Gå til innhold

Trond Christiansen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  60
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

17 Good

Om Trond Christiansen

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Akershus

Converted

 • Fylke
  Akershus
 1. Mikro/nano boble metoden

  Har du gjort noen andre endringer i karet en å tilføre luft? Er jo ganske stor forskjell dette da, og ut i fra det jeg kan tolke så har du kjørt med dette i ca en mnd?
 2. Trond`s Reef

  Takk for svar! Er nok en håralge som du skriver. Noen plasser så sitter den godt fast og andre plasser kan du bare skli den av med fingeren. Nå har karet snart gått 1,5år så hadde jo håpa at den værste innkjøringsperioden var over. kommer til å fortsette med vannbytter fremover IG så får jeg se om det roer seg. Refugium har jeg null erfaring med, men alt kan læres. Satte inn en liten reaktor nå med all in one biopellets for å se om det skulle hjelpe litt det og. Skiftet filtersokk nå og som forventet så var det mye alger i sokken. Så det blir jo litt mekanisk luking det og.
 3. pomacanthus imperator

  Har en på ca 15cm den spiste det som var av knapper og svamper. Sps har den holdt seg unna heldigvis. GSP har den dessverre ikke lyst på..
 4. Trond`s Reef

  Takk for det Er nok litt for lite nyttedyr og har på det meste ca 80000L i timen i sirkulasjon. Må holde igjen på pumpeoppsettet ellers blir det mayhem oppi der.
 5. Trond`s Reef

  Sånn ser algene ut der det er litt flow. IMG_0624.MOV
 6. Trond`s Reef

  Bruker RO vann med TDS måler. Denne viser 0 ppm. Sjekket med en annen TDS måler og den viser 6 ppm oppi reservoaret. Kan ikke skjønne at det skal være utslagsgivende, men mulig det er det. Må vel ty til en reaktor. Har en liggende og 'all in one' pellets. Er det rowafos som gjelder eller kan disse brukes? Har gjort forsøk med disse tidligere, men synes ikke effekten var veldig bra. Skal legges til at det karet hadde ikke vært oppe så lenge som dette.
 7. Trond`s Reef

  Er vel ca 7-8kvm inne på rommet som er forbeholdt det tekniske. God plass Akvariet har gått siden april i fjor. Så snart 450 dager. En kompis av meg har hintet til at det er dino alger siden de produserer luftbobler i de områdene det er lite sirkulasjon. Har målt fosfat med Hanna tester og det er knapt nok målbart. Kjører ingen reaktor enda i påvente av at det skal bli borte av seg selv. Mater og veldig lite så det er ikke overforing.
 8. Trond`s Reef

  Her er litt mere fra teknikken på karet. Er i utgangspunktet et enkelt oppsett, men det blir litt mere komponenter når karet bli i den størrelsen. Er ikke ferdig med å plassere apex komponenter, men inntil videre får dette holde. Blande karet mitt er på 180l og jeg skifter det ca hver 3 uke.
 9. Trond`s Reef

  Legger ved noen bilder fra i dag. Sliter litt med litt algevekst som jeg ikke får bukt med. Hvis noen har noen gode tips så takker jeg for hjelp!
 10. Trond`s Reef

  Beklager dårlige mobilbilder, skal komme med nye og bedre.
 11. Trond`s Reef

  Trond`s Reef Her er litt om mitt prosjekt i kjelleren på Skedsmo. Det startet som det ofte gjør med en god ide og to tomme hender. Hadde et rå rom i kjelleren som ikke hadde noen misjon annet enn oppbevaring av brask. Så kom det litt misnøye fra fruen om at 360l saltvannsakvariet i gangen hadde for blått lys.. og ideen var født. Jeg bygger eget akvarierom i kjelleren! Hadde glassplatene liggende fra før så litt snekkerarbeid og noe silikon så er vi i gang. En god del grunnarbeid måtte til med avretting av gulv, oppsetting av vegger, isolering, gulvarme etc. måtte til, men nå er karet på plass og har gått en stund som et «inwall» kar på ca 800l. Målene på karet utvendig er L150xH70xB75. I tillegg så har jeg en 325liter sump til det tekniske. Tipper at det systemet er ca på 1000l totalt. Målet med karet er å ha primært SPS koraller. Er relativt fersk på SPS og læringskurven har tidvis vært bratt. Kommer med mere bilder etter hvert. Innbyggere: 2x ocellaris clowner 1x Yellow Tang 1x Zebrazoma Veliferum 1x Acanthurus lineatus 1x Siganus unimaculatus (onespot foxface) 5x Chrysiptera parasema (gulhalet damsel) 1x Pomacanthus imperator Sirkulasjon: 4x Vortech MP40qd 1x Vortech MP10qd 1x Maihaugen Tunze Streamer 1x Eheim 1262 som returpumpe Lys: 2x 150cm DIY LED Fargespekter: Royal Blue, Blue, UV 410nm, UV 430nm, Cool White, Warm White Alt er bygget selv og består av ca 130 LED, har fungert veldig bra og god vekst. Dette styres I dag av en Bluefish Controller med 0-10V. Dette skal og inn på Apex systemet i fremtiden. Skummer: Skimz SM203 18cm 200 micron filtersokk Varme: 300w + 150W Balling: Jebao 4 kanaler. Tilsetter CA, MG, KH og Strontium. Forbruket i i skrivende stund ligger nå på ca 325ml i døgnet. Computer: Apex Neptune Classic Moduler: WXM, Lunar, I/O, VDM
 12. Xenia frag gis bort

  Skjetten i Akershus, det kom ikke så godt frem ser jeg nå
 13. Xenia frag gis bort

  Har en liten xenia som gis bort på 7-8cm Ligger i sump nå og kastes innen fredag den 9/6-17 om ingen vil ha den.
 14. RED SEA Coral Pro salt. Noen som har testet?

  Ja jeg har pleid å varme opp vannet til ca 25 grader. Er det en ulempe?
 15. RED SEA Coral Pro salt. Noen som har testet?

  Så å lagre dette vannet ferdig blandet i la oss si 200 - 250 liters kar over tid er ikke hensiktsmessig. Planen min var at jeg kunne ha et lager med ny blanda vann i en måned for så å skifte 50 liter i uken enkelt uten mye søl/jobb hver uke. Jeg har plass til å ha oppbevaring, men som mange andre så ønsker jeg lettest mulig vedlikehold av karet mitt og ønsker å gjøre et skippertak å blande ut 200 liter i slengen
×