Gå til innhold

Vegard Myrvang

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  1 342
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

Vegard Myrvang last won the day on September 25

Vegard Myrvang had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

167 Excellent

Om Vegard Myrvang

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  siljan

Converted

 • Fylke
  Telemark
 1. Guttungen's Drøm V.3.0.3 Final Edition

  Mye flotte mykiser å få også . Har fortsatt endel av korallene jeg kjøpte av deg for xx år siden om du skulle bli fristet. Store har de blitt også
 2. Saltvannsmøter i grenland inviterer til hjemmemøte hos Tore Antonsen fredag 29.09.2017 18:30 Telefonnr til Tore er : 41267613 Nye og gamle ansikter er hjertlig velkommen. Grønlivegen 12 f 3922 Porsgrunn. Er litt omkjøringer her nå så må ta bakken opp mot flåtten og en stikk vei før hoved vei, står et gult skilt der og et skilt hvor det står sivilforsvar. Den gamle Saltvannsmøter i grenland tråden virket ikke lengre så derfor ny post her.
 3. Jebao sitt adapter for kunne styre pumpene direkte ifra profilux eller apex virker ganske kjekt. Kablene er lange nok til at adapter kan stå i den ene enden av ett 160cm bredt kar og rekke til begge pumpene. Strømforsyning blir felles for begge pumper og må da være litt større enn til en, kjøpte med en 24V/6.5A. En fordel iforhold til ghl sitt adapter er at en slipper å kutte kablene til pumpene, og at det er lange kabler. Pin 2 på ghl kobles til pin 1 på jebao adapter. Pin 3 på ghl kobles til pin 2 og 6 på jebao adapter. pin 5 på ghl kobles til pin 5 på jebao adapter. Det er kun en pin med minus på ghl rj12 derfor er det enklest å koble via en sukkerbit, wago eller lignende. Skal prøve å lage en kabel senere så det ikke blir så klumpete. Fargekoder kan variere ettersom hvilken kabel man har, nedenfor har jeg satt opp de variantene jeg vet om. Det er uansett vel anvendt tid å bruke ett mutimeter for å kontrollere!! pinout GHL profilux L port og jebao adapter: jebao adapter rj45 T-568A T-568B 0-10V kanal 1. hvit/grønn hvit/orange minus kanal 1. grønn orange ubrukt hvit/orange hvit/grønn ubrukt blå blå 0-10V kanal 2. hvit/blå hvit/blå minus kanal 2. orange grønn ubrukt hvit/brun hvit/brun ubrukt brun brun GHL profilux rj12 L-kabel S-kabel Telekabel +12V sort hvit hvit 0-10V kanal 1. brun brun sort minus rød grønn rød on/off kanal 1 (pin 4 til pin1) orange gul grønn 0-10V kanal 2. gul grå blå on/off kanal 2. (pin6 til pin1) grønn rosa gul Fargekoder på kabler vil variere etter hvilken standard det er. Rj45 har to typer standarder T-568A og T-568B. Ghl har to typer rj12 kabler, en til L-port og en til S-port, en kan også bruke standard telefonkabel med rj12 på. programmering adapter ifra fish street litt info ifra det svenske forumet fargekoder rj45 pinout apex Pin 1-6 fra venstre mot høyre på profilux4.
 4. Vegards AQUAEL 30l

  Artig Har samme rekene i begge mine andre kar en 130l med mykkoraller og anemoner og en 700l med sps/lps. Aldri vært noe problem med disse rekene. De eldste jeg har er ca 1-1.5 år gamle. Hva matet du dine med Jonas ?
 5. Vegards AQUAEL 30l

  30 liters aquael nanokar. Veldig enkelt oppsett, tunze 3155 ato, eheim liberty hang on filter med filter svamper og fosfat fjerner. Varmekolbe er det plass til inne i hang on filteret. Belysning er en enkel led lampe ifra fishstreet. Levende: 12x strandreker ifra brønnstadbukta 3 turbosnegler 2-3 kilo levende stein ifra Golden marindo/Indonesia/korallen. skive anemoner
 6. Vegard's 130L

 7. 3D printing av veggholder ecotech driver

  Mye å finne på https://www.thingiverse.com/ Men det er jo ikke sikkert at tegningene er lagt ut for nedlasting. Du kan også tegne selv i 3d tegneprogramm, feks google sketchup el.
 8. Calcium reactor vs balling

  Bruker begge deler på to forskjellige kar. Ulempen med kalkreaktor slik jeg ser det er at den krever mere plass, til selve reaktoren og gassflaske. I bruk syns jeg den er enklere og trenger mindre vedlikehold. Du har vel ca samme str på kar som meg, bruker delte pf601s og aquamedic ks1000 kalkmikser, du kan jo sammenligne fysisk str med den du har. Min er på 10-12timer pr dag(co2). Fyller gass 3-4 ganger pr år, det vil naturlig nok variere med hvor mye vekst du har. Bruker arm sitt medie i fineste kornstrørrelse og vil anbefale det koster vel ca 1600 for 22kg. Har observert at flere har trøblete med overgang ifra balkong til kalkreaktor, uvist hvorfor. Men kanskje greit å bestemme deg tidlig. Er og litt forskjellig str på gassflasker,5.3kg/6kg osv. Greit å få størst mulig koster ca samme å fylle.
 9. Acanthurus lineatus som ikke vil spise.

  Hva med å prøve å fange levende mysis og strandreker på stranda og putte de i karet ? Du trenger bare en bøtte og en hov ifra nille eller en leketøysbutikk. Har hatt suksess med for ifra Vitalis (tidligere new era) på vansklig fisk før.
 10. Aleks akvarium 720l (byggelogg)

  Hva slags lys har du ?
 11. Shade's saltvann

  Du er selvfølgelig velkommen på hjemmemøtene i Telemark/Vestfold om du har lyst. Starter nok opp etter sommeren i september ca.
 12. Koraller selges

  Koraller selges. Hentes helst i siljan. Sender gjerne med ekspressbuss, grenlandsekspressen til oslo. Kan sende via post på kjøpers ansvar. Har både frags og større koraller. Det er også endel mere enn på bildene å velge i.
 13. Hvordan dyrke phytoplankton

  Ikke prøvd den. Kan sikkert funke det. Sent fra min SM-G955F via Tapatalk
 14. cycloseris cyclolites ?

  Er dette en cycloseris cyclolites ? Den er ifra australia via cairns marine og korallen.no. Noen synspunkter ? (det er den neon grønne) http://coral.aims.gov.au/factsheet.jsp?speciesCode=0122
 15. Mikro/nano boble metoden

  Bilde før og etter. Noe bedre har det jo blitt
×