Jump to content

aleks

Members
 • Content Count

  362
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by aleks

 1. Jeg er ikke direkte involvert i de større akvariumloggingssidene der ute, men på hobbybasis ønsker å hjelpe en av de større AquaticLog.com - ingen inntekt på dette så er ikke noe salg. Siden mange har mange meninger om hvilke apper som er bedre har jeg snakket med eieren og gjort appene for iPhone og android gratis slik jeg håper dere laster ned, registrerer dere og bruker 10 sekunder på å svare på et skjema hva dere liker og ikke liker. https://goo.gl/forms/uhgzqa5eM2On3xLl2
 2. Har et par år nå ønsket å lage en topplist til akvariet, men finner ikke noe som er pent. Finnes det noen butikker som selger tynne plaster ca 5-10 cm høye, 3-500 cm lange. Tenkte å bruke varmepistol til rette hjørner. Noen tanker om hva en kan bruke? Hater å se vannet på toppen av karet
 3. Skal sjekke i morgen hos staples, det ser ut som de selger tykke poser. Evt er jo plastbokser bedre, men spiser jo opp avanse på de billigste koraller. Får ny 3d printer snart som kan printe beholdere i gjennomsiktig næringsmiddelgodkjente materialer så blir enklere neste gang.
 4. Var innom dejoung for vel 6 mnd siden og tok med to snowflake klovner som gikk bra sammen. Disse går i en tank som er i samme system, men de er alene. Etter 3 mnd begynte de å hate hverandre så det var kjedelig, men håper de finner tilbake. Men til spørsmålet, er genene i disse high end klovnene for utvannet til å kunne drive oppdrett med dem? Er ikke helt sikker på hvordan eller om det er mulig til å få dem til å yngre
 5. Skal begynne å gjøre klar til auksjon på reefmeet og har aldri pakket ned koraller for auksjon før. Hvor får en tak i tykkere gjennomsiktige poser i Norge? Ser staples har næringsgodkjente poser, men usikker på hvor tykke de er. Når dere ikke vet navnet på dem, er det bedre med bilde og beskrivelse av farge som WYSIWYG orange sps med gule tupper.
 6. Er det noen tekniske utfordringer med SF om dagen? Jeg har prøvd å holde basen kjørende, men har ikke hørt noen tekniske klager. Det vil nok ta tid for å få forumet opp igjen da folk har endret vaner. Tror nok folk bare må være tålmodige. Iflg loggene er det en økende mengde med besøkende på siden, så er nok mange som sitter på gjerdet.
 7. Du trenger ikke Profilux hvis du kjøper den med Doser. Da styres dette automatisk. Sist versjon har opsjon for å styre kalsiumreaktor og kalwasser
 8. Yes. De første flaskene reagent (i desember) hadde noen problemer som gjorde det ble luft i systemet og feil lesning, men GHL har nå byttet reagens og rør som gjør at den fungerer veldig bra. Kjører den nå som hovedsystem for å kontrollere KH og den har de siste 3mnd vært stabil på 0.1-0.3dkh-regionen. Om den kan kjøres vertikalt er jeg usikker på, men siden alt er rør med doseringspumpe tror jeg ikke det er umulig.
 9. Ja er 250. Jeg kjenner distributøren av royal exclusive I USA og han sa det samme den er for stor, men optimalt når den er for stor er å kjøre den på ca 25 cm dybde og justere skummeren slik vannet står ca 2 cm opp i skummerhodet og 38-42w på pumpen
 10. Oppdatering uediterte bilder.
 11. Veldig enig her. Har selv sendt inn til marinlab og triton fra samme vann tatt på samme tid (holdte begge regaensglassene og tok vann fra tanken,) og fikk egentlig svært forskjellige resultater fra begge. Sendte mail til begge og begge påstår de er korrekt. Det var egentlig ganske skuffende, og noe en betaler ganske mye for burde være vitenskapelig gjentakbart noe icp ikke kan sies å være. Her har holdt meg til triton uten noe grunnlag i å si om de er mer korrekt, men av grunnen til forhåpentligvis er de nær konsistens av prøvene. Hadde dog håpet på bedre resultater. @Ko
 12. Jobber med å forbedre sumpområdet, skjule kabler og generelt gjøre ting mye bedre. Den holderen for flaska er bare midlertidig. Skal legge inn akrylplater for beskyttelse og kabelskjulere for alle kabler.
 13. Mja alt er relativt. Fullt mulig å kjøre et par mnd alene så lenge det ikke er så komplisert. Så lenge må du ha kontroller i det minste
 14. Kan fint være borte i lengre perioder. Hadde da anbefalt en controller (Profilux eller Apex) og automatisk mater så burde det gå fint være borte en stund.
 15. Ny returpumpe. Trolig blir den dedikert for bare retur.
 16. Thank you! Hopefully it will be much better soon!
 17. Jeg hadde ikke plassert det rett ved et vindu hvis sollyset står rett på det. Kan også være smart å kunne gå på alle sider slik du kan enkelt jobbe med det, og komme til bak. Tenk også på hva som er direkte under da vibrasjonslyd kan plage hvis du har f.eks soverom rett under. Mtp lys så synes jeg du ikke bør sette det rette ved siden av en TV.
 18. Noen flere bilder av akvariet
 19. Mja ikke uenig. Å lage selveste databasen er ikke vanskelig og kan gjøres rimelig enkelt, men å oppdatere den er det jo noen som må gjøre. Jeg henger litt etter på alle planene jeg hadde da jeg har kreft, men håper på motivasjon til å fortsette etterhvert. Hadde det bare vært økonomi til å faktisk utvikle en del kunne vi gjort noe stort, men da må medlemmene bidra med økonomisk, noe få dessverre er villige til.
 20. Nesten et års kjøretid nå:
 21. Personlig er jeg ikke storfan da jeg synes disse slidene koster mye og varer mye kortere enn lovet. Som en PAR-måler er den veldig bra, særlig de nye som har oppgradert PAR-måler og er verdt prisen sin i det. En fin sak som er fint å putte inn i karantenekar etc, men bruker den ikke på hovedkaret.
 22. Noen flere bilder av fraggene som går i karet. Moro å utvide hobbyen litt!
 23. Haha! Nei du faktisk jeg har helt elendig vinnerlykke, utenom reefmeet! Kjøpte 10 lodd og vant på to av dem. Trenger bare en 70 tommer tv og en stol så kan jeg være i rommet hele dagen!
 24. Ryddet skikkelig i akvarierommet i dag, og satt frag karet inn hvor det skal stå. Endelig slipper jeg å danse limbo under rør fra midten av gulvet.
×
×
 • Create New...