Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. I går
 2. Siste uke
 3. Tomas

  Porca stativ selges.

  Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • TIL SALGS
  • Brukt

  Selger ett brukt Porca stativ. Justerbare føtter, noen ekstra kryss og rørdeler følger med. 2 meter langt og 70 cm høyt Befinner seg i Drøbak

  kr500,00

 4. Tomas

  Masse Apex utstyr selges

  Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • TIL SALGS
  • Brukt

  Selger unna masse Apex utstyr. Fra 1 - 4 år gammelt. Noe er montert men aldri brukt. Alt fungerer og er i fin stand. Base unit er defekt og selges derfor ikke. Selges til ca halv pris av kjøpesum. Lister opp min pris under: EB6 * 3: 1300,- pr stk PM2 ink probe 600,- WXM 1000,- Breakout Box * 2: 350,- pr stk. Temp probe 250,- Display 850,- Fòringsautomat 900,- Totalt 8 200,- Pakkepris på alt er 7 500,- En haug med aquabus kabler har jeg også. Kan selge ting løst. Kan sendes mot forhåndsbetaling og frakt. Befinner seg i Drøbak. Er du interessert i alt samlet så fikser vi en pakkepris.

  kr7 500,00

 5. Vi har fått inn en fantastisk sending med fisk og koraller fra Australia! Denne sendingen er klar for salg førstkommende lørdag! Alle korallene er WYSIWYG som vil si at du får akkurat den korallen som vises på bildet! Vi bruker mye tid på og ta bilder og få den mest reelle fargen frem på bildet. Er det noen du lurer på eller ønsker. Kontakt oss her eller på mail [email protected] Du finner alle korallene her :https://www.korallboden.com/categories/koraller
 6. Alf T Brun

  En annerledes oppstart

  Hei! Jeg bor i Hole kommune.
 7. Korallboden

  En annerledes oppstart

  Hei Alf og velkommen til den salte verden Hvor holder du til ?
 8. Alf T Brun

  En annerledes oppstart

  Takk for svar Eagle! Vet du om det er mulig å kjøre Triton metoden på tankene fra Red Sea eller Waterbox? Kanskje med algereaktor? Da skal jeg styre unna Vortech pumpene, Stream 3 er jo noe større, men det er bedre enn at de høres ut som jetfly. Når det gjelder levende ser jeg for meg blandet fisk og koraller. Av fisk har jeg sett på klovne fisk gjerne ett par sorte/ hvite og ett par "vanlige", noe som renser sand, forskjellige tangs og anthias i forskjellige farger. Kommer litt an på hva man får tak i også regner jeg med. Av koraller trenger jeg litt mer hjelp, jeg har skjønt at myke og LPS koraller er enklere å holde enn SPS. Derfor er det kanskje greit å begynne med de to førstnevnte, samtidig er SPS koraller veldig flotte.
 9. Eagle

  En annerledes oppstart

  Velkommen hit Alf👍 Først er det veldig inspirerende å høre om dine tanker og planer utfra et utfordrende utgangspunkt, håper du får til dette, og kanskje finnes det noen av oss i ditt nærområde som også kan hjelpe til. Når det gjelder dine utstyrsvalg heller jeg personlig veldig til Waterbox som jeg antar du har sett via Tropestua i Oslo. Det ser ut til å være en produsent med flotte kar og med gode gjennomtenkte designs. Personlig er jeg mest glad i kar som har mer dybde enn høyde, fordi jeg føler dette gir mer dybdefølelse og dermed skaper mer mulighet for gode innredninger. Her er hvordan innredning skapes kunsten som avgjør om du får en illusjon av å se inn i et «hav» eller en vegg som stopper brått i en bakvegg. Når du nevner skummer og retur fra RE, så har jeg nettopp det selv og er veldig fornøyd. Bare pass på å ikke kjøpe større skummer enn RE anbefaler, min er i overkant stor... Men når du nevner Vortech pumper for sirkulasjon faller argumentet for lavt støynivå. For meg er selv de nye QD (Quiet Drive) pumpene å oppfatte som jetfly sammenlignet med andre pumper med motor internt i akvariet. Personlig har jeg alltid vært fan av Tunze, og de nye Stream 3 pumpene deres er virkelig lydløse. Generelt bør du først og fremst bestemme deg for hva du ønsker å holde av levende i akvariet. Bare fisk stiller andre krav enn kombinert med koraller. Og så er det ganske viktig ut fra hvilke koraller du vil ha om hvilke lyskilder, effektivitet til filtrering osv som blir aktuelt. Dessverre er aktivitetsnivået her på Saltvannsforum litt lavt, særlig nå i ferieperioden, men jeg håper du fortsetter å spørre og at vi som leser svarer deg.
 10. Tidligere
 11. Alf T Brun

  En annerledes oppstart

  Hei, Jeg har lyst til å starte med saltvann, men jeg er i en litt spesiell situasjon. Kort fortalt har jeg en sykdom som gjør meg gradvis svakere, jeg sitter derfor i rullestol og vil være avhengig at mine assistenter kan gjøre alle fysiske oppgaver. Har akkurat kjøpt nytt hus, med god plass til akvarium, litt avhengig av hvor det kan stå kan jeg ha opp til 2 meter. Tidligere har jeg hatt to forskjellige ferskvannsakvarium, det største var 200L. Har alltid vært fascinert av livet i havet og ønsker nå å ta revet med meg til stua. Det jeg trenger hjelp til er innkjøp, installasjon og oppsett av vedlikeholdsregime. I tillegg hadde det vært fint med litt tilbakemelding på både hva jeg trenger av utstyr og kanskje litt tips til innhold og hva jeg må se for meg av i vedlikehold. Jeg har prøvd å undersøke litt, men det er jo en jungel av utstyr. Det jeg har sett på til nå er: Tank: 400 - 700 liter, har sett på løsninger fra Red Sea, Waterbox og Elos. Har skjønt at sistnevnte er noe dyrt og har ikke funnet en leverandør i Norge. Utstyr: Skummer og returpumpe fra Royal Exclusive, kvalitet og lydnivå er viktig. Sirkulasjon: 2* vortech MP40. Lys: ATI hybrid T5 og led. Har også sett på algereaktor, dosering og kontroll fra GHL, carbon reaktor. Men, dette blir fort litt for avansert for meg. Hadde vært supert med litt tilbakemeldinger og tips!
 12. PaalGisle

  Diverse koraller selges

  Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • TIL SALGS
  • Brukt

  Disse korallene legges nå ut for salg. De må hentes, da jeg ikke sender levende med post eller tilsvarende. Korallene selges til førstemann som står på døra og betaler. Pris kan diskuteres ved raskt handel. Pris er oppgitt på hvert enkelt bilde.

  kr500,00

 13. Øyvind Tryti

  Øyvinds RS Reefer XXL 625

  Ok. Jeg hadde forestillt meg en litt mer bedagelig framgangsmåte som ikke krever så mange vannskifter. Men også en lengre periode i karantene, 4 uker. Nå i starten vil de første fiskene komme fra forhandler som jeg vet kjører egen karantene med behandling med kobber (Tropestua), så de setter jeg rett i karet. Jeg har jo ikke noe fra før av som jeg kan risikere å miste. Men når jeg er kommet litt mer igang, så vil jeg nok vurdere karantene hvis jeg skaffer meg fisk fra andre kilder, enten privat, eller butikker som jeg ikke vet med sikkerhet kjører karantene på sine fisker før de settes ut i salgskarene. Jeg har en god del grønne trådalger nå, så en eller to gressende fisker hadde gjort seg, men jeg tør ikke kjøpe noen før en jumpguard er på plass - vil helst ikke finne fisken på gulvet om morgenen. Det er en jumpguard på vei til meg i posten, jeg regner med å kunne hente den på postkontoret i morgen.
 14. Eagle

  Førsteinntrykk: GHL KH Director

  Jeg fant en video som viste hvordan KH Director ser ut inni, og da ble jeg overbevist om at å sette den på høykant ikke er noen fantastisk idé... Men tror jeg skal kunne fikse en annen plassering som fortsatt er i kabinettet👍
 15. Eagle

  Øyvinds RS Reefer XXL 625

  De gangene jeg har kjørt karantene er det årsaker til å gjøre det; fisk som er tatt inn som ikke er 100 %, arter som er spesielt sensitive o.l. indikasjoner. Da kjører jeg tomt kar, med UV og skummer, skifter 1/3 til 1/2 av vannet hver andre til tredje dag. Har også hendt jeg har koblet til ozon på skummer, men det er kun et par ganger. Hvis nødvendig medisinerer jeg med kobberholdige preparater. Jeg kan ikke se for meg at ammonium eller nitrit blir noen utfordring slik. Så fort fisken ser frisk og rask ut etter minimum 14 dager i karantene, og den spiser uten å nøle, så er det oppi hovedkaret. Altså ingen biologisk filtrering her.
 16. Eagle

  Førsteinntrykk: GHL KH Director

  Men jeg må vel ha Profilux for å styre reaktor og evt kalkmikser? Det jeg tenker er å kunne stoppe/åpne CO2 tilførselen på reaktor. Kalkmikserkontroll ser jeg ikke helt poenget med siden denne bare er aktiv bare når det etterfylles RO vann. Men reaktoren bør kanskje kunne stoppes hvis KH skulle bli over grensen høy, alternativt hvis pH skulle bli lav. Jeg la ut en tråd på GHL forumet om dette med vertikal plassering, men dette er av en eller annen grunn ikke å anbefale. Håper det kommer noe mer begrunnede svar👍
 17. Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • TIL SALGS
  • Brukt

  30x60cm deles opp til de som kan avse en Lps/Sps avlegger

  Free

 18. oaevjen

  Stor fin lærkorall

  Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • TIL SALGS
  • Brukt

  Vurderer og gi denne et nytt hjem da den vokser ut av tanken, Ønsker steinkorall avleggere for den, Har hatt den rundt 10år. vakker korall!

  Free

 19. aleks

  Førsteinntrykk: GHL KH Director

  Du trenger ikke Profilux hvis du kjøper den med Doser. Da styres dette automatisk. Sist versjon har opsjon for å styre kalsiumreaktor og kalwasser
 20. Eagle

  Førsteinntrykk: GHL KH Director

  Ser den selges i to versjoner, Jeg er ikke interessert i å investere i en Profilux, men håper det går an å finne en pakke som fikser KH, og med mulighet til å styre min kalsiumreaktor.
 21. aleks

  Førsteinntrykk: GHL KH Director

  Yes. De første flaskene reagent (i desember) hadde noen problemer som gjorde det ble luft i systemet og feil lesning, men GHL har nå byttet reagens og rør som gjør at den fungerer veldig bra. Kjører den nå som hovedsystem for å kontrollere KH og den har de siste 3mnd vært stabil på 0.1-0.3dkh-regionen. Om den kan kjøres vertikalt er jeg usikker på, men siden alt er rør med doseringspumpe tror jeg ikke det er umulig.
 22. Eagle

  Førsteinntrykk: GHL KH Director

  Aleks, kan du oppdatere oss litt på erfaringene dine med KH Director nå? Jeg har spekulert en stund på konkurrenten Alkatronic, men finner dessverre ingen god plassering av den, er for trangt i kabinettet under karet🤔 KH Director kan jeg få plassert, særlig hvis det fungerer å sette den og doseringspumpen på høykant... Er du fornøyd?
 23. Dimorb

  Oönskade fiskar önskas

  Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • KJØPES
  • Brukt

  Söker efter oönskade fiskar som har förbrukat sin rätt å vara i era akvarium. Vi driver ett 1000 liters saltvatten på skolan där jag arbetar och ungarna sliter med å samla in pengar. Satsar därför på att det finns akvarister som gör impulsköp och som sitter på fisk som de behöver bli av med men som de inte blir av med för att fiskarna är "besvärliga". Finns det några sådana fiskar hos er? Just nu har vi 5 större fiskar. 2 st Zebrasoma desjardinii - äter på koraller 1 st Acanthurus lineatus - äter på koraller och aggressiv 1 st Siganus guttatus - äter på koraller 1 st Siganus punctatus - äter på koraller Så fiskarna som skall i behöver vara kompatibla med listan ovan. Vad har ni och till vilka priser? mvh Andre

  kr100,00

 24. Velkommen til gards! Enkleste og tryggeste måten å fjerne store glassroser: Kok opp osmose vann og ha det i en 10ml sprøyte så varmt som mulig. Sprøyt vannet direkte på roten av glass rosene og sug den opp i sprøyten når den dør. Da får du med hele rosen og den vil ikke vokse tilbake. Pass på at det ikke er andre dyr rett rundt hendene dine når du holder på. Ellers hvis det er lett å ta ut steinen så kan du skjære de vekk, men da må du få med litt stein hvor den henger fast, ellers vil de bare vokse tilbake. Peppermynte reker er super men de liker absolutt best de mindre glassrosene. Det er ikke sikkert de tar de store glassrosene, og som regel ikke før de er fullvoksen. Men de holder problemet i sjakk når du får fjernet de store glassrosene så de er absolutt anbefalt. Du har nok så mange glassroser fordi du har næring og partikler i vannet som de trives med. Du mater med all sannsynlighet for mye. Peppermynte reker er sky i forhold til mange pussereker. De blir mye mer synlig hvis de ikke har andre reker eller krabber å forholde seg til. Ellers vil de nok være mest aktiv på natten. 2-4 peppermynte reker høres fornuftig ut. De trives absolutt best i små grupper. Jeg ville fjernet krabben da det er et ugangsdyr som spiser det meste. Som regel det du ikke vil de skal spise... De tar gjerne med seg fine nye koraller inn i steinen for å spise de i fred. Slipper du å mate den med frosne reker sparer du vannkjemien for en større byrde. Strandrekene trives fint i akvarium. De lever fint i flere år hvis du tar dem små. De tåler det meste av nybegynner feil da de ofte lever i kulper som fint blir 30+ grader i solsteiken med hyppig variasjon i salinitet, oksygen, vannkjemi, osv. De tåler ufattelig mye for en invertebrat. De gjør også en utmerket oppryddingsjobb. En annen ting som er verdt å tenke på er størrelsen på korallgrusen du har i bunn. Absolutt verdt å ta ut mye av den og erstatte den med en fin sand. Da får du mer bakterier og små organismer som vil være nyttig for vannkjemien og som mat. Grus har en tendens til å samle organisk avfall som ligger og råtner. Sjøstjernen du har er en Asterina starfish. De er vell egentlig en sett på som en pest i saltvannskar men de gjør som regel mer godt en vondt. De blir veldig sjelden mye større en lillefinger neglen din. Hvis du søker litt vil du helt sikkert finne ufattelig variert informasjon angående disse små tilsynelatende harmløse krabatene. Jeg hadde ikke brydd meg om de i det hele tatt før det begynner å bli mange av de. De er enkel å fjerne og ganske synlig. Belysningen din skulle være helt grei den uten at jeg helt vet hva pærer du bruker. Det er helt sikkert mulig å finne pærer som er mer egnet til akvariebruk. Du får mindre alge vekst med høyere Kelvin verdi (mer blått mindre rødt/gult lys). Min erfaring er at glassrosene også trives bedre under halogen, MH, og lignende belysning med lavere Kelvin verdi. For tester så anbefaler jeg Aquaforest > Salifert. Aquaforest har ikke alle testene men det de har er topp og rimelig priset. Resten kjøper jeg fra Salifert. Du "må" ha Ammonia, Nitrit, Nitrat og Fosfat, og selvfølgelig et refraktometer til salinitet. Det er anbefalt (du trenger de ikke enda med regelmessige vannbytter med kvalitetsalt) med KH og Ca, og Mg kan være greit å teste en gang i blant. Resten er unødvendig så lenge du regelmessig bytter vann. Det er absolutt en fordel å kjøpe test kits med ferre over flere tester da disse test kittene går ut på dato før du får brukt de opp. Har dårlig erfaring med Red Sea sine test kits pga at de går ut på dato og gir feil resultat før jeg får brukt de opp Lykke til!.
 25. Øyvind Tryti

  Øyvinds RS Reefer XXL 625

  Men avfallet fra det som fiskene spiser, vil jo skilles ut som ammonium, det blir vel ikke fjernet av en skummer? Ammonium og nitritt er jo giftig, det er derfor man trenger filtermateriale (siporax) hvor bakterier for nitrogensyklusen er aktive. Eller er mengdene av ammonium for små til at man trenger å bry seg med det i et karantenekar? Uten skummer, men med biologisk nedbryting, så vil mengden nitrat stige raskere, men da kan man vel bare skifte noe vann, slik man gjør i ferskvann? Og skulle medisinering bli nødvendig, så er det jo bare å ta ut siporaxen først (men sett den i ferskvann, slik at parasitter (og bakterier) dør ut, og start poding på nytt). Normalsituasjonen håper jeg er at ingen behandling er nødvendig, at fisken er frisk, men at den trenger å stå i karantene til man er sikker. En UV-lampe er sikkert nyttig, men kan man ikke risikere å maskere et parasittangrep slik at man tror fisken er frisk, mens den i virkeligheten har noen parasitter igjen som man ikke ser fordi et stort nok angrep til at man ser det ikke har kunnet utvikle seg?
 26. Cattunger

  Glassrose problem, navn på dyr og gjerne noen generelle råd

  Hei André. Jeg har tidligere hatt det samme problemet som deg mtp glassroser (Aiptasia) og også en hel "haug" med majano anemoner, virkemiddlet hos meg ble denne krabaten her : https://www.liveaquaria.com/product/2562/matted-filefish?pcatid=2562&c=15+30+2562 . Det skal i samme stund sies at jeg har mistet noen snegler og reker men vet ikke sikkert at det er denne som har tatt de, dette kan det være andre her på forumet som har bedre svar på, det som er helt sikkert er at i løpet av en snau uke hadde jeg ingen glassroser og heller ingen majano anemoner igjen og jeg har kun 1 stk filefish (i hvertfall ikke som jeg ser). Minimum tank size står dog til 30 gallon men det går jo ann å forsøke å selge den hvis den blir for stor. Lykke til Roar.
 27. Eirik B. Lunde

  Selvbygget akvarium for kaldt saltvann

  Heihei, lagde denne brukeren bare for å gi alle en oppdatering på hvordan det går. (Jeg er sønn av Bjørn) Vi har tømt akvariet for store fisker og la inn mange nye små, akvariet er fortsatt i drift og det ser egentlig helt likt ut, bortsett fra fiskene. Vi er på jakt etter små rognkjeks til å ha i akvariet, siden det er begge to sin favoritt fisk. Vi har hatt noen par sei som ble ganske store (til å være et akvarium på denne størrelsen), og noen nye trollhummere osv. Nå jobber vi med et nytt akvarium til meg, som går med akkurat samme konsept som det her, bare 160 liter da, som jeg tenker å ha et par rognkjeks og noen litt mer uvanlige fisker. Dette akvariet er ikke selvbygget, men systemet er. Hvis noen har spørsmål, spør gjerne, skal få Bjørn til å være mer aktiv på brukeren sin! 😉 Mvh. Eirik (Redigert: Kommer til å legge til noen videoer senere, bare ikke ennå siden vi er på ferie, videoer kommer sikkert rundt neste helg vil jeg tro.)
 28. Eagle

  Øyvinds RS Reefer XXL 625

  Hvis det er karantene av fisk du tenker på så tenker jeg at biologisk balanse ikke er så viktig i en slik fase. Vi pleier vanligvis å karantenekjøre fisk i tomme akvarier fylt med saltvann gjerne modnet fra hovedkaret, men funker ofte bra med en god del nyblandet også. Med en skummer for raskt å fjerne avfall pluss en UV lampe for å ta knekken på evt parasitter i den frisvømmende fasen er du egentlig i mål. Hvis det så skulle bli behov for medisinering vil du nok raskt ta knekken på den biologien du måtte ha i siporaxen. Vil du karantenekjøre koraller, kan en viss biologisk filtrering være OK av stabilitetsmessige årsaker.
 1. Last inn mer aktivitet
 • Nyhetsbrev

  Ønsker å følge siste informasjon og nyheter? Klikk under for å få automatisk epost når noe viktig skjer.

  Registrer
×