Gå til innhold

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Da har litersyken kommet til Heggedal og jeg starter opp planlegging av ett nytt kar og tenkte jeg skulle starte denne tråden for planlegging og oppstart av karret.
 
Mitt navn er Pål Gisle og er bosatt i Asker. Satte opp mitt første saltvannskar på begynnelsen av 90-tallet. Og etter mange år med bare ferskvann startet jeg opp igjen med saltvann for snart 3 år siden, men nå føles det ut som om tiden er moden for å "vokse" litt.
 
Dette inneholder karret så langt:
 
Akvarium
Helglass akvarium ca. 450 liter. Mål 120*60*60 cm.
Back to nature bakgrunn.
 
Sirkulasjon
4 stk Aquarium systems Newave 3000
 
Filtrering
AM Blue 1000
Levende sten: ca. 20 kg
 
Ved vannbytter kommer jeg til å benytte sjøvann i vinterhalvåret som justeres mht. saltinnhold før det tas opp i karret.
 
Belysning
Giesemann Infinity 2 x 250 W HQ - 16000 K
+ 2 x 54 T5 actinic
 
Annet utstyr
Manuell vannpåfylling
 
Fisk
Har:
2 stk. Ocellaris Clownfish (Amphiprion ocellaris)
1 stk. Kaudern's Cardinal (Pterapogon kauderni)
1 stk. Bicolor Angelfish (Centropyge bicolor)
5 stk. Chromis
2 stk. Andaman Damsel (Pomacentrus alleni)
1 stk. Yellow Tang (Zebrasoma flavescens
1 stk. Starry Blenny (Salarias ramosus)
 
Koraller
Blå knapper
Devils hand
Lærkorall
Sinulara Sp.
Lobopython Sp.
Grønne stjernepolypper
Xenia
 
Grønne/brune skiver
Blåflekkede skiver
Grønner skiver
 
Nyttedyr
Snegler: Mange små. De store spiser eremittene opp.
Eremitter: 1 stk eremittkreps
Pussereker: 2 stk
Ildreke: 1 stk
 
Ønsker meg:
Blue Tang (Paracanthurus hepatus)
Green Mandarin (Synchiropus splendidus)
Powder Blue Tang (Acanthurus leucosternon)
 
Ytterligere infomasjon kommer etterhvert som ting kommer på plass.
  • 422 svar

Gguldal nye 250L
  • 16 svar

Hei alle sammen. Jeg har nylig gått fra mange år som tanganyika akvarist til å bli saltvanns akvarist. har fått tak i ett elos 120 xl karr på 480 ish liter. det inneholder 4 fisk. 3 slangesjøstjerner. 1 stor musling. 1 stein korall og noen sikkert noen andre koraller. jeg prøver å finne litt info hvilke typer koraller jeg kan ha i karret mitt som er enkle å holde og "reefsafe". håper dere kan komme med noen forslag og gjerne bilder av koraller evt andre arter/levende jeg kan ha i karret som er for nybegynnere. pr dags dato så er karret ganske ensfarget så jeg håper det finnes noe med litt farger som kan passe for meg.

 

av fisk så kan jeg nevne at jeg har en gul kirurg, 1 helt lilla trigger fisk som jeg ikke kjenner navnet på. samt 2 andre jeg ikke vet hva er. tror den ene er en wrasse type og den andre en angel eller keiser. jeg kan legge ut noen bilder av de så kan dere kan hjelpe meg. tar gjerne imot tips ifht oppsettet i karret også.

 

karret har en sump. en elos skummer. ett sandfilter. balling system. automatisk etterfylling av vann ettersom det fordamper.. som sagt så ønsker jeg tips til forbedringer. det gjelder også det tekniske. 

 

til slutt vil jeg ta med at jeg har holdt på med tanganyika i mange mange år så helt grønn er jeg vel ikke. men jeg føler at jeg sitter foran en helt ny verden nå og vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem.. det er både spennende og skummelt samtidig.

 

mvh 
  • 8 svar

Hei godtfolk. Lenge siden sist. Nå tenkte jeg at jeg skal bidra litt igjen her inne. Jeg var med aktivt fra 2008, men av forskjellige grunner ble jeg passiv på Saltvannsforum. Jeg hadde en tråd som hette Dag-Josteins 3000 liter.  Jeg har fortsatt dette akvariet, samt noen flere. Bl.a. en 1120 liter, 530 liters mangrovekar og 6 oppdrettskar for koraller. Dette er mitt fristed i livet, da jeg ble ufør etter en arbeidsulykke for drøye tre år siden.  Det kommer bilder fra akvariene mine etterhvert. Men jeg starter med å vise litt bilder fra vårt nyeste prosjekt:

Har hatt et tungvint vannbyttesystem, men 300 liters vanndunker for blanding av nytt saltvann inne. Nå er vi lei dette sølet, og flytter vannbyttingen utendørs. Har kjøpt en 1000 liters plastdunk som vi har hukboret og kobler til sumpen inne i huset. Tanken blir vinterisolert, og vil ha fast gjennomstrømning av vann fra annlegget inne. Ved vannbytte tømmes tanken på 1000 liter rett i sluket ute. , mens krana er stengt inne. Så fylles vann i tanken ute , og det fylles på salt for 1000 liter, som kobles til skvariene inne igjen når det har fått blandet seg et par dager. Det legges inn varmeelementer med thermostat og sirkulasjonspumpe i dunken. 

Slik er planen ihverfall. Her noen bilder fra prosjektet. Vinner sannsynligvis ikke byggeskikksprisen, men jeg håper og tror prosjektet vil funke. Mye gjennstår, men nå er det isolert i bunn. Innkledning og isolert takluke er neste steg.
  • 7 svar

×