Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

aleks

Administrators
 • Innholdsteller

  336
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

aleks vant dagen sist Mars 1

aleks hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

53 Excellent

Om aleks

 • Rang
  Seniormedlem

Nylige profilbesøk

2 882 profilvisninger
 1. Seneye Reef system

  Personlig er jeg ikke storfan da jeg synes disse slidene koster mye og varer mye kortere enn lovet. Som en PAR-måler er den veldig bra, særlig de nye som har oppgradert PAR-måler og er verdt prisen sin i det. En fin sak som er fint å putte inn i karantenekar etc, men bruker den ikke på hovedkaret.
 2. Aleks akvarium 720l

  Noen flere bilder av fraggene som går i karet. Moro å utvide hobbyen litt!
 3. Aleks akvarium 720l

  Haha! Nei du faktisk jeg har helt elendig vinnerlykke, utenom reefmeet! Kjøpte 10 lodd og vant på to av dem. Trenger bare en 70 tommer tv og en stol så kan jeg være i rommet hele dagen!
 4. Aleks akvarium 720l

  Ryddet skikkelig i akvarierommet i dag, og satt frag karet inn hvor det skal stå. Endelig slipper jeg å danse limbo under rør fra midten av gulvet.
 5. Reefmeet 24.02.2018

  Vil også takke for et fantastisk ReefMeet! Mye bedre lokasjon og veldig bra opplegg. Håper dette blir en tradisjon vi fortsetter i flere år fremover. Også en takk til butikkene og privatpersonene som stiller med stand. Kjempemoro å stikke av med hovedgevinsten - jeg har faktisk vært på jakt etter et frag kar i de dimensjonene, så tror ikke det kunne passe bedre. Skal legge ut bilder av oppbyggingen med det nye karet. Kanskje har jeg en stand på neste ReefMeet?
 6. Aleks akvarium 720l

  Nå er i hvert fall scolomiaen mye bedre enn for et par-tre uker siden.
 7. Aleks akvarium 720l

  Kjøpte ut et kar på sørlandet, og fått på plass trolig 50 koraller. Mye attraktivt som f.eks fruit loops og andre high end zoas, mange acros mv.
 8. Død, levende stein

  Red sea er fine, god akvariumer. Jeg hadde personlig anbefalt med en sump da i lengden det er enklere. Skal du bruke den gamle steinen burde du nok kurere den skikkelig før du bruker den i karet. De siste 5-6 årene har alt forandret seg. Lysene mer effektive og stille, returpumper, sirklulasjonspumper. Mye billig og bra, og dyrt og kjempebra. Har du gammelt utstyr liggende, blir kvitt det og start på ny med litt kvalitet da blir du fornøyd over tid.
 9. Kult! Jeg er alt for lat til å rengjøre skummeren så den går nok på halv tolv det meste av tiden. Har du noe erfaring med skitoppbygging ved evt konstant ekstern oppsamlerkopp?
 10. Aleks akvarium 720l

  Noen flere bilder av noen av korallene.
 11. Oppstarts tips

  Hovedregel: Ikke putt for mye inn på en gang. Ikke prøv å redde noe ved å justere på absolutt alt. Ikke vær ekstremt redd for å ikke ha 0 po4 og no3. Ikke vær utålmodig. Det blir litt "gjør hva jeg sier, ikke hva jeg gjør"-tale, men det er verdt det i lengden hvis en ikke løper ut og kjøper det en ønsker. Verdt å legge litt penger i kvalitetsutstyr som blir billigere i lengden, og undersøk. Huske butikkene ønsker å selge og det blir ikke HELT upartisk. Undersøk her hva du ønsker å kjøpe så får du mer upartisk input på om det er bra eller ikke.
 12. Hva har dere av næringsverdier?

  Jeg har sett dette med 0 po4 og no3 er noen år siden. Det er noen av youtuberne som har store, suksessfulle rev med no3 på 75 så tror det er litt hypet med ekstremt lave nivåer. Doserer nopox her (selv om det ikke er "lov" med Triton), og har en vedlikeholdsdose på 2-5ml pr 800l, som ser ut til å fungere bra, skummeren skummer bra og holder nitrat mellom 0-5 - målet er å lande på ca 2-5no3 og 0.02-0.05po4. Ønsker ikke ta alt næring fra f.eks refugiumet. Det aller viktigste er stabilitet. Tviler ikke på du kunne hatt et fantastisk rev med 50no3 og 0.1po4, så lenge det er stabilt. For et par år siden handlet alt om å få bort absolutt alt, og vi som driver hobbyen må vel innrømme vi egentlig ikke vet hva vi gjør, bare følger trender. Derfor det er viktig å se på videreutvikling og følge med på oppdagelser da mye i hobbyen er placebo.
×