Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Bør vel også nevne at støyen jeg har nevnt tidligere fra Alkatronic er borte for min del. Litt justeringer av festene til pumpehodene gjorde susen. Om noen nå kjøper siste versjon i butikk kommer de også med støydempende pakninger, så selv om hastighet på et par av pumpene under måling (pumpe A og C) går rimelig hurtig så er det ikke hørbart. Så å plassere Alkatronic i et skap er blitt lagt på is inntil videre hos meg.
 3. En stund siden sist her. Alkatronicen har gått jamnt og trutt siden oppstart, jeg måler nå KH hver 6. time og har justert inn mine tilsetninger via kalsiumreaktor til å ligge på +/-8,0 i KH. Jeg har imidlertid bestemt for å ta steget helt ut, kalsiumreaktoren er fjernet fra systemet siden 3 uker tilbake, og siden da har jeg dosert kalsium og KH manuelt i påvente av neste steg Dosetronic Dosetronic er en 5 hoders doseringspumpe også utviklet av Jonas Roman, og denne vil styre doseringer av balling basert på resultat av Alkatronic. Jeg skriver dette nå på et hotell i Gøteborg, og Dosetronicen ligger i bilen, håper å få tid til montering ila et par uker. Kommer til å kjøre ATI Essential Pro som er en høykonsentrert to-parts tilsetning,. Jeg har også for første gang sendt en ICP-OES test til ATI, som hvis jeg forutsetter måler rett, vil gi et utgangspunkt for hvordan helsen er ellers i karet mitt. Nå har jeg vært ihuga reaktor/kalkmikser tilhenger i 12 år, så det skal bli rart å kjøre "konkurrenten" Balling. Er forberedt både på adskillig høyere driftskostnader og mer styr med vedlikehold. Trøsten får være at jeg på mine mange reiser og fravær fra karet likevel kan få et visst begrep om tilstand selv om jeg ikke sitter i stua. PS! Om noen vil ha en superbillig kalsiumreaktor og evt mikser så er jeg kontaktbar.
 4. Da har det kommet saltvann i karet. Holder nå på å varmer vannet til 25-26 grader. Noe som tar tid da jeg i dag kun har 450watt varme installert. Har flere kolber liggende så de blir nok satt i drift hvis tempen ikke er der den skal være i dag. Ellers er skummer koblet opp og ATO er oppe å går i løpet av dagen. Så neste uke blir det satt inn stein. Har og bestilt meg ett sett med Maxspect Gyre 350. Disse skal komme i begynnelsen av juni. Apex pumpene mine bare feiler sa da gidder jeg ikke bruke disse lengre.
 5. Earlier
 6. Mr_Stian, joda, du har nok rett i det, men jeg liker å jobbe med tre og synes det virker spennende med et kryssfinerprosjekt Og mulig det blir et større bygg senere, så da er det greit å ha et lite testprosjekt først I tillegg så skal det være en del "rot" i bakkant, med overrenningsboks ned til hovedkaret, og en sump for sirkulasjon. Det skal bli et småkryp og anemonekar, så planen var å ha pumpene i et eget kammer med rør ut i karet.
 7. Rein epoksy holder nok til det refugiet der ja. Lim og skru platene godt sammen så det ikke blir sprekker mellom dem. Du trenger ikke akkurat tykke plater til 100 liter.
 8. Det er snart sommer og vi må fylle opp hyllene våre med varer slik at vi har igjennom sommeren Hvis du ønsker noe tørrvare så er det bare og gå inn på siden vår www.korallboden.com og bestill det dere ønsker
 9. Hvis du skal kun lage ett refugiet på 60x40x40 så er det aller enkleste å billigste å bruke vanlig glass. Dette får du hos en hvilken som helst glassmester å så limer du selv. Enkelt og greit.
 10. Takk for svar Jeg tror e-mu har rett mtp antall lag. Dette er nok langt viktigere en hva det ytterste laget er laget av. Vil tro at kryssfiner med like mange lag i kvalitet A eller B (eller I) bør være nokså lik, uavhengig av type. Jeg har tenkt å bygge et refugie på 60x40x40 ca, så det er ikke store greiene. Så akkurat til dette prosjektet er nok ikke materialvalg eller den store utfordringen uansett Hva med glassfiber? Er det nødvendig til et så lite bygg? Synes glassfiber er noe herk å jobbe med, og jeg får det sjelden fint, så jeg har et håp om at det er nok å bruke litt tykke plater med masse skruer, og så male over med flere lag epoxy Evt forsterke innvendige hjørner med glassfiberremser i tillegg...
 11. Hei har bygget to akvarier i kryssfiner, begge med 18 mm bjerkefiner. Det største brukte jeg epoxy/glassfiber på både utsiden og innsiden, det minste bare på innsiden. Jeg ser ikke hensikten med å bruke dårligere kvalitet når prisen på platene ikke var mer enn noen hundrelapper. jeg gav 4300,- for 4 stk 18mm bjerkefinerplater for et år siden. Bare det at bjerkefiner på 18mm har 13 lag, mens 18mm furu har 7 lag, forteller meg at bjerk må være mye stivere. har søkt litt på nettet angående stivhet, men ikke lett for en amatør å sammeligne, men ut fra hva jeg kan se på fritsøe sine hjemmesider så har en 4mm bjerkefinerplate omtrent samme stivhet som en 15mm furu BB/X plate. Er helt enig i at men ikke trenger maritim kvalitet eller syrefaste skruer. Kommer det vann til dette har man et problem uansett.
 12. Tror grunnen til at noen bruker bjørk er at det er sterkere/hardere enn gran/furu. Det gjelder særlig hvis det er bjørk tvers gjennom. Jeg for min del ville aldri ha brukt dyr kryssfiner til akvarium. Da kan man heller lage veggen et par millimeter tykkere så blir den stivere med gran enn med (tynn) bjørk uansett. Men folk har mange ideer som jeg ikke forstår. Noen vil bruke kryssfiner av maritim kvalitet, og noen bruker syrefaste skruer. Hva er vitsen når det ikke skal bli vått uansett?
 13. Hei, Har blitt litt inspirert til å bygge i kryssfiner etter de flotte byggetrådene her inne Ser at mange anbefaler å bruke kryssfiner i bjørk... men hvorfor det egentlig? Kryssfiner av bjørk er vanskelig å få tak i, er veldig dyrt, og det er jo kun det ytterste laget som er bjørk. Alle lagene innenfor er jo "vanlig tre" som i standard kryssfiner. Burde det ikke holde med en vanlig høykvalitetes kryssfiner, eller er det noen andre gode grunner for å velge bjørk, som jeg ikke vet om?
 14. Thank you for a great resource, I have also created list of The Ultimate DIY Arduino Robot Kits for Beginners Please check out here https://thestempedia.com/blog/the-ultimate-diy-arduino-robot-kit-guide-for-beginners/
 15. En oppdatering av karet som nå er 9,5 år gammelt. Siden sist har det nærmest blitt bygd opp fra grunnen igjen. En del fisk har passert max levealder og blitt borte. Regner med noen flere nye fisk til sommeren. Vurdere å midlertidig ta ut de gamle fiskene for de blir ikke enkle å møte på for nykommere i karet. Koraller vokser bra og det har ikke vært noen problemer. Begynner bli litt liten plass men har ikke tenkt legge inn mer stein.
 16. Eagle

  Algereaktor

  This advert is COMPLETED!

  • FOR SALE
  • USED

  Selger nesten ny, kun brukt 3 måneder, algereaktor. Passer for 500 liter i følge spec, men det er næringsmengde det kommer an på, så duger nok også for større volumer. For lite næring i mitt system for at denne gav meg noen effekt. Rengjort og klsr til bruk. Bør hentes hos meg i Bærum eller i nærområde etter avtale. https://shop.foretagsakvarium.se/product/algrektor

  1,200.00 NOK

  Bærum

 17. Min fisk som ikke glemmes er en P. Annularis, min første keiser ,ble hentet en januardag i 1983 hos korallfisken Linkøping, vi sov i minus 10g i bilen før vi fant butikken og kunne returnere hjem. 80--90 mil på et døgn var det vært.
 18. Joda har hatt fisk som jeg ble glad i. Liten logikk og bare følelser i bunn og grunn. Der har du mennesket i et nøtteskall! Vi er tenkende, høyst intelligente og reflekterende dyr som i stor grad er styrt av følelser fordi de er et produkt av den hjerne vi har. Ytterst interessant diskusjonstema fordi fordi vi ikke klarer fri oss fra dette. Naturen ellers er ikke styrt av følelser. Fisk er fisk. De kjenner smerte noe som er en snedig oppfinnelse siden alternativet var å svømme rundt likeglad og uredd med flenger i kroppen til blodet tok slutt. En blåkveite er likestilt en gul kirurg. Hvorfor skulle den ikke være det? Det er ingen som reagerer på en kasse død blåkveite. Fisk gyter og det vokser opp nye generasjoner. Min sixliner var en favoritt. Den ble svært gammel til arten å være. Siste året var den som en 90 åring på aldershjemmet og trengte ekstra påpass i kosten. Min copperband er nå en favoritt som jeg gjør ekstra stas på for å holde happy. Den hadde jeg virkelig savnet om ble borte. En ny hadde nok ikke blitt det samme heller.... Er bare et menneske jeg og.
 19. Hei, vi har nok alle hatt en fisk som gjorde ekstra inntrykk, for min del var det en moorish Idol. En fisk jeg ble så glad i at jeg bestemte meg for å ikke kjøpe en igjen når den døde. De er ikke de enkleste å holde, og jeg ønsker ikke å risikere tapet igjen. Forhåpentligvis har du fortsatt din favoritt i beste velgående. Jeg fant denne videoen på youtube (Google ser ut til å begynne å kjenne meg!?) og jeg ville dele den med de i Norge som vil reagere med sympati istedet for latter når han forteller. For de fleste andre er jo fisk bare en fisk sant? Videoen gir også et viktig innblikk i hvor tøft det kan være for de lokale å holde butikken gående, støtt din akvariebutikk! Håper du finner videoen like interessant som meg, og har du en favorittfisk du aldri vil glemme?
 20. Har litt i siljan. Bruker en led pære med vanlig E27 lyspære sokkel. 6500K
 21. Jeg har et kammer i sumpen klart til refugium. Så nå etterlyser jeg macroalger. Er det noen på østlandet som har, og kan avse litt. Jeg tar bilen og svipper fort avgårde. Jeg vil også ha litt info om hva slags lys dere bruker over refugiumet. Jeg nåes lettest på tlf 916 33 409. mvh Ulf Knutsen - Holmestrand
 22. Det låter inte helt förfärligt Lite osäker på när det kan passa och må då checka med sambon. Har en liten dialog igång med Vegard. Tar det vidare med honom?
 23. Så gøy å se! Vurderer dette karet selv. Spennende å følge med på hvordan du planlegger oppsettet :)
 24. vedlig bra at du er interresert i å holde hjemmemøte. Normalt pleier det komme 8-15 personer og det varer normalt 3-4 timer. mvh Stein-Egil
 25. Her går det saaaaakte fremover, men det går fremover. Har hatt er litt for langt opphold grunnet jobb og utdanning. De siste dagene har det begynt å skje ting igjen. Har nå fått på plass endelig lay out av akvascapen. Denne er limt/murt fast med stone fix fra Aquaforest. I tillegg har jeg foliert ene sideveggen og bakveggen. Slik ser akvariet ut i dag:
 26. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  Fin skummer til salgs Nyos Quantum 220, brukt under 1 år. bør hentes på Nesodden, ring eller sms 91307046 NYOS® Quantum® 220 Nyos har i løpet av kort tid blitt svært annerkjente og leverer produkter av høy kvalitet. Deres produkter vinner stadig nye tilhengere. Akvariestørrelse: 500 - 2000 Liter Pumpe: Quantum® 3.0 Maks luftforbruk: 2200 l/h Effektforbruk: 22 W Dimensjoner: 23.5 x 31 x 60.5 cm

  3,000.00 NOK

  , Fagerstrand

 27. Vad innebär det å ha möte? Hur många kommer normalt på ett sådant möte? Hur lång tid brukar vara avsatt osv osv??
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×
×
 • Create New...