Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

GauteG

Klubbmedlem
 • Content Count

  3,405
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

GauteG last won the day on October 24 2018

GauteG had the most liked content!

Community Reputation

235 Excellent

About GauteG

 • Rank
  Admin
 • Birthday 01/28/1968

Converted

 • Bosted
  Mandal

Converted

 • Interesser
  Data - Akvariet

Converted

 • Yrke
  Data

Converted

 • Fylke
  Vest-Agder

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Viktig at man bruker (engelsk versjon) "Buy and pay" og ikke "Send money".
 2. Jeg har heldigvis gått klar fra de store havariene, men i sin tid løsnet 500-literens sidepanel. Fikk en sprekk i silikonet på 20 cm, og 100-150 liter saltvann forsvant ned i gulvet, og inn i taket på utleieleiligheten i kjelleren. Dette skjedde selvsagt 2 dager før jeg skulle reise til Bali...Det morsomme avr at leietaker hadde sendt meg en melding ca 05:00 på natta og sa at jeg kanskje burde sjekke akvariet fordi det hadde begynt å renne vann fra lampa i taket på soverommet hans Fikk heldigvis hjelp av Rambo-Roy m.fl. og fikk sendt alt levende opp til Eiken Rek.hjem. Gjensidige kastet seg rundt, og takstmannen kom neste dag og vi avtalte at han kunne kontakte leietaker for å få det meste fikset. De ordnet opp, og dekket alt av utgifter, både til hus og hvis noe døde som følge av påkjenningene. Etter en fin ferie og litt mere planlegging fikk jeg opp 720'en og der hadde de fleste det ganske greit i noen år. Hva som egentlig var årsaken vet jeg ikke, men kanskje det begynte å bli gammelt. Det var også blank silikon, men jeg har ikke grunnlag til å påstå at det hadde noe med saken å gjøre.
 3. Åh... Vi klarer nå å få noen smålekkasjer på de gale plassene vi også. Vannet skal jo tross alt ned til sumprommet først
 4. Du kan vel eventuelt modifiser en av de Tunze RO Water Controller 8555 ? Flottør for fullt og flottør for laveste nivå.
 5. Vi har riktignok vært hos meg tidligere, men jeg har blitt smittet litt av litersyken siden den gang, så hvis noen har lyst på en tur, så stiller jeg...
 6. En veldig fin fisk! Jeg håper dere har mange "glassroser" i akvariet, for den fisken spiser nesten bare det. Jeg hadde en sånn i min 2000 liter, men den døde etter et halvt års tid, etter at den hadde spist opp nesten alle glassrosene mine . De er ikke så veldig lette å få til å spise tørrfor og slikt, men jeg mener å ha sett eller hørt et eller annet sted at det var kommet en ny type fôr som disse fiskene spiser og trives med. Gøy å se bilder fra akvariet deres
 7. GauteG

  En test av ICP-OES

  Sånne innlegg finner man ikke mange av på FaceBook eller MySpace. Jeg liker når folk som har peiling stiller spørsmålstegn med uttalelsene til de som bombastisk sier de har rett. Folk som stiller spørsmål har ofte en bedre approach enn de som hårdnakket postulerer.
 8. Høres med andre ord ut som en dyr helg for enkelte
 9. Auda - Da er jeg forhåpentligvis under vann i Thailand Skulle selvsagt ønske jeg kunne byttet, men det går dessverre ikke.
 10. Selv om dere ikke har for krevende levende, så ville jeg nok uansett vært innom enten hver eller annenhver uke, bare for å sjekke at det ser greit ut. Det er jo dyr.
 11. GauteG

  Sump

  Nja... Og så kommer strømmen tilbake igjen og du har mistet mye saltvann som igjen gjør at det etterfylles desto mere ferskvann... Enig med e-mu - Prøv å sikre deg slik at det er fysikkens lover som stopper lekkasjer, og ikke "duppedingser". Jeg ville ikke gamblet med fisk for tusenvis av kroner, fordi jeg brukte en billig plast-dings... Jeg ville nok også slått sammen 3&4, og hvis du har en skummer, så tror jeg du får nok luft i vannet, så du ikke trenger det tricklefilteret. Slik var min sump før jeg slo ned veggen til høyre.Har noen reaktorer i midten, og refugium til venstre. Når strømmen tas, står fremdeles skummeren i samme vannivå, så det er ingen problemer ved strømbrudd eller når strømmen kommer tilbake..
 12. GauteG

  Sump

  Jeg må innrømme at jeg syntes dette var litt voldsomt for en sump. Du må huske at første punkt på lista er at sumpen må ha kapasitet til å ta i mot alt vannet som renner ned hvis returpumpa stopper - Det blir fort en del liter. For det andre må du huske at vannet renner nedover, og med alle disse forskjellige kamrene, så virker det på meg som om du nesten har fylt hele sumpen med vann allerede. Hvis du nå skal gå for en skummer, så kan ikke den stå i 60cm vann, så da må den enten heves, eller så må vannstanden senkes. Og deretter et tricklefilter ned mot returpumpa - det fordrer jo også et visst nivåforskjell. Jeg har en 720 som sump 200x60x60 og den var delt i 3. Men nå måtte jeg ta bort den ene veggen for å få plass til skummeren... Samme hva du gjør, så blir alltid sumpen for liten
 13. Dyrekjøpt lærdom, men dog lærdom. Du har jo prosentvis hatt veldig få slike angrep da hvis vi snakker 42 år.
 14. Jeg har fått meg en Hanna fosfatmåler, og etter å ha først fått en måling på 0,46ppm, så ventet jeg et par dager og i dag målte jeg 0,04ppm. Satser på at første måling var brukerfeil med nytt instrument.
×
×
 • Create New...