Gå til innhold

e-mu

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  1 287
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  12

e-mu last won the day on August 15

e-mu had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

159 Excellent

Om e-mu

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Halden

Converted

 • Fylke
  Østfold
 1. Vet at riper blir et problem med akryl. Men med en høyde på 120 cm så nærmer jeg meg fort 30 mm i glasstykkelse på front og endevegg. Det blir nesten 4m2 glass det, og tungt blir det å bære inn. Hadde ønsket å trykkteste det ute før jeg setter det i stuen.
 2. Stein-Egil's kar

  Da har jeg satt opp sumpa med to skummere. En BK 300 DeLuxe til venstre og en BK300 Supermarin til høyre. Skal ble spennede å se om jeg klarer å få ned nitrat/fosfat verdiene mine med dette oppsettet. Måtte fjerne Rollermaten for å få plass Litt jutseringer må nok også til, nå er de satt opp ganske likt, men kommer til å kjøre våtskummimg på Supermarienen når ferien er helt over.
 3. Har tenkt litt mer, og ny mulig løsning er et litt større akvarie enn først planlagt, ca 3000 liter men det blir da ca 120 cm høyt. Det byr jo på visse vedlikeholdsproblem. Noen råd? Om det blir et så stort akvarie, så blir det med stor sannsynlighet bygget på samme vis som det jeg har i dag, dvs kryssfiner med glassfiber i epoksy. Det store spørsmålet er finnes det en god måte å feste akryl frontrute til epoksyen på? Noen som vet hvordan dette gjøres i store offentlige akvarium?
 4. Tunze Turbelle stream 3

  Ja, det blir closed loop (tror jeg).
 5. Tunze Turbelle stream 3

  Tydeligvis populære disse pumpene, Tunze oppgir 3-4 måneders leveringstid på disse i Tyskland.
 6. Hva trengs til et saltvanns akvarium

  Noen nyttige linker http://www.saltvannsakvariet.no/oppstart_av_akvarium.htm http://www.santron.no/saltvann.htm http://www.korallrev.no/korallrev.no.html Ikke helt nye men fortsatt nyttige.
 7. Hva trengs til et saltvanns akvarium

  Hei Velkommen på forumet. Som i alle hobbyer finnes det minst like mange meninger som deltagere. Hva du trenger av utstyr er avhengig av hva du har tenkt å ha i akvariet. Men du har et godt utgangspunkt med en 370 plus sump, synes jeg. Det er nemelig slik at skal du lykkes med saltvannshobbyen over tid så må du ha stabile vannverdier over tid. Dette er mye vanskeligere å få til i et mindre akvarie. Med vannverdier mener jeg her: pH, KH, Ca , Mg, samt nitrat. Det finnes mere man må holde styr på etterhvert, men til å begynne med holder det med dette. Når det gjelder utstyr så er det som sagt avhengig av hva du skal ha av levende, men jeg vil anbefale å starte med litt enkle fisker, som ikke blir større enn ca 15 cm i fullvoksen størrelse, noen nyttedyr (snegler, erimittkreps, kråkeboller), og noen mykkoraller, skiveannemoner. For få dette til å virke, så må du ha litt levende sten, kanskje 10-30kg, en god skummer, og bra sirkukasjon i akvariet. Gjerne med pumpekapasitet på 20-40 ganger akvariestørrelsen. Skummere er gjerne oppgitt i hvor stort akvarie de kan håndtere, dette er som oftest sterkt overdrevet. Etter min mening, så er dette det viktigste du kjøper, så ikke spar her. Lys må du også ha, men til mykkoraller, trenger du ikke den samme lysstyrken som til en del LPS/SPS koraller. Men det aller viktigste er å ha 'litt' tålmodighet, å få et saltvannsakvarie til å gå og se pent ut kan ta litt tid.
 8. Trond`s Reef

  Har fortsatt skummeren, men har ombestemt meg, så jeg selger den ikke. Skal forsøke med to skummere etter ferien.
 9. Trond`s Reef

  Ut fra det jeg har lest i diverse forum, så skal du ikke ha 0 av verken fosfat eller nitrat. Og i hverfall ikke en av dem. De henger sammen på et eller annet vis, uten at jeg jan forklare det. Mitt råd er derfor, forsøk å få opp nitraten noe, opp mot 5-10, er ikke noe problem. Har du brukt biopellets, kan du jo redusere mengden noe. Ser over i tråden din, at du bruker vodka metoden og biopellets, blir litt smør på flesk tror jeg. Reduser den ene, jeg ville droppet vodkaen og beholdt den selv😉
 10. Pjot´s 20 000Lite

  Noen oppdateringer her? Hvordan klarer du vedlikehold i et så dypt akvarium, algeskraping? Hva er tykkelsen på glasset?
 11. Calcium reactor vs balling

  For noen år siden ble det vel sagt at på store, 700+, akvarier var det mest økonomiske med kalkreaktor. Jeg kjører kalkreaktor sammen med calsium mikser. Og er fornøyd med det. Eneste ulempene jeg ser er at pH i karet synker litt, ca 0,1 grad, og at jeg får litt partikler i vannet npr jeg kjører den hardt.
 12. Stor sump

  Null respons, gis derfor bort, som den er.
 13. Acanthurus lineatus som ikke vil spise.

  Prøv med agurk eller salat.
 14. Box of Water II

  Flotte fisker.
 15. Aleks akvarium 720l (byggelogg)

  Skal du redde korallen bør du fragge den om, med bare den friske toppen igjen.
×