Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

aleks

Administrators
 • Innholdsteller

  355
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

aleks vant dagen sist Juli 2

aleks hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

66 Excellent

Om aleks

 • Rang
  Seniormedlem

Nylige profilbesøk

3 373 profilvisninger
 1. aleks

  Førsteinntrykk: GHL KH Director

  Du trenger ikke Profilux hvis du kjøper den med Doser. Da styres dette automatisk. Sist versjon har opsjon for å styre kalsiumreaktor og kalwasser
 2. aleks

  Førsteinntrykk: GHL KH Director

  Yes. De første flaskene reagent (i desember) hadde noen problemer som gjorde det ble luft i systemet og feil lesning, men GHL har nå byttet reagens og rør som gjør at den fungerer veldig bra. Kjører den nå som hovedsystem for å kontrollere KH og den har de siste 3mnd vært stabil på 0.1-0.3dkh-regionen. Om den kan kjøres vertikalt er jeg usikker på, men siden alt er rør med doseringspumpe tror jeg ikke det er umulig.
 3. aleks

  Aleks akvarium 720l

  Ja er 250. Jeg kjenner distributøren av royal exclusive I USA og han sa det samme den er for stor, men optimalt når den er for stor er å kjøre den på ca 25 cm dybde og justere skummeren slik vannet står ca 2 cm opp i skummerhodet og 38-42w på pumpen
 4. aleks

  Aleks akvarium 720l

  Oppdatering uediterte bilder.
 5. aleks

  En test av ICP-OES

  Veldig enig her. Har selv sendt inn til marinlab og triton fra samme vann tatt på samme tid (holdte begge regaensglassene og tok vann fra tanken,) og fikk egentlig svært forskjellige resultater fra begge. Sendte mail til begge og begge påstår de er korrekt. Det var egentlig ganske skuffende, og noe en betaler ganske mye for burde være vitenskapelig gjentakbart noe icp ikke kan sies å være. Her har holdt meg til triton uten noe grunnlag i å si om de er mer korrekt, men av grunnen til forhåpentligvis er de nær konsistens av prøvene. Hadde dog håpet på bedre resultater. @Konrad hva er den beste måten å måle saltinitet helt korrekt for oss vanlig dødelige med et svært presist resultat?
 6. aleks

  Aleks akvarium 720l

  Jobber med å forbedre sumpområdet, skjule kabler og generelt gjøre ting mye bedre. Den holderen for flaska er bare midlertidig. Skal legge inn akrylplater for beskyttelse og kabelskjulere for alle kabler.
 7. aleks

  Aleks akvarium 720l

  ...Og skummer
 8. aleks

  Borte i lengre perioder

  Mja alt er relativt. Fullt mulig å kjøre et par mnd alene så lenge det ikke er så komplisert. Så lenge må du ha kontroller i det minste
 9. aleks

  Borte i lengre perioder

  Kan fint være borte i lengre perioder. Hadde da anbefalt en controller (Profilux eller Apex) og automatisk mater så burde det gå fint være borte en stund.
 10. aleks

  Aleks akvarium 720l

  Ny returpumpe. Trolig blir den dedikert for bare retur.
 11. aleks

  Aleks akvarium 720l

  Thank you! Hopefully it will be much better soon!
 12. aleks

  Plassering av akvariet?

  Jeg hadde ikke plassert det rett ved et vindu hvis sollyset står rett på det. Kan også være smart å kunne gå på alle sider slik du kan enkelt jobbe med det, og komme til bak. Tenk også på hva som er direkte under da vibrasjonslyd kan plage hvis du har f.eks soverom rett under. Mtp lys så synes jeg du ikke bør sette det rette ved siden av en TV.
 13. aleks

  Aleks akvarium 720l

  Noen flere bilder av akvariet
 14. Mja ikke uenig. Å lage selveste databasen er ikke vanskelig og kan gjøres rimelig enkelt, men å oppdatere den er det jo noen som må gjøre. Jeg henger litt etter på alle planene jeg hadde da jeg har kreft, men håper på motivasjon til å fortsette etterhvert. Hadde det bare vært økonomi til å faktisk utvikle en del kunne vi gjort noe stort, men da må medlemmene bidra med økonomisk, noe få dessverre er villige til.
 15. aleks

  Aleks akvarium 720l

  Nesten et års kjøretid nå:
×