Gå til innhold

aleks

Administrators
 • Innholdsteller

  188
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Alt skrevet av aleks

 1. Hjelp i konkurransen

  Trenger flere koraller så lik bildet til Peejay Valencia Lyse (Lagt under vissvass-kategorien så da må det være lovlig hehe).
 2. Tenkte for en gang skyld å lage en tråd om oppsettet og byggingen av mitt siste akvarium og alt rundt det, så skal jeg begynne å oppdatere mer rundt resten av karet senere. Dette er vårt 12 akvarium (ikke på en gang, men har 4 kar stående nå), og tenkte å gjøre noe mer permanent denne gang, bygge et sump rom, og permanent plass til karet. Karet er et custom 720 liter (160x75x60) som er levert fra Jan Holt / Webzoo, og flytter en del fra dagens hovedkar bla 1x ecotech vectra L1 2x ecotech vortech MP40 Venter på den nye GHL Profilux 4 for ny computer, men kommer tilbake til det senere.
 3. Aleks akvarium 720l

  Noen måneder nå, og kommer seg. Vært litt opp og ned på tilstanden. Noen nye inn i karet i dag.
 4. Lys til refugium

  Hva er optimalt lys til refugium? Målte lyset jeg bruker som er 100 par og 5500 Kelvin (blåhvitt). Ikke optimalt?
 5. Er det noen som har tenkt på hvor mange med saltvann det faktisk er i Norge? Uten å nevne navn var jeg i en diskusjon med en av eierne av en saltvannsbutikk som mente det bare var rundt 600 saltvannskar i Norge i 2017. Hva tenker dere om det, kan det være grunnlag i å se markedet er SÅ lite, eller er det er mange som er usynlige? Hvis det er korrekt det er rundt 1000 i hobbyen i landet, så er det ikke rart alle går konkurs. Hva med ferskvann da, er den delen av hobbyen mer lønnsom?
 6. Lys til refugium

  Ja, det er nok den enkleste løsningen. BRS hadde i hvert fall grei suksess med PAR38-lampene, og hvis du går for alge-versjonen så får du nok litt mer lilla?
 7. Lys til refugium

  Det kommer ann på hvilke versjon du har av tunze-lampen. Jeg har brukt en identisk før (litt tidligere versjon tenker jeg meg) som gir 6500K og det fungerte dårlig grunnet den ikke gir nok lys for alger etter min erfaring.
 8. Hvilke PAR foretrekker du på oppsettet ditt, sammen med kelvin? Kjører du blått eller hvitt lys? Og kjører du enkelt oppsett med start, lang peak og stopp eller flere moduser i løpet av dagen?
 9. Fra albumet Lys

 10. Lys

 11. Fra albumet Lys

 12. Lys, PAR og Kelvin - hva foretrekker du?

  Her er mine lys om dagen. Prøver på noe nytt, som er litt mindre komplisert - Lampene er fysisk begrenset til 80% styrke av det som vises her (i dag 50, men akklimatiserer i dag fra 40 - 80%) - settingen her gir ca 200 par midt i akvariet.
 13. Lys til refugium

  Vanlig butikkkjøpt lampe? (link?) - så 6500K er sweat spot, eller er nede i 2700K slik som du @Eagle nevner som er best? Kjører i dag en Tunze lampe. @Vegard Myrvang bruker PAR-meteret til en seneye som å hente ut PAR, PUR, K og grafen der.
 14. Dagens bildet av ditt Akvarium!!

  Jobbet litt med lysene og akklimatiserer økt lysmengde (til 200 par på zoaene).
 15. 20171008_195037.jpg

  Fra albumet Akvariet

 16. 20171008_195046.jpg

  Fra albumet Akvariet

×