Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

Pjot

Medlemmer
 • Innholdsteller

  902
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

69 Excellent

Om Pjot

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Bergen/Askøy

Converted

 • Yrke
  Tømrer

Converted

 • Fylke
  Hordaland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Pjot

  Aggressiv klovnefisk, 3 år

  Hvilke klovner er det snakk om? Har ikkje hørt om tilfeller det etablerte par oppfører seg slik. Har de lagt egg før?
 2. Pjot

  Pjot´s 20 000Lite

  Fikk åpnet for youtube idag, det var vel på tide.
 3. Pjot

  Pjot´s 20 000Lite

  Tilfeldigvis fant klovnene ut at de skulle legge egg når eg filmet.
 4. Pjot

  Pjot´s 20 000Lite

  De to wrassene som eg har "arvet" husker eg ikkje navnet på. Mener forrige eier sa de la egg som klovnene, meget mulig eg husker feil. Har ikke sett noen form for lek mellom de to. Han sa at det gikk hardt for seg med bitemerker og hele pakken. Pussefiskene spawner med jevne mellomrom. Hunnen svulmer opp i buken og blir litt rødlig i buken også. De svømmer mye rundt i ring og rundt om i karet når kvelden nærmer seg. Når bare de blå t5 rørene lyser går de opp i en spiral mot overflaten. Dette tørrtrener de på flere ganger før det skjer noe. Har stirret på de lenge for å se selve spawningen flere ganger, men har alltid gått glipp av det. Ser man vekk 2 sekunder er det over. Hunnen blir normal i buken umiddelbart etter spawningen. Når det gjelder anthiasene er det mye den samme fremgangsmåten. Men her prøver hannen seg på flere hunner i tur og orden. Har kun sett en gang at en hun har vært villig å følge han opp mot overflaten. De etterlot seg en liten hvit sky som raskt forsvant i sirkulasjonen. Om dette var egg eller sperm eller begge deler vet eg ikkje sikkert. Det var den største hunnen som var med på tur, de små er kanskje under den sexuelle lavalder? Pallettkirurgene holder på hele kvelden med synkronsvømming rundt i karet. Plutselig skyter de fart mot overflaten og så er det over. Disse er de eneste som plasker i overflaten. En liten sky er alt eg kan se og den forsvinner i strømningene umiddelbart. Pussefiskene spawner oftest, pallettene litt sjeldnere og har bare sett anthiasene en gang. Men anthias hannen prøver seg hver kveld. Har to hanner og vet ærlig talt ikkje om det et begge to eller bare en som forsøker seg på hunnene. Men iallefall bare en om gangen.
 5. Pjot

  Deling av store koraller

  Det ordner seg sjøl om man mister hele stasen ned på et betonggulv. Dette pleier å generere masse avleggere også? Spøk til side, når eg skulle ta av en platekorall som da var ca 60x40cm av en ls brukte eg elektrisk sverdsag også kallt tigersag. Fikk saget langt innunder og innimellom steiner. Ellers er hammer og meisel et godt verktøy, men det er fort gjort at den løsner feil plass. Lykke til.
 6. Pjot

  Pjot´s 20 000Lite

  Her går ting sakte men sikkert i rett retning. Jeg er overrasket over hvor lang tid det tar å få utstyr og rør på plass. Kan virke som om jeg begynner å bli en latsabb. Skal ta en runde med bilder seinere i kveld om tiden strekker til. Synes selv at det ikke har skjedd noe særlig, men litt har vel det grodd til. Når det gjelder lys får vel korallene litt lite. Dette sammen med noe ustabil kh hemmer veksten på korallene tenker jeg. Men de vokser uten tvil, bortsett fra den gule turbinariaen som fikk et illebefinnende i november. Jeg har observert spawning på flere arter i karet. Så langt har jeg sett pallettkirurgene, pussefiskene og anthiasene spawne. I tillegg har pocilloporaen spawnet og nye små kolonier har dukket opp på 5-6plasser. Klovnene legger også egg. Har også et par wrasser som også er et par. De la egg hos forrige eier, men har ikkje sett at de har gjort det her. Alt i alt er jeg nesten fornøyd med utviklingen så langt, men det er alltid rom for forbedringer???
 7. Pjot

  Hammerfest revet

  Kan hende eg tar feil men tar ikkje alle grønne alger opp mye jern, som etterhvert vil føre til for lavt jerninnhold som igjen gjør grønne koraller bleke?
 8. Pjot

  Eagles nye rev

  Dette ser jo utrolig bra ut med spenstig aquascaping. Foxface er den fisken eg har som spiser mest boblealger, den blir heller ikkje like stor som nasoen.
 9. Pjot

  700+

  Det er vel ikkje så morsomt når pumpen starter vel. Eg har en pumpe som har gått 24/7 i snart 7år. Før den ble plassert på sin nåværende plass gikk den i 3-4år. Den har aldri vært renset.? Eller mente du "ugly buglyen" kanskje?
 10. Pjot

  Eagles nye rev

  Dette må vel trygt kunne kalles en "high end" sump. Gleder meg til å følge tråden videre.
 11. Pjot

  Død LS

  Om du lar steinen gå i ferskvann for lenge vil det starte å gro bakterier for ferskvann i steinen. Disse vil dø når det kommer salt i vannet. Biomassen er nok sikkert ikkje så høy, men verdt å tenke på.
 12. Pjot

  Død LS

  Eg har kloret stein før, de ble rene og pene. De må selvsagt skylles meget godt før gjenbruk. Ellers er det å legge de ute under åpen himmel. Her på vestlandet regner det noen ganger og dette vasker steinen fint. Det skal ikkje lukte av død LS. Du kan eventuelt spyle steinen godt når den ligger utendørs.
 13. Pjot

  Pjot´s 20 000Lite

  Det skal nok litt mer fisk i, men kanskje ikkje så veldig mye mer. Vet videoen som eg la ut er kjempedårlig, men sånn går det når eg filmer etter at lyset er gått av? Min svoger la ut en liten filmsnutt på youtube. Ruten har ikkje blitt rengjort på 9 dager, så litt på glasset har det blitt. Her er det foringstid og man ser tydelig på fiskene at noe er på gang. De gule kirurgene har bodd her nesten en uke når det ble filmet. Puttet i 20 gule kirurger, 13anthias, 1 pallettkirurg og 1 scopas i samtidig. Hadde både palettkirurg og scopas fra før, men det har gått veldig fint. Har også fått meg en parmåler, den viser helt tydelig at mer lys trengs. Pærene mine er tross alt minst et par år gamle. Nye pærer er bestilt, så må det skiftes over litt tid. Etterhvert må eg nok dessverre senke lampene også. Dette øker nok sjansen for at Bob Kåre (vlamingii) spruter vann på pæren og akvariumet blir fullt av glassbiter. Store deler av revet har ca 90par slik det er nå. Fungiaen og montiporaen på toppen har ca 120par. På sandbunnen har eg 50. I karet på badet ser korallene ut til å trives bra, de ser frisk ut og de vokser. Målingene der var overaskende lave. Det lå mellom 50-70par. Så min konklusjon på dette er at 50-70par faktisk er nok for turbinaria, hammerkorall, echidnopora, skiveanemoner og glassroser? Mer par vil nok generere mer vekst, men vekst er ikkje ønskelig i dette akvariumet for øyeblikket. Link til videoen.
 14. Pjot

  Pjot´s 20 000Lite

  http://vid1296.photobucket.com/albums/ag5/pjot1979/Mobile%20Uploads/2015-12/BE81FFFD-F193-4E96-AE87-07E6094892D8_zpsdyqb21wh.mp4
×