Gå til innhold

Shade

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

10 Good

Om Shade

Converted

 • Bosted
  Våle

Converted

 • Fylke
  Vestfold
 1. Shade's saltvann

  Her er de to tunze skummerne jeg har liggende. Er de bra/brukendes?
 2. Shade's saltvann

  Hei alle sammen. Jeg fikk en brå start på saltvannsverdenen for kort tid siden da jeg byttet min store gruppe med vf moba inn i ett komplett saltvanns oppsett. Har holdt på med tanganyika ganske lenge men interessen dabbet av etter ca 10 år. Så nå har jeg møtt en ny verden i det salte og interessen er som aldri før. Men.. alt er nytt.. jeg er uvitende.. og kunnskaps tørst. Så jeg tenkte å starte denne tråden for å logge det som skjer og for å ha all infoen dere forhåpentligvis deler med meg samlet på ett sted. Så langt så har jeg funnet ut at jeg ikke liker karret mitt. Det passer ikke inn i stua rett og slett. Har også funnet ut at 3 av fiskene mine blir noen store beist så de har jeg lagt ut for salg. Jeg lnsker i grunn også å bytte inn karret mitt i ett annet.. så nå kommer alle spørsmålene og tankene. Vil gjerne gjøre alt riktig med en gang. Så jeg søker en del info angående teknisk. Er på jakt etter et karr på 400-600 ish liter. Helst med litt lengde. 140-160cm hadde vært fint. Har noen erfaringer med akvastabil move til salt? Er lysarmaturet der tilstrekkelig? Tenker da på led. Ifht sump.. kan dere liste opp noen forslag på hva dere mener jeg bør ha av teknisk i sumpen? Alt må kunne gjemmes i kabinettet. Tar gjerne imot forslag på "ferdige" sumper. Vil gjerne ha ett oppsett som er så stille som mulig. I starten vil jeg begynne med enkle koraller og fisk. Og kanskje etter hvert gå over på mer krevende ting. Så jeg tenker å få tak i "riktig" utstyr med en gang. Ønsker meg også en computer som kan styre lys og gjerne sirk pumper hvis det eksisterer? I så fall hva bør jeg få tak i? Kom gjerne med forslag på computere, lys, pumper og kontrollere. Kalk reaktor? Hva er det? Bør jeg ha det? Biopellets? Hva er det? Bør jeg ha det? Er det andre ting jeg bør ha? Forslag tas i mot med takk. Karret jeg har nå. Elos 120 xl. Inneholder skummer. Sand/bed filter. Uv lys. Balling system. Auto påfyll av ferskvann. Jeg tenker å beholde balling systemet, sand filteret og autopåfyllings systemet. Jeg fikk også med en del utstyr i denne handelen. Blant annet 2 tunze skummere som passer karr mellom 400 og 1200 liter. Kan jeg bruke disse i det nye karret? Eller bør jeg se på noe annet? Har også en kalk reaktor komplett med gass stående. Bør jeg ha i gang dette? Fikk også med en haug med tunze sirk pumper og kontrollere. Er de bra og bør brukes? Jeg vil ha utstyr som er bra. Gidder ikke bruke masse unødig tid på ting som ikke fungerer som det skal og gir meg problemer. Så alle forslag på bra utstyr taes imot med stor takk. Ble mange spørsmål og mye lesing her nå men håper noen har tid og mulighet til å ta meg litt under vingen.
 3. Eagles nye rev

  Du sier du supplerer med bakterierilsetninger. Det er da på fast basis regner jeg med? Eller bare i oppstartsfasen?
 4. Eagles nye rev

  dette er jo helt rått! som veldig fersk i saltvannsgamet er dette veldig god lesing for meg som er ute etter kunnskap.. jo mer jeg leser av deres oppsett jo mer ideer får jeg.. tusen takk for at du deler all infoen..
 5. nybegynner som ønsker litt hjelp

  Takk for tipset Gauteg!
 6. Eagles nye rev

  for noen fantastiske formasjoner på disse keramikk søylene.. hvor får man tak i slike om jeg kan spørre?
 7. nybegynner som ønsker litt hjelp

  mange takk! jeg har kikket på en del utube videoer.. og har i grunn funnet ut at jeg ønsker å selge alle fiskene utenom den gule kirurgen. er det noen her som kan hjelpe meg en fair pris på de?
 8. nybegynner som ønsker litt hjelp

  takker så mye for svar og innspill.. skal sjekke disse videoene!
 9. Hei alle sammen. Jeg har nylig gått fra mange år som tanganyika akvarist til å bli saltvanns akvarist. har fått tak i ett elos 120 xl karr på 480 ish liter. det inneholder 4 fisk. 3 slangesjøstjerner. 1 stor musling. 1 stein korall og noen sikkert noen andre koraller. jeg prøver å finne litt info hvilke typer koraller jeg kan ha i karret mitt som er enkle å holde og "reefsafe". håper dere kan komme med noen forslag og gjerne bilder av koraller evt andre arter/levende jeg kan ha i karret som er for nybegynnere. pr dags dato så er karret ganske ensfarget så jeg håper det finnes noe med litt farger som kan passe for meg. av fisk så kan jeg nevne at jeg har en gul kirurg, 1 helt lilla trigger fisk som jeg ikke kjenner navnet på. samt 2 andre jeg ikke vet hva er. tror den ene er en wrasse type og den andre en angel eller keiser. jeg kan legge ut noen bilder av de så kan dere kan hjelpe meg. tar gjerne imot tips ifht oppsettet i karret også. karret har en sump. en elos skummer. ett sandfilter. balling system. automatisk etterfylling av vann ettersom det fordamper.. som sagt så ønsker jeg tips til forbedringer. det gjelder også det tekniske. til slutt vil jeg ta med at jeg har holdt på med tanganyika i mange mange år så helt grønn er jeg vel ikke. men jeg føler at jeg sitter foran en helt ny verden nå og vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem.. det er både spennende og skummelt samtidig. mvh
×