Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. I går
 2. Jeg har fra 3 - 4 cm overlapp glass/'ramme' i mitt oppsatt og det har holdt så langt:)
 3. e-mu

  Tilbake igjen RSM 250 prosjekt

  https://www.rapidled.com/ har et godt utvalg for DIY LED prosjekter som mange her har brukt.
 4. Hei Styret i Saltvannsforum har planlagt hjemmemøter i November, Januar, Februar og April. Til dette trenger vi arrangører, så om du kunne tenke deg å arrangere et slikt, ikke nøl med å ta kontakt med undertegnede. Møtene er veldig uformelle og holdes normalt fra kl 1200 til 1500 på en søndag, som selvfølgelig verten/arrangør bestemmer. mvh Stein-Egil
 5. Mast

  Epoxy/lim for pleksiglass

  Hallo! Jeg tenker å ta inn litt "Scigrip Weld On" til Norge og lurer på om det er noe interesse for det her på forumet. Det dreier seg om Scigrip 4sc (vanntynn) og Scigrip 16 (litt fastere). En boks på 473ml vil koste 350kr for 4sc og 400kr for 16. Send meg melding om det er av interesse!
 6. Siste uke
 7. 2nice

  Reefer 525 xl delux

  Hei Takker for tilbakemelding, har byttet ut skummeren med en NYOS 220, meget fornøyd med den.
 8. akvaflat

  RSM 250 LED

  Har bestemt meg for å bytte ut T5 rørene i lokket på min RSM 250. Så langt har alt gammelt blitt fjernet og nye vifter og heatsink er bestilt heatsink blir 82x14 Har trenger anbefalinger på leverandør av D.I.Y Led samt konfigurasjon av hvilke LED dioder jeg trenger. Ønsker så godt lys som mulig her.
 9. Da er jeg tilbake etter 5 tørrlagte år... Fikk kjøpt et RSM 250 utrolig billig så da starter jeg opp igjen. Karret er helt ripefritt og ser bra ut. Det tekniske er vel så som så med.. Det er en Deltec 500 skummer, den skal vel passe dette karret fint og fungere bedre enn originalen. Sikringen gikk når jeg satte på lys og vifter slik at jeg har bestemt meg for å bytte ut alt under lokket. Nye vifter er kjøpt inn og heatsink for LED Kan noen anbefale oppsett og leverandør av LED, drivere og kontroller for et slikt oppsett? Heatsink vil bli ca 82X14 cm
 10. Jonas

  Reefer 525 xl delux

  Ser ut som du har fulgt "boken" med oppstart og tid. Ser bra ut dette. Ser på bildene fra i fjor at skummer tar/tok ut mer vann en nødvendig. Tror du med fordel kan heve skummeren litt og få bedre effekt og mindre saltvanns-svinn hvis du ikke har fikset det allerede
 11. Jonas

  Min oppstart

  Hei og velkommen til saltvanns-galskapen. 1-2 nassarius snegler er mer en nok i karet ditt. Du kan heller vurdere noen (1-2) små eremittkrabber etterhvert. Coral beauty vil jeg fraråde i 130L. Resten av dyrene skulle klare seg greit. Kråkebollen trenger alger så litt fosfat og nitrat i vannet er OK nå i starten. Anemoner er veldig spennende men jeg vil absolutt ventet minst 1 år helst 2 år før du går til innkjøp av anemone. De trives absolutt ikke i nystartede akvarier og vil med all sannsynlighet dø en sakte død. Hvis du allerede har skaffet deg en så pass på å mate den 2 ganger i uken med små biter med kvalitets sjømat. Blåskjell eller reker hakket godt opp i små biter eller tørrfrosne mysider. Maten må være tint og rå. Stopp sirkulasjonen og mat den direkte med en sprøyte eller lignende. La den få noen minutter før du starter sirkulasjonen igjen. Lykke til!
 12. Jonas

  En annerledes oppstart

  Beklager veldig sein respons. Av osmose anlegg så er ofte innmaten mer eller mindre den samme. Det som er viktig er at du får minst ett partikkelfilter, karbon filter,og revers osmose membran. Det er bedre med to partikkelfilter i ulik størrelse, som et grovfilter og et finmasket filter, men ikke nødvendig. Jeg bruker også et deioniserings filter på slutten, selv om det stort sett ikke er spesielt nødvendig med vannet her til lands. Har du vann med en del oppløste stoffer/metaller i vannet så er DI viktigere. Jeg har ikke brukt Tunze pumper på veldig mange år så jeg håper noen med erfaring kan vurdere støy. Så lenge algene får tilstrekkelig med lys og det er fosfat og nitrat i vannet vil de vokse som ugress. Om du vil gjøre det i en reaktor eller gi det mer plass er helt opp til deg og dine behov. I mitt system på ca 800L har jeg 40x40x40cm refugium og tar ut en stappfull bærepose med alger 2 ganger i mnd og det ser like fult ut etterpå. Det med lys er veldig subjektivt. Personlig liker jeg T5 lys bedre en LED og det gjør bank kontoen også. Du må nesten observere lysene selv og vurdere i forhold til budsjettet. Korallene blir ofte mye finere i strukturen med T5, spesielt SPS som acropora. Hadde jeg hatt rom i budsjettet mitt hadde jeg gått for en kombi løsning som ATI hybriden.
 13. Dimorb

  Hanna utstyr selges!!!

  Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • TIL SALGS
  • NY

  Vi önskar å sälja tekniskt utstyr för å få in pengar till skolakvariet. Säljes: Hanna Checker Fosfat Hi93713, NYPRIS: 2900 - VÅRT PRIS: 800 Hanna Checker Calcium, NYPRIS: 835 -VÅRT PRIS: 450 Hanna Combo pH/EC/TDS/Temp HI98129, NYPRIS: 1885 - VÅRT PRIS: 1000 H2Ocean refractometer, NYPRIS 360 - VÅRT PRIS: 200 Eller samlat allting för 2000. Öppen för bud vid snabb affär. /Sigurd & Andre.

  kr200,00

 14. Tidligere
 15. Vi har valgt og gå nye veier for at våre kunder skal kunne få seg noen flotte koraller uten og måtte legge ut 1000 kr +. Vi starter nå med og selge frags fra hele verden og prisen vil UANSETT hvor dem kommer fra koste fra 199-499,- Prisen settes etter farge og størrelse. Alle korallene har stått gjennom "karantene"tiden slik at vi ikke har problemer med at frags mister vevet eller dør. Vi bruker enormt mange timer på og ta bilder og få fargene på korallen til og være så identisk som i virkeligheten! Alle våre frags har et eget ID nummer som vil si at hvis du kjøper en koralle som har ID 00001 så er det frag 00001 du får også. Dette gjør vi for at det skal være lettere for oss å plukket rett frag Vi håper dette faller i smak hos våre kunder! Hvis det er noe du lurer på kontakt oss gjerne på Facebook eller via vår hjemmeside : www.korallboden.com Her er utvalget vi har : https://www.korallboden.com/categories/wysiwyg
 16. Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • TIL SALGS
  • Brukt

  Selger en slik anemone ca to knyttnever stor. Den er en av tre avleggere fra den opprinnelige som delte seg i tre. Sitter på en separat keramikk/LS bit som medfølger. Bør hentes, sender derfor ikke.

  kr400,00

 17. OHB

  Min oppstart

 18. 2nice

  Reefer 525 xl delux

  ei igjen Da har karet gått 1 år, begynner endelig og få litt koraller oppi, og doseringsystem og algereaktor. IMG_0163.MOV IMG_0163.MOV
 19. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Da begynner det å nærme seg byggestart. Men ser at jeg får litt utfordringer med høyden på karet når jeg ikke bruker glassfiber inni. Fant en kar på youtube som har bygget på samme prinsippet som meg med 2 lag kryssfiner. han har samme høyde. Å der begynte veggene å bule utover på midten så han måtte bruke bjelker på utsiden for å forsterke. Så da lurer jeg på. Må jeg bruke 2"x4" bjelker på høykant, eller kan jeg gå ned til for eksempel 1 1/2" x 3"? Noen som har noen formening på dette? Så skal jeg bestille glasset. Hvor stor bør rammen rundt glasset være? Altså hvor mye må være igjen på hver side i frontplaten når jeg kapper denne ut? Jeg så for meg 8cm på hver side. Og siste, hvor mye bør glasset gå inn på denne rammen? Her har jeg sett på at 3cm bør være nok. Noen som har noen formening her?
 20. drammensduden

  Hjelp, skal starte med saltvann!

  Herregud å moro og flaut å lese slike gamle tråder. Kan jo komme med hele historien da jeg fikk mye hjelp av et medlem på forumet den gangen jeg startet som 16 åring. Kjøpte et startsett fra dalhs dyrerike? i moss som gikk veldig bra i starten. Fikk god hjelp og oppfølging med klovner og koraller. Etter hvert som jeg lærte med ph verdier og alt som hadde med salt å gjøre oppgraderte jeg en del. Til slutt hadde jeg 3 akvarier på soverommet med bråkende skummere 😆 Et 120l, 60l og et på 80l. Fikk jo klovnene til å legge egg og, men disse forsvant bare hele tiden, selv om jeg prøvde etter beste evne å følge dem opp. Men så fikk jeg dame og flyttet for meg selv hvor utleier ikke ville ha akvarie. Lærte masse av denne hobbyen, og ville ikke vært foruten selvom alle pengene mine gikk til dette.
 21. KLT

  TMC 180 liter - Jessheim

  Driver fortsatt å leker med steinen. Vanskelig å bli helt fornøyd. Må la det stå noen dager så dukker det sikkert opp noen nye idèer. Slik ser det ut nå:
 22. Dimorb

  Levande sten

  Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • TIL SALGS
  • NY

  Barnen på skolan önskar att finansiera inköp av en lampa till refugiumet och vill därför sälja en del av den levande stenen som de har i systemet. Osäker på exakt mängd men det är inget problem att sälja av 30-40 kilo. Kan också säljas i mindre delar om det är någon som behöver mindre antal kilo. Finns större block och små stenar allt efter tycke och smak. Bilderna är på några få utav stenarna. Finns mer. PRIS: Kom med bud eller byte. (mjuka koraller/refugium lampa). Stenen finns i Porsgrunn.

  Free

 23. Aqua medic cubicus 140L Teknisk: Ecotech xr15g3 pro Tunze 9004 Tunze 6040 Retur tunze 6025 ---—-------------------------- Filtrering og levende. 10kg real reef rock 9kg levende sand --------------------------------- Tilsetninger : Brightwell microbaterier7 Brightwell neo marine salt Framover kommer jeg også til og begynne og dosere balling og korallen zucht auto tabs.
 24. KLT

  TMC 180 liter - Jessheim

  Woohoo...Steinen har kommet. Rakk å leke litt med plassering før jeg drar på fjellet i helgen. Bestilte 18 kg CaribSea South Seas Shelf Rock fra webzoo. Skal bruke noen dager på å finne en layout som jeg blir fornøyd med. Slik ser det ut nå. Dette blir neppe den endelige layouten. I hovedkarret skal jeg kun ha denne steinen. I refugiumet skal jeg ha noen kilo levende stein.
 25. KLT

  Akvariebord

  Takk for svar e-mu. Blir vel til at jeg gjør noe sånt.
 26. e-mu

  Akvariebord

  Jeg ville gått for nr 3, 2-3 mm styrofoam mellom akvariet og bordet.
 27. KLT

  Akvariebord

  Har kjøpt et TMC Signatur 90 med medfølgende original møbel på finn. Møbel er satt på plass og sjekket at alt er i vater. Så langt alt bra. Men selv om akvarie og møbel er i vater kan jeg skyve inn en papirbit mellom akvarie og møbel. Etter nærmere inspeksjon ser jeg at kantene på topplaten på møbelet har "svellet" litt etter vanninntregning(regner jeg med). Se bilder. Spørsmålet mitt blir hva gjør jeg nå. 1. Kan jeg pusse områdene som har svellet ned igjen med sandpapir? Regner kanskje med at dette vil gjøre dette området enda mer utsatt for "svelling" i fremtiden? 2. Kjøpe en tjukk plate og legge oppå eksisterende bordplate? Regner med at dette kan være en løsning, men blir ikke veldig pent? 3. Vil en "akvariematte" kompensere for områdene som har "svellet" slik at akvarie står trygt? 4. Kaste hele skapet og bestille nytt fra webzoo? Hva ville du gjort i en slik situasjon?
 1. Last inn mer aktivitet
 • Nyhetsbrev

  Ønsker å følge siste informasjon og nyheter? Klikk under for å få automatisk epost når noe viktig skjer.

  Registrer
×