Gå til innhold
Informasjon
 • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Sneglen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om Sneglen

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Fana

Converted

 • Fylke
  Hordaland
 1. Sneglen

  Lido 120

  Har et Lido 120 med 2 Tunze pumper, juvel skummer, juvel standard filterboks (kull)med pumpe, og juvel led marine lys. Synes temperaturen er litt høy, ligger på bort i 29 grader, har kun fisk og stein. Er det pumpene som varmer vannet? Varmekolben er kald.
 2. Har du prøvd webzoo.no?
 3. Sneglen

  Juwel Rio 180l - hvilket utstyr?

  Rio 180 Hei! Jeg har en Rio 180, har fjernet den orginale filterboksen. Jeg har en Deltec MC 500 (kjøpt brukt her på forumet), som står i bakant av karet på en "hylle" som er av plexiglass og silikonert fast. Har T5 Juvel marine rør med reflektorer. Sirkulasjon består av 2 stk Maxijet og 2 stk Tunze 6025 (eller 6045, husker ikke). Kjører med orginal deksel på toppen, men kuttet hull for skummer. Har kjøpt noe utstyr på webzoo.no , de har greie priser og leverer raskt.
 4. Sneglen

  Ny butikk med saltvann i Bergen

  Endelig La oss håpe det blir noe av. Trenger sårt konkurranse i Bergen, er jo fremdeles dobbel pris på fisk, iforhold til andre steder. Fint hvis du oppdaterer tråden.
 5. Sneglen

  Juwel Skimmer 3.0

  Takk for svar! Hvem selger den i Norge, og hvor mye koster den?
 6. Sneglen

  Juwel Skimmer 3.0

  Er det noen som har denne, eller vet noe om den? http://www.juwel-aquarium.co.uk/MarineAquariumSkimmer.html
 7. Sneglen

  Underlag til LS?

  Takk for svar! Takk for alle svarene. Blir nok til at jeg bruker noen plexiglass plater, så er jeg safe. Det er jo ikke så veldig tykt glass i en Rio 180.
 8. Sneglen

  Underlag til LS?

  Bør jeg bruke underlag til levende steinen? Evt. hva anbefales? Har i dag korallgrus, og LS står rett på grusen, men skal bytte til sand.
 9. Sneglen

  Bygge om Juwel Rio180 til saltvann...

  Skummeren er ikke festet til bakveggen, men står på ett "stativ" som er limt sammen av plexiglass. Dette er igjen limt til bunnen og bakveggen av akvariet.
 10. Sneglen

  Bygge om Juwel Rio180 til saltvann...

  Jeg har gode erfaringer med min Rio, har stort sett hatt stabile verdier og stabil temperatur. Deltec 500 fungerer veldig bra, men jeg har jo heller ikke erfaring med noen andre skummere. Eneste jeg kan klage på, er støyen av pumper og skummer. Av nyttedyr har jeg bare noen eremittkreps. Har hatt anemone, men den gikk i pumpa og nitraten i taket. Har også prøvd med et par koraller, men de har visnet med tiden. Har fått vite at 2 T5 lys er for lite. Før jul kjøpte jeg en fisk som sannsynligvis var sykt, og den smitta alle. Desverre døde alle fiskene mine, utenom en goby. Vurderer nå om jeg skal bytte korallgrusen ut med sand, før jeg setter inn ny fisk. Bildene er desverre ikke beste kvalitet, tatt med tlf..
 11. Sneglen

  Bygge om Juwel Rio180 til saltvann...

  Jeg har en Rio 180. Har tatt ut den orginale filterboksen. Bruker en Deltec MC 500 innvendig skummer, og det fungerer veldig bra. Har satt skummeren på bakveggen. Har Juvel T5 topp, og deksler. Sirkulasjon med Tunze 6045 og maxijet 1000 (skal bytte denne med Tunze). Var opptatt av å ha akvariet som et møbel, ikke noe utvendige ting. Synes det har fungert bra, holder stabil temperatur selv om akvarie er tett.
 12. Sneglen

  Sykdom!

  Fiskene mine hadde jeg i ca 2 år, før jeg innførte den gule kirurgen. Den levde bare et par dager, var hele tiden litt i bakgrunnen, men spiste litt. Fikk en ny ca 2 uker den døde, og den nye var livlig og rask, og spiste godt. Så teorien min er at den første har dratt med seg sykdommen. Men har et lite 50l kar som jeg vil bruke i framtiden til karantene.
 13. Sneglen

  Sykdom!

  Vet ikke om du har kjøpt fisk på samme sted som meg, men jeg skal bestille fra Reefexpress neste tur. Vet om andre som har hatt dødsfall etter fiskekjøp samme sted og tid som jeg kjøpte. Goby'en min lever ennå, og virker frisk og rask.
 14. Sneglen

  Grus vs Sand

  Ok. Men hva kan evt brukes som underlag?
 15. Sneglen

  Grus vs Sand

  Etter alle fiskene mine døde pga prikker før jul, har jeg nå tenkt å forandre oppsette av den levende steinen i min rio 180. I denne forbindelse vurederer jeg å bytte fra korallgrus til finere 100% natural coral sand. Er dette en god ide? Skal jeg bruke noe i bunnen (underlag)før jeg plasserer levende stein? Må karet kjøres inn igjen pga ny sand, før fisk tilsettes?
×