Gå til innhold

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 19. juli 2017 in all areas

 1. 2 points
  Endelig har jeg fått disse etterlengtede pumpene i hus. Vår felles venn Tom Selvåg fortalte meg hvor stille disse pumpene oppererte. Vel, det kan jeg underskrive på. Vedlikehold er også en enkel sak. Lett og komme til for rengjøring av impeller. Pumpene har også den geniale teknikken at de 1 gang i døgnet stopper automatisk, og går i revers for 30 sekunder med 30% kapasitet. Dette for å rense seg selv. Alle de forskjellige muligheter for pumpeintervaller har jeg ikke fått utprøvd til fulle. Jeg fant ut at magnetene kunne byttes ut, for å klare 20 millimeter glasstykkelse. Så nå henger det en pumpe på kortveggen med et par ekstra magneter fra en gammel pumpe. Har nå 3 pumper og har allerede bestilt 1 til, med de kraftigste magnetene til alle pumpene. Gleder meg til å få satt opp alle pumpene. Sist men ikke minst. Fruen i huset ble veldig fornøyd med redusert støy. MVH Ulf Peter Knutsen. Ekebergveien 10B - 3084 Holmestrand tlf 91633409
 2. 1 point
  Har tenkt litt mer, og ny mulig løsning er et litt større akvarie enn først planlagt, ca 3000 liter men det blir da ca 120 cm høyt. Det byr jo på visse vedlikeholdsproblem. Noen råd? Om det blir et så stort akvarie, så blir det med stor sannsynlighet bygget på samme vis som det jeg har i dag, dvs kryssfiner med glassfiber i epoksy. Det store spørsmålet er finnes det en god måte å feste akryl frontrute til epoksyen på? Noen som vet hvordan dette gjøres i store offentlige akvarium?
 3. 1 point
 4. 1 point
  Da blir det å få tak i en skummer først, samt belysning. Så litt på disse som ble anbefalt og ser ut som jeg kan fortsette med samme type oppsett som i dag med alt skjult fra selve karet.
 5. 1 point
  Noen nyttige linker http://www.saltvannsakvariet.no/oppstart_av_akvarium.htm http://www.santron.no/saltvann.htm http://www.korallrev.no/korallrev.no.html Ikke helt nye men fortsatt nyttige.
 6. 1 point
  Hei Velkommen på forumet. Som i alle hobbyer finnes det minst like mange meninger som deltagere. Hva du trenger av utstyr er avhengig av hva du har tenkt å ha i akvariet. Men du har et godt utgangspunkt med en 370 plus sump, synes jeg. Det er nemelig slik at skal du lykkes med saltvannshobbyen over tid så må du ha stabile vannverdier over tid. Dette er mye vanskeligere å få til i et mindre akvarie. Med vannverdier mener jeg her: pH, KH, Ca , Mg, samt nitrat. Det finnes mere man må holde styr på etterhvert, men til å begynne med holder det med dette. Når det gjelder utstyr så er det som sagt avhengig av hva du skal ha av levende, men jeg vil anbefale å starte med litt enkle fisker, som ikke blir større enn ca 15 cm i fullvoksen størrelse, noen nyttedyr (snegler, erimittkreps, kråkeboller), og noen mykkoraller, skiveannemoner. For få dette til å virke, så må du ha litt levende sten, kanskje 10-30kg, en god skummer, og bra sirkukasjon i akvariet. Gjerne med pumpekapasitet på 20-40 ganger akvariestørrelsen. Skummere er gjerne oppgitt i hvor stort akvarie de kan håndtere, dette er som oftest sterkt overdrevet. Etter min mening, så er dette det viktigste du kjøper, så ikke spar her. Lys må du også ha, men til mykkoraller, trenger du ikke den samme lysstyrken som til en del LPS/SPS koraller. Men det aller viktigste er å ha 'litt' tålmodighet, å få et saltvannsakvarie til å gå og se pent ut kan ta litt tid.
 7. 1 point
  Siden bugs på forumet fant ut at tråden min skulle fjernes får jeg lage en ny. Jeg har holdt på med saltvann siden 2002 og har alltid ment akvariumene mine var for små. Nå har jeg endelig tatt steget opp og laget drømmeakvariumet mitt. Akvariumet er bygget i tre og behandlet med epoxy og duk på insiden. Innsyn fra stue og gang. Siden jeg var så heldig at jeg tegnet og bygget huset selv åpnet det seg en verden av muligheter. Det er faktisk slik at når huset skulle tegnes ble det først tegnet et stort akvarium, så en sofa, deretter en tv, en peis og noen vinduer med utsikt. Så måtte man jo ha spisestue og kjøkken i tillegg. Det som ble igjen ble delt inn i soverom og bad. Akvarium 20 000 liter med overavrenning til sump. Mål 420*300*160 cm. Sump ca 2000 liter. Sirkulasjon 1 stk 600W elektrisk påhengsmotor. (Det kommer en til + closed loop) Retur fra sump kommer seinere. Filtrering Bioballer og filtersokk. Levende sten: Ca. 2500kg DIY stein. deltec 850 Vannverdier Saltinnhold: 0.023 Temperatur: 26,2 pH: 8 kh 8,3 ca 450 mg 1200 po4 0,03 nitrat 0 Belysning 9stk 400W hqi + 2x54W t5 actinic (Kobler opp 6 lamper til seinere) Metal halogen: 3stk 8timer (1600-2400) 3stk 4timer (1800-2200) 3stk 4timer (1900-2300) Actinic: 24/7 Annet utstyr Skrape på en lang stang. snorkel, maske og blybelte. luftpumpe til vulkanen Fisk Pomacanthus Maculosus zebrasoma xanthurum zebrasoma desjardini zebrasoma scopas 2stk occellaris orange 2stk occellaris svarte paracanthurus hepatus foxface Koraller Diverse euphyllia fungia montipora acropora pocillopora hydnopora turbinaria echidnopora seriatopora caulastrea ++ Nyttedyr Ingen Venter til ph har stabilisert seg, dette tar den tiden det tar. Forhåpentligvis saltvann i skifte april/mai. Mest fornøyd med: Aquascaping og størrelse Minst fornøyd med: For lang ventetid Videre fremdrift: Få i saltvann, fisk og koraller. Koble opp rør og annet utstyr.
 8. 1 point
 9. 1 point
  Ser meeeget lovende ut, ser frem til flere oppdateringer👍
 10. 1 point
  Som lovet, bilder av lps'ene hvertfall. Falco'n kom drivende bort i hjørnet for å glo så da fikk jeg tatt ett halv dårlig bildet 🤣 Sent from my iPhone using Tapatalk
 11. 1 point
  Takk for meget utfyllende og godt svar, Dan. Skal lese reefcentral tråden seinere.
 12. 1 point
  Fikk god hjelp til å legge mesteparten av epoxyduken. Det gikk med ca. 50m2 med vevd duk og 50liter epoxymaling. Brukte tomkasser som skjellet for å lage aquascapingen på. Begynte å lage stein i baljer. Fikk god hjelp til å bære inn det 350kg tunge glasset. Pluss det lille i gangen. Vi var 11mann totalt, likevel var det ganske tungt. Videre i aquascapingen ble det brukt sementblander og steinen ble laget i tilhengeren. Pumpekasse til påhengeren laget i isopor. Aquascapingen begynner å ta form. I revnen skal der brukes blå acrylplate. Her lages forskalingen til den største steinen. Overhenget blir ca 1 meter. Lag på lag bygges steinen opp med sand og sement. Eggcrate er brukt til armering. Ferdig produkt. Var ikkje helt fornøyd, men blir vel bra når korallene kommer på plass. Aquascapingen endelig ferdig.
×