Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Vannskifte skjer månedlig med vanligvis 210 liter men noen ganger tar man et 430 liters skift i en smell. Her er vannet på vei ned: Og her er det ganske fjæra: Disse skift utgjør over 50% og jeg bruker dem nå hver 4. mnd fordi korallveksten har blitt såpass stor at forbruket av enkel hjemmelaget 2-part uten justering med nacl fritt havsalt gjør at vannets sammensetning forskyves for mye. Jeg får i tillegg vannet ut eventuelle uønskede sporelementer om de skulle være der. Sjøen er lett tilgjengelig og selvfølgelig ganske så gratis. Noen privilegier har man da i utkantstrøka.
 3. Skal bygge kar i kryssfiner, så folie funker dårlig da
 4. Jeg har brukt sort folie utvendig på bakveggen.
 5. Hvordan går det med dette karret?
 6. Ser veldig bra ut skal bygge noe lignende som deg, bare litt større
 7. Høres veldig bra ut, hvor lenge har du hatt det med vann i?
 8. Eg har brukt poxydekk fra gjøco på heile karet. Uten noe utpå der, har ingen negative virkninger så langt.
 9. Epoxy maling fra gjøko for gulv sort, så noen lag med mapecoat DV som er drikkevann godkjent over. Det burde kanskje gå? Får jo forsegla det hele godt med mapecoat DV
 10. Når jeg går inn på mapei, står det at man får hvit og blank. Derfor jeg lurte på hva andre har brukt. Flytende damduk blir det ikke, da det løsner
 11. Tror du kan få Mapecoat I i alle farger.
 12. Vil ha sort bakgrunn i karret jeg skal bygge. Hva har dere som har laget karr selv brukt? Skal bruke mapecoat DV til slutt, men selges bare som hvit og blank. Så tenkte å male under med sort, men vet ikke hva?
 13. Earlier
 14. Slik ble plattformen og ferdigmontert. skal flytte koblingen slik at det blir fall fra skummerkopp til avfallsbeholder.
 15. Jeg har selv nylig kjøpt jøtul peis peisovn vedovn og jeg ønsker å gi et svar på dette spørsmålet. Jeg vil gjerne naturlig tre eller marmor, men vi er ikke så rike ennå))))jeg bestemte meg for å vurdere peiser laget av "stein". På selskapet jeg likte modeller laget av stein, de er forskjellige fra andre selskaper, det er ikke bare pseudo-murstein. Det finnes forskjellige typer stein som kalles Karelia, Altai, etc. Og nesten hver modell kan kjøpes i en annen stein.
 16. kire

  Heilt fra grunnen

  14 dagers produksjon, nesten 10 liter.
 17. Kom gjerne også med noen lenker til produktene jeg trenger for å sette opp, system på ca 1500 liter. Ikke den feteste lommeboka her
 18. Jeg mener at kalk(calsium)reaktor og eventuelt kalkmikser er billigere enn balling på store kar. Det var ihvertfall det tidligere. I mitt gamle system på 1800 liter, brukte jeg Co2 for ca 1500,- pluss reaktormedie på 1000,-. Dette var i et ganske tett bevokst SPS kar. OM man sier at man i tilsvarende kar bruker 300ml x 3 pr dag, som nok er i minste laget. Dette gir ca 330 liter balling væske i året. Ser at en norsk nettbuttikk selger 30 liter "no brand" balling for 380,- dvs 4180,- pr år. I tilleg må man ihvertfall med balling tilsette en del sporstoffer. Dette kan reduseres en del med bruk av et bra reaktormedie. I tillegg kommer jo utstyret men må ha.
 19. Lønner det seg å gå for kalkreaktor på et større kar? Tenkte at det kunne bli dyrere med balling? Hvor enkelt er det å holde en kalkreaktor i gang? Er bare i planleggingen bare å komme med innlegg om hva dere bruker og om noen har noe positivt i forhold til kalkreaktor eventuelt noe minus ved det
 20. Stilig! Takk for film Ser du har yellow watchman, jeg tenker kanskje Randalls goby, den er litt mindre (siden jeg har lite kar)..
 21. Jeg bruker den type sand selv og jeg tror det blir vel ambisiøst å få til at reka/rekene får til å grave stabile tuneller i en miks av sand, skjell og grus. I mine tilfeller har de gravd under en LS og hulen endrer seg kontinuerlig. Kanskje følgende film fra mitt kar kan være beskrivende? Det er et par reker og et par gobier i samme hule, ene dagen titter de ut her og dagen etter er de på motsatt side av stenformasjonen. IMG_1169.MOV
 22. Tusen takk for svar, Eagle. Vet du om min sand (CaribSea pink) blir for finkornet for kombinasjonen gobi/reke? Den er jo ekstremt finkornet, og jeg kan tenke med at huler og ganger vil kollapse. Det var derfor jeg tenkte å introdusere eventuelt noe grovere i substratet. Jeg sliter også med at min wavemaker flytter på sand, har nye formasjoner i sanda hver morgen når jeg sjekker akvariet. Har den minste som jeg kunne få tak i, en Tunze nano 6015. Likevel blir det (for) mye flow i det lille 40x40x40 cm karet.
 23. Beklager du ikke har fått svar her. Så lenge du kun bruker skjell og sneglehus som er rene, evt skrubbet og rengjort av deg skal det gå bra. Også stener vil stort sett være OK. De opptar imidlertid volum, som i et lite akvarium heller bør fylles med vann. Bruk heller levende sten eller revkeramikk du får kjøpt i saltvannsbutikkene. Evt. knus litt slikt til smått om du vil. Ikke bare er disse porøse og fortrenger Ikke så mye vann, de vil også på sikt kunne bidra i den biologiske filtreringen. Jeg har og har hatt gobier og pistiolreker flere ganger. Min erfaring er at de graver huler og tunneler under innredningen, men de bygger ikke formasjoner av småsten/grus eller annet.
 24. Takk da blir det acrifix
 25. Fant svaret nærmere enn jeg trodde
 26. Vinteren Nærmer seg veldig å vi bestiller nå inn siste runde med fersk levende Copepods Våre Copepods varer i 12-14 dager etter ankomst. Vi kan sende men da må minimums bestillingen være på 5 poser. Posene er på 100ml og koster 39,- For bestilling kan dere enten skrie her eller sene oss en epost på [email protected] Frist for bestilling er søndag 11.10.2020
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...