Gå til innhold

aleks

Administrators
 • Innholdsteller

  178
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

aleks vant dagen sist Oktober 6

aleks hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

19 Good

Om aleks

 • Rang
  Seniormedlem

Nylige profilbesøk

2 555 profilvisninger
 1. Lys til refugium

  Ja, det er nok den enkleste løsningen. BRS hadde i hvert fall grei suksess med PAR38-lampene, og hvis du går for alge-versjonen så får du nok litt mer lilla?
 2. Lys til refugium

  Det kommer ann på hvilke versjon du har av tunze-lampen. Jeg har brukt en identisk før (litt tidligere versjon tenker jeg meg) som gir 6500K og det fungerte dårlig grunnet den ikke gir nok lys for alger etter min erfaring.
 3. Lys

 4. Lys, PAR og Kelvin - hva foretrekker du?

  Her er mine lys om dagen. Prøver på noe nytt, som er litt mindre komplisert - Lampene er fysisk begrenset til 80% styrke av det som vises her (i dag 50, men akklimatiserer i dag fra 40 - 80%) - settingen her gir ca 200 par midt i akvariet.
 5. Lys til refugium

  Vanlig butikkkjøpt lampe? (link?) - så 6500K er sweat spot, eller er nede i 2700K slik som du @Eagle nevner som er best? Kjører i dag en Tunze lampe. @Vegard Myrvang bruker PAR-meteret til en seneye som å hente ut PAR, PUR, K og grafen der.
 6. Dagens bildet av ditt Akvarium!!

  Jobbet litt med lysene og akklimatiserer økt lysmengde (til 200 par på zoaene).
 7. Aleks sitt album

 8. Hvilke PAR foretrekker du på oppsettet ditt, sammen med kelvin? Kjører du blått eller hvitt lys? Og kjører du enkelt oppsett med start, lang peak og stopp eller flere moduser i løpet av dagen?
 9. Gguldal nye 250L

  Nice har du prøvd deg på høy k / lilla lys bare for å se påtvungen fargegjengivning? (For funksjonshemmede) Btw. Lag deg et album (hovedmeny > galleri)
 10. Er det greit med privatfragging?

  Hehe, jada. Det er åpenlyst. Nå regner jeg med du ikke passerer grensa med designer-SPS i reservedekket heller hehehe
 11. Rossmont Waver/Mover

  Har du vurdert Tunze Stream 3? Har to av dem på bakveggen og gir god flow, samt kan justeres bra.
 12. Er det greit med privatfragging?

  Jeg er usikker på hvor mange privatfragger går til butikker her i Norge? Det som kan være et problem er hvis noen smugler koraller inn i landet, fragger og selger. Men personlig syntes jeg å fragge og evt selger lovlig innhentet koraller er helt greit så lenge det kan defineres under hobbybasis ( hvis en har en bedrift så får en heller selge som en bedrift ). Finnes det i dag et undermarked av koraller i Norge eller foregår det meste i lyset?
 13. Er det noen som har tenkt på hvor mange med saltvann det faktisk er i Norge? Uten å nevne navn var jeg i en diskusjon med en av eierne av en saltvannsbutikk som mente det bare var rundt 600 saltvannskar i Norge i 2017. Hva tenker dere om det, kan det være grunnlag i å se markedet er SÅ lite, eller er det er mange som er usynlige? Hvis det er korrekt det er rundt 1000 i hobbyen i landet, så er det ikke rart alle går konkurs. Hva med ferskvann da, er den delen av hobbyen mer lønnsom?
 14. Hva syntes dere om privatfragging og salg? Jeg føler med en gang en sier order frag og salg her i norge kommer noen med stake og øks da alt går konkurs og verden brenner ned hvis en selger en frag eller ti, mens i utlandet ses fragging på som en positiv og hobbyfremmende ting som både bringer folk sammen, hjelper folk å videreutvikle hobbyen og bringer nye folk inn i hobbyen. Så hva tenker dere; er det "lov" å bidra med litt korallsalg som privatpersoner - kan vi se det positive i det, eller burde fraggere fryses ut av miljøet? - en gang jo se på det fra to innfallsvinkler 1. Alle har rett til å tjene penger, det være en bedrift eller privatpersoner 2. Markedet er allerede så presset vi trenger bedrifter til å importere koraller i forhold til hva fraggere kan tilby.
 15. Akvarium til fragger

  Disse karene finnes ikke som hyllevare under et annet "navn" da?
×