Jump to content

Pjot

Members
 • Content Count

  907
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Pjot last won the day on October 23 2018

Pjot had the most liked content!

Community Reputation

71 Excellent

1 Follower

About Pjot

 • Rank
  Seniormedlem

Converted

 • Bosted
  Bergen/Askøy

Converted

 • Yrke
  Tømrer

Converted

 • Fylke
  Hordaland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om du bygger karet i x-finer trenger du ingenting imellom bjelkene og x-finer. Mykt underlag bruker man på glassakvariumer. En tank i 15mm x-finer som er 90cm høy og 207cm lang buler ut ca 2-3cm om man kun har en 2x2 horisontalt. Legger man på en 2x4 ble det stivt nok synes eg. I toppen brukte eg en 2x6 som avstivning.
 2. Beklager litt lang responstid. Algeskraping foregår med en lang teleskopstang. Glasset er 40mm. Skal noe gjøres i karet må eg nok snorkle litt ja. Men det blir sjelden gjort.
 3. Karet er fremdeles i drift, men har nok hatt noen utfordringer på veien. Alltid slitt med kH i dette karet. Har i perioder tvunget den opp i 7 men den lå seg stort sett rundt 6. Steinen ble laget med sement og skjellsand. Eg skulle vel holdt den godt fuktig slik at herdeprosessen ikkje stoppet opp under byggingen. Dette har resultert i alt for høye verdier ac calcium som igjen gjør det vanskelig å opprettholde kH. (Hadde 800+ppm calcium på det meste.) Magnesium var litt lav så det gjorde det bare enda verre. Sakte men sikkert har ting stabilisert seg og nå må eg endelig tilsette calcium som al
 4. Kjempetrist å høre om Imperatoren din. Man får jo et forhold til fisk, spesielt når man har hatt dem lenge. Husker du hvor lang tid omfargingen tok og hvor stor ble den før den døde?
 5. Hvilke klovner er det snakk om? Har ikkje hørt om tilfeller det etablerte par oppfører seg slik. Har de lagt egg før?
 6. Fikk åpnet for youtube idag, det var vel på tide.
 7. Tilfeldigvis fant klovnene ut at de skulle legge egg når eg filmet.
 8. De to wrassene som eg har "arvet" husker eg ikkje navnet på. Mener forrige eier sa de la egg som klovnene, meget mulig eg husker feil. Har ikke sett noen form for lek mellom de to. Han sa at det gikk hardt for seg med bitemerker og hele pakken. Pussefiskene spawner med jevne mellomrom. Hunnen svulmer opp i buken og blir litt rødlig i buken også. De svømmer mye rundt i ring og rundt om i karet når kvelden nærmer seg. Når bare de blå t5 rørene lyser går de opp i en spiral mot overflaten. Dette tørrtrener de på flere ganger før det skjer noe. Har stirret på de lenge for å se selve spawningen
 9. Det ordner seg sjøl om man mister hele stasen ned på et betonggulv. Dette pleier å generere masse avleggere også? Spøk til side, når eg skulle ta av en platekorall som da var ca 60x40cm av en ls brukte eg elektrisk sverdsag også kallt tigersag. Fikk saget langt innunder og innimellom steiner. Ellers er hammer og meisel et godt verktøy, men det er fort gjort at den løsner feil plass. Lykke til.
 10. Her går ting sakte men sikkert i rett retning. Jeg er overrasket over hvor lang tid det tar å få utstyr og rør på plass. Kan virke som om jeg begynner å bli en latsabb. Skal ta en runde med bilder seinere i kveld om tiden strekker til. Synes selv at det ikke har skjedd noe særlig, men litt har vel det grodd til. Når det gjelder lys får vel korallene litt lite. Dette sammen med noe ustabil kh hemmer veksten på korallene tenker jeg. Men de vokser uten tvil, bortsett fra den gule turbinariaen som fikk et illebefinnende i november. Jeg har observert spawning på flere arter i karet. Så la
 11. Kan hende eg tar feil men tar ikkje alle grønne alger opp mye jern, som etterhvert vil føre til for lavt jerninnhold som igjen gjør grønne koraller bleke?
 12. Dette ser jo utrolig bra ut med spenstig aquascaping. Foxface er den fisken eg har som spiser mest boblealger, den blir heller ikkje like stor som nasoen.
 13. Pjot

  700+

  Det er vel ikkje så morsomt når pumpen starter vel. Eg har en pumpe som har gått 24/7 i snart 7år. Før den ble plassert på sin nåværende plass gikk den i 3-4år. Den har aldri vært renset.? Eller mente du "ugly buglyen" kanskje?
×
×
 • Create New...