Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/27/2020 in all areas

 1. 4 points
  Startet i 2016. Borret et vanlig enkelt Woha kar og bygde stand i tre. 840 liter med 160 liter sump under. Totalt ca 800 liter systemvann. LxBxH : 200x60x70 cm. Dominert av sps. Utfordring å ha dvergkeisere og keisere , særlig flame og flagfin men det har gått greit i 3 år nå.
 2. 4 points
  Hei igjen Får starte en tråd her igjen, har vært aktiv her tidligere. Nå er planen et større selvbygd akvarie på rundt 1500-1800 liter. Før bygging vil jeg skaffe meg det tekniske jeg trenger først. Har nå en Deltec Tc 2560( kjøpt brukt) Helix Max 36W UV (kjøpt brukt) ny Maxspect Gyre 350 Double og ny Maxspect retur pumpe Nå har jeg et 120 liter med et par klovner og noen koraller gående.
 3. 4 points
  Kommer med en generell ansvarsdeling om en bruker på Finn.no; brattelidb. Han skal være fra Porsgrunn/Larvik området. Her er 3 erfaringer den siste tiden fra 3 forskjellige akvarister. - han ønsket ting på oppkrav, men ignorerte alle meldinger og lot den gå i retur dvs. Selger står med regningen for oppkrav. Lite seriøs bruker - holdt av en haug med koraller og selger skulle møte han på fergekaia, men dukket aldri opp og svarte aldri på tlf og SMS. Selger har kjørt bomtur og holdt av uten grunn. - holdt av fisk som skulle hentes men dukket aldri opp. Resulterte i fiskedød Pga krangel i karret for selger.
 4. 2 points
  Da ha mine lamper vært i gang i 14 dager. Valgte mixed reef innstillinger samt det automatiske innkjøringsprogrammet over 7 dager, hvilket vel betyr en gradvis intensitetsøkning over nettopp 1 uke. Pr nå kjører jeg samme innstillinger med 75% intensitet. Jeg liker lyset lampene gir med disse innstillingene, og korallene mine er av samme oppfatning Kan ikke se at noen har endret karakter, ingen sturer og farger/PE er omtrent som før. Det skal sies at jeg sliter med noe høy nitrat for tiden, så det er også et prosjekt å få på stell.
 5. 2 points
  Litt bilder.. Ting vokser sakte men sikkert. Begynner å få litt farger på korallene, men får det ikkje frem på bilder.
 6. 2 points
  Jeg er spent på resultatet ditt @eques Selv kjenner jeg på en snau grad av schizofreni her. Det viste seg at det er kun to lekter i taket jeg kan finne over akvariet, de er maksimalt uheldig plassert i forhold til akvariet. Derfor tilbake til tenkeboksen med påfølgende beslutning, har i dag bestilt hvite alurør og hvite knuter fra Porsa.dk. Lager en rigg som ligner denne skissen Dream Aquarium i Bergen sendte meg. Altså et stativ som står på gulvet utfor hver kortside av karet, lampene henger i vaiere på tverrstaget. Dette må bli sterkt nok, bygges altså i samme materiale som porsabordene 4 av 5 akvarister har akvariene sine på og tyngden hviler direkte på gulvet, ingen belastning på karet.
 7. 1 point
  Slik ser riggen ut etter å ha arrangert kabler så godt det går
 8. 1 point
  Jeg har første generasjon av lampene og ca 95cm netto vanndybde. Sps og lås gror fint også på bunnen. Synes at fargene på korallene er bedre enn hva jeg har hatt. Og ikke minst, de er vifteløse.
 9. 1 point
  @Eagle Han har nettopp koplet opp sine nye lamper. Jeg så dem hos han i Bærum forrige uke. Rimelig lekre lamper må jeg si! @eques har også samme lampe i Oslo.
 10. 1 point
  Hei, covid-19 har satt en stopper for all aktivitet i klubben og hverken Reefmeet, hjemmemøter eller årsmøte vil bli avholdt på ordinært vis. Styret ønsker allikevel å få gjennomført ett type «årsmøte» hvor vi kommer med en beretning, regnskap, viser endringer i styret og evt innkomne forslag. Det som er spesielt er at vi ønsker å avholde dette uten å møtes og heller bruke forumet som en slags passiv plattform. Vi varsler nå om gjennomføringen av ett slikt covid-19 årsmøte og ønsker at innkomne forslag sendes klubbstyret innen 14 dager. Vi har 2 som er på valg i klubbstyret (nestleder og kasserer) og styret har kandidater til disse vervene. Meld ifra til klubbstyret om du skulle være interessert! mvh Tomas På vegne av styret
 11. 1 point
  Har nå brukt disse sodastream flaskene en tid, og de varer i underkant av 60 dager i mitt system.
 12. 1 point
  Tørrvarer og utstyr flyr ut døra for tiden, bestillinger renner inn. Dette medfører at vi igjen må ta en ny bestilling Skal du oppgradere lyset ditt? Gjerne en ny skummer? Eller kanskje bare noe reservedeler ? Ingen problem det fikser vi Forventet ankomst på denne sendingen er 30.09.2020
 13. 1 point
  Hei! Er nykommer på saltvann. Faktisk så nykommer at det ikke er vann i karet ennå Jeg tenkte å introdusere meg/oss her, og samtidig høre om det bor noen erfarne her i traktene som er kjent i miljøet. Vi bor rett utenfor Lillestrøm. Har holdt ferskvannsakvarier tidligere, men valgte å legge ned da det ble mye med 4 barn, jobb, hester pluss pluss! Nå har de eldste flyttet ut og det er tid og rom for mer hobby igjen. Så da har minstesønnen Kristian (12) og jeg bestemt oss for å starte opp i det små, og ha dette som et felles prosjekt. Han synes det er stas med fisk, jeg liker koraller og det estetiske elementet. Vi driver og leser oss opp, og satser på å skynde oss langsomt og lære steg for steg. Ypperlig anledning til å lære poden masse gøy, ikke minst kjemi! Han faller i staver over alle testsettene, med reagenser, pipetter, blandekopper og synes det er like moro som meg Utstyret vi har er en Waterbox cube 57 liter AIO. Lyskilde er AI Prime 16HD LED som jeg tror blir veldig bra. Tenker ikke å bruke skummer i første omgang, kun det innebygde filtersystemet. Har oppgradert pumpen litt i forhold til det som vanligvis følger med. Levende sand fra Caribsea, Ecoreef stein. Kjøper osmosevann i butikken, vurderer å skaffe et lite "nano" os filter - men ser det an litt. Foreløpig må jeg inn til Oslo å kjøpe vann, og det er litt tungvint selv om det ikke vil gå så mange liter i uken. Har hørt at de fleste kjøper eget system etter litt tid, men det blir mye utgifter i oppstarten og har lyst til å ta ting litt etterhvert. Ikke kjøpe før jeg vet hva vi vil trenge og vet litt mer om hva som er bra og ikke. Planen er på sikt et lite "rensecrew" og et par små fisk. Noen enkle koraller når og hvis vi får dreisen på alt. Vet at et såpass lite Nanokar er sårbart for svingninger, men vi er optimistiske og skal følge opp godt. Det har en relativt lav inngangsterskel for nybegynnere. Er ikke klare for å holde et stort kar med alt det medfører før vi har fått prøvd ut over tid. Planlegger forresten å etablere en "loggbok", hvor vi noterer måleverdier, observasjoner etc... Hvis noen har en mal for sånt vil vi gjerne se! Nå gleder vi oss til å fylle karet med vann om noen dager, bare vi finner ut hva vi skal gjøre med møbel. Har ikke helt landet på det ennå. Hvis noen har tanker om annet utstyr som absolutt bør være på plass fra start så hører vi gjerne om det. Som sagt så er vi også interessert i å bli kjent med noen i området her. Hilsen fra K & K
 14. 1 point
  Hei, velkommen til saltvannsforum og til denne spennende hobby’n! du har mange fornuftige spørsmål og jeg bidrar gjerne med tips og råd. Jeg bor i Drøbak, så det er ikke så langt unna om dere vil ta turen for en salt prat og gå gjennom litt. Selv så var jeg flittig i begynnelsen når jeg kom inn i hobbyen med å besøke andre akvarister for å få inspirasjon, tips, se og lære så det vil jeg anbefale deg også. Det kan være mye å spare bedre i kroner og arbeid. jeg avventer ett svar på spørsmålene dine littegrann, i håp om at jeg slipper å skrive og heller kan ta det personlig via ett besøk mvh Tomas
 15. 1 point
  Hvis dere ikke har sett denne så gjerne dette gir dere litt info :
 16. 1 point
  Hei! Jeg hadde helt glemt å dele her hvordan ble det hos meg! Mine var også i sølv men jeg brukte hvit gummilakk og det har gått veldig bra! Her er resultaten:
 17. 1 point
  Hei! Jeg tror jeg blir ferdig med installering av min Coralcare gen2 i dag! Jeg gleder meg skikkelig! Når jeg blir ferdig poster jeg et bilde, men frem til da må jeg takke alle sammen, spesielt til @Tomasog @Eagle. Jeg kan ikke vente mer!!
 18. 1 point
  Da har jeg sendt den en PM Stian.
 19. 1 point
  Da har eg fått påfyll av koraller. 20200821_183104.mp4
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...