Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/14/2021 in all areas

 1. Bare lister igjen
  4 points
 2. Kommer en styringsenhet for målinger samt, dosering pumper. Da falt valget på : GHL PROFILUX 4 MEGA-SET 6E Så må få laget et hylle system i det tekniske rommet. Kalkreaktor og kalk mikser kommer også, en sylinder med siporex og en med phosfat medie. Videre må jeg lage en krybbe til Co2 tanken. Kull har jeg valgt å legge i en filterpose i sumpen.
  3 points
 3. Da er koraller og fisker kommet på plass
  3 points
 4. Til mandag begynner jeg å kle inn akvarie med hvite panelplater. Så nå kan jeg snart bare nyte det hele og la koraller bare vokse
  2 points
 5. Må bare komme med en artig historie. Jeg jobber i barnehage og stod i går å snakket med en gutt på 2år,han spurte om jeg viste hva knølvalen spiste. Nei sa jeg, den spiser krill og plankton. Da måtte jeg bare ta med en flaske plangton i dag, når han fikk se å lukte på det var det som julaften for han. Stort smil å hoppa rundt. Viktig å få barna med på det når de interesserer seg for sånne ting Viste også bilde av mine to klovner fisk, da sa han ikke nomo fisker. Men klovnefisker
  2 points
 6. Min strategi med å flytte litt og litt akvarieting inn på grovkjøkkenet slo til. Fruen sa tilslutt at jeg bare kunne overta det rommet som akvarierom Dagen etter var jeg i full gang med å kjøpe og hente en reol og jobben med å bygge opp rommet startet. Nå er jeg godt i gang og har klovne og Kardinal oppdrett, Rotifer og Phytoplankton produksjon, samt en reol for frags og lek og moro. Det er så deilig å ha plass!!!!
  2 points
 7. Stort sett to kamera typer jeg bruker og det er et olympus tough kompaktkamera og den etter hvert eldre mobiltelefonen huawei p8. Trenger heller vanligvis ikke justere bildene for lys og farve siden jeg har akvarielysene justert med mer grønt/rødt og hvitt spekter enn de fleste. Mister en del "poppa" effekter men har ikke særlig sans for bilder av fluorescerende koraller under veldig blått lys så det går veldig greit. Kombinerer forskjellig lys over karene men har hatt overvekt av ecotech radion siste årene. Ellers lite info. Bare bilder
  2 points
 8. Hei Jeg har en A. olivaceus som trenger et nytt og helst litt større hjem. Dette er den desidert beste algeeteren jeg noensinne har hatt. På konstant beiting, omtrent som en yr ku på vårbeite. Og det beste med den; den er fremdeles helt gul til tross for en størrelse på ca 15 cm. Den bør nok få litt plass, og jo mer algevekst du har, jo bedre Pris blir vi sikkert enige om, evt noe interessant acro i bytte. Jeg setter opp fiskefelle når jeg har en arvtager, og den må hentes i heimen hos meg i Bærum.
  1 point
 9. Vi gjør hva vi kan for å skaffe nye produkter til våre kunder som gjerne ikke er så lett og få tak i men som er UTROLIG bra og gjør en viktig jobb i hobbyen vår. Vi vet at i lang tid har norske ferskvann og saltvanns akvarister handlet dette produktet på Ebay og andre plasser da det for mange er et må ha produkt på hylla! Det er en glede å endelig kunne tilby Norske akvarister det superpopulære produktet PraziPro fra Hikari Hikari PraziPro 1oz (29ml)
  1 point
 10. Hei, jeg kan ikke uttale meg om hvordan parametere er men jeg mener å huske at det blir pumpet inn vann fra to dybder, 30 og 60m, og at akvariet nå er åpent igjen og at det helt sikkert er mulig å skaffe vann fra dem igjen. Kontakt Klaus direkte å hør - så slipper man å kjøre bomtur.
  1 point
 11. Etter det siste bilde jeg la ut med vann i akvarie, måtte jeg tappe ut alt igjen. Forsatt var det to mini steder det piplet ut vann, tappet ned og tok ut glasset. Det var litt av en jobb å få det ut. Ble lagt på 4 lag til innvendig og glasset ble silikonert på plass, og nå er det tett og 100% tett Eneste positive med å tappe ned igjen, var at jeg fikk laget et oppsett av stein som var MYE bedre enn sist syns jeg. Så med all den jobben, svette og slit så er jeg veldig fornøyd. Har fått lagt opp ekstra kontakter i tekniskrom og fått hengt opp kontroller til lys, sirkulasjon osv. Neste bl
  1 point
 12. Jeg ville først og fremst fått testet de verdiene du er usikker på med et annet testset. Ofte er det testsetene som er årsaken.
  1 point
 13. Jeg tenker på et kar i med 150cm lengde, bredde på 40-50cm og en høyde på ikke mer enn 35cm (max 40). + en liten sump med hva man måtte finne på. Altså et grunt kar. Som en frag tank i stua, bare innredd som ei fjære. Som man kan se inn i fra sofaen og ser ned i om man står ved karet. Jeg vet ikke om jeg skal få laget et custom eller om jeg skalle finne et frag kar som er "nært nok" dim på. Hva vil begrense seg i et slikt system? Hva vil være krevende å få til? Må man ha en meter med vann? Jeg vet jo at en del fisk og SPS utelukker seg selv på grunn av plass, men det finnes
  1 point
 14. Tja, det kommer an på om det er mye. Prisen er ganske fordelaktig, og dersom du, som meg, har masse gammelt utstyr som ruster (verktøy, deler til kjøretøy eller lignende) så er det en flott investering som rustløser såvel som rensemiddel for akvarium. Blir fort dyrt dersom man kjøper inn mengdene som går med til en verktøykasse på Kiwi. Måtte le når jeg leste Thomas sitt svar, jeg er nok litt trøtt så i farte leste jeg "kjøpt på Kiwi i bake-hylla" Som kjøpt på Kiwi i bak-fylla.. God natt!
  1 point
 15. Jeg bruker en slik mellom sodastream flaska og en standard co2 manometer/trykkreduksjonventil https://www.olbrygging.no/kegland/100220/overgang-425g-co2-og-regulator-passer-til-aga-sodastream-co2-patroner
  1 point
 16. Da har jeg funnet en kombinasjon som ser ut til å virke for meg, Mlliput og lynlim gel. Jeg brukte Seachem Reef Glue. Har tidligere forsøk med diverse Biltema lynlim, men dette vrker ikke på større ting, kun på små fragger.
  1 point
 17. Det blir bruk av samme utvendig bod, og målene tilnærmet det samme. Ihvertfall utvendig. Denne gangen blir den veldig solid. håper jeg. Første akrylsump jeg bygde holdt i 5-6 år, den andre noe av det samme. Så nå går jeg for X-finer og epoksy som jeg har gode erfaringer med fra før.
  1 point
 18. Sitronsyre er tingen. Ifølge Tropestua går flere produsenter ut å fraråder bruk av eddik da dette kan gi en negativ effekt på pumper og utstyr. selv bruker jeg sitronsyre, kjøpt på Kiwi i bake-hylla. En halv pakke - 7-10l vann så lar jeg dette stå 60 min. Bruker en oppvask kost å skyller godt med vann etterpå.
  1 point
 19. Hej Andre. Det är helt nya elever som sköter akvariet nu - nya trinn som kommit in. Tror inte de som är på jobb är tillräckligt aktiva för att få hjälpt dem tillräckligt (är i pappa perm) men skall ta en prat med rektor om vad de håller på med och be dem checka forumet oftare.
  1 point
 20. Bob fenner drev den.. vet inte om den är aktiv längre.. de flesta använder nog reef2reef eller reefcentral nu.
  1 point
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...