Gå til innhold

e-mu

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  1 270
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

155 Excellent

Om e-mu

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold
 1. Gog Helg!

  Fint bilde av fin fisk, en av mine favoritter. Og langt fra så hissig som andre frøkenfisker, etter min mening. God helg☺
 2. Diverse akvarier selges

  Den er grei
 3. nybegynner som ønsker litt hjelp

  Keiseren er nok en Pomacanthus chrysurus eller maculosus, begge blir nok litt store for ditt akvarium. Keisere er flotte fisker, men blir de stresset (av for eksempel for liten plass) kan det gå ut over andre innbyggere/koraller i akvariet.
 4. Diverse akvarier selges

  Neida, tenkte ikke neste vår. Men sliter litt med både henting og hvor det skal lagres i mellomtiden. Og så er det jo et stykke å kjøre... Kommer tilbake hvis jeg finner en løsning.
 5. Diverse akvarier selges

  Er 720 hel, trenger et avlastningskar neste vår:), OG skal du ha det hentet straks?
 6. Stor sump

  Her kommer bildene, hullene som er borret er 64mm og litt for store til 50mm tankgjennomføringer (men det går om man senterer bra). Om kjøper ønsker kan jeg sette på en akrylplate over hullene limt med Acrifix.
 7. Stor sump

  Sump med mål 95x55x55 selges. Akryl med rustfrie hjørneforsterkninger. Prisantydning 500,- Bilder kommer.
 8. Dag-Josteins akvarieverden

  Viktig å gjøre ting enklere i hverdagen, og så er det morsomt å finne på og lage ting. Fortsett og post bilder, Jossi.
 9. robin73 2000L

  Godt å høre, jeg gikk nemlig til impuls innkjøp av en liten sohal for en stund siden, og den vokser fort.
 10. robin73 2000L

  Flotte bilder av et fint akvarie. Et spørsmål, er sohalen din veldig dominant?
 11. Fint, kanskje det hadde vært mulig med en inspeksjon i løpet av sommeren😊?
 12. Takk for svar. Jeg var også innstilt på akryl en stund, men har lest om flere som har det i dag, og vil gå tilbake til glass i neste prosjekt.
 13. Hei Planlegger nytt akvarium som erstatting for dagens 1800 liter i kryssfiner som ble bygget i 2004. Akvariet skal ha innsyn fra 2 sider, front og kortvegg og ha følgende mål, 216 x 112 x 82 cm. I den forbindelse står det mellom: Helglass Akryl Kryssfiner/Glassfiber/Epoksy Argumenter for og i mot de forskjellige typene mottas med takk Helglass er nok den tryggeste løsningen, men er tungt. Har fått oppgitt ca 500kg på tomt akvarie, noe som kan by på utfordringer å få det på plass, da det må bæres på 'flasken' inn gjennom dørene. Vurdere også innkjøp av kun glassene og lime det selv på plass. Vekten på akvariet når det er på plass er ikke noe problem, skal stå på betonggulv. Akryl, mye lettere, og ikke så veldig dyrt i forhold til glass. Har fått oppgitt vekt på i overkant av 200kg fra Shuran. Men er veldig skeptisk til riper. Noen med erfaringer? Vet at jeg er lat fra tid til annen og da rekker det å gro kalkalger på fronten, noe som sikkert øker risikoen for riper. Siste løsningen har jeg gode erfaringer med, bortsett fra en ting. I alle kryssfinner kar jeg har sett bruker man en 5-8 cm bred 'ramme' av kryssfiner på de sidene som skal ha glass. Har dette selv på nåværende akvarium, men hvorfor må det være slik? I nåværende akvarium som er 82 cm høyt, er synlig glass bare 58 cm. Har noen sett slike akvarium med mindre rammer? Har tenkt på å få sveiset en ramme i for eksempel 40x40x4mm vinkelstål (syrefast), som så felles inn i kryssfineren, men har ikke sett dette i andre akvarier. Og hvordan skal denne eventuelt festes godt til kryssfineren? Selvfølgelig skal jeg denne gangen ha 'optiwhite' glass i front/sidevegg. Stein-Egil
 14. Den er grei, jeg bare forstod ikke hvor den Endre knappen var:)
 15. Hvor skal disse Edit topic og Save 'knappene' være, finner ingen av de. OK, der så jeg "Endre" i denne posten, men den vil altså ikke være tilgjengelig mer enn 15 minutter!
×