hatt den i såpevann:-)
×