Gå til innhold

KLT

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  160
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

22 Excellent

Om KLT

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Fylke
  Oslo
 1. Fra fersk til salt

  I de fleste tilfeller mener jeg det er nødvendig med osmoseanlegg. Med mindre du har veldig rent kranvann(noe jeg tror de færreste av oss har) trenger du osmoseanlegget til å fjerne urenheter fra kranvannet. Ikke sikkert alle er enige med meg her, men jeg vil driste meg til å påstå at osmoseanlegg er viktigere enn skummer😬
 2. Shade's saltvann

  Hei, Anbefaler deg å se denne serien på YouTube: "Reef Tank Guide: 52 Weeks of Reefing" Den tar for seg og forklarer det meste knyttet til det å sette opp et saltvannsakvarium. Serien går over 52 episoder.
 3. nybegynner som ønsker litt hjelp

  Hei😊 På YouTube finner du masse informasjon om koraller som passer for nybegynnere og hvilke du bør styre unna til du har fått litt mer erfaring. Legger ved noen linker jeg fant i farten. Min erfaring er at det her i Norge kan være litt begrenset med hvilke koraller som er tilgjengelig til enhver tid. Det kan derfor hende du må være litt tålmodig når du jakter koraller. Kjenner ikke til hvilke zoo foretninger som er i ditt nærområde. Det er noen gode nettbutikker som har noen koraller på lager og som sikkert kan være behjelpelig med å skaffe spesifikke koraller du ønsker. Noen av nettbutikkene er: fiskkoraller.no saltvann.no marinelife.no Finnes sikkert flere. Disse er de jeg kom på i farten. I tillegg anbefaler jeg deg å bruke www.liveaquaria.com som oppslagsverk for å lese om koraller du anskaffer deg. Her finner du de fleste koraller i handelen, hva de krever og om de er vanskelige eller enkle å holde. Ser for meg ut som du har mye riktig utstyr til akvariet ditt. Du skriver ikke om du har anskaffet deg et ro/di-anlegg. Dersom du ikke har dette anbefaler jeg at du skaffer dette. Ro-anlegget fjerner urenheter fra kranvannet ditt og gjør vannet mer egnet for saltvannsakvarium.(kort fortalt). Eksempel på ro-anlegg Her. lykke til😊
 4. I valget mellom akryl og glass ville jeg personlig valgt akryl på et så stort akvarie. Fordelene med akryl er etter hva jeg har lest at det tåler en hel del mer enn glass. Har også lest at akryl er klarere enn glass. Men ulempen er jo som du sier at akryl gir lettere riper. Det skal sies at jeg ikke har erfaring med akryl, men planlegger i fremtiden å sette opp et stort akvarie(800-1000 liter) og da tipper jeg at jeg ender med akryl for nattesøvnen sin skyld. Den tredje løsningen du skisserer har jeg ingen kunnskap om. Lykke til! Gleder meg til å følge prosjektet
 5. Får beskjed om at jeg ikke har tilgang når jeg forsøker å teste.
 6. Jeg kan godt teste litt😊
 7. Ølbrygging

  Prøver linken en gang til: https://m.bryggselv.no/utstyr-til-gjaering/tilbehor/Temperaturkontroll/ITC-310T-Temperaturkontroll-6-programmerbare-steg-kjøle-varme103021-p0000030716
 8. Ølbrygging

  Neida, jeg er ikke helt på jordet😊. Tidligere da jeg hadde akvarie, måtte legge ned hobbyen til jeg får bedre plass, var jeg innom bryggselv.no og kjøpte noen gjæringskonteinere for å oppbevare osmose vann og saltvann. Nå kom jeg over denne dingsen som brukes for å kontrollere tempen ifbm gjæringsprosessen. Kan den også fungere i ett saltvannsakvarium? Og er det noe poeng å bruke denne kontra tilsvarende utstyr beregnet til akvarie? Billigere? Mer nøyaktig enn en vanlig varmekolbe?
 9. Filterposer boks

  Rollermaten ble solgt da jeg la ned akvariet. Jeg opplevde ikke noe mer støy fra den enn det var med filtersokk.
 10. Filterposer boks

  Før jeg fikk rollermaten hadde jeg en filtersokk festet ved hjelp av en filtersokkholder som hang over kanten i sumpen. Dette gjorde at når filtersokken var full/tett var vannstanden i filtersokken høyere enn vannstanden i sumpen. Når jeg da skiftet ut filtersokken måtte jeg tømme ut vannet fra filtersokken i sumpen. Da steg vannet i sumpen. Når jeg da byttet filtersokken 2 ganger i uken var dette nok til at skummeren jeg hadde(Deltec SC1455) ikke fungerte optimalt. Med rollermaten vil det samme skje når gammelt filter byttes ut med nytt, men denne endringen skjer kun inne i rollermaten, da rollermat er et lukket system. Vannstanden i sumpen forble den samme og skummeren fungerte merkbart bedre.
 11. Filterposer boks

  Rollermat har max vannsgjennomstrømming på 2500 l/t. Så kan man jo diskutere hvor stort karr det holder til:-) Jeg hadde rollermat på 300 literen min. Var veldig fornøyd. Merket stor forskjell på skummeren før og etter rollermaten. Årsaken var at det var lettere å holde en konstant vannstand i sumpen med rollermaten.
 12. Filterposer boks

  Kan ganske sikkert få til noe lignende selv, men finishen hadde ikke blitt i nærheten. Er ikke sikker på at det hadde blitt så veldig mye billigere om jeg skulle gjort det selv heller:-) Frode skriver i et innlegg over at denne løsningen er med på å gjøre vedlikeholdet av akvariet betydelig enklere ved at filterposer kan byttes ut uten å forstyrre driften av akvariet. Dessuten vil behovet for å bytte filterposer reduseres til en gang i uken kanskje en gang hver annen uke. Dette er gode poenger og gjør det vell hver prisen slik jeg ser det. Men hvis mann hadde lagt på en tusenlapp til kunne mann kjøpt en rollermat. Da slipper du å tenke på bytte av filterpose de neste 3-6 månedene.
 13. BRS TV på youtube...

  Sikkert flere her inne som følger BRS TV på youtube, men for de av dere som ikke gjør det så finner dere mange interesante videoer på denne linken. Her tar de for seg oppstart av akvariet fra a til å. De går igjennom valg av utstyr og fordeler og ulemper med de forskjellige typene. Bl.a så har de en lærerik og interresant video om LED vs T5 lysrør vs halogen. God fornøyelse:-)
×