Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Leaderboard

The search index is currently processing. Leaderboard results may not be complete.

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/18/2019 in all areas

 1. 2 points
  Da var overbygget montert! Det ble hvite porsa rør og skjøter, med plexiglass skyvedører også fra Porsa. Endeplatene ble bestilt fra Glassmester på Brandbu, polykarbonat, avtagbare, festet bare med festegummi og magneter. Legger ved bilder og skisser. (Skissen er opp-ned i forhold til slik overbygget står på karet)
 2. 2 points
  Noen bilder fra turen til Thailand i mars. Det blir den 4. gangen vi er der siden 2011. Prøver å få til å besøke 3-4 plasser hver gang og nye plasser på hver tur. Blir nesten alltid positivt overrasket. Kanskje fordi forventningene er for lave?
 3. 1 point
  Hei Morten, du så mine Mitras LX6100HV i drift når du var hos meg i våres. Jeg kjøpte to av dem i 2012 med utgangspunkt i at jeg ville ha lamper med så fullspektret (naturlig) lys som mulig. Det ble en ny ekstra lampe for 3-4 år siden når jeg oppgraderte til større kar. Jeg har altså lamper som har fungert feilfritt i snart 7 år, og med 9 ulike leds i hver puck gir bortimot ubegrensede muligheter til å mikse den farge du måtte ønske. Har ikke regnet på antall timer, men når evt leds skulle begynne å ryke, kan jeg kjøpe nye pucker og bytte, om jeg da ikke ønsker å kjøpe nye lamper... Eneste jeg ikke er helt tilfreds med er at programmering og endringer av innstillinger må skje fysisk ved lampene. GHL er noe sidrompa og sverger til sin Control Center sw som ikke er web basert, krever kablet oppkobling eller lokal onsite bluetooth kobling mellom PC og lampe. På den annen side er denne sw gratis og laste ned fra GHL hjemmeside, og det er jo ingen grunn til stadig å endre lampeinnstillinger. Gjorde en del tilpasninger den første tiden, og har nå kjørt samme program siden starten av 2013...
 4. 1 point
  Jan jo slenge meg på her.
 5. 1 point
  Akvariet ble fylt med vann, sand og salt 21.06.19, og LS ble satt inn mandag 24.06.19. Temperatur 25/26 grader, SG 1,025. Her kommer min oppstart-sjekkliste som jeg laget: Oppstart og drift Første oppstart Legg underlag i akvariet for å forhindre trykkskader fra stein - 1cm isopor Vask sand grundig. Bruker sand med 1-2mm størrelse. 5kg er perfekt for et kar på denne størreslen (60*30*30cm). Fyll akvariet med ferskvann og varm opp og sett på sirkulasjon. Temperatur skal være 25 grader. Sjekk at alt utstyr funker som det skal. Bland inn salt - NB! Ikke ha på lys. Sett inn Levende Stein (LS) når saltnivå og temperatur er i orden. Ha først på lys etter LS har kommet inn. (Steinen kan puttes rett i akvariet, trenger ikke å vakses/ skrubbes først). Prøv å få til en luftig aquascape med mange huler og gjemmeplasser. Marker vannivå slik at jeg kan etterfylle nøyaktig med springvann. Bruk kun ferskvann til etterfylling. Vann fordamper, men ikke saltet. VENT og la akvariet starte innkjøringsprosessen. Tilsett ZEObak og SPONGE POWER, daglig i 10 dager, og deretter 2-3 ganger i uka. La akvariet stå i 3 uker før første vannbytte. Bytt da 10% vann. Bytting av vann 5 liter vann i en bøtte med sirkulasjonspumpe. Trenger ikke varmekolbe, bare sett på bad/ vaskerom. La saltet blande seg noen timer. Mål saltnivå når vannet har riktig temperatur. Bytt ca 5 liter en gang i uka (10%) Skrap alger etter behov og etterfyll ferskvann.
 6. 1 point
  Et nærstudium innimellom stein rundt om på bunnen viser alltid mer koraller enn man først ser fra overflata.
 7. 1 point
  Da er det ENDELIG klart for ett nytt system og nytt prosjekt! Weeeee! Grov skisse: standard 720. 60*60*200 med optiwhite på langside og kortsidene. Innsyn fra 3 sider. Går denne gangen for "low Tech" med kun dosering av balling, mulig en algereaktor, zoelite+kull+fosfat medie i en reaktor og filtersokker. Av lys så skal jeg bruke Pacific Sun Diuna 8 * 54 w og to GHL Mitras 6100HV (ombygd til 6300HV) Skummer vil være Bubble king 160 Starter med en Jebao DC retur så ser vi hvor det bærer hen. Pacific Sun lampen: 8 * 54 w T5 Diuna. Les mer om den her Lys kombo er etter forslag fra en Pacific Sun support teknikker: Depending of your stock - for SPS dominated tank for most intensive pigmentation we suggest - for 8 tubes combo: 5 pcs Blue(like Crystal Blue PS, Blue Plus ATI etc) 2pcs Spectra+(or Coral+) 1pcs Shallow Water/Aquablue Special or Pigment INT/ATI Purple Plus(however Pigment INT is less pink and for me looks better) Jeg har nå bestilt ett sett med PS sine rør som beskrevet over. GHL Mitras lampene: Kjøpt brukt som 6100HV. Jeg har nå bestilt Upgrade kit til dem. Les om hvordan dette gjøres her De blir da en oppgradert type som kalles 6300 og har samme LED som LX7 serien. Selve lys oppsettet har jeg fått av Aleksander Lyse. Han har ett flott kar med flott vekst og farger så dette blir bra. Fint at han var snill å delte oppsettet med meg, for der er godt å ha noen å skylde på om ting skulle gå rett vest.. Oppgraderings-kitene kan kjøpes her direkte fra GHL. Du finner de i nettbutikken her: LX6300 LED clusters og Hyperviolet LED Her ser man hva som må byttes: 1. fjerne bunnplate med 4 skruer. 2. Fjerne LED cluster. 3. Fjerne HyperViolet chip med en skrue. 4. Bytt ut med LX6300. 5.Monter. NB: GHL minne rom ett par ting som må gjøres før man starter denne prosesssen. Blant annet å ha rett Firmware. Husk å les deg opp før du setter i gang. EDIT: viftene vil nå få besøk av ett par q tips og en støvsuger... Plasseringen av systemet: Dette skal stå ved en langvegg i åpen stue-kjøkken løsning. Veggen bak er yttervegg så det vil bli borret hull i veggen til innluft nede ved sump og utluft oppe over lampene. Over og under akvariet skal kles med smartpanel like stua. Permanent vann er trukket frem. Jeg bruker ikke RO men kun kommunalt vann. 50 med mer avløp er også lagt frem. Sump vil bli borret med overrenning ned i avløp, slik at verken sump eller hovedkar kan bli fulle. Stikkontakten på veggen er lagt frem kun til akvarium og er en helt egen 16a kurs kun for dette systemet. Lysoppsettet er tenkt slik: Pacific Sun T5 i midten og to relativt skrå Mitras på hver side. T5 er 122cm lang så da har jeg 39 cm på hver side. God plass til en Mitras på tvers.
 8. 1 point
  En liten oppdatering på karret i Drøbak. Systemet er drøye 6 måneder gammelt og ting funker greit. Noe teknikk må kvalitetssikres før den første sommeren kommer og vannet har også blitt grundig testet. Noe Cyanoalger men det er jeg ikke bekymret for på dette stadiet. Utskifting av lys. T5 og 2 LED lamper ble for mye varme. Jeg skjønte tidlig at planen og ønsket om en hybrid-løsning ble litt risky. den lukkede toppen ble fort varm og det lenge før varmen ute har sat inn. Jeg har nå bygd om lysoppsettet til å bli 2 x GHL LX 6300HV (ombygd 6100HV) og 2 LX 6100HV. (skal bygges om som nevnt høyere opp i denne tråden) t5 er med andre ord helt ute. Den lille 25l fragtanken under i teknisk rom har også blitt endret. Nå er det refugium for Chaeto og mangroveplanter. Her har jeg kjøpt ett Tunze refugium LED lys som virker greit. Noe koraller og fisk har blitt handlet inn men det er ikke fokus nå. Jeg syntes systemet er ungt og venter dermed til over sommeren. Ett artig par, Darwin og Ocellaris. Håper å få ett lekspar ut av disse. Jeg har også handlet inn 6 Kardinaler i håp om å få ett par ut av dem. Spennende med munnrugere!
 9. 1 point
  Ting Tar Tid. Har omsider bestilt komponenter til å bygge om ferskvannskaret til saltvann. Jeg vil skrive litt om prosessen her av to grunner: 1. Slik at dere erfarne akvarister ser hvilket system jeg har hvis jeg må spørre om hjelp. Da er det enklere å gi gode råd. 2. Andre som vurderer å starte med hobbyen kanskje kan få noen tips. Det er sikkert flere som lurer på de samme tinga som jeg gjør. Et av de første tipsa jeg fikk var å tilegne meg kunnskap. Dette har jeg gjort gjennom å snakke med akvarister, lese bøker, tråle saltvannsforum og googlet i timevis. Her er mine hovedkilder for kunnskap om hobbyen: Bøker: Akvariehåndboken av Gina Sandford (litt utdatert, men var denne som først vekket interessen min for saltvann.) Saltwater Fish and Reef Tanks: From Beginner to Expert by Zechariah Blanchard Nano-Reef Handbook by Chris R Brightwell Nettsider: Saltvannsforum.no Nano-reef.com Youtube.com Nettbutikker i Norge som selger saltvannsutstyr. Må si at alle jeg har pratet med har gitt veldig god service og kommet med mange gode råd i planleggingsprosessen. Det har blitt mange mailer frem og tilbake. Valget av nettbutikk falt til slutt på Tropestua, da de snekra sammen et tilbud som jeg synes møtte mine behov. De har gitt meg veldig god informasjon og vært imøtekommende med alle mine spørsmål. Diverse andre nettsider jeg har funnet gjennom googling av forskjellige temaer. Nå skal jeg endelig få praktisk erfaring med hobbyen. Man kan lese og planlegge seg i hjel, men når man har fått en grunnleggende forståelse så det viktig å komme i gang. Så håper jeg at forumet her kan hjelpe når utfordringene dukker opp, for det gjør de nok! Etter mye lesing og fundering har jeg bestemt meg for å begynne med et FOWLR (Fish Only With Live Rock) nano-oppsett. Målet/ håpet er å få koraller etter hvert, så utstyret skal i teorien kunne fungere til det også. Men vil som sagt begynne veldig «basic». Noe av det jeg var usikker på var om jeg skulle ha Levende Stein (LS) eller kunstig, slik som f.eks Real Reef Rock. Selv om det kanskje kan følge med noen uønskede blindpassasjerer på LS, så ønsker jeg jo å gjenskape et naturlig miljø for fiskene, og å utnytte filtreringskapasiteten til steinene. Det er også spennende å ikke vite helt hva som følger med. Det er grunnen til at jeg gikk for LS. Utstyrsliste: Kategori Beskrivelse Akvarium Eheim Aquastar 54 liter LED ferskvannsakvarium 60X30X30 Varmekolbe Eheim Jäger 50 W Termometer Enkelt termometer Proteinskummer Prøver uten skummer. Tar heller 10% vannbytte hver uke. Sirkulasjon Tunze - Nanostream 6015 Sirkulasjon TMC V2 Powerpump 800 (for blanding av saltvann) Lys Tunze Led Marine eco chic Stein Levende stein ca 5-6 kg Sand Grotech white 1-2mm 5kg Tilsetning Zeoback Tilsetning Spongpower Salt Grotech coralMarine Easy mix 4kg Test Saltmåler D-D Refraktometer Test Salifert Nitrat test Test Salifert Ammonia test Test Salifert Nitritt test Test Salifert Kh test Vannpåfyller Grotech TOPup Nano 2 liter Underlag under LS 1cm tykk isoporplate Div Algeskrape MagFloat Small Div Tma AquaHabitats Acclimation kit Div Eheim slamsuger Div Slange 12/16 1,5m Div Blandebøtte 10 liter (Hey'Di blandebøtte med målestreker) Backup-system ved strømbrudd Batteridreven luftepumpe for å holde sirkulasjon i vannet Vann Springvann
 10. 1 point
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...