Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/22/2020 in all areas

 1. 1 point
  Takker for svar folkens! Legger ved litt kveldsstemning fra low-tech akvariet
 2. 1 point
  Jeg har hatt noen slike prosjekter, dette var det første hvor jeg brukte omvendt bunnfilter og korallsand i et bøttefilter: Den gang fantes ikke LS, men det ble nok en biologisk filtrering vha bakterier i bunnlaget og i bøttefilteret. I 1986-87 startet jeg opp et 150 liter med LS og bøttefilter, hyppige vannskift, karet ble supplert med en AJ Nilsen luftdrevet skummer i 88. Fungerte egentlig veldig bra både før og etter skummer pga minimal fiskebestand og dertil lite fóring. Så hadde jeg en 60 liter jeg kjørte noen måneder kun med LS og sirkulasjon i 2006. Dette karet var mer et lite teknisk testprosjekt, så koblet til en liten sump og en hangon skummer litt senere. Basert på dette og hvordan jeg tenker nå så bør det gå fint i kortere eller lengre perioder å kjøre kun LS som eneste filtrering. Et absolutt must er at næring tilført er mindre eller lik næring filtrert bort i LS. Mao. Ikke mer fór enn et minimalt antall fisk spiser opp. Og vannskift er også viktig, og jo mer du skifter jo bedre, viktigere nesten med volum enn hyppighet... Ellers er jo ikke fisk et absolutt must i et kar heller, uten bør det absolutt være mulig å drifte over lang tid.
 3. 1 point
  Jeg har hatt 350 L som jeg kjørte uten skummer og sump. Det er ikke noe problem å gjøre det men du er da nødt ( uten unntak) til å bytte 15-20% vann i uka. Og jeg hadde også et bøtte filter som jeg kjørte biopellets og kull i. Jeg hadde lest meg opp på en som hadde et fantastisk kar i utlandet. Og han kjørte på denne måten. Husker ikke hva den heter nå men Louise reef eller noe... Det eneste jeg sleit litt med var å ha sps. Og å få finn farge på de. Alt annet blomstret og vokste. Du burde også ha en pumpe som tar overflate hinna. Jeg brukte en Ehim skim 350. https://www.zoopermarked.no/eheim-skim-350
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...