Gå til innhold

Eagle

Moderatorer
 • Innholdsteller

  2 516
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

Eagle last won the day on June 23

Eagle had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

629 Excellent

Om Eagle

 • Rang
  Trådmoderator
 • Bursdag 07. aug. 1961

Converted

 • Biografi
  Godt gift, to barn

Converted

 • Bosted
  Gjettum/Valler i Bærum

Converted

 • Interesser
  Foruten familien: Akvarier og god til å spille dårlig golf

Converted

 • Yrke
  Bioingeniør, leveranser av analyseutstyr til laboratorier

Converted

 • Fylke
  Akershus
 1. Ser debatten går i andre fora , men vil nok mene at for egen del gir Rowaphos fortsatt et høyest tilfredstillende resultat. Samtidig gir det en balansert reduksjon av fosfat slik at at nitrat ikke nødvendigvis blir et større problem enn nødvendig. Tenk balansert reduksjon av næringssstoffer er fortsatt min tanke.
 2. Eagles nye rev

  Glemte vel kanskje en av de faktorene jeg virkelig er fornøyd med i oppsettet, at det er lydløst👍 Lydløse lamper helt uten viftestøy, lydløse sirkulasjonspumper og lydløs avrenning til sump når skapdørene er igjen. Jeg hører litt når dørene i kabinettet er åpne fra nedrenningen i sump og litt fra kalkreaktor og marginalt fra skummer, men dørene er alltid igjen bortsett fra ved arbeid derinne. Lyd er OK fra stereoen, ikke fra akvariet🤗
 3. Eagles nye rev

  Det finnes flere produsenter av såkalt reef keramikk, jeg har brukt Aquaroche og gjennom årene samlet opp dette fra Jan Holt/Webzoo. Du finner utvalget her: http://aquaroche.fr/en/ Vær OBS på at materialet er helt dødt, og ikke kan sammenlignes med levende sten før det har gått lang tid. Et par av flere fordeler er at du kan skape og planlegge din innredning i god tid før du fysisk jobber i akvariet, og at dette fungerer nesten som byggesett ved at elementene passer i hverandre. Jeg har en del tips om hvordan modne slik keramikk hvis du skulle være interessert i å prøve en gang. Jeg mener det fungerer best i kombinasjon med noe fersk og vital LS, supplert med bevisst bruk av bakterietilsetninger.
 4. Eagles nye rev

  Ting skjer jo alltid underveis, så her er en utstyrsoppdatering Akvarium 660 liter med midtstilt overavrenning til sump. Mål 160*75*60 cm L*D*H, effektiv vannhøyde 55 cm. Sump ca 175 liter. Akvariet og kabinettet er bygget av West Aquaristik i Tyskland. Avrenning er bygget etter dette prinsippet, og er lydløs! http://gmacreef.com/herbie-overflow-reef-tank-plumbing-method-basics/ Sirkulasjon RE Red Dragon 3 Speedy 80W returpumpe 2 stk Tunze Stream 3 pumper styrt med Smartcontroller 7000 Filtrering Royal Exclusive Dreambox sump 80*60*40 cm med: Nedrenning over 3 stk filtersokker 200 um RE BubbleKing DeLuxe 200 intern skummer RE Dreambox Mediafilter med aktivt kull Korallenzucht manuell Zeovitreaktor Two Little Fishies Phosban reaktor 550 med Rowaphos Belysning GHL Mitras LX6100HV LED lamper, 3 stk Annet utstyr Dreambox Watertank for RO reservoar, 48 liter med nivåsensor også fra RE Two Little Fishies Kalkwasser Reactor 300 Tunze Calcium Automat 3171 kalkreaktor Schego 300w titanvarmekolbe med ekstern termostat Underveis har jeg gjort følgende: Kjørte All-in-one biopellets en periode i en RE mediafilter uten at dette ga noen vesentlig effekt. Blåfilter i avrenningskammeret ble unødvendig siden filtersokkene tar alt partikulært. Har byttet ut mine gamle trofaste kalkmikser og reaktor, ikke fordi de ikke fungerte helt fint, men fordi jeg har et langsiktig mål om å ha alt i sump. Ny reaktor står foreløpig utenfor, men når jeg ikke lenger ser noen hensikt av å kjøre zeovit, kan kalkreaktoren overta dennes plass. Mest fornøyd med nå; er at systemet kan betraktes som stabilt. Fisker trives, de fleste i par eller grupper* og de fleste koraller vokser villig. Korallutfarging er det fortsatt litt å gå på, men går rett vei. Minst fornøyd med; at det er litt cyano jeg jobber med å redusere. Ooooog det jeg ikke får gjort noe med; at sump står i kabinettet og ikke i et tilstøtende rom, som ikke finnes eller kan skaffes. Jeg mener mine erfaringer nå viser at det finnes ingen grunn til at saltvannsakvarier skal se ut som frimerkesamlinger med kun 1 stk av hver fiskeart. Ved å velge fisk med omhu, så er det faktisk mange arter som trives utmerket sammen med artsfrender, akkurat som i havet..... Og skal hobbyen vår utvikle seg, må vi bli flinkere til å komme dit ferskvannsakavistikken er, del fleste arter kan avles.
 5. Aleks akvarium 720l (byggelogg)

  De blå skal vel være næringsmiddelgodkjente og dermed trygge å bruke. Det er de grønne som bl.a Clas Ohlson og Jula selger for oppbevaring av regnvann, og som det lukter løsemidler av, man bør være varsom med. Evt. vaske grundig før bruk.
 6. nybegynner som ønsker litt hjelp

  Ser jo lovende ut, og dette kan bli riktig bra. Personlig er det saltvann og Tanganyika som har vært mine store interesser gjennom årene også. Er det noe du lurer på er det bare å spørre, her inne finnes både erfarne og hjelpsomme saltiser, og velkommen til en ny og interessant dimensjon innen akvvariehobbyen.
 7. Dag-Josteins akvarieverden

  Om du ikke vinner noen byggeskikkpris, så får du i alle fall fortsatt høy kredibilitet blant oss akvarister. Kreativt oppsett og superfint å få med deg også på det nye nå teknisk fungerende forumet.👏🏻👏🏻
 8. Deltec PF501 Kalsiumreaktor

  Da er Grotech matepumpen solgt. Men rosinen i pølsa Deltec reaktor til kun kr 1200,- venter på kjøpere👍
 9. robin73 2000L

  Imponerende skue med de målene du har på dette karet Robin. Ryddig og pent😀
 10. Aqua scape Bilder

  Ved oppstart høsten 2015 og nå.
 11. Velbrukt, men godt fungerende kalsiumreaktor selges som vist på video. Reaktorpumpen er kun brukt 6-7 måneder. Selges som vist med ARM reaktormedie supplert med Grotech magnesium. Klar for tilkobling til CO2 og matepumpe. Reaktoren nypris hos Korallen 4400,- Selges som vist for 1200,-. Video viser med en nesten ny matepumpe Grotech SP4800. Denne kan medfølge for kr 1600,-, nypris 2760,- Pakkepris reaktor og matepumpe 2500,-. Selges fordi jeg tilpasser systemet mitt slik at jeg kan få alt utstyr i sumpen. Denne reaktoren er dessverre litt for stor for min sump. NB! Duringen som høres skyldes kun at reaktoren står på en noe ustabil stålbenk. Klikklyden er fra matepumpe på for høy hastighet. I normal drift har dette vært lydløst. Bør hentes hos meg på Gjettum i Bærum, slik den er satt opp nå med medie. https://www.youtube.com/watch?v=a7kfH7ZEO-A&feature=share
 12. Hjemmemøte Juni 2017

  Hadde alt klart for deltagelse, men dessverre ble det noen som ville noe annet😔
 13. Trond`s Reef

  Slike byggetråder liker vi her på forumet. Også liiiiitt misunnelse fra min side, skulle så gjerne hatt muligheten du har til teknisk rom et annet sted enn i kabinettet under karet. Med tanke på alger, hvor lenge har dette karet vært i drift?
 14. Antonsen's Anemone og Krabbe kar

  Dette er et smykke som det er, ikke helt enig med Paal Gisle. jeg liker det åpne midtrommet. Diamanten i smykket i mine øyne ville vært om du kunne dekke til sandpartiet i fronten med noen små sandanemoner eller ricordeaer.
 15. Jeg kan kontakte registrerte moderatorer, så kan det kanskje være naturlig at styret håndterer butikker og evt sponsorer?
×